maanantai 20. tammikuuta 2014

Kevyempi aloitus viikolleKaisa haastoi minut vastaamaan muutamaan kysymykseen ja ajattelin näin uuden alkavan viikon iloksi niihin vastailla. Toivottavasti myöhemmin viikolla olisi asiaa kirja-arvion muodossa, mutta katsotaan ehdinkö lukemaan sitä tahtia kuin toivoisin. Nyt kuitenkin vastauksia Kaisan kysymyksiin.

1. Minkä kirjan ostit viimeksi lahjaksi?
Delphine de Vigan: Yötä ei voi vastustaa, Tove Jansson: Vaarallinen matka & J.R.R. Tolkien: Hobitti lähtivät joulupaketeissa ystäville.

2. Minne suuntaat yleensä ensimmäisenä kirjastossa?
Palautusluukulle palauttamaan kirjoja tai tiskille hakemaan varauksia. Jos kumpikaan ei kuulu ohjelmaan, niin siinä tapauksessa minulla on yleensä mukanani lista, jonka mukaan käyn sitten poimimassa hyllystä kirjoja.

3. Jos sinun pitäisi nyt valita luettavaksesi kirja epämukavuusalueeltasi, minkä valitsisit?
Luen sen verran laidasta laitaan ja pyrin olemaan ennakkoluuloton, joten varsinaista epämukavuusaluetta en suostu myöntämään. Chick-litiä en lue, klassikoihin suhtaudun varauksella ja joistain aiheista, esimerkiksi politiikasta, en ole ihan hirveän kiinnostunut lukemaan. Näistä valitsisin varmaan klassikon, ehkäpä oman hyllyn Saatana saapuu Moskovaan voisi tulla kyseeseen.
 
4. Mistä kirjasta pidit ennen paljon muttet enää nykyään? Miksi?
Yleisesti ottaen nuortenkirjat ovat pitkälti sellaisia. Ihan siitä syystä, etteivät ne enää oikein istu omaan elämääni ja en koe saavani niistä mitään irti. Toki poikkeuksiakin on ja dystopiaan olen tutustunut pitkälti nuortenkirjojen kautta.
 
5. Jos joutuisit jonnekin kirjallisuuden rinnakkaismaailmoista, minne mieluiten menisit? 
A-P-U-A. Nyt en kyllä osaa sanoa. Koska mikä paikka kiinnostaa ja minne taas oikeasti olisin valmis menemään ovat kaksi eri asiaa. Täytyy hautoa. Tulen kertomaan jos keksin!

6. Kuka Sormuksen ritareista olisit ja miksi?
En osaa vastata tähän, sillä en ole koskaan lukenut kirjaa ja elokuvatkin olen katsonut vain osittain muuta hääräten. Ei riitä kiinnostus. Ehkä en siis olisi kukaan?
 
7. Ketä kirjallisuuden hahmoa pelkäät tai olet pelännyt?
Mieleeni ei äkkiseltään tule ketään, mutta minusta pelottavia hahmoja ylipäänsä ovat sellaiset, jotka ovat päältä kultaa ja sisältä muuta. Sieppaa rinnasta ja sitten saa pelätä toisten hahmojen puolesta. Lapsena pelkäsin mörköä!

8. Mitä kirjaa lukiessa nauroit viimeksi ääneen?
Aivan varma en ole mikä olisi viimeksi naurattanut, mutta viimeisimmistä ainakin Yösyöttö on ollut sellainen. Aivan huippu!
 
9. Mitä tietokirjaa suosittelisit luettavaksi?
En voi sanoa hirveästi tietokirjoja lukevani, mutta viimeisimmistä luetuista tietokirjaan päin taittavista voisin suositella Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa sekä  Mats-Eric Nilssonin Aitoa ruokaa.

10. Mikä kirja on saanut sinut matkustamaan, leipomaan, kokeilemaan uutta harrastusta tai innostamaan johonkin muuhun?
Ekovuosi Manhattanilla, Marjoja ja maskaraa sekä Aitoa ruokaa ovat kaikki muuttaneet elämääni. On hassua, että olen nuoresta lähtien ollut aika tiedostava ja tarkka mitä ruokaani ja eettiseen sekä ekologiseen kuluttamiseen tulee, mutta kyllä sitä vain aina oppii uutta ja saa puhtia tehdä vielä enemmän kun lukee innostavia kirjoja.


En tällä kertaa valitettavasti haasta ketään, sillä en saa päähäni mitään hyviä kysymyksiä. Mutta hei olisi hauska kuulla, mikä olisi teidän vastauksenne viimeiseen (10. kysymys) kohtaan?

8 kommenttia:

 1. Vastauksena kysymykseen 10, muistan lukeneeni ala-asteela Cornelia Funken Rosvoruhtinaan, joka sijoittuu Venetsiaan, ja kun perheemme suunnitteli ulkomaanmatkaa, muistan ehdottaneeni Roomaa sen takia, että olin kirjan seurauksena innostunut Italiasta. Menimme sitten Roomaan lomalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, miten ihanaa, että pääsit kirjan innoittaman Roomaan asti :)
   Minullekin on tullut monista kirjoista matkakuume, mutta valitettavasti talous ei anna ihan periksi kaikille niille kuumeiluille :D

   Poista
 2. Kivoja kysymyksiä ja vastauksia! Tuli heti ensimmäisenä mieleen, että Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville inspiroi minut lähettämään kirjeitä kavereille Italiasta, jossa lukuhetkellä olin au pairina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on muutenkin tosi hyvä kirja, mutta ihanaa, jos se innoitti vielä kirjoittamaan kirjeitä. Muistan kun lapsena minullakin oli kirjekavereita, mutta ei enää. Harmi, kirjeet kun ovat tosi kivoja :)

   Poista
 3. Saatana saapuu Moskovaan on yksi lempikirjoistani, vaikka sen lukemisesta on jo kymmenen vuotta. Suosittelen kyllä lukemaan jossain välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kirjan kyllä lukea, kun se itsellä on. Eräs paljon lukeva tuttuni vain piti kirjaa tosi vaikeana, joten siksi itsellä on aika korkea kynnys siihen tarttua. Toisaalta suhtaudun muutenkin varauksellisesti klassikoihin ja "kaikkien suosikkeihin" - vaikka usein niistä itsekin pidän.

   Poista
 4. Kivaa, kun vastasit! Näitä oli mukava lueskella. Itse varmaan valitsisin epämukavuusalueeltani tällä hetkellä chicklit-teoksen: toisaalta olisi kiva lukea uusin Bridget Jones, mutta pelkään, miten suhtaudun siihen. Lukioikäisenä kun luin paljon chicklit-kirjallisuutta, mutta nykyään en lainkaan enkä mielellään niihin tartu siksikään, että hyvät lukumuistot säilyisivät. Saatana saapuu Moskovaan -teosta aion vielä joskus yrittää uudelleen -se, kun jäi joskus pari vuotta sitte kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva vastailla :)

   Minä en ole oikein koskaan pitänyt kovin kevyestä kirjallisuudesta. Nuorempana kyllä luin paljon rakkausromaaneja, jotka olivat kevyempiä, mutta usein niiltäkin kaipasi sitten jotain vakavampaa. Nyt kyllä luen yhtä "kevyttä" kirjaa. Kirjoittelen siitä pian!

   Katsotaan kuinka Saatana iskee minuun.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.