tiistai 14. tammikuuta 2014

TTT: 10 oman hyllyn odotetuinta


Olen päättänyt tänä vuonna keskittyä lukemaan pääasiassa oman hyllyn kirjoja. Hyvin vuosi onkin lähtenyt käyntiin ja olen kahdessa viikossa ehtinyt lukea jo kolme teosta omasta hyllystä. Neljäs on kesken. Voisi ajatella, että kun päättää näin tiukasti keskittyä lukemaan vain tiettyjä kirjoja, halajaisi mieli koko ajan muualle, mutta näin ei ole lainkaan. Olen yllätyksekseni innostunut ihan hirveästi omista kirjoistani, enkä meinaa malttaa lukea kesken olevaa kirjaa edes loppuun, kun jo suunnittelen mitä seuraavaksi. Olen myös hieman jaotellut, mitä kirjoja luen jo nyt vuoden alussa ja mitä säästelen kesään. Tietenkin suunnitelmat muuttuvat koko ajan mielialan mukaan, mutta se ei suinkaan vähennä suunnittelemisen iloa.

Hyllyssäni on ihan huikeasti kirjoja, joiden lukemista tuskin maltan odottaa - no tietenkin, en kai niitä muuten olisi ostanutkaan - ja ajattelin hieman elvyttää Top Ten Tuesday -henkeä listaamalla 10 kirjaa, joiden lukemista odotan ehkä eniten omasta hyllystä ja jotka haluan ehdottomasti tämän vuoden aikana lukea. Tarkoitus on tietenkin lukea paljon enemmän hyllystä kuin vain 10 kirjaa enkä oleta lukevani odotetuimpia kirjoja heti, mutta ainakaan nämä eivät jää tämän vuoden aikana lukematta.

10 oman hyllyn odotetuinta

♥ Susanna Alakoski: Hyvää vangkilaa toivoo Jenna
Luen tätä parhaillaan, joten odotus on jo osittain palkittu. Alakosken Sikalat hiipi ihon alle, joten odotukseni kirjailijaa kohtaan ovat melko korkealla. 

♥ Joyce Carol Oates: Blondi
Sisareni, rakkaani oli niin huikea, etten malta odottaa pääseväni jälleen Oatesin pariin. Tämä jättiläinen saa kuitenkin tovin odottaa, sillä olen vieläkin vähän hengästynyt tuosta joulukuun lopussa lukemastani Oatesista. Ei makeaa mahan täydeltä.

♥ Cormac McCarthy: Veren ääriin
Paljon lukeva ystäväni oli tästä niin vaikuttunut ja järkyttynyt, että pelonsekaisella innolla odotan kirjaa. Kirjailijalta aiemmin lukemani Tie oli loistava, joten se ei ainakaan vähennä odotuksiani. Meinasin kirjan jo aloittaa, mutta päätin säästellä vielä hetken. Ehkä seuraavaksi?
 
♥ Fjodor Dostojevski: Rikos ja rangaistus
Suhtaudun klassikoihin kaksijakoisesti: kiinnostaa, mutta tarttumiseni niihin on nihkeää. Ristiriitaisesti suhtaudun tähänkin teokseen. Odotan ja aion kirjan lukea, mutta varmasti lykkään kirjan lukemista "parempaan hetkeen" jonkin aikaa, ennen kuin oikeasti sen luen.

Tove Jansson: Nukkekaappi
Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär
Kaltaiseni Tove -fani tuskin saisi edes tunnustaa, ettei ole aiemmin lukenut kirjailijan aikuisille suunnattuja romaaneja. No en ole, mutta onneksi omasta hyllystä niitä löytyy, joten tämän vuoden aikana ehdin korjata tämän virheen. Juhlavuoden kunniaksi olen ajatellut lukea yhden kirjan Janssonilta per kuukausi. Katsotaan kuinka käy.

Anni Blomqvist: Myrskyluoto
Kirja ja kirjaan perustuva tv-sarja ovat minulle täysin vieraita. Olen kuullut niitä sekä kehuttavan, että haukuttavan. En odotakaan kirjalta ihan huikeita, mutta saaristo on se, miksi kirja vetää puoleensa hyvin vahvasti. Toivon jaksavani säästellä tätä kesään, mutta saattaa olla, etten malta.

Kjell Westä: Leijat Helsingin yllä
Kangastus 38 oli yksi viime vuoden parhaimpia kirjoja, joten oman hyllyn Westöjä aion varmasti lukea läpi tämän vuoden aikana.

Susan Fletcher: Meriharakat
Luin viime vuonna jopa kolme teosta Fletcheriltä, joista kaksi pääsivät viime vuoden top 10:n parhaan joukkoon. Ihastukseni kirjailijaan on vahva ja ei varmaan ole ihan hirveä yllätys, että tämä on yksi hyllyni odotetuimpia.

John Irving: Oman elämänsä sankari
Minulla on hyllyssäni viisi lukematonta Irvingin kirjaa. Määrä on suuri, mutta olen tarkoituksella säästellyt kirjoja hetkiin, kun ikävä Irvingiä kohtaan yltyy mahdottomaksi. En tiedä montako Irvingiä tulen tämän vuoden aikana lukemaan, mutta tätä odotan kyllä tällä hetkellä kirjailijalta eniten. 


Huh, olipas vaikea valita vain 10 noista 77:stä (mikäli listaukseni pitää paikkansa) hyllyssä odottelevasta kirjasta. Mieleni kun tekisi lukea tietenkin kaikki ja heti. Viimeksi eilen valittelin ääneen sitä, kun kaikkia ei voi lukea kerralla... no onneksi niin, sillä luvassa on varmasti monta hyvää hetkeä kirjojen ja tyynyjen äärellä. Ihanaa, kun maailmassa on niin monta kirjaa, joiden lukemista ei malta odottaa.

Minkä kirjan lukemista sinä odotat eniten? 

18 kommenttia:

 1. Kelpo tahtia olet edennyt! Minunkin pitäisi lukea noita omia enemmän... *jupinaa* Tällä(kin) hetkellä eniten hotsittaa kirjastosta lainattu Anna-Stina Nykäsen Parhaat puoleni, tietokirja, joka kertoo tavallisten suomalaisnaisten suhteesta kehoonsa (noin sanottuna se kuulostaa aika lattealta, mutta takakannen haastatteluesimerkit tuntuvat mahtavilta!).
  (P.S. Linkki Sisareni, rakkaani -postaukseen on ehkä tyhjä... En ole lukenut häneltä mitään, pitäisi varmaan se puute korjata ensitilassa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä tahti on ollut, täytyy nyt yrittää pitää tämä vain yllä, niin eiköhän vuoden lopulla kirjahylly näytä mukavan luetulta ;)

   Minusta tuo kuulostaa kovin kiinnostavalta! Mielenkiinnolla jään odottelemaan arviotasi.

   Kiitos huomautuksesta! Linkki ei tosiaan toiminyt, nyt pitäisi toimia :)

   Poista
 2. Oi Katri, Meriharakoista tuli minulle ihan sielukirja...♥

  Olen John Irving -fani ja minusta Oman elämänsä sankari on Irvingin yksi parhaita.

  Odotan, mitä olet mieltä Blondista, joka houkuttaa minuakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin säästellyt Meriharakoita juuri siitä syystä, että se tuntuu vähän liiankin hyvältä. Sama koskee kyllä Oman elämänsä sankareitakin. Hyviä lukuhetkiä tiedossa minulla! :)

   Blodin lukeminen ottaa varmasti aikansa, katsotaan koska siitä pääsee kirjoittelemaan.

   Poista
 3. Mä luin tuon Kuvataiteilijan tyttären joskus! (Jopa ennen kuin olin lukenut kaikkia Muumeja....!) Se oli ihan mielenkiintoinen ja antaa omanlaistaan kuvaa Toven lapsuudesta. Pitäisi itsekin kyllä tarttua noihin muihin Toven aikuisromaaneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavalta kirja vaikuttaakin, kuten mielestäni koko muukin Toven tuotanto. Tartu ihmeessä, olisi hauska vertailla lukukokemuksia :)

   Poista
 4. Itse ostin joulunjälkeisistä alennuksista muun muassa Kjell Westön "Älä käy yöhön yksin" -kirjan, joten se on vuorossa lähiaikoina. Tein aikoinani kandintyöni "Drakarna över Helsingfors" -teoksen puhekielestä ja slangista, ja silloin ko. kirjailijaa tuli luettua niin tarkalla silmällä, että tuli ihan ähky. Ehkä näin jonkun vuoden tauon jälkeen taas Westökin innostaa :)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua missä tuota Westöä on myyty? Juuri se minulta uupuu, enkä kyllä itse sitä mistään pongannut. (No tosin, eiköhän se joskus taas jossain vastaan tule.)

   Minullakin on pariin kirjaan vähän mennyt maku, kun olen niitä opintojen takia joutunut tiiraamaan tarkemmin ja lukemaan useamman kerran. Mutta ehkä tauon jälkeen maittaa taas :)

   Poista
 5. Sinulla on samanlaiset suunnitelmat kuin minulla :) Olen antanut itselleni luvan lainata kirjastosta vain lähinnä Tove Janssonia, sillä häneltä haluaisin lukea jotain joka kuukausi (tällä hetkellä Viestit-novellikokoelma odottelee). Omasta hyllystä on kesken tällä hetkellä 1Q84 (toinen osa) ja -iiiik- se on niin loistava! Jos töistä voisi ottaa hieman lomaa, koska ei malttaisi jättää hyvää kirjaa kesken, niin tekisin sen juuri kyseisen kirjan kohdalla. :D Odotetuimpia omassa hyllyssä on myös Jääskeläisen uusin, jonka haluaisin ehtiä lukea ennen Blogistanian Finlandiaa. Myös minulla odottelee Meriharakat ja Blondi ja tahtoisin niihin tarttua piakkoin myös. Ihanaa, että listallasi on Westöä. Itse aloitin joskus tuota Alakosken kirjaa, mutta se jäi jostain syystä kesken. Voisin tarttua siihen joskus uudelleen. Minäkin vaikutuin aikoinaan Tiestä. Olen tuota Veren ääriin -teosta tutkaillut kirjastossa useasti, mutten ole vielä lainannut. Kiinnostuksella luen sitten arviosi siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minäkin olen ajatellut kirjastosta lainata vain Tovea, jos tarve tulee. Tällä hetkellä omassa hyllyssä riittää ainakin kolmelle kuulle Tovea, mutta katsotaan. Viestit-novellikokoelma kiinnostaa minua kovasti. Ja tuo Murakamikin!

   Meriharakat ja Blondi ovat kyllä melko varmasti hyviä, mutta juuri sen oletuksen vuoksi täytyy vähän säästellä ja yrittää hillitä odotuksia. Ettei pety. Alakoskesta olen pitänyt tähän asti, mutta katsotaan muuttuuko mielipiteeni kun pääsen pidemmälle.

   Poista
 6. Minä tilasin juuri nettikaupasta seuraavat:Toni Morrisonin Home, Philip Rothin Indignation ja sitten kahden kirjailijan yhdessä kirjoittaman The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Tuli kova hinku lukea englanniksi, ja vinkinhän minä olen saanut näihin toisten blogeista.

  Oates kiinnostaa kovasti. Olen lukenut häneltä jotakin, ainakin Rape, A Love Story nousee mieleen vahvana lukukokemuksena. Nämä kaksi mainitsemaasi on lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin hyllyssä odottelee Toni Morrisonia. The Guernsey Literaty... oli minusta huippu, toivottavasti pidät!

   Jos pidit Rape, A Love Storysta, niin lue ihmeessä Sisareni, rakkaani.

   Poista
 7. Oih Blondi! Oih Oman elämänsä sankari! Mutta kääk Rikos ja rangaistus. Pliis lue viimeksi mainittu pian ja kehu se maasta taivaisiin, niin minäkin saisin lopultakin innostuttua siitä ja luettua sen (kerran pääsin sivulle sata, se on tähän astinen ennätys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Haha. Ystäväni luki hetki sitten Rikos ja rangaistuksen ja piti kovasti. Tällä hetkellä luotan häneen. Mutta ehkä se kannattaisi aloittaa muiden kirjojen ohessa, jos ei nappaakaan?

   Blondia ja Oman elämänsä sankaria odotan <3

   Poista
 8. Haluan lukea viime vuonna ilmestyneistä ainakin Ihana maa, Kuudes mies, Lääkäri, Lumilapsi, Pelin henki ja Ghana ikuisesti

  Vähän vanhemmista kirjoista minua kiinnostaa tällä hetkellä ainakin Vapaa ja Poltetut varjot. Fletcherin kirjoja en ole lukenut, pitäisi varmaan

  Kevään uutuuksien odotetuin minulle on varmaan Valontuojat. Olen jotain varannut kirjastosta jo.

  Omaa hyllyä pitäisi malttaa lukea... Sieltä odotan esim. Ommelten välinen aika, Paluu Rivertoniin, 1Q84, ja Oman elämänsä sankari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumilapsi oli huippu ja Fletcheriä suosittelen <3 Poltetut varjotkin oli hyvä.

   Minä en odota kevään uutuuksista oikeastaan mitään. Tai pelkän nimen, kannen tai kirjailijan perusteella mikään ei vielä oikein napannut. (Ellei minulla ole mennyt joku ohi?) Mutta oman hyllyn kirjat polttelevat senkin edestä :)

   Poista
 9. Omasta kirjahyllystä löytyy paljon kirjoja, joiden lukemista odotan enemmän kuin innolla. Esimerkiksi vielä lukemattomat Stephen Kingin kirjat, Susan Fletcherin kirjat, J.R.R. Tolkienin Hobitti sekä sormustrilogia ja monet, monet muut. Postista odotan kovasti juuri tuota Janssonin Kuvanveistäjän tytärtä, joka todennäköisesti kiilaa lukupinon kärkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh Fletcher <3
   Jään kyllä innolla odottelemaan, mitä tykkäät Fletcheristä ja tietenkin Janssonista myös :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.