perjantai 7. helmikuuta 2014

Kolmevuotiaan blogisynttärit


La petite lectrice täyttää tänään kolme vuotta. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin. Kolme vuotta sitten hapuillen ensimmäisen postaukseni sain ulos ja edelleen täällä ollaan - ehkä innokkaampana kuin koskaan.

Kolmessa vuodessa on tapahtunut paljon. Olen kasvanut ja muuttunut, ja blogi on muuttunut siinä samalla. Kolmessa vuodessa koen löytäneeni identiteettini bloggaajana ja tyylini blogata alkaa olla melko vakiintunut. Tiedän mistä haluan blogata ja miten. Alusta lähtien olen halunnut olla minä teksteissäni, antaa ääneni kuulua ja elämäni vilkkua, sillä en ole koskaan blogannut objektiivisesti vaan tekstit ovat puhtaasti henkilökohtaisia kokemuksiani kirjoista ja lukemisesta. Tiedän kuitenkin mitä haluan kertoa, ja mitä en. 

Kolmessa vuodessa on sen verran viisastunut, että toisinaan pudistelen päätäni nuoremman itseni valinnoille. Esimerkiksi blogin hieno ja kekseliäs nimi - idea suoraan Pikku prinssiltä varastettu - on joka kerta tuntunut suorastaan neronleimaukselta, kun se on täytynyt sanoa ääneen. Kyllä sillä saisi jo useamman ranskalaisen itkemään. En myöskään ole aivan varma, miksi blogini nimi ja osoite ovat erit. Se mysteeri toisinaan harmittaa, sillä useammalle blogini nimi on tuntunut jäävän epäselväksi. Osoitteen ja nimen vaihtaminen samaksi voisi kuitenkin aiheuttaa vielä enemmän sekaannuksia, joten en ole siihen ryhtynyt.

Vanhoja postauksia katsoessa tulee tietenkin joskus olo, että tekisi mieli poistaa useampi. Niin tökeröiltä osa teksteistä tuntuu nyt. Turhimpia kuulumispostauksia, joilla ei enää ole mitään arvoa, olenkin pistänyt roskiin, mutta kirja-arvioita en tietenkään. Ne ovat oman aikansa juttuja. Ehkä nyt jos lukisin ne kirjat, ajattelisin toisin tai ainakin kirjottaisin niistä toisin, mutta sellaista se on. Luultavasti kolmen vuoden päästä ajattelen samalla tavalla näistä teksteistä. Bloggaamisessa onkin se hienoa, että on oppinut hyväksymään omia virheitä ja hölmöyksiä. Vanhojen postauksien noloudesta huolimatta uskallan edelleen kirjoittaa ja julkaista tekstejäni muiden luettavaksi. Osaan arvostaa sitä, mitä olen nyt ja mitä mahdollisesti olen tulevaisuudessa. Vain muutos on pysyvää ja niinhän sen kuuluu ollakin.

Joitain muutoksia olenkin vanhoihin postauksiin tehnyt. Olen jo pidempään noudattanut linjaa, että blogissa kaikki kuvat ja tekstit ovat omiani. Tästä syystä vanhoista merkinnöistä on hävinnyt kustantamoiden sivuilta lainatut kirjankansikuvat. Muutama muualta tuotu kuva vielä löytyy, mutta ne ovat jollain tavalla liittyneet postaukseen. Esimerkiksi haastepostauksissa on usein ollut kuva, joka kiertää kaikki blogit. Näiden alkuperää on usein vaikea selvittää, mutta olen antanut niiden ainakin toistaiseksi olla. Olen myös vanhoista teksteistä tasannut tekstejä. Tekstien ulkoasu on siis muuttunut jonkin verran luettavammaksi, mutta no, sisältö ei. Sisältöön en halua enää jälkeenpäin kajota.

Kolme vuotta sitten kun blogini laitoin pystyyn, en rehellisesti sanoen osannut kuvitella blogilleni kovin pitkää ikää. En oikeastaan osannut yhtään aavistaa, mitä tästä tulisi. Nykyään bloggaaminen on yhä enemmän aikaa ja vaivaa vaativa harrastus, joka on iso osa minua. Enkä enää ole voinut pitää sitä erossa muusta elämästäni. Kun vielä vuosi sitten nolostelin kertoa blogistani, niin nykyään en enää osaisi olla kertomatta. Käytän bloggaamiseen ja kaikkeen siihen liittyvään viikottain useita tunteja lukemisen lisäksi, joten asian peittely voisi alkaa olla vaikeaakin. Mutta edelleen tästä hommasta pidän. Ja silloin kuin maistuu puulta, niin otan päivän parin tauon ja sitten jatkan taas uudella puhdilla.

Nyt pitäisi varmaan kertoa jotain siitä, kuinka arvostan lukijoitani, mutta pitäisin blogiani vaikkei tätä kukaan lukisikaan. En kerro, koska se on vale. Bloggaaminen lähtee täysin minusta. Luen mitä haluan ja kirjoitan mitä haluan. Jokaisen postauksen teen omasta halustani ja innostuksestani. Mutta kyllä blogini olisi saattanut hautautua alkumetreillä, jos tätä ihan vain itselleni kirjottaisin. Kyllä jokainen kävijä, lukija ja kommentti on enemmän kuin tervetullut ja suuri ilo, joka innostaa aina vain jatkamaan. Onhan se mieletöntä, että joku on oikeasti lukenut mitä kirjoitin ja vielä kommentoi. Blogini syntyi ilman yhtään lukijaa, mutta kyllä se elossa pysyäkseen aina välillä vähän tukea ulkopuolelta tarvitsee. Kuten me kaikki.

Kahtena aiempana vuonna olen järjestänyt blogisynttäreiden kunniaksi arvonnan. Tarkoitukseni oli sellainen tänäänkin pystyyn laittaa, mutta se jäi ajatuksen tasolle, sillä meille saapui ihan oikeita synttärivieraita! Eivät nyt sentään blogiani tulleet juhlimaan, eivätkä edes minua, vaan kanssa-asujaa. Mutta siinä pääsi unohtumaan arvonta ja nyt vasta päivän viimeisinä tunteita ehdin tulla synttärisankarin kanssa viettämään aikaa. En kuitenkaan halunnut täysin synttäreitä sivuuttaa. Tätä päivää kun ei voi siirtää keväämpään, mutta onneksi arvontaa voi. Sellaisen varmaan laitankin pystyyn, kun tulee sopiva tilaisuus ja ehkäpä teen jonkinlaisen katsauksen kaikkiin näihin kolmeen blogivuoteenkin samaan syssyyn. 

Voisin kirjoitella pienen romaanin verran bloggaamisesta ja sen ihmeellisyydestä. Sadoista pienistä jutuista ja jujuista, joita tähän liittyy. Olisi ihana jakaa blogiin liittyviä parhaimpia ja pahimpiakin muistoja, mutta taidan jättää senkin tuonnemmaksi. Toivon nimittäin blogilleni pitkää ikää ja vielä useita postauksia, joten eiköhän muisteloihin ehdi palata myöhemminkin. Haluan ehtiä blogini syntymäpäivän kunniaksi vielä ihan sen itsensäkin pariin. Eli lukemaan.

Kiitos kaikille teille vanhoille ja uusille tutuille, jotka olette olleet näiden kolmen vuoden aikana mukana. Toivottavasti yhteinen matkamme jatkuu edelleen. Ja ihanaa viikonloppua jokaiselle!

56 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea kolmevuotiaalle! Mielestäni blogisi on yksi parhaimmista ja kauneimmista, arvosteluitasi on aina ilo lukea. <3

  VastaaPoista
 2. Onnea kolmevuotiaalle blogillesi! Oli ihanaa, kun joku entuudestaan tuttu innostui myös kirjabloggaamisesta silloin kokonaista kolme vuotta sitten. Huh ajattele, niin kauan aikaa sitten. Täällä on aina erityisen kiva vierailla ja toivonkin monta monituista vuotta – tai vuosikymmentä – jatkoa blogillesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3

   Sinun blogisi oli yksi syy, että itsekin innostuin tai edes tulin ajatelleeksi, että kirjoistakin voi blogata. Kiitos siis sinulle. Ja kolme vuotta tosiaan! Hullun nopeasti mennyt vuodet.

   Poista
 3. Onnea Katri ja Katrin blogi! Suursuosikkini, aito ja omaääninen. Ja jälleen kerran kehun banneriasi, joka on käsittämättömän upea. Mutta sisältö täällä on parasta, sen haluan joka kerta lukea. Bloggausiloa jatkoonkin!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut kolmivuotiaalle ja kaksi kuukautta vanhemmalle kuin omani. Sinulla on hieno blogi.

  Itsekin olen poistanut juttuja, mutta myös kirja-"arvioita".

  Pitkää ikää ja onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Pian pääsenkin sitten onnittelemaan sinun hienoa blogiasi.

   Minä en raaski arvioita poistaa. Tai edes "arvioita". Mutta ehkä se ei minun lukupäiväkirjani kohdalla olekaan tarpeellista.

   Olkoon kirjablogit vielä pitkään kanssamme! :)

   Poista
 5. Onnea 3-vuotiaalle! Sinulla onkin aina niin tyylikkään kauniita kuvia, että niitä kelpaa esitellä blogissa. :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea ihanalle blogillesi! Täällä on aina ilo vierailla!

  Kirjoitat innostuneesti bloggaamisesta. Nuo tunnot ovat niin tuttuja. Mitähän sitä tekisi kaikella ajalla, joka kuluu lukemiseen ja bloggaamiseen? Ihanaa, että saa harrastaa antaumuksella! Moni hyviä vuosia Sinulle ja blogillesi vastaisuudessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin!

   Hassua edes ajatella, että mitenköhän sitä käytti aikansa ennen blogia? Toki luin paljon, mutta olen alkanut lukeakin enemmän blogin myötä. No, aikansa kutakin, mutta toivottavasti blogin aika on pitkä :)

   Poista
 7. Synttärionnittelut! Täällä on aina kiva käydä! :)

  VastaaPoista
 8. Onnea kolmivuotiaalle!

  Vanhoissa jutuissa voi kyllä aina löytää sellaisia joita voisi kirjoittaa uusiksi mutta sehän tarkoittaa vain että on kehittynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja tottahan se. Niin minäkin sen ajattelen, että kehitys siinä vain näkyy.

   Poista
 9. Hyvää blogisynttäriä <3

  VastaaPoista
 10. Lämpimät onnittelut! Sinun blogisi on kyllä hieno: kirjoitat kirjoista omapäisesti, perustellen - ja hyvin. Myös kaikki kuvasi ovat niin kauniita. Jatka siis samalla hyvällä tiellä! <3

  VastaaPoista
 11. Onnea kolmivuotiaalle blogille! Oma blogini on hiukkasen sun hienoa blogia nuorempi.

  Minä pidän kovasti blogisi selkeästä ulkoasusta, luettavuudesta, hyvistä kuvista ja tuosta upeasta bannerista, mutta tietenkin myös teksteistäsi. Hyvin harvoin tulee kommentoitua, mutta kyllä minä täällä vierailen.

  Ja omat vanhat tekstit. Ei niitä kannata nolostella. Oon ihan samaa mieltä kuin hdcanis edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos kauniista sanoistasi. On ihana kuulla, että tykkäät <3

   Eihän niitä kannattaisi nolostella ja kyllä minäkin ajattelen, että kehityshän tässä vain näkyy :)

   Poista
 12. Hih onnea <3
  Minäkin usein vähän punastellen luen vanhoja postauksiani, mutta haluan antaa niiden olla. Ne ovat olleet mielipiteitäni ja ajatuksiani silloin, kun ne kirjoitin joten ne ovat yhtälailla hyviä kuin tämän hetkiset :) Ja onhan se kiva huomata kehitystä :D

  Niin ja kiva kuulla, ettei bloggausinto ole yhtään ehtinyt laskea kolmessa vuodessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Juu, minäkin yritän ajatella sen kehityksenä. Mutta kyllähän tosiaan joskus vähän naurattaa, että no voi ei, onko noinkin nyt pitänyt kirjoitella...

   Ei ainakaan vielä, onneksi ;)

   Poista
 13. Oikein paljon onnea ihanalle blogillesi! Pidän bloggauksistasi oikein kovasti. Löysinkin tänne aika pian oman blogini perustamisen jälkeen ja olen sen jälkeen aina ollut todella ilahtunut, kun sinulta ilmestyy uusi bloggaus.

  Minä olen vielä tuossa vaiheessa, että en oikein kertoile blogistani. Läheisimmät siitä nyt tietysti tietävät, mutta esim. opiskelukaverit melkein poikkeuksetta eivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle <3

   En minäkään vieläkään ihan kaikille kerro, varsinkaan siis jos ei se jostain systä ole aihe, josta olisi luonteva puhua. Mutta jos nyt joku vaikka kysyy mitä harrastan, niin ei siinä kohtaa enää blogia oikein voi pimentoon jättää :)

   Poista
 14. Kolminkertaisesti onnea! Blogisi nimi on itse asiassa yksi suosikeistani, kaunis kuten blogisi muutenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolminkertainen kiitos ja kiva kuulla <3 Ja eihän tuo blogin nimi sinänsä nyt ongelma ole, mutta joskus vähän naurattanut, kun sen yrittää ääneen sanoa...

   Poista
 15. Onnittelut hienosta blogistasi ja hienoista postauksista. Ja tuo banneri, joka ensimmäisenä tervehtii vierailijaa - ihana!

  VastaaPoista
 16. Istahda hetki, ystävä hyvä.
  Nosta jalat ylös ja vedä henkäys oikein syvä.
  Itseäs halaa ja hymyile vähän,
  ole tyytyväinen hetkeen tähän.

  Onnea 3v. blogillesi :)

  VastaaPoista
 17. Onnea Katri! Olet minustakin yksi mielenkiintoisimpia kirjabloggaajia, ja usein katselen täältä lukuvinkkejä itselleni, kun tiedän että sulla on hyvä maku niiden suhteen. (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Ja olen kyllä huomannut, että usein kirjamakumme kohtaavat :)

   Poista
 18. Suurensuuret onnittelut samanikäiselle! :) Bloggaamisesta minulla on paljon samanlaisia ajatuksia, ensimmäisiä tekstejä lukee jonkinlainen pakokauhun tunne mielessä, mutta ei niitä kuitenkaan saa poistetuksi, ovathan ne osa blogin historiaa ja hyvä niin. Ihastuttavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnittelut sinullekin! Muistelinkin, että sinun blogisi on samaa ikäluokkaa, hitusen vanhempi kuitenkin.

   Ensimmäiset tekstit tuntuvat kyllä nyt tosi kömpelöiltä, mutta kuten sanoit, osa historiaa ja mikäpä siinä. Ei kukaan ole seppä syntyessään ja kiva huomata, että on kehittynyt :)

   Ihanaa helmikuuta sinullekin! <3

   Poista
 19. Onnea kolmevuotiaalle! Itse tulen perässä toukokuussa :)
  Minusta blogisi on ihan huippu, kuuluu suosikkeihini heittämällä! Kirjoitat hyvin ja blogin ulkoasu on kaunis. Onnea vuodelle tälle, onnea myös vuosille tuleville <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pian sitten päästään sinunkin blogiasi juhlimaan :)

   Ja apua, teet(te) minusta ihan sanattoman näillä ihanilla kommenteilla <3

   Poista
 20. Onnea blogillesi! (jolla on minusta paras bloginimi ever!) 3-vee on jo kiva ikä. Minulla tulee kaksi vuotta keväällä täyteen; olen suorastaan yllättynyt, että yhä vaan täällä hiippailen, vaikka hieman epäilin aloittessani, että jahka kyllästyn.... En ainakaan vielä. =D Sinun blogisi on minunkin eräs suosikeistani, täältä löytyy hyviä lukuvinkkejä. Mukavaa bloggausintoa myös jatkoon! (Tiedän niin "alkuaikojen nolostuttavat tekstit" tunteen; en itse taida uskaltaa mennä edes niitä katsomaan. Ja minulla on kauhea kirjoitusvirhesyndrooma! Siis en kestä sitä jos löydän jostain tekstistäni kirjoitusvirheen, my god! Muiden kirjoitusvirheet eivät minua häiritse tippaakaan, mutta omat... =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ikää alkaa tosiaan kohtuullisesti jo olla. Nopeasti se aika vain rientää, eipä kai sitä kovin moni aloittaessaan tiedä, mihin oikein bloginsa kanssa päätykään. Onneksi kirjabloggailu on sen verran monipuolista (tai ainakin itse henk.koht. koen sen siin), ettei siihen heti kyllästy.

   Vitsit siis itseasiassa kirjoitusvirheet ovat yksi, johon olen kyllä vanhojenkin postausteni sisällössä kajonnut. Minä en ole kovin tarkka niiden suhteen, tai etten ihan hirveästi niitä nolostele kun tiedän, että niitä väkisinkin tulee, mutta eivät ne silti hauskoja ole! Varsinkaan jälkeenpäin huomata...

   Poista
 21. Isot onnittelut kolmevuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 22. Onnea kolmesta vuodesta! Blogisi on yksi lemppareistani, joten toivottavasti intoa tämän pitämiseen riittää vielä pitkäksi aikaa :) Minulla on muuten myös samainen "ongelma" siinä mielessä, että blogini otsikko ja osoite ovat erilaiset. Kieltämättä joskus tulee mietittyä, pitäisikö vaihtaa otsikko osoitetta vastaavaksi tai päinvastoin, mutta toistaiseksi asia ei häiritse niin paljon että alkaisin sitä muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minäkään en ole tosiaan viitsinyt lähteä blogin nimeä tai osoitetta vaihtamaan, kun eihän se nyt omaa bloggaustani juuri häiritse ja toisaalta se on aika pieni juttu, jos joku nyt luuleekin blogin nimeni muuksi kuin se on. Ainakin vielä. Katsotaan tillannetta sitten myöhemmin uudelleen.

   Poista
 23. Onnittelut Katri! Kolme vuotta on pitkä aika. Siinä jo voi sanoa kehittyneensä, kun voi sanoa vajaassa vuodessakin.
  Sinulla on kaikin puolin hieno blogi, niin sisällöltään kuin sekä tekniseltä että esteettiseltä ulkoasultaan.
  Kirjoitushaluja edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kolme vuotta on kyllä blogille iso ikä.

   Poista
 24. Paljon onnea kolmivuotiaalle, tulkoon vuosia paljon lisää :)

  VastaaPoista
 25. Onnea kolmevuotiaalle. Pidän suunnattoman paljon blogistasi, ulkoasu on miellyttävä ja tekstejäsi on mukava lukea! :)

  VastaaPoista
 26. Onnea 3-vuotiaalle ♥

  Sinulla on oikein hyvä tyyli, sanon minä, vanha konkari;) Olen itsekin harkinnut, että pitäisikö jotain poistaa, siis vähän siistiä, mutta materiaali ensimmäisiltä vuosilta on niin valtava, että jo ihan ajankäytön takia, en ole ehtinyt hommaan ryhtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! <3

   Minä olen vielä toistaiseksi jaksanut välillä penkoa arkistoja, mutta jos tässä vuosia tulee lisää, niin sitten vanhojen postausten siistiminen tuskin tulisi enää kuuloonkaan juuri siksi, ettei aika riittäisi moiseen. Mieluummin kirjoitan sitten uutta ja tuoretta :)

   Poista
 27. Löysin tänne blogiisi pari päivää sitten, ja olen sittemmin lukenut tämän alusta asti läpi. :) Olen vähän arka kommentoimaan toisten blogeja mutta nyt oli ihan pakko tulla sanomaan, että kirjoitat todella hyvää, ja mienlenkiintoista kirjablogia. Persoonallisuus näkyy blogissasi hyvin.

  Toivon totisesti, että saisin itsekin rakennettua omasta kirjablogistani hyvän, ja omanlaisen. Se kun on jo monta vuotta ollut vähän lapsenkengän asteissa, ja en ole koko aikaa kirjoittanut niin laadukkaasti ja persoonallisesti kuin haluaisin. Tänä vuonna olen innostunut kuitenkin entistä enemmän kirjablogin pariin. Ja olen myös lukenut viime aikoina enemmän muita kirjablogeja.

  Tästä sinun blogistasi olen löytänyt monta hyvää kirjavinkkiä :) Kiitos siis. Ja onnittelut blogin synttäreistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miten ihana kommentti! Kiitos <3 Ja hurjaa, että olet jaksanut lukea blogini alusta asti... minäkään en jaksaisi! :D

   Vilkaisin blogiasi ja se vaikuttaa kivalta. Täytyy ajan kanssa tulla penkomaan kunnolla.

   Minusta parhaiten kirjabloggaajana (ja miksei bloggaajanakin) löytää sen oman jutun, kun vain ehtii ja malttaa antaa blogille aikaansa. Minä etsin itseäni edelleen bloggaajana, mutta paljon olen jo itsestäni oppinut ja omasta tyylistäni. En enää yritä kirjoittaa tavalla, joka ei tunnu omalta. Mutta ajan kanssa. Ja muiden blogien lukeminen on minusta hyvä juttu, koska niistä voi pongailla juttuja, joista tykkää ja joista ei, ja sitä kautta sitä omaakin blogia on ehkä mukavampi rakentaa.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.