torstai 20. maaliskuuta 2014

Kirjakaupasta yöpöydälle: kirjahankintoja & mitä luen nyt

 

Kevätväsymys on löytänyt minut. Se saa minut haluamaan aikaisin nukkumaan ja heräämään myöhään. Töiden jälkeen olen usein täysin poissa pelistä, joskus jo kesken työpäivän. En ole koskaan täysin ymmärtänyt kevätväsymystä -  miksi väsyttää, vaikka päivät pitenevät ja pakkanen väistyy? - ja silti kärsin siitä. Ja tällä kertaa se on laittanut kirjabloggaaja elämän sekaisin muutenkin.

Tiedän olevani vähän tylsän pedantti, mutta en ole koskaan oikein oppinut sietämään tilaa, jossa monta kirjaa on samaan aikaan kesken. Ajatukseni on, että yksi kirja luetaan alusta loppuun ennen kuin siirrytään seuraavaan. No kevät saa näköjään pedanteimmankin päänupin sekaisin, sillä ensimmäistä kertaa ikinä yöpöytäni huojuvista kirjapinoista löytyy useampi kesken oleva teos.

Tällä hetkellä ongelmani monen kirjan kanssa on se, että ehdin nukahtaa ennen kuin osaan päättää mitä haluankaan sillä hetkellä lukea tai jos jopa saan luettua jotain, niin luen sieltä täältä mitä milloinkin jaksan, eli en tunnu eteneväni yhdessäkään kirjassa. Blogin kannalta se on aika tylsää, sillä kun ei saa kirjaa päätökseen, ei ole mitään kirjoitettavakaan. Blogi saa huokailla täällä hiljaa yksinään, kun bloggaaja vetelee hirsiä kun ei osaa päättää mitä lukisi.

Senpä vuoksi ajattelin muistaa blogianikin jälleen ja tehdä bloggauksen yöpöydällä lojuvista, luvun alla olevista sekä viimeksi ostetuista kirjoista. Nimittäin edes kevätväsymys ei onnistu hyydyttämään paatunutta kirjashoppaajaa.


Tällä hetkellä luen tai ainakin yritän lukea:

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin, 2. Sairaus
Olen odottanut tämän toisen osan lukemista siitä asti, kun sain ensimmäisen osan päätökseen. Kirja saapui minulle maanantaina ja pääsikin luettavaksi heti. Vielä on matkaa siihen, että kirja olisi luettu, mutta olen toiveikas. Ja sen verran voin paljastaa, että ainakaan ensimmäiset sata sivua eivät ole tuottaneet pettymystä!

J.K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari
Potterhuumassani luen tällä hetkellä sarjan neljättä osaa. Tätä olen lukenut tarkoituksella hitaampaan tahtiin, jotta iloa riittäisi pidempään, mutta mukavasti olen ehtinyt kuitenkin edetä. En tosin niin mukavasti, että tämänkään loppuun lukemisesta puhuttaisiin toviin.

♥ Bob McCabe: Harry Potter, Legenda
Tämä on ollut minulla kesken helmikuusta lähtien, mutta luenkin tätä ihan silloin tällöin fiiliksen mukaan muiden kirjojen ohessa. Nyt en ole hetkeen lukenut tästä sivuakaan, mutta tarkoitus olisi tämäkin loppuun lukea kevään aikana.

Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Moyesin kirja tuli töissä vastaan, lainasin sen, luin muutaman sivun ja siitä asti sen on saanut olla koskemattomana yöpöydälläni. Ei tuntunut yhtään omalta. Joku tosin kehui blogissaan tätä kovasti, joten ajattelin antaa vielä toisen mahdollisuuden - jahka jaksan. Tosin jos jokin näistä jää kesken, niin se on tämä.

Pekka Hiltunen: Iso
Tämäkin sattui töissä osumaan käsiini, joten luin kirjasta muutaman sivun, ja tykästyin niin, että toin kotiin asti. Tätä tekisi mieli lukea heti, mutta koska näitä kirjoja on sen verran monta kesken, niin yritän lukea jonkun loppuun ennen kuin jatkan tämän parissa.

Yöpöydältä löytyy myös:

Anne B. Ragde: Berliinin poppelit
Lukupiirikirja, joka pitäisi pian aloittaa, että ehdin lukea kirjan tapaamiseen mennessä. Jos saisin vaikka Gardellin kirjan loppuun, niin voisin aloitella tätä.

Karl Ove Knausgård: Taisteluni 2
Pidin kovasti kirjasarjan ensimmäisestä osasta, ja minun piti lukea tämä heti jatkoksi, joten kannoin sen lukupinoon. Sitten alkoi työt, ja kaipasin jotain kevyempää, niin tämä jäi pöydälle lojumaan. On kyllä tulossa pian lukuun, mutta en halua pilata kirjaa lukemalla sitä väsyneenä, niin tovin joutuu odottamaan. Tämäkin.

Veronica Roth: Outolintu
Anni hehkutti, minä pistin varauksen ja nyt kirja jo odotteleekin yöpöydällä. Tämä on pakko lukea pian siitä syystä, että kirjasta on varmasti varauksia jälkeenikin. Veikkaan tätä kuitenkin nopealukuiseksi, niin yritän vältellä tämänkin aloittamista ennen kuin saan jotain muuta luettua loppuun.

Viimeisimmät kirjahankinnat:

Tove Jansson: Viesti
Tove Jansson: Kesäkirja
Voi miten onnellinen olisin, jos näistä vanhempia (kovakantisia) painoksia löytyisi, mutta kun ei niin ei. Lohdutuksena ostin uudet Tove Jansson -juhlavuoden kunniaksi julkaistut pokkariversiot. Edullinen oli hinta, joten jos joskus jossain vastaan kävelee vanhempia painoksia, niin kyllä nekin hyllyyni pääsevät.
 
♥ Lisa O'Donnel: Mehiläisten kuolema
Parin kolmen euron kirpparilöytö.

♥ L.M. Montgomery: Sara Stanleyn tarinat
Löysin kirjaston poistohyllystä.

♥ Leo Tolstoi: Lapsuus - poikaikä - nuoruus
Poikaystävältä saatu tuliainen. Oli löytynyt antikvariaatista.


Nyt on hetkeksi kirjakuulumiset päivitelty. Seuraavan kerran toivottavasti palaan arvion kera, ja vähän vähemmän väsyneenä. Mutta sitä ennen olisi kiva kuulla, että mitä te luette juuri nyt ja mitkä ovat teidän viimeisimmät kirjahankinnat?

34 kommenttia:

 1. Oi, mikä tuo Janssonin Viesti on? Pitääköhän tässä mennä kirjakauppaan. <3

  Luin juuri tyttäreni siivillä Liekehtivän pikarin loppuun. Tyttö siirtyi Feniksin kiltaan ja sitä sitten kuuntelen iltaisin, kun hän - kahdeksanvuotias! - lukee sitä minulle iltasatuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viesti on novellikokoelma, jossa on novelleja vuosilta 1971-1997. Ainakin muutama sama kuin Nukkekaapissa, mutta paljon minulle entuudestaan vieraita. Pokkari on kyllä aika herkuissa väreissä!

   Voi ihana sinun tyttöäsi <3 Kyllä kelpaisi minullekin tuollainen iltasatu. Mutta täytyy tyytyä itse lukemaan.

   Poista
 2. Minäkin olen elänyt Potterhuumani ja kaikki kirjat on luettuna kirjahyllyssä...wau..
  Janssonin Kesäkirja oli todella hellyttävä kirja ja sen voit ottaa iltalukemiseksi, sillä tarinat ovat lyhyitä :)
  Tykkäsin Mehiläisten kuolema-kirjasta kovasti.
  En ole lukenut tähän mennessä useampaa kirjaa kerralla paitsi tentteihin...meinasin tulla hulluksi viiden kirjan tenteistä ja keplottelin ne läpi pyytämällä kirjallisia tehtäviä :)
  Jaksamista kevääseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen elänyt Potterhuumani jo muutaman kerran, ja nyt jälleen. Tällä kertaa ehkä malttaakin lukea vähän hitaammin, kun ei tarvitse ahmia saadakseen tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

   Kesäkirjaa ajattelin säästellä kesään, mutta katsellaan. Voi olla, etten malta! Ja Mehiläisten kuolemankin haluan lukea pian.

   Minäkään en yleensä koskaan lue montaa kirjaa kerrallaan. Mutta villi on kevät! Ja kiitos.

   Poista
 3. Unohdin kertoa ne kirjahankinnat eli Nobel-kirjailijoiden kirjoja enimmäkseen :)

  VastaaPoista
 4. Hyviä kirjoja jonossa! :) Minä olen ihan samanlainen, tykkään että yksi kirja luetaan ensin kokonaan ja sitten vaihdetaan toiseen. Toki poikkeuksiakin on tullut, esim kun kirjastosta saakin vihdoin sen kauan odottaman kirjan varauksesta (Kiltti tyttö) ja jossa onkin vain kaksi viikkoa laina-aikaa, piti sillä hetkellä luvussa ollut kirja (Silmänkääntäjä) jättää hetkeksi kesken.

  Nyt sainkin juuri Silmänkääntäjän luettua ja se oli kyllä aika <3 Lainasin kolme uutta kirjaa tilalle joista päädyin seuraavaksi lukemaan kirjan Ready player one. Toiset kaksi ovat kyllä seuraavaksi jonossa, Rubiininpuna ja Genesis.

  Viimeisiä kirja-löytöjä taas on ollut Suomalaisen kirjakaupan alesta löytynyt Emma Donoghuen Huone, kierrätyskeskuksesta löytyneet Michael Cunninghamin Illan tullen ja Benjamin Kunkelin Jumissa, Akateemisen alesta Mathias Malzieun Sydämen mekaniikka sekä nettikaupasta Dan Brownin Inferno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on jotenkin selkeämpää lukea yksi kirja kerrallaan, mutta kevät tekee villiksi! :)

   Genesis minuakin houkuttaa, mutta no, siihen on varmasti aikaa kun itse pääsen sen kimppuun. Minusta Huone oli yllättävän hyvä ja Illan tullen myös. Toivottavasti sinäkin pidät!

   Poista
 5. Luin juuri loppuun Johan Harstadin Darlah - 172 tuntia kuussa ja voi mikä loppu. En sano sen enempää. Aloittelin Anna Gavaldan Lempi ei ole leikin asiaa, mutta se ei alun perusteella vaikuta lainkaan omalta kirjaltani. Luen sen kyllä varmaan loppuun oman Ranska-haasteeni vuoksi. Kirjailijakuvauksessa sanotaan Gavaldaa yhdeksi Ranskan suosituimmaksi kirjailijaksi ja kirja on vain 200-sivuinen. Toivottavasti kirja kääntyy mieleisemmäksi.

  Tavallaan olen kirjanostolakossa, mutta silti en voinut vastustaa kirjaston poistoja, koska löysin niistä Jan Salmisen Äidinmaan, jonka olen pitkään halunnut lukea. Jotenkin mukaani tarttui myös Johanna Marttilan Reipas tyttö saa paikan, koska kirja kuulosti juuri sellaiselta romantiikalta, jota joskus kaipaan.

  Outolintu on todellakin nopealukuinen, joten voit kyllä huoletta siirtää kirjan aloittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus lukenut Gavaldaa, mutta ei hän minuunkaan mitään lähtemätöntä vaikutusta tehnyt. Vaikka yleisesti ottaen ranskalaisista kirjoista pidän aika paljonkin. No toivottavasti saat siitä edes jotain irti!

   No ehkä kirjaston poistoja ei lasketa, kun eiväthän ne maksa juuri mitään! Ja yritän tosiaan saada ainakin jotain pois alta, ennen kuin aloitan Outolinnun parissa :)

   Poista
 6. Minuakin harmittaa, jos monta kirjaa on samanaikasesti kesken. Yhtä kirjaa luen suurimmaksi osaksi ja toista siinä sivussa. Eiköhän se keskeneräinen kuusikko siitä pikkuhiljaa pienene..
  Toivottavasti pidät Outolinnusta! J jo kyseli, josko voisimme ostaa jatko-osat englanniksi puoliksi, kun ei jaksa odottaa :D
  Niin ja tuon Jansson Viestin haluaisin lähiaikoina ostaa. Huomasin juuri Akateemisessa, että englanniksi löytyisi vaikka mitä Janssonin tuotantoa, mutta suomenkielisistä versioista ei ole ainakaan vielä otettu uusia painoksia :/ Höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on monta kirjaa kesken, niin ei oikeasti tiedä mitä oikein lukisi! Etenkin jos kuitenkin tekee mieli lukea jokaista. No tänään kun olen potenut huonoa oloa sängyssä, niin olen saanut jopa muutaman sivun luettua. Loppuilta varmaan menee samoissa tunnelmissa, joten ehkä saan jopa jotain päätökseen viikonlopun aikana!

   Ja voi kuinka toivon pitäväni Outolinnusta. Vähän pelottaa, kun viime aikoina nuorten dystopiat ovat tuntuneet jotenkin jo liian naiiveilta ja hätäisiltä, mutta katsotaan. Pakko kuitenkin lukea kun sinä ja no koko maailma hehkuttaa. :)

   Viesti ei kyllä ollut kallis, että ei ainakaan ihan hirveästi kukkaroa rasita. Minä taas vaan itkin, kun ruotsinkieliset painokset olivat niin huiman kauniita ja suomenkieliset taas vähän keskivertoa. Jos osaisin ruotsia, niin olisin kyllä ostanut ne itselleni!

   Poista
 7. Miten aina onnistutkin tekemään noin hyviä kirppislöytöjä! :D Itse en ole hankkinut yhtäkään kirjaa koko vuonna, mutta ehkä kesällä sitten innostun, kun rahatilanne paranee. :) Tällä hetkellä luen koulua varten Kingin Hohtoa, olen ainakin tähän asti pitänyt siitä, vaikken kauhun ystävä olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joskus ihmettelen kirppisonneani! Mutta ehkä siinäkin sitten harjaantuu, kun tarpeeksi haravoi kirpparirivejä silmillään? Oppii pongaamaan hyvät kirjat kaiken muun seasta :)

   Hohto on elokuvana hyvä, mutta kirjana en ole viitsinyt. Olen vähän huono kauhun kanssa ja näen aina viikkotolkulla painajaisia. Jopa tällä iällä. :D

   Poista
 8. OIh, minulla on tuloillaan tällainen samantyylinen viimeaikaisten kirjalöytöjen ja -kuulumisten postaus. Tarkoitus oli jo viikon alussa kirjoittaa, mutta olen tehnyt kaikki illat töitä (lukenut seiskojen lukupäiväkirjoja läpi ja arvioinut) ja nyt pitäisi vielä yksi työhakemus näpytellä, että postaus jääkin huomiseksi tai lauantaiksi. Enpä siis vielä paljasta löytöjäni... ;) Minäkin luen harvoin todella montaa kirjaa yhtaikaa. Nyt tosin vuorottelen Tee työtä ja rakasta -tietokirjaa sekä Lionel Shriveriä. Sen lisäksi Kirjavaras houkuttelee niin, että varmaan senkin aloitan piakkoin. Terhi Rannelan Yhden promillen juttuja -novellikokoelmaakin lueskelin niinä iltoina, kun tuntui, ettei mikään liikaa ajatustyötä vaativa uppoa. Sinulla on kyllä kaikkea kivaa kesken. Tsemppiä väsymyksen karkoitukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma! Ja jee, minusta on aina niin mahtava lukea muiden kirjalöytöjä ja muita vastaavia postauksia. Siksi kai näitä itsekin on niin kiva välillä kirjoitella.

   Tee työtä ja rakasta on ihana. Shriverkin on kirjailija, jota pitäisi lukea enemmän. Poikani Kevin on ihan yksi suosikkejani. Ja Kirjavaras <3

   Kiitos, eiköhän se väsymys jossain kohtaa väistä. Nyt täytyy vaan sinnitellä ja nukkua.

   Poista
 9. Iso ja Taisteluni 2 ovat minullakin aika pian lukuvuorossa. Muistan itsekin kuinka yritin säästellä pottereita, mahtavia tarinoita. Nyt luen ekaluokkalaisemme kanssa niitä yhdessä uudelleen.

  Minullakin vähän jumittaa lukeminen ja monta hyvää kirjaa on kesken. Lukemisen alla ovat Teemestarin kirja, Tiikerin vaimo ja Kirjavaras. Jotain kevätjuttua taitaa olla minullakin kun meinaan nukahtaa hyvänkin kirjan kanssa jo ekan sivun jälkeen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun minä luin Potterit ensimmäisen kerran, niin ahmin ne ihan hujauksessa. Luin kirjoja kaikkialla koko ajan. Nyt kun vuorossa on jo ties monesko lukukerta, niin malttaa hidastaa. Ja toivottavasti ekaluokkalaisesi tykkää yhtä lailla!

   Ja voi että, Teemestarin kirja ja Kirjavaras ovat ainakin ihan huippuja! Mutta tiedän, että kun väsyttää, niin on ihan sama mikä kirja on kesken. Minullakin niin lamaannuttavat fiilikset ollut viime aikoina, että vaikka luen ihan huippuja kirjoja, niin silti usein nukun mieluummin kuin luen. Ehkä se tästä helpottaa.

   Ja toivottavasti Iso ja Taisteluni 2 ovat yhtä hyviä kuin väitetään ;)

   Poista
 10. Mitkä kirjapinot, ihanaa! Ymmärrän hyvin tuon yhden kirjan periaatteen, ja luulen noudattavani sitä, mutta oikeasti minulla on melkein aina vähintään pari kirjaa kesken. Nyt luen lapsille Narniaa, ja itselleni Joycen Dublinilaisia ja Odysseusta. Viimeisin kirjahankinta on postissa tulossa - pelkkiä lastenkirjoja onneksi, sillä juuri putsasin oman hyllyni kaikesta turhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat ovat kirjapinot, harmi vain, että väsymykseltäni tyydyn lähinnä tuijottelemaan kirjoja lukemisen sijaan.

   Sinulla on kiinnostavaa luettavaa kesken. Jään odottelemaan postaustasi! Ja minulla kirjahyllyssä ei ole sinänsä mitään turhaa, mutta turhan monta lukematonta kyllä...

   Poista
 11. Tsemppiä kevätväsymykseen. Samoissa fiiliksissä mennään. Voisin helposti nukkua kellon ympäri. Joka päivä.

  Mulla on myös useampi kirja nyt kesken eikä mikään niistä etene. David Foster Wallacen Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja on kiinnostava, mutta rakenteeltaan tempoileva ja vaikea. Hetki jos toinenkin tulee vielä menemään sen kanssa. Lisäksi luen yhtä novellikokoelmaa ja vielä yhtä tietokirjaa, josta pitäisi kirjoittaa lehtiarvio. Arrrrgh!

  Viime aikoina olen tehnyt muutamia kivoja divarilöytöjä, esim. yhden puuttuvan Munron sopuhintaan. Bongasin myös pari ihan uutuutta muutamalla eurolla ja nyt viikonlopuksi mukaan reissuun pääsee Laura Lähteenmäen Ikkunat yöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä sinullekin. On kyllä niin mahdoton tämä väsymys! Vaikka kuinka nukkuisi öisin hyvin, niin silti päivisin tuntuu nuokkuvan ja iltaisin ei jaksa sinnitellä hereillä edes kymmeneen.

   Minulla kaikki kesken olevat ovat hyviä kirjoja, mutta jumitan silti. Tänään olen kyllä potemiseni lomassa saanut vähän luettua! Kerrankin sairastamisesta on jotain iloa.

   Munroa minunkin pitäisi lukea. Ja en tiedä mikä nyt on, mutta kirppareilta olen löytänyt aika paljon uutuuksia pilkkahintaan. En tosin ostanut, kun eivät kiinnosta, mutta silti!

   Poista
 12. Kevät on julmin vuodenaika myös minulle, erityisesti huhtikuu ja se on pahus soikoon vielä kokonaan edessä päin. Voisin aikahypätä suoraan kesään, jos se olisi mahdollista.

  Kiinnostavia kirjoja sulla on odottamassa, sitten kun tuntuu siltä, että haluat niitä alkaa lukea. Mulla on yleensä kesken ns. junakirja, joku toinen suomenkielinen ja sitten joku englanninkielinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä julma! Enkä kyllä ymmärrä mikä sen tekee. Mutta jokin tässä kaikessa väsyttää ja saa haluamaan vain nukkua. Tuntuu kuin olisi muumi, joka on herätetty kesken talviunien.

   Kiinnostavia on kirjat ja kaikkia haluaisin lukea hetinytpian, mutta kun en jaksa. Tänään vähän etenin yhdessä kirjassa ja sen innoittaman ajattelin yrittää jaksaa jatkaakin vielä!

   Poista
 13. Oi, sinullapa on monta kirjaa kesken! Minullakin on jopa kaksi, hyvin poikkeuksellista. Loppusuoralla alkaa olla Donna Tarttin vasta suomeksikin julkaistu The Goldfinch (ihan mahtava!) ja alussa puolestaan Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, joka sekin vaikuttaa kiintoisalta.

  Uusia kirjoja en ole ostanut vähään aikaan, mutta muutama houkuttelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on monta juu! En muuta osaa kuin syytellä kevättä. Tarttin kirjat kiinnostavat minuakin, sillä Jumalat juhlivat öisin on niin mahtava. Mutta katsotaan. En halua pettyä muiden kirjojen kohdalla. Neljäntienristeystä olen haaveillut luettavakseni, mutta en tiedä. Kirjassa on hurjat varausjonot kirjastossa ja hinta kuitenkin vähän turhan suolainen, jos en sitten tykkääkään.

   Kunpa minäkin osaisin pidättäytyä kirjahankinnoista, mutta no toisaalta, silloin täytyy ostaa kun hyvä löytyy. (Ehkä.)

   Poista
 14. Hmm, en olekaan koskaan ajatellut kirja kerrallaan lukua pedanttisena, niin minä vaan teen. =D Toki pystyn lukemaan jotain "ei romaania" samaan aikaan, kuten esim. nyt Stephen Kingin elämäkertaa "normaalin" kirjan rinnalla, mutta sitäkin tapahtuu harvoin. Kai minä olen sellainen putkiaivo, joka ei pysty käsittelemään kuin yhtä tarinaa kerrallaan... =D

  Kevätväsymys ilmiönä on aina hämmentänyt minua. Minä kun olen (vielä) energisempi keväisin, ja kun päästään kesään, välillä tuntuu, etten malttaisi nukkua ollenkaan! =D Tsemppiä sinulle kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en minäkään tiedä onko se nyt varsinaisesti pedanttista, mutta koska itse olen ollut siinä aina vähän pakkomielteinen, ja turhan tarkka, niin ehkä sen voi sellaiseksi laskea. Ainakin minun kohdallani. Minusta taas on jotenkin liian sekavaa lukea montaa kirjaa rinnakkain eli ehkä minäkin olen liian putkiaivo :D

   Minäkään en ymärrä kevätväsymystä! Mutta siitä silti kärsin. Kesällä ja syksyllä olen kyllä tarmokkaampi, ja myöhään keväällä, mutta tämä maaliskuu... voi luoja. Tämä on se aika, kun minä haluaisin käpertyä "talviunille". Ja kiitos!

   Poista
 15. Luen yleensä yhden kirjan kerrallaan. Tällä hetkellä kaksi kesken niin hämmentää ja uutuuslaina ahdistaa, mutta ilman paniikkia yritetään lukea. Sinulla on muuten kaunis yöpöytä ja kiinnostavia kirjoja siinä. :)

  Kevätväsymys on todella ikävää. Olen itsekin siitä kärsinyt. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen yhden kirjan -ihmisiä, paitsi tänä keväänä. Hullu kevät! Ja kiitos, itsekin pidän yöpöydästäni (vaikka onkin joskus vähän jopa ällöromanttinen, mutta se on hyvää vastapainoa kaikelle muulle) enkä malta kyllä odottaa, että pääsen kirjoihin käsiksi. Tai siis pääsenhän minä, heti kun jaksan.

   Kiitos!

   Poista
 16. En tiedä tykkäätkö seikkailla nettikaupoissa, mutta ainakin huuto.netissä näkyi olevan Janssonin Kesäkirjaa kovakantisena... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tykkään ja olenkin aina välillä noita katsellut ja muutamia pongannut. Mutta olen vähän arka ostamaan vanhoja painoksia netistä kovaan hintaan, kun kunnosta ei voi koskaan olla varma. En nyt mitään priimakuntoista oletakaan koskaan löytäväni, mutta on ikävä yllätys, jos kirja on esim. selkeästi kastunut, sotkeutunut ruokaan, repeytynyt tms.

   Poista
 17. Tästä postauksesta on jo aikaa, mutta pakko vielä kommentoida! En ilmeisesti olekaan kirjablogimaailmassa ainut, joka kärsii pienoisesta kevätväsymyksestä ja samalla lukujumista. Kuvitella, että olen saanut luettua tämän vuoden ensimmäisten kuukausien aikana vain pari kirjaa.. En saa jotenkin yhtään järjestettyä lukemiselle aikaa, omituista! :o mutta jospa pääsemme vähitellen tämän kevätväsymyksen yli (en kylläkään tiedä auttaako tuo kellojensiirto ainakaan minua)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit ovat tervetulleita myös vanhempiin postauksiin :)

   Minulla on kyllä ollut aikaa (ja yllätyksekseni aika paljon ehdin maaliskuussa kuitenkin lukea!), mutta ei yhtään energiaa keskittyä vain yhteen kirjaan tai kirjaan ylipäänsä. Mutta ehkä se on vähän kevään ongelma, kun samaan aikaan väsyttää ja kuitenkin on jo kesä mielessä, niin sellaisessa levottomassa tilassa ei oikein vaan voi lukea.

   Mutta eiköhän tämä tästä tosiaan helpota. Jahka siis toipuu tuosta kellojen typerästä siirtelystä!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.