maanantai 31. maaliskuuta 2014

Maaliskuun kirjoja ja muita juttuja


Maaliskuu on lipunut sen verran nopeasti ohi, että tänään suorastaan hätkähdin tajutessani, että on kuun viimeinen päivä - ja aika tehdä kuukauden koostepostaus. En oikein edes tiedä, minne nämä päivät ovat kadonneet. No, alkukuun kärsin pahasta kevätväsymyksestä, ja ne päivät menivät lähinnä töissä ja sen jälkeen sängyn pohjalla. Loppukuusta olen onneksi hieman piristynyt ja jaksanut toisinaan töiden jälkeen ajatella muutakin kuin nukkumista, mutta silti nekin päivät tuntuvat menneen ohi huomaamatta.

Vaikka olenhan minä kaikenlaista tehnytkin. Yhden lauantain vietin Helsingissä ja Ateneumin taidemuosessa Tove Jansson -juhlanäyttelyä ihailemassa. Olen myös tehnyt hidasta paluuta lenkkipoluille, nähnyt ystäviäni ja mikä kirjablogin kannalta tärkeintä, niin lukenut. Ehdin lukea maaliskuun aikana jopa seitsemän kirjaa kaikista väsymysnurinoistani ja kesken olevista kirjoista huolimatta. Maaliskuussa yritykseni lukea oman hyllyn kirjoja vähän unohtui, ja luin vain kaksi oman hyllyn lukematonta sekä Potterin, jonka olen lukenut jo useamman kerran. Kolme kirjaa oli kirjastosta ja yksi arvostelukappale. Itselleni ostin neljä kirjaa ja arvostelukappaleen lisäksi sain kaksi kirjaa.

Maaliskuussa luin:

Jasmin Darznik: Iranilainen tytär
Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär
Veronica Roth: Outolintu (arvio tulossa)
Anne B. Ragde: Berliininpoppelit (arvio tulossa)

ja ostin:

Tove Jansson: Viesti
Tove Jansson: Kesäkirja
♥ Tove Jansson: Muumipappa ja meri
♥ Lisa O'Donnel: Mehiläisten kuolema

ja muuta kautta sain:

♥ Leo Tolstoi: Lapsuus - poikaikä - nuoruus
♥ L.M. Montgomery: Sara Stanleyn tarinat
♥ Jonas Gardell: ÄPKPK, osa 2. Sairaus

Kun tarkastelen kuukauden kirjoja näin listana, niin huomaan lukeneeni maaliskuussa jopa kaksi lukupiirikirjaa, kolme nuortenkirjaa, sekä kotimaista, ruotsalaista että norjalaista. Kuukauden parhaimman kirjan tittelin Potterin lisäksi saa Jonas Gardellin koskettavan trilogian toinen osa. Heikoin lenkki oli tällä kertaa Iranilainen tytär, josta kukaan ei lukupiirissäkään innostunut. Outolintu ja Tähtiin kirjoitettu virhe olivat mukavia uusia tuttavuuksia nuortenkirjojen puolelta. Luettujen suhteen on kyllä ihan hyvä kuukausi ollut.

Ostetut ovat selvästi kallistuneet Tove Janssoniin, ja ehkä syy on juhlavuoden, että juuri nyt alkaa kaipailla Janssonin kirjoja itselleen kun niihin kaikkialla törmää. Esimerkiksi vaikka olen kaikki Muumi-romaanit lukenut, niin omana minulla ei ole kuin vain kaksi. Ja aikuisille suunnattuja kirjoja olen alkanut aivan juuri vasta lukea, että myöskin ostaa itselleni. Katsotaan kuinka monta Janssonin kirjaa hyllystäny löytyy kun vuosi loppuu. (Minä toivon useampaa, mutta kukkaroni ja kirjahyllyni saattavat olla eri mieltä.)

Mutta sellainen nopeasti ohi hujahtanut väsyneen ja kirjojen täyteisä kuukausi takana. Huhtikuu menee maaliskuun tavoin töissä, mutta muutakin menoa on suunnitteilla. Elämisen sivussa ajattelin lukea pari oman hyllyn kirjaa sekä vihdoin ja viimein saada yöpöydän keskeneräiset luettua loppuun. Tai sitten palautan ne kirjastoon lukemattomina. Pääasia, että saan ne yöpöydältäni pois. Aiheuttavat jo ihan stressiä moiset kirjapinot.

Aurinkoista huomenna alkavaa huhtikuuta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hyvä kirjakuukausihan siitä tuli! Ihailen lukutahtiasi.

  Tolstoi kiinnostaa kovasti ja Janssoneitakin haluaisin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan siitä! Yllättävän paljon ehdin. Tosin joukossa on jopa kolme nuortenkirjaa, joiden lukeminen ei yleensä hirveästi syö aikaa ja Janssonin novellikokoelma oli melko lyhykäinen. Mutta no siitä huolimatta!

   Tolstoi nousi minun silmissäni neroksi Anna Kareninan vuoksi, joten katsotaan mitä pidän tuosta toisesta kirjasta. Ja Janssoneita luen tietenkin.

   Poista
 2. Odotan mielenkiinnolla mietteitäsi Outolinnusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, yritän tällä viikolla saada siitä tekstiä ulos :)

   Poista
 3. Iranilaisen tyttären linkki ei ainakaan minulla toimi.

  Sinulla oli hyvä lukukuukausi. Odottelen Gardellin trilogian toista osaa kirjastosta enkä ole siksi vielä uskaltautunut lukemaan arviotasi, mutta kiva kuulla, että tykkäsit. Jään odottelemaan tarkempaa mielipidettäsi Outolinnusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomautuksesta, korjasin linkin.

   Hyvä oli, vaikka muuta pelkäsinkin. Toivottavasti pidät Gardellista ja Outolinnusta tulee juttua jahka ehdin kirjoitella paremmalla ajalla! :)

   Poista
 4. Hyvin olet ehtinyt lukemaan kevätväsystä huolimatta :)
  Minäkin odotan mietteitäsi Outolinnusta, sillä varasin sen kirjastosta vähän aikaa sitten. Ja koska olen kissaihminen henkeen ja vereen, on sanottava vielä että ihana kisu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin, miten paljon kuitenkin luin. Yritän kirjoitella Outolinnusta vielä tänään, katsotaan koska saan sen ulos lopulta. Ja voi kyllä meidän neiti on söpö :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.