lauantai 31. toukokuuta 2014

Toukokuisia kirjakuulumisia


Hätkähdin äsken tajutessani, että tänään on toukokuun viimeinen päivä ja kuukausikoosteen aika. Huomenna eletään jo kesäkuuta. Aika kuluu niin, ettei tahdo enää perässä pysyä. No mutta, tarkoitukseni ei ollut jälleen kerran ihmetellä ajankulua vaan kertoa toukokuusta. Kurjan huhtikuun jälkeen koittaneesta paremmasta kuukaudesta, jolloin illat ovat jo valoisammat ja puihin ilmestyy lehdet.

Toukokuun kohokohtana täytyy mainita Turun kirjabloggaajien tapaaminen, johon minäkin osallistuin. Oli pitkästä aikaa kiva nähdä useampi kanssabloggaaja, ja tutustua jälleen muutamaan uuteen kasvoon blogien takana. Erityisen mukavaa oli, kun tapaamine järjestettiin täällä Turussa ja mukana oli turkulaisia kirjabloggaajia. Harvemmin kun on mahdollisuus lähteä muualla järjestettäviin tapaamisiin ja toisaalta on kutkuttava nähdä bloggaajia, joiden kanssa asuu samassa kaupungissa. Toki muuallakin asuvia bloggaajia olisi mukava nähdä enemmänkin.

Toinen erityismaininta menee eräälle lauantaipäivälle, jonka vietin poikaystäväni kanssa Tampereella. Reissun virallinen ja tärkein syy oli käydä tutustumassa Tampereen taidemuseon Muumilaaksoon, joka oli juuri niin kiva kuin odotinkin. Ateneumissa käymisen jälkeen nimittäin halusin ehdottomasti päästä näkemään loputkin kokoelmasta sekä huikean nukkekodin, jonka Tuulikki Pietilä, Pentti Eistola ja Tove Jansson ovat aikoinaan yhdessä rakentaneet. Päivä oli menestys ja nukkekodin tutkimiseen meni pitkä tovi. Muut pitkät tovit vietimme Tampereen kahviloita kierrellen.

Toukokuussa olen lukenut vähän mitä on käteen sattunut osumaan, lähinnä kirjastosta herätelainoina kotiin tuotuja kirjoja. Luin myös kaksi pitkään kesken ollutta paksukaista loppuun. Kyseessä olivat Harry Potter ja liekehtivä pikari sekä Harry Potter - Legenda. Kuukauden parhaimmat kirjat olivat Omavaltaista menettelyä, jonka nimen muistan aina väärin sekä Meriharakat. Tove Janssonin Seikkailu merenpohjassa -kirjasta on tulossa arvio myöhemmin.

Toukokuun luetut:

J.K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari (luettu aiemminkin)
Stephen King: Carrie
Lena Andersson: Omavaltaista menettelyä
Bob McCabe: Harry Potter - Legenda
Anne B. Ragde: Aion tehdä sinut onnelliseksi
Wolf Kankare: Miska Pähkinä (sarjakuva)
Tove Jansson: Moomin and the Sea (sarjakuva)
Susan Fletcher: Meriharakat
Tove Jansson: Seikkailu merenpohjassa (arvio tulossa)

Sivuja yhteensä: 2555

Sivujen lukumäärä on tällä kertaa melko hämäävä, sillä yllä mainitsemistani paksuista kirjoista luin suurimman osan jo ennen toukokuuta. Halusin tänä vuonna, ensimmäistä kertaa ikinä, laskea vuosittaisen sivumääräni ja päätin yksinkertaistaa sen niin, että lasken sivumäärän aina sille kuukaudelle, jolloin kirjan luen loppuun ja siitä bloggaan. En siis ole lukenut toukokuussa 2555 sivua, mutta se on tässä kuussa loppuun lukemieni kirjojen yhteinen sivumäärä. Heh, luultavasti asia ei ole tärkeä kuin minulle, mutta selvyydeksi kuitenkin.

Toukokuussa haalin hyllyyni myös "muutaman" teoksen:

Tove Jansson: Reilua peliä
Tove Jansson: Kevyt kantamus
Tove Jansson: Taikurin hattu
Tove Jansson: Vaarallinen juhannus
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys (Kiitos Leena! ♥)
Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon
Anita Amirrezvani: Kukkien verellä kirjottu
Bernard Beckett: Genesis
Kate Chopin: Herääminen 
Mende Nazer: Orja (minulla kyllä on jo tämä, mutta...)

Sen verran pitkä on uusien kirjojen lista, että virittelen jälleen kerran jonkin sortin projektia liittyen oman hyllyn lukemattomiin teoksiin. Olen jopa hieman kaavaillut tekeväni blogiin ihan oman listan oman hyllyn kirjoista. Listasta voisin sitten yliviivata luettuja. Tosin en tiedä miten se käytännössä toimisi, jos ja kun tulee uusia kirjoja, mutta pohdiskelen tätä vielä. TBR 100 -lista kun sai jokin aika sitten häipyä (lista ei enää oikein ollut ajankohtainen) ja toki listafriikkinä kaipailen jo kovasti tilalle uutta. Mutta katsotaan, mitä mitä tämä kesä tuo tullessaan. Toivottavasti ainakin lämpimiä säitä ja aikaa lukea.

Ja lopuksi se tärkein: Paljon onnea kaikille valmistuneille! Ja ihanaa kesää ihan jokaiselle!

4 kommenttia:

 1. Genesis! ♥ Toivottavasti ehdit lukea sen pian.

  Kirjabloggaajien tapaaminen oli todellakin mukava. Kirjoista puhuminen on aina hauskaa ja oli todella kiva nähdä, millaisia ihmisiä blogien takana on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sinun kehujesi perusteella Genesis lähti mukaani kirjaston poistohyllystä ;) Kirja ei ole kovin paksu, joten yritän lukea sen kesän aikana.

   Oli kyllä tosi kivaa. Täytyy toivoa, että pääsee mukaan seuraavaankin tapaamiseen!

   Poista
 2. Kissa! <3 Hänen takapäänsä näyttää täsmälleen samalta kuin meidän kaksikymppisen ikinuoren kisulin. Pääosasto on erilainen, meidän kisulla on mm. musta nenä. Laittanut hännänkin samalla tavalla! =D Meidän kisulta puuttuu pieni pätkä hännästä, johonkin sen hukkasi aikoinaan.

  Ihanaa, kirjaisaa kesää myös sinulle! =D (Genesis taitaa olla minunkin lukulistallani, olen sen vain unohtanut, ehkä nyt taas muistan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meidän Lili yritti tuossa kovasti kirjaa lukea. Ja voi hännästään palan hukannutta, vaikka sattuuhan tuota. Jos itsekin joutuisi hännän kanssa elämään, niin ihme jos siitä olisi loppujen lopuksi mitään jäljellä...

   Kiitos! Ja josko kesällä nyt lukisi tuon Genesis -kirjan :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.