torstai 12. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaratonit ovat täällä taas!


Tätä on odotettu! Nimittäin blogistanian kesälukumaratoneja!
 
Viikon päästä torstaina 19.6. järjestetään kolmas blogistanian lukumaraton, jolloin luetaan kirjoja urakalla yhdessä. Kesän toinen ja blogistanian neljäs lukumaraton sen sijaan järjestetään heinäkuussa myöhemmin ilmoitettuna päivänä. Lukumaratonin idea lyhykäisyydessään on lukea 24 tunnin aikana niin paljon kuin ehtii, jaksaa ja kykenee. Säännöistä on tehty joustavat, jotta mahdollisimman monet pystyisivät osallistumaan. Lukumaratoniin osallistuminen ei vaadi omaa blogia, vaan kaikki halukkaat voivat osallistua ja ilmoittaa osallistumisestaan lukumaratonia emännöivän Minnan blogiin Anna minun lukea enemmän. Minnan blogista voi lukea tarkemmat säännöt ja ohjeet sekä kurkata osallistujat.


Itse osallistuin viime kesänä lukumaratoniin ja ihastuin sen verran lukumaratonin ideasta, että tämän kesän lukumaratonia on jo ehditty odotella. Ajatus vain lukemiselle pyhitetystä päivästä tuo mieleeni lapsuuden ja nuoruuden kesät, jolloin saatoin helposti uppoutua tunneiksi, jopa vuorokausiksi kirjojen maailmaan minkään häiritsemättä. Voi niitä kesiä! Toki toisinaan tulee muutenkin vietettyä herkästi päivä lukien, mutta viime kesän kaltaista lukumaratonia en ole itsekseni järjestänyt. Minusta fiilis on oikeampi, kun päivä on yhdessä päätetty ja tohinassa on useampi mukana. Päivästä on myös helpompi pitää kiinni.

En ole vielä kaiken muun elämän keskellä ehtinyt tulevaa maratonia varten tekemään sen suurempia valmisteluja kuin varmistamaan, että päivä on vapaa ja käytettävissä lukemiseen. Luettavaksi valikoin joko tällä hetkellä kesken olevia kirjoja tai omasta hyllystä sopivaa luettavaa. Odotan jo innolla ensi viikkoa, kun ehdin kunnolla paneutua maratonin valmisteluihin ja pääsen valitsemaan oikeasti sen pinon kirjoja koitosta ajatellen. Jännää!

Viime kesänä ehdin lukea 24 tunnin aikana 977 sivua. Aktiivista lukuaikaa oli noin 13-15 tuntia. Kovasti houkuttaisi rikkoa tonnin raja tällä kertaa, mutta yritän olla asettamatta sen suurempia tavotteita, ettei maratonista tule liiaksi suorittamista. Tavoitteena pidänkin nyt sitä, että onnistuisin irrottautumaan arjen kuvioista siksi aikaa, että oikeasti ehtisin uppoutua kirjoihin ja nauttia niiden lukemisesta. Viime aikoina kun lukeminen on tuntunut olevan sellaista hyvin pienissä pätkissä tapahtuvaa puuhaa. Mutta katsotaan kuinka käy!

Nyt vain kaikki kynnelle kykenevät mukaan! Ja muistakaa käydä ilmottautumassa täällä.

Viime kesän maraton -fiilistelyjä:

Blogistanian lukumaraton II ja omat suunnitelmat
Blogistanian lukumaraton II: tänään täällä!
Miltä tuntuu lukumaratonin jälkeen?

12 kommenttia:

 1. Ajattelin ottaa tällä kertaa viime kesää rennommin. Viime kesänä jo ajattelin, ettei lukumaratoneja enää minulle kiitos, sillä taisin lukea niiden aikana hieman liikaakin. Kirjojen välissä olisi parempi pitää edes hetken hengähdystauko, sillä viimeksi hyppäsin hieman liian nopeasti aina seuraavaan kirjaan. Ajattelin myös kokeilla tällä kertaa sarjakuvia Muumien muodossa, ja sekin on aika jännittävää, sillä en ole lukenut sarjakuvia pieneen ikuisuuteen. Saa nähdä, miten rennompi ote onnistuu, mutta ainakin toivon, että torstaina olisi kaunis ilma ja voisin käydä kirjan kanssa ulkoilemassa. Kirjoja olen jo katsellut ja kirjojen suhteen vaikuttaa ainakin hyvältä. :)

  Kissakuvasi ovat aina niin ihania, ja mukava kuulla, että odotat noin innolla maratonia. Toivottavasti maratonisi menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän ottaa rennosti, sillä tunnistan suorittajan itsessäni. Tosin viime kerralla - josta on kohta jo vuosi! - meni hyvin ja maratonista jäi vain innostunut fiilis. Normaalisti on aika harvoin aikaa paneutua kirjoihin pitkiksi ajoiksi, joten kun sen itselleen salli, niin jotenkin muisti jälleen, miten huippua se onkaan.

   Toivottavasti sarjakuvat maistuvat ja tällä kertaa sinun maratonisi ei jätä sen suurempia traumoja ;) Ja hyvää säätä minäkin toivon, niin pääsisin tuonne lähipuistoon kirjojen kanssa.

   Ja kiitos! Kissat ovat yksi kivoimpia kuvauskohteita.

   Poista
 2. Minäkin odotan kovasti ensi viikon maratonia. Viime kesän kokemus oli sen verran hyvä. Tällaista yhteistä fiilistelyä juuri kaipaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, että sinäkin osallistut! Ja minullekin jäi viime kesästä vain hyvät muistot. Ensi viikkoa odotellessa ;)

   Poista
 3. Tähän olisi kiva osallistua, mutta ei ehdi kyllä millään! Ehkä vielä joskus... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi! Mutta heinäkuussa järkätään toinen, ehkä silloin ehdit mukaan :)

   Poista
 4. No niin, nyt tärkeää kissa-asiaa! Olen jo tainnut mainita, että mustavalkoinen kissasi muistuttaa meidän vanhaa kissaneitiä, mutta että sinulla on mustakin kissa! (?) Ja siskoni kissa on juuri tuollainen, aivan niin kuin "meidän" kissat tuossa kuvassa pötköttelisivät! =D (Ne eivät kyllä koskaan tee noin, tulevat kyllä toimeen, mutta eivät noin läheisesti.)

  Mukavaa maratonia! (Minä en maratoonaa, ei ole oikein minun juttuni. =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa-asiat ovat aina tärkeitä! Kaksi kissaa minulla tosiaan on ja muistankin, että sinulla oli samannäköinen kissa kuin meidän Lili. Hassu yhteensattuma kyllä, tosin meidän kisu ei ole aivan kokonaan musta, mutta tästä kuvakulmasta ei näköjään näy mitään valkoisia viiruja.

   Kiitos! Ja onhan tuo maratoonailu vähän hullun hommaa, mutta sopii siitä syystä loistavasti minulle ;)

   Poista
 5. Tsemppiä maratonille! Torstai on oman osallistumiseni kannalta huono päivä, koska työt (ja töiden jälkeinen väsymys), mutta ehkä seuraavalla kerralla tai sitten vietän oman maratonini kun se parhaiten sopii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, ettet ehdi nyt mukaan, mutta ehkä heinäkuussa päivä sopii paremmin? Minulla sattuu olemaan juuri tuo torstai vapaa, joten täytyy heti olla mukana, kun heinäkuusta ei vielä tiedä mitään.

   Poista
 6. Minäkin päätin kokeilla maratoonaamista ensiviikolla, ensimmäistä kertaa :) Töihin täytyy mennä, mutta eipäs se haittaa, luen niin paljon ehdin ja jaksan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sinäkin osallistut! Toivottavasti innostut maratoonailusta, minulle jäi ainakin viime kesästä hyvät muistot. Tsemppiä töiden ohessa lukemiselle!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.