torstai 19. kesäkuuta 2014

Kirjahulluutta eli blogistanian lukumaraton III

 

Tänään 19.6. on virallinen kirjahulluuden päivä eli blogistaninan kesälukumaraton III. Jotkut ovat aloitelleet lukumaratoniaan jo eilen tai aiemmin tänään, ja minä aion liitttyä lukevien joukkoon aivan näillä näppäimillä nyt kun aamun velvollisuudet on hoidettu pois alta. Seuraavat 24 tuntia siis luetaan, luetaan ja luetaan. Toki aion välissä nukkua, syödä ja tänään illemmalla on tiedossa yksi hieman pidempi tauko, mutta muuten olisi tarkoitus viihtyä kirja tiiviisti käsissä. Yllä olevan kuvan kirjat ovat ainakin maratonpinossani, mutta koska maratoonailen kotona, niin vaihtoehtoja on enemmänkin.

Tähän samaan postaukseen tulen päivän aikana päivittämään lukumaratonin sujumista. Kaikki maratonissa mukana olevat lukijat voi käydä vilkaisemassa Anna minun lukea enemmän -blogista.

Lukuiloa muillekin kirjahulluille!

13.15 - 14.35: Ensimmäinen kirja luettu.

Kristina Carlsonin William N. Päiväkirja (s. 159, Otava 2011) oli mukavan nopea aloitus maratonille. Pidin kirjasta, siinä oli sopiva annos hyviä ajatuksia ja huumoria. Kirja vaatii kuitenkin sulattelua ja kirjoittelenkin siitä myöhemmin oman postauksen. Nyt pidän pienen ruokatauon ja sitten jatkan seuraavan kirjan parissa.

Sivuja luettu tähän mennessä: 159.

14.35 - 16.30: Toinen kirja kesken.

Pidin 20 minuutin ruoka- ja puuhastelutauon, ja sen jälkeen jatkoin maratoonia Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan parissa. Olin ennen maratonia lukenut kirjaa sivulle 53 ja tällä hetkellä olen sivulla 136, eli olen lukenut 83 sivua. Kirja on mielenkiintoinen, innostava ja aika nopeasti etenevä, joten sopii hyvin tähän hetkeen. Välihuomiona täytyy sanoa, että kotona maratoonailu on pieni haaste, kun mielessä on koko ajan jokin puuha, jonka voisi äkkiä tehdä. Onneksi pyykit pyörivät koneessa mainiosti lukemisen lomassakin. Mutta nyt toviksi vielä jatkamaan lukupuuhia ennen vähän pidempää taukoa.

Sivuja luettu tähän mennessä: 242

16.30 - 18.10: Toinen kirja kesken ja tauon paikka.

Hyvän mielen vaatekaappi etenee hyvää vauhtia, mutta on edelleen kesken. Olen nyt sivulla 222 eli edellisen päivityksen jälkeen olen lukenut 86 sivua. Nyt aion pitää hieman pidemmän tauon, mutta sen jälkeen lukeminen jatkuu jälleen. Hieman silmiä kirvelee, mutta se johtunee niitä jo pidempään vaivanneesta kuivuudesta eikä niinkään lukemisesta yksistään. Mutta nyt ylös ja ulos!

Sivuja luettu tähän menenssä: 328

18.10 - 20.30: Tauko ohi ja takaisin kirjan pariin.

Tauko venähti hitusen odotettua pidemmäksi, mutta saivatpahan silmät ja mieli hetken levätä. Ja lukuaikaahan on vielä reippahasti jäljellä. Mutta nyt lähden käyttämään ajan hyväksi eli lukemaan! 

20.30 - 21.45: Toinen kirja luettu.

Hyvän mielen vaatekaappi on luettu. Olipa mainio kirja, josta aion kirjoitella vielä ajan kanssa oikein kunnon postauksen. Kirjassa oli yhteensä 300 sivua, joista maratonin aikana luin 247. Pieni ajatustauko tähän väliin ja sitten täytyy valita seuraava kirja - ääk en yhtään tiedä mitä haluaisin lukea!

Sivuja luettu tähän mennessä:  406

21.45 - 23.20: Kirjaa, teetä ja taukojumppaa.

Kunto taitaa olla viime kerran jälkeen rapistunut, sillä lukemiseni alkaa olla melkoista räpiköintiä. Olen tässä juonut teetä, jumppailut kipeää selkää ja siinä sivussa lukenut Anni Blomqvistin Myrskyluotoa 50 sivun verran. Luovuttaa en aio, vaan käyttää viime aikoina vaivannutta unettomuutta hyödykseni lukien sitten yön pikkutunnit. Vähän harmittaa, että on ollut näin huono sää tänään. Olen kökkinyt suurimman osan päivästä kotona yksikseni, mikä alkaa tuntua lievänä puutumisena. Viimeksi maratoonailin osan ajasta ulkona, mikä toi kivaa vaihtelua. No mutta, kyllä tämä tästä, tarpeeksi taukoja ja jumppailua, niin eiköhän tässä vielä jonkin verran jaksa tahkoa.

Sivuja luettu tähän mennessä: 456 

23.20 - 01.50: Yli puolet maratonista takana, kolmas kirja kesken, ja nukkumaan!

Kävin vielä hyvin myöhäisellä happihyppelyllä ja sen jälkeen lukeminen sujuikin sutjakkaasti. Luin Myrskyluotoa 54 sivua eteenpäin ja olen nyt sivulla 278. Ennen maratonia olin lukenut sivulle 172. Nyt kuitenkin väsymys alkaa painaa ja aion mennä nukkumaan. Yritän herätä sen verran ajoissa, että ehtisin huomisen puolella vielä muutaman sivun kääntämään.

Sivuja luettu tähän mennessä:  510

01.50 - 13.15: Ohi on!

Ja niin päättyy tämänkertainen maraton. Nukuin kahdeksan tuntia, minkä jälkeen luin vielä jonkin aikaa Myrskyluotoa. Muutama minuutti ennen kuin aika olisi loppunut lopetin, sillä Myrskyluodossa tuli hyvä kohta jättää lukeminen kesken. Ehdin lukea heräämisen jälkeen vielä 169 sivua. 

Maratonin aikana luin yhteensä 679 sivua. Viime kesänä luin 977 sivua, eli tuosta jäin 298 sivun päähän. Tonnin rajan rikkominen jäi siis hyvin kaukaiseksi haaveeksi. 

Aion tehdä myöhemmin vielä oman maratonkoosteen ja puida jälkifiiliksiä, kunhan olen ensinyt levännyt tämän koitoksen jälkeen. Mutta nyt on aika juhannuksen ja muiden puuhien. 

Ihanaa juhannusta kaikille!

39 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin. Minä seurailen innolla urakkaanne ;).

  VastaaPoista
 2. Tsemppailen täältä töistä! :) itselläkin tekisi mieli aloittaa mutta täytyy kärsiä vielä muutama tunti. Oman päivittyvän postauksen kyllä julkaisin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä sinullekin sitten kun pääset oman kirjapinosi ääreen.

   Poista
 3. Jee, tsemppiä maratoniisi! Itse lopettelin samoihin aikoihin, kun sinä aloitit. Noin kahdeksan ja puolisataa sivua koitui lopupusaldoksen. Lukupinosi muuten muistutti, että minunkin pitäisi lukea Myrskyluoto loppuun. Aloitin jo ennen pääsiäistä, mutta se on ollut nyt todella pitkään tauolla.

  Antoisia lukuhetkiä pinosi parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvä saldo kertyi sinulle :) Katsotaan mikä on minun sivumääräni huomenna.

   Poista
 4. Luulen että Linnasta humisevalle harjulle sopii maratoonaukseen hyvin, itsekin luin sen lähes kokonaan yhdeltä istumalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulen näin. Olen kirjaa aloitellut jo aiemmin ja aika nopsaa eteni :)

   Poista
 5. Tsemppailemaan saapuu malttamattomasti omaa aloituskellonlyömäänsä odottava tonttuilija! :) Myrskyluoto on minulta yhä lukematta ja harkitsin sitä maratonkirjaksi, mutta en jaksanut (!) lähteä kirjastoon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Myrskyluoto on minullakin kesken, ja katsotaan josko siinä yhtään ehtisin tämän maratonin aikana edetä. Nyt kesken Hyvän mielen vaatekkaappi ja sen varmaan luen ihan kokonaan ensin pois alta.

   Tsemppiä sinullekin omaan koitokseen!

   Poista
 6. Ihania kirjoja: Carlsonin ja Blomqvistin kirjat ovat tuttuja ja rakkaita, ja nuo kaksi pinon keskellä olevaa tietokirjaa haluan ehdottomasti lukea. Hyvin oot päässy vauhtiin, tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvältä vaikuttavat kaikki valitsemani kirjat. Ja kiitos!

   Poista
 7. Toivottavasti luet tuon Hyvän mielen vaatekaapin, kiinnostaisi kuulla mielipiteesi. :) Itsekin tahtoisin sen lukea, kunhan vain käsiini saisin. Tuo Linnasta humisevalle harjulle on itsellänikin lainassa juuri, mutten ole vasta ehtinyt kuin selata. Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän mielen vaatekaappi on parhaillaan kesken, joten enköhän sen loppuun lue. Arvio siitä tulee varmasti kun nyt jo pää kuhisee täynnä ajatuksia, joita kirja herättää!

   Kiitos! :)

   Poista
 8. Intoa ja iloa maratonin jatkoon! Mietteesi tuosta yhdestä kiinnostavat ihan erityisesti... ;)

  T. Lumiompun Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki kuvan kirjat tulen varmasti lukemaan ja niistä kirjoittamaan, joten tuo yksikin tulee varmasti vuoroonsa ;)

   Poista
 9. Tsemppiä jatkoon! Minäkin ehdin jo lopetella oman maratonini, mutta nytpä ehdin seurata muita paremmin. :)
  Tuo Linnasta humisevalle harjulle on minullakin lukupinossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Linnasta humisevalle harjulle vaikutti ainakin alun perusteella hyvältä :)

   Poista
 10. Minulla on ollut myös viime aikoina ongelmana silmien kuivuus, mutta jostakin syystä tänään se ei ole paljon vaivannut. Tsemppiä vielä maratonille! Toivottavasti tauko virkistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mukavaa kyllä kun silmät kuivuvat. Minulla ne vaivaavat, mutta ei sen enempää kuin vaikka eilen, jolloin en lukenut mitään. Ja kiitos! Kyllä tauot ovat tässä puuhassa paikallaan :)

   Poista
 11. Hauskaa maratonia!

  Minäkin luin William N. päiväkirjan aikoinaan maratonilla, ja tykkäsin todella paljon. Se sopi myös erinomaisesti maratonkirjaksi.

  Omakin maraton alkaa taas houkutella, kun lukee muiden raportteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! William N. päiväkirja kyllä sopi tähän hyvin. Ihan harmittaa, kun ei taida olla vastaava teosta hyllyssä. Voisi lukea useammankin tässä koitoksessa.

   Mukaan vaan lukemaan! Heinäkuussa viimeistään ;)

   Poista
 12. Hyvä tahti, Katri! William N. on hyvä valinta maratonkirjaksi. Jään odottamaan arviota siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtini on hyvin taukopainotteinen, mutta aika paljon tullut luettuakin. William oli kyllä oikein mainio aloitukseen ja siitä kirjoittelen myöhemmin :)

   Poista
 13. Minullakin näitä taukoja riittää, kyllähän sitä välillä pitää saunomassakin käydä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taukojen pitäminen on vallan tervettä tässä muuten melko kaistapäisessä hommassa. Itse olen tauotellut muun muassa pyykkiä ripustaen :D

   Poista
 14. Go Katri, go Katri :) Minullakin on 50 parasta kirjaa lainassa, pelkään tosin aivan järkyttävästi takakannessa vihjattuja spoilauksia. Toisaalta maksoin tästä varausmaksunkin, joten se tulisi lukea... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vähän on kunto rapistunut, mutta eiköhän tässä vielä muutama sivu jakseta tahkoa!

   Minäkin olen miettinyt noita juonipaljastuksia. Olen lukenut listan kirjoista aika monta, osa ei kiinnosta yhtään mutta en vielä tiedä, uskallanko lukea niistä kirjoista, jotka ovat omassa lukupinossa. En halua spoilaantua! Mutta ehkä sen voi lukea osittain? En tosin tiedä, osaanko lukea muuten kuin kannesta kanteen. Olen vähän jäykkis näissä asioissa :D

   Poista
  2. Voin myöntää, että minä jätin kyseisen kirjan kesken sen jälkeen, kun 1984:n loppua spoilattiin. Olen lukenut 1984:n, joten sen spoilaaminen ei sinänsä haitannut, mutta pelkäsin, että spoilaannun myös sellaisista kirjoista, joita en ole lukenut enkä oikein osannut lukea kirjaa vain osittain.

   Poista
  3. Kirjassa tosiaan varotietaan juonipaljastuksista, minkä takia itsekin olen lukenut sitä hyvin varoen. Kiitos varoituksesta, itse en ole meinaan ko. kirjaa lukenut, mutta aion kyllä. Täytyy siis hypätä sen yli ainakin. Minä ajattelin kyllä lukea kirjaa ainakin osittain. Kirjan idea on kuitenkin ihan kiinnostava.

   Poista
 15. Minunkin maratonpinossani on William N.! En ole vielä tarttunut siihen, ehkä huomenna... Onnea maratonin jatkolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Ja ooh lue William N. päiväkirja! Se sopi tähän oikein mainiosti ja viihdytti :)

   Poista
 16. Sinullahan on ollut varsin hyvä lukuvauhti. Kaikki maratonilla lukemasi kiinnostaisi lukea itsekin. Lukutuulta loppumaratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä vauhti, vaikka ei aivan yhtä hyvä kuin viime kesänä. Kaikki lukemani olivat hyviä, suosittelen :)

   Poista
 17. Tsemppiä vielä loppumetreille! Silmätipat kuuluvat minulla pakollisina maratonvarustukseen, muuten silmät eivät kestäisi koko urakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka koitos ohi onkin. Aamulla vielä rutistin muutaman sivun itsestäni irti ;)

   Silmätipat olisivat voineet olla hyvä lisä tällä kertaa.

   Poista
 18. Tsemppiä vielä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 19. Kiva maraton:) Tänä kesänä en välttämättä itse heittäydy maratonlukijaksi, mutta muuten on kyllä lukuintoa löytynyt taas kevään pienen puutumisen jälkeen. Hyvän mielen vaatekaappi kiinnostaa minuakin. Olen puolentoista kuukauden ajan noudattanut 33 vaatteen filosofiaa pukeutumisessa, joten vaatekaappijutut ovat oikein innostavia nyt. Myrskyluodon Maija -sarjasta olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa, kolmas sopisi varmasti hyvin kesälukemiseksi...

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.