tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kesäkuun luetut ja puolen vuoden lyhyt yhteenveto


Kylmä ja kolea kesäkuu on ohi. Kuukauteen on mahtunut paljon kaikenlaista, eikä vähäisimpänä säästä puhuminen. Viileä sää on harmittanut täälläkin, mutta ei se ole juurikaan päiviini vaikuttanut. Kun viettää suurimman osan päivistään töissä ja vapaa-ajallakin on menoa, niin säätä ei ehdi aina edes noteerata. Juhannuksena sää eniten harmitti, sillä olin ystävieni häissä, mutta upea hääpari sai onneksi upeat häänsä säästä huolimatta.

Kirjablogia ajatellen säähän on ollut mitä mainion. Kun aurinko ei houkuttele ulos puuhailemaan kesäjuttuja, niin jääpähän lukemiselle enemmän aikaa. Ihan niinkin paljon, että ehdin osallistua blogistanian kolmanteen lukumaratoniin. Kesäkuun kirjasaldo onkin minusta hyvä ja monipuolinen.

Luin laskutavasta riippuen joko 8 tai 12 kirjaa. Kesäkuun viimeisinä tunteita luin nimittäin loppuun Anni Blomqvistin Myrskyluoto -sarjan, joka sisälsi kaikki sarjan viisi kirjaa. Voikin ajatella, että luin joko yhden ison kirjan tai viisi pienempää. Itse kallistun ajattelemaan lukeneeni yhden isomman kirjan. Kesäkuun sivumääräksi kertyi 2376. 

Kesäkuussa luin todella hyviä kirjoja sekä sarjakuvia. Oikeastaan ainoa pettymys oli Bo Carpelanin Kulkeva varjo, joka ei ollut lainkaan kirjani. Sen sijaan erityismaininnan ansaitsevat Tove Janssonin ihastuttava Kesäkirja, Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi sekä uusi lempparini Alice Munron Viha, ystävyys, rakkaus.

Kesäkuun luetut

Bo Carpelan: Kulkeva varjo
Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias
Hanna Koljonen: Sokerihullu (sarjakuva)
Tove Jansson: Kesäkirja
Anni Nykänen: Mummo 3 (sarjakuva)
Kristina Carlson: William N. päiväkirja (arvio tulossa)
Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi
Alice Munro: Viha, ystävyys, rakkaus
Anni Blomqwist: Myrskyluoto, osat 1-5 (arvio tulossa)

Sivut yhteensä: 2376

Minulla on ollut tapana kuukausittain listata myös ostamani kirjat. Kesäkuun lista jää onneksi ja kerrankin ja alennusmyynneistä huolimatta (!) varsin lyhyeksi, sillä ostin vain yhden kirjan Alice Munron Hyvän naisen rakkauden. Muutaman kirjan olen saanut. Oleellisinta on se, että oman kirjahyllyni lukemattomien määrä on tippunut alle sadan! Tällä hetkellä lukemattomien määärä on 99 (ja siihenkin määrään olen laskenut pari poikaystäväni kirjaa), joten tästä on hyvä lähteä edelleen tiputtamaan tuota lukemaa.


Puolen vuoden lyhyt yhteenveto

Puoli vuotta, 6 kuukautta on vuodesta 2014 eletty. Alkuvuosi on ollut mitä mainioin. Paljon sellaista on tapahtunut, mistä haluaisin tehdä ihan omat postaukset, kuten esimerkiksi vaelluksestani Helsingissä Tove Janssonin jalanjäljissä tai siitä kuinka eräs unelmani täyttyi kun pääsin viideksi kuukaudeksi töihin kirjastoon. Nyt kun saan melko pitkään nauttia lomasta ennen seuraavaa koitosta (siitäkin tulen kertomaan lisää vielä), niin voisikin olla hyvä aika näpytellä puuttuvat tekstit. 

Luettujen kirjojen suhteenkin vuosi on sujunut hyvin. Olen puolen vuoden aikana lukenut 42 (tai laskutavasta riippuen 46) kirjaa. Sivuja on kertynyt 13 507.

Luettujen määrä on hieman suurempi kuin mitä aiempina vuosina tähän aikaan. Tietenkään luettujen kirjojen määrän laskeminen ja vertailu ei ole täysin pätevä, sillä ohuet ja paksut kirjat lasketaan sivumäärästään huolimatta yhdeksi teokseksi. Sivumääräkin on vain osviittaa antava, sillä kirjojen erilainen taittaminen sekä sarjakuvat vääristävät lukemaa. No, onneksi tässä ollaan kuitenkin harrastuksen eikä suinkaan matemaattisten yhtälöiden parissa. Koska luen kuitenkin vuosittain yhtä sekalaisesti sekä paksuja että ohuita kirjoja ja sarjakuvia, niin pidän laskutapaa omiin tarpeisiini tarpeeksi tarkkana.

Kaikki viimeisen puolen vuoden aikanani lukemat kirjat voi katsoa täältä

Tarkempi yhteenveto sekä vuoden parhaiden kirjojen esittely tapahtuu jälleen vasta vuoden lopussa. Nyt jatketaan lukemista ja katsotaan, millaisia lukemia täältä vielä tuleekaan!

Ihanaa ja toivottavasti lämpimämpää heinäkuuta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Odotanpa mielenkiinnolla, että mitä olit mieltä Myrskyluodosta. Se on minullakin tulossa jossain vaiheessa lukuun.

  Kamalaa, kun on puolet vuodesta jo mennyt. Se muistuttikin siitä, että minun pitäisi tehdä neljännesvuosikatsaus, mutta voi olla, että nyt vain luen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran voin paljastaa, että mielipiteeni Myrskyluodosta ovat melko ristiriitaisia! Mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen on.

   Juu, ihan hullua, että on jo heinäkuu. En voi tajuta sitä. Vielä äsken odotettiin kesäkuuta.... ja lukeminen on aina hyvä vaihtoehto.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.