sunnuntai 31. elokuuta 2014

Elokuun kirjat ja muut jutut


Elokuussa olen: ollut Tukholmassa, yöpynyt mökillä, viettänyt aikaa maalla isäni kanssa, käynyt katsomassa Tove Jansson -näyttelyn Ateneumissa jo toisen kerran, kiljahdellut löydettyäni Tove Jansson -juhlarahan kukkarostani, itkenyt elokuvissa Tähtiin kirjoitetun virheen äärellä, täyttänyt 25 vuotta, saanut lahjaksi mukavan kasan kirjoja, ostanut yhden kirjan itsekin, aloittanut jotain ihan uutta, riemuinnut vanhoista tutuista jutuista, kaihoisasti hyvästellyt kesän ja kesävaatteet, innolla tarponut saappaissa pitkin sateista Turkua, järjestellyt kirjahyllyjä ja todennut, että enää ei mahdu, nukkunut paljon ja koukuttunut inkiväärikarkkeihin.  Ja olen minä lukenutkin, jotain.

Elokuussa luettuja:

Riikka Pulkkinen: Raja
Haruki Murakami: Kafka rannalla 
Bernard Beckett: Genesis
J.K. Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta  (luettu aiemminkin)
Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Tove Jansson: Seuraleikki (arvio tulossa)
 
Sivuja yhteensä: 2414

Elokuussa luin melko monipuolisesti vähän kaikkea. Ihanaa vanhaa kunnon Harry Potteria, hurmaavan Murakamin kirjan ja yllättävän Genesiksen. Petyin Rajaan ja Kankimäen kirjasta inspiroiduin, vaikka kirjalta jäinkin kaipaamaan jotain muuta. Janssonin kirja oli vähintään niin hyvä kuin odotinkin ja siitä on tulossa pikapuolin arvio. Kirjoista neljä oli oman hyllyn lukemattomia, yksi oman hyllyn jo kertaalleen luettu ja yksi kirja oli lainattu kirjastosta. Hyvin on oman hyllyn kirjat maittaneet edelleen.

Elokuussa ostin ja sain lahjaksi:

Tove Jansson: Reilua peliä, toinen painos, 3,50 e

Minullahan on jo tämä kirja itseasiassa samana painoksena hyllyssäni, mutta niin hyvä löytö, etten edes kirjahyllyn romahtamisvaarasta huolimatta voinut harkita kirjan ostamatta jättämistä. Nyt minulla on näitä kaksi. Uusi kirjahylly on siirtynyt "ostetaan lähitulevaisuudessa" -listalta "ostetaan mitä pikimmiten" -listalle.

George Orwell: Vuonna 1984
Tove Jansson: Näkymätön lapsi
Karl Ove Knausgård: Taisteluni 4

Nämä huiput kirjalahjat sain syntymäpäivälahjaksi ja melkoisia aarteita ovatkin. Kiitos vielä!

Viimeinen katsaus kesään ja oman hyllyn lukemattomiin:

Kesäni (kesäkuu, heinäkuu ja elokuu) oli siitä poikkeuksellinen, että ostin koko kesän aikana vain kaksi kirjaa itselleni. Sen sijaan olen näiden kolmen kuukauden aikana lukenut omasta hyllystäni jopa 14 aiemmin lukematonta teosta (tosin yksi on sellainen, jonka sain kesän aikana eräältä toiselta bloggaajalta omakseni). Tällä hetkellä goodreadsiin listaamieni oman hyllyn lukemattomien määrä on 92, eli reippahasti jo alle sadan. Seuraavaksi haasteekseni otan tiputtaa tuon luvun alle 90 ja pitää sen siellä.

Ja tulevasta syksystä:

Tekisi hirveästi mieli supista jo vaikka mitä virallisesti kai huomenna alkavasta syksystä, mutta yritän pitää pihinät vielä tovin itselläni, sillä olen rustailemassa syksyn uusista jutuista aivan omia postauksia enkä halua pilata niitä kertomalla kaikkea etukäteen. Mutta sen verran voin kertoa, että aion ainakin listailla jossain välissä kirjoja, jotka haluaisin ehtiä syksyn aikana lukea (paljon oman hyllyn teoksia ja ehkä muutama uutuus) ja sitten tehdä vähän vähemmän kirjoihin liittyvän postauksen. Olen myös kaavaillut kirjahyllykuvien postailua pitkästä aikaa sekä yhtä pientä ylläriä, mikäli vain aika ja rahkeet riittävät. No jotain uutta on kuitenkin luvassa!

Olen myös ajatellut syyskuun aikana suorittaa Kirjakuva päivässä -haasteen. Monet muut ovat ottaneet kuvia elokuun ajan, mutta koska omat matkusteluni eivät oikein istuneet yhteen haasteen kanssa, niin päätin siirtää sen syyskuulle. Ideana siis kuvata kerran päivässä yksi kirjoihin liittyvä kuva annetun aiheen mukaan. Blogiini päivitän kerran viikossa viikon aikana ottamani kuvat.

Tekniset ongelmat: 

Kuvahaasteen tiimoilta tulikin mieleeni, että minulla ja blogillani on ollut hieman erimielisyyksiä liittyen kuviin. Yksi ongelma on kuvien laadun heikkeneminen siinä kohtaa, kun linkitän kuvan blogiin tai jos yritän listätä kuvan suoraan bloggeriin. Toinen ongelma on se, että joidenkin koneella kuvat näyttävät kääntyneen väärinpäin, vaikka minun koneellani blogia katsoessa kuvat ovat aivan kuten pitääkin. Yritän näitä selvitellä syksyn mittaan, mutta pahoitteluni toistaiseksi kuvien heikosta laadusta sekä mahdollisesta vinksinvonksin olemisesta.

Ihanaa kirjojen täyteistä ja teen tuoksuista syyskuuta kaikille!

9 kommenttia:

 1. Kiva, että suoritat kirjakuva päivässä -haasteen syyskuussa :)
  Minullakin on ollut tuota, että blogger huonontaa kuvien laatua. En kyllä tiedä mistä se johtuu, koska ongelma katoaa aina välillä. Jokin aika sitten blogger kuitenkin teki kuvistani aivan kamalan sinapinkeltaisia, vaikka alkuperäisissä kuvissa oli kyllä värit kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ainakin yritän suorittaa. Vaikka eipä kai tuo yhden kuvan näpsäisy päivässä voi kovin rankkaa olla? Toivon näin.

   Minullakin blogger vääristi kuvien väriä, minkä vuoksi aloin lataamaan ne photobuckettiin ja sieltä linkkaamaan tänne. Hetkeksi ongelma hävisi, mutta nyt taas kuvat temppuilevat. En oikein tiedä missä vika piilee. Ja se on ärsyttävää, kun kuva on vielä ennen nettiin laittamista tarkka ja hyvä, mutta täällä ihan kuraa :(

   Poista
 2. Jee, sinullakin Tove-raha! Päivä sen jälkeen kun sain tietää noista, niin J oli jo saanut moisen pelikoneesta. Kerrankin uhkapeli kannatti! Vielä silti äitiä varten katselen saamani vaihtorahat läpi :)

  Tekisi mieli laskea omatkin lukemattomat ja yhtyä haasteeseesi, mutta uskon olevani onnellisempi kun numeroita tietämättä luen oman hyllyn kirjoja :D

  T. Kirjahyllykuvia odotteleva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voit arvata riemukiljahdukseni, kun löysin kolikon pussukastani. Olin samana päivänä käynyt kahvittelemassa, eli ilmeisesti sieltä saanut vaihtorahana. Aika huippua! Samuli oli pongannut toisen töissä - samalla hetkellä kun kolikko kopsahti asiakkaan kädelle. Harmitti, sillä pikkusiskonikin kaipailisi omaansa. No toivotaan, että Toveja löytyy vielä!

   Minua itseäni taas rauhoittaa kun tiedän oman hyllyn lukemattomien määrän, loputon pino onkin - no - melko järjellinen määrä kirjoja, jotka tiedän pystyväni jopa lukemaan. Mutta enpä tiedä miten saan tuon kirjamäärän pysymään aisoissa, syksy kun tuppaa usein olemaan sellaista kirpparilla haahuilua ja kirjalöytöjen aikaa.

   Poista
 3. Heti yritin etsiä omat kolikot läpi, mutta ei ollut Tove-rahaa eksynyt kyytiin!

  Raja oli minullekin pettymys. Ja hyllyt pursuavat täälläkin! Voi olla että joudun ostamaan lisätilaa nyt kun miehenkin kirjat pitäisi saada johonkin mahtumaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain silmä tarkkana, koska itsekin löysin sen ihan yllärinä omasta kukkarostani. Onneksi en ehtinyt käyttämään!

   Raja ei tosiaan ollut hehkotuksensa arvoinen. Ja meillä on tilanne se, että uusi kirjahylly on kyllä hankintalistalla, mutta nyt on varmaan pakko nopeuttaa sen hankintaa, sillä ollaan muuten pulassa. Meillä toisen osapuolen kirjat mahtuvat kyllä (niitä on niin vähän), mutta omani levittäytyvät vähän joka puolelle asunnossa :D

   Poista
 4. Onnea synttäreistä ja Tove-rahan löytämisestä :) Toivon itsekin löytäväni kyseisen kolikon, mutta vielä se ei ole tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ja kuten yllä jo kommentoin, niin nyt vain silmät tarkkoina, sillä itsekin löydin tuon kolikon ihan vaan omasta kukkarostani :D

   Poista
 5. Minulla on ihan hillitön tuuri kaikenmaailman juhlarahojen kanssa, Tovenkin olen löytänyt. Tarkkana saa olla, ettei laita juhlarahoja vahingossa kiertoon. Kiva kun aloitat kirjakuvahaasteen, itse mietin että suorittaisinkohan sen lokakuussa, vaikka pitkälle meneekin, kun elämä ei ehkä olisi silloin tällaista härdelliä ja kaipaisin jotakin piristystä pimeyteen.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.