lauantai 2. elokuuta 2014

Heinäkuun loma & elokuun ensimmäiset päivät

Kiva pieni designputiikki Tali Tallinnassa.

Heinäkuun helteet minä olen viettänyt lomaillen, aina välillä vain olen vaihtanut paikkaa matkalaukkuni kera. Viikon vietin maaseudulla lapsuudenkodissani ja nautin pitkistä tyhjistä kesäpäivistä, jolloin ei ole kiire minnekään paitsi tietenkin jonkin matkan päässä olevaan Yyteriin. Maaseudulta lähdimme Turun saaristoon mökkeilemään, mikä tällä kertaa tarkoitti lähinnä meressä lillumista, sillä kuumina päivinä pelkkä vedestä nouseminen nosti hien pintaan. Heinäkuun viimeiset päivät vietimmekin jo jonkin sortin kesäperinteeksi muodostuneessa Tallinnassa, jossa kävimme syömässä lempiravintolassamme Von Krahli Aedissa (useamman kerran) ja kiertelimme päivien aikana sekä vanhoja tuttuja että uusia paikkoja.

Nyt hetki toivutaan kotona, ennen kuin pakkaamme jälleen laukkumme ja vaihdamme maata. Heinäkuun tavoin saan nimittäin nauttia suurimman osan elokuustakin vielä lomatunnelmissa. Tosin tämän seuraavan reissun jälkeen on kyllä korkea aika pysähtyä ihan vain olemaan (ehkä kaupunkiin, ehkä maalle), sillä loppukuusta on tiedossa jotain ihan muuta. Mutta siitä aion kertoa vasta pitkän ja toivottavasti kuuman kesän jälkeen.

Uinuvaa blogiani yritän herätellä henkiin näin kuukausikoosteen muodossa ja jos vain itsestäni irti saan, niin kaksi kirja-arviotakin yritän kirjoittaa ennen seuraavaa lähtöä. Heinäkuussa nimittäin ehdin aktiivisesta lomasta huolimatta lukemaankin, en vain kaikista kirjoittamaan. Yllätyksekseni valitsin melko paksukaisia luettavakseni. Niin Tuulen Varjo, Elämä elämältä kuin Putouskin nimittäin sisälsivät reilut sivumäärät. Heinäkuun sivumääräksi kertyi 2430.

Heinäkuun kirjat

Cecilia Samartin: Kaunis sydän 
Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
Kate Atkinson: Elämä elämältä 
Joyce Carol Oates: Putous (arvio tulossa)
Alice Munro: Kerjäläistyttö (arvio tulossa)

Sivuja yhteensä: 2430

Heinäkuun parhaimmaksi kirjaksi nousi Munron Kerjäläistyttö, vaikka kaikki muutkin olivat hyviä. Oikeastaan yksikään ei ollut pettymys, vaikka Samartinin Kaunis sydän ei kirjallisesti mikään huippu ollutkaan, mutta sopi hyvin kevyemmäksi kesälukemiseksi.

Nyt taitaa olla aika jättää hyvästit ihanalle heinäkuulle ja ainakin yrittää sisäistää se, että eletään jo elokuuta. Ja arvatkaa muuten kuka ei ole viimeiseen viikkoon avannutkaan kirjaa? Jep, vieroitusoireet alkavat olla melko pahat, mutta minkäs teet, kun kirja kädessä ei tunnu muuta kuin uni maittavan. Jonkin sortin loma lomailusta on kyllä ihan paikallaan. 

Mutta superia ja kirjanmakuista elokuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.