tiistai 30. syyskuuta 2014

#Kirjakuvapäivässä: 29-30 & syyskuun kuulumiset

paiva29.pienikirjasto
29. Kestosuosikki

paiva30.pienikirjasto
30. "Bookshelfie"

#Kirjakuvapäivässä: 1-7 / #Kirjakuvapäivässä: 8-14 / #Kirjakuvapäivässä: 15-21

Syyskuu alkaa olla ohi ja samoin Kirjakuva päivässä -haaste. Vaikka haaste on ollut kiva, niin en voi väittää, etteikö tänään olisi tehnyt mieli vetää pieniä voitontansseja kun viimeinenkin kuva oli otettu. Kuvaaminen oli kivaa, mutta kaikkien kiireiden keskellä se tuntui välillä melkoiselta taakalta. Varsinkin kun halusin ottaa kuvat aina varsinaisena haastapäivänä, enkä siksi halunnut kuvata etukäteen tai jälkikäteen päivän kuvia. Kahtena päivänä en ehtinyt ottamaan kuvaa, joten jouduin ottamaan ne seuraavana päivänä - ja ai että harmitti! Taidan ottaa nämä haasteet aina vähän turhan vakavasti.

Syyskuussa olen tehnyt muutakin kuin kuvaillut. Aloitin nimittäin monen vuoden tauon jälkeen opiskelut ja kouluun palaaminen on ollut samaan aikaan sekä mahtavaa, että todella uuvuttavaa. Kun on tottunut työssäkäyvänä yleensä vapaisiin iltapäiviin, niin nyt aikataulut ovat jotain aivan muuta. Onneksi olen ehtinyt kaiken keskellä lukea ja bloggaillakin, ainakin vielä. Katsotaan kuinka lokakuussa käy. JA minulla on pyhä ja syvä tarkoitus tehdä lähitulevaisuudessa oma postaus opiskelusta sekä uusi bloggaajan esittelyn niin uusia lukijoita varten, kuin myös kertoakseni kuulumisia vanhoille tutuille. Paljon on elämässä tapahtunut, ja olisi kiva päivittää blogikin ajantasalle. Mutta niistä lisää myöhemmin.

Syyskuussa aloitin myös puolivahingossa kahvilakon. Syyskuun ensimmäisen päivän aamuna olen viimeksi juonut kupillisen kahvia. Ensimmäisen viikon migreenit olivat melkoisen tappavat, mutta kun niistä pääsi yli, ei tehnyt mieli edes ajatella kahvia. Sen sijaan epävirallisesta viralliseksi muuttunut kahvilakkoni päättyy huomenna aamulla ja saattaa olla, että sen kunniaksi maittaisi kupillinen mantelimaitoon tehtyä lattea. Itseasiassa viimeiseen viikkoon en ole paljon muuta ajatellutkaan. (Nyt ihan naurattaa, että keksin syyskuusta mainita opiskeluni sekä tämän kahvilakon. No siitä lienee hyvä päätellä, että kahvilakko on saattanut olla melko puhuttu ja ajateltu aihe tässä viime aikoina.)

Mutta kirja-asiaan! 

Kuten jo sanoin, olen syyskuussa ehtinyt lukeakin ja jopa ostaa pari kirjaa.

Syyskuussa luin:

Gayle Forman: Jos vielä jään
Alice Munro: Liian paljon onnea
Anna-Leena Härkönen: Takana puhumisen taito

Sivuja yhteensä: 1674

Kuukauden parasta kirjaa ei tarvitse edes miettiä, sillä voiton vei kevyesti Jonas Gardellin trilogian upea päätösosa. Katsoin myös kirjasarjaan perustuvan minisarjan, enkä voi kuin suositella sitä aivan kaikille. Sekä kirjasarja, että tv-sarja tuntuvat jättäneen jokseenkin pysyvän jäljen jonnekin syvälle. Gardellin rinnalla loisti myös kirjailijarakkauteni Alice Munro upealla novellikokoelmallaan Liian paljon onnea. Murakamin uusimmasta pidin ja lukupiirissä luettu Tylerin kirjakin oli lopulta mieleen. Sen sijaan Formanin Jos vielä jään upposi enemmän elokuvana kuin kirjana ja Härkösen teoksesta en tahtonut keksiä oikein mitään hyvää sanottavaa.

Syyskuussa ostin kaksi kirjaa kirpparilta. Anna-Leena Härkösen Takana puhumisen taidon eurolla ja Märta Tikkasen Emma ja Uno maksoi kolme euroa. Arvostelukappaleita olen saanut muutaman, ja niistä on vielä osa lukematta. 

Syyskuu oli hyvä kirjakuukausi ja täytyy toivoa, että lokakuussakin likenisi aikaa lukea. Nyt on nimittäin kesken sekä Marisha Rasi-Koskisen uusin että vanha tuttu Harry Potter ja puoliverinen prinssi. Ja yöpöydältä löytyisi kyllä kasa kaikkea muutakin ihanaa, kuten esimerkiksi yksi lukematon Munro. No jos ei päivällä ehdi lukea, niin yöllä sitten...

Kivaa huomenna alkavaa lokakuuta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Oletpas söpö, ihana tuo bookselfie!

  Hyvin olet saanut tässäkin kuussa taas luettua. Tuli tästä postauksesta mieleen että voisi itsekin hieman päivittää omia tietoja ja taustoja blogiin kun meininki on hieman muuttunut alkuvuodesta ja tulee varmaan muuttumaankin. Blogini ottaa vähän turhan usein nyt liian pitkiä taukoja joten voisi olla hyvä höpötellä hieman kuulumisia :)

  Tsemppiä opintoihin ja mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäisi varmaan vaihtaa profiilikuvakin taas johonkin vähän vähemmän vakavaan versioon.

   Minusta kuulumispostauksia on välillä kiva lukea, sillä itseäni kiinnostaa myös ihmiset blogien takana. Ja jos on pitkäänkin seurannut jonkun blogia, niin siinäkin mielessä hauska aina välillä tietää, miten siellä menee :) Itseäni ihan hävettää, kun en ole jaksanut/ehtinyt päivitellä tietoja tai kertoa kuulumisia, kun kuitenkin ihan eri meininki nyt kuin vaikka vuosi sitten!

   Kiitos samoin!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.