perjantai 31. lokakuuta 2014

Lokakuun kirjoja ja muita kuulumisia

lokakuu.pienikirjasto

Lokakuussa olen...
  ollut kiireinen ja stressaantunut
  ollut väsynyt 
viettänyt viikon loman maalla puolukoita ja sieniä keräten
käynyt tutustumassa mm. maakunta-arkistoon ja siirtolaisinstituuttiin
totutellut pimeisiin iltoihin
katsonut vampyyriaiheisia elokuvia ja tv-sarjoja
  järjestellyt jälleen kerran kirjahyllyni
  haaveillut matkustamisesta
  ostanut yllä olevan kuvan kirjat
   
 Lokakuussa luin...
 Elias Koskimies: Ihmepoika
 Marisha Rasi-Koskinen: Vaaleanpunainen meri
+
Päivi Almgrenin & Päivi Jokitalon toimittaman Kirjasto 2012: Asiakkaan asialla

Tällä hetken kesken ovat...
  Alice Munro: Hyvän naisen rakkaus
  Michael Cunningham: Lumikuningatar
  Ene Mihkelson: Ruttohauta

"Salaa" haluaisin lukea...
  J.K. Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Oikeasti minun pitäisi lukea...
 ♥ tenttikirjoja ja tenttimateriaaleja


Todella väsynyt ja kiireinen lokakuu alkaa vihdoin olla takana. Blogissa lokakuu on näkynyt hitaampana postaustahtina, sillä kiireiden vuoksi aikaa lukea on ollut vähemmän ja vähäisellä vapaa-ajalla en ole jaksanut tehdä juurikaan mitään television tuijottamista kummallisempaa. Mutta vaikka tässä rutisenkin, niin opiskelu maittaa kiireistä huolimatta ja vaikka vieroitusoireet romaaneista alkavat olla kovat, niin koulujututkin ovat tuoneet eteen paljon kiinnostavaa luettavaa kuten myös vampyyriaiheiset tv-sarjat...(Vaikka en panisi pahakseni, jos saisin jokaiseen viikkoon yhden ylimääräisen päivän, jonka voisin käyttää puhtaasti kaunokirjallisuuden parissa.)

Marraskuussa kiireet tuskin ihan hirveästi helpottavat, mutta ehkä yritän kiireiden ja pimeyden keskellä kuitenkin kaivaa vähän energiaa myös kirjojen lukemiseen, jotta ensi kuussa voin avautua, hehkuttaa ja rutista niistä enemmän kuin siitä, ettei aikaa kirjoille ole. Se saattaisi olla hieman hedelmällisempi aihe kuitenkin.

Mutta tänään vietän täysin kouluvapaata päivää ja painelenkin jatkamaan siitä nauttimista. Ihanaa viikonloppua ja kirjojen täyteisää marraskuuta kaikille!

16 kommenttia:

 1. Tuli tuosta Murakamin 1Q84:sta mieleen, että voitaisiin se joskus lukea lukupiirinä? (Kuten Täällä pohjantähden allakin sit joskus) Kun kummallakin on siis sitä kuuluisaa aikaa taas.

  VastaaPoista
 2. Minäkin ajattelin nostaa jalat ylös ja rentoutua loppuillan. Opintojen parissa ehtii ahertaa vähän myöhemminkin – ja todeta sitten, että tulipas hemmentimoinen kiire :D Mutta paineen alla sitä usein saa parhaiten aikaiseksi, kun on vain pakko tehdä.

  Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, nyt sitten nautitaan loppuilta ihan vaan olemisesta!

   Rehellisesti sanottuna oma ongelmani on liiallinen stressaaminen. Stressaan huomattavasti enemmän kuin monetkaan tehtävät vaatisi. Lisäksi yritän tehdä joka päivä jotain koulujuttuja, joiden takia väkisinkin väsyy ja monesti illat menee ihan turhaan vatulointiin, kun ei jaksa kykene pysty ja stressi on katossa. Täytyy opetella nyt vaan pitämään kokonaan koulusta vapaita päiviä, niin ehkä sitten jaksaa muina päivinä paremmin keskittyä niihin tehtäviin. Ja totta, että joskus parasta on se paine. Tosin itse pyrin välttelemään viime tippaan jättämistä :D

   Poista
 3. Täälläkin on luettavien listalla tuo Virginia Woolfin "Majakka". Ja sen verran kiireinen lokakuu täälläkin takana, että haaveissa tosiaan olisi tuo yksi ylimääräinen päivä viikkoon - tai edes yksi töistä ja stressistä vapaa ilta, jona voisi ihan vaan lueskella sohvan nurkassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että Majakka on yhtä hyvä, kuin miltä se vaikuttaa. Joo, itsellenikin kelpaisi edes se stressitön ja kiireetön ilta, mutta tällä hetkellä näyttää vähän heikolta. Oma ongelmani onkin enemmän tuo stressi, kuin niinkään se, ettei lainkaan olisi aikaa. Mutta vaikea siitä ajasta nauttia, jos kauhea stressi ja tekemättömät työt kummittelevat mielessä...

   Toivotaan, että saadaan molemmat vähän enemmän vapaita iltoja marraskuuhun!

   Poista
 4. Pystyn hyvin samaistumaan tuohon kiireen tunteeseen! Minustakin tuntuu, että lokakuu on ollut tekemistä täynnä. Siitä huolimatta olen ehtinyt lukea ihan järkyttävän pinon kirjoja, mitä kyllä hiukan ihmettelen. :D Näin asiasta kukkaruukkuun, aina kun luen postauksiasi minulle tulee kauhea hinku lukea Murakamia, pitäisi kyllä viimein ryhdistäytyä sillä saralla...

  Ihanaa viikonloppua, toivottavasti kiireet alkavat pian hellittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kunpa olisin itsekin ehtinyt kiireiden keskellä lukea hieman enemmän! Omalla kohdallani ongelma onkin enemmän stressissä ja nimenomaan kiireen tunteessa, kuin välttämättä itse kiireessä. Mutta kun tekemättömät työt kummittelevat mielessä, stressi on katossa ja väsymys painaa, niin lukemisen sijaan tosiaan sortuu siihen telkkariin (jota muuten en yleensä katso lainkaan!). Ehkä marraskuussa yritän järjestää aikani niin, että saisin enemmän vapaata lukemiselle.

   Murakami on ihan kiva kirjailija, jota kyllä kannattaa lukea. Hänen kirjoissaan on jotain sellaista, joka vetää puoleensa, vaikka en olekaan kokenut kaikkia hänen kirjojaan erityisen täydellisiksi - silti haluan lukea niitä aina vain lisää.

   Kiitos samoin <3

   Poista
 5. Ymmärrän niin hyvin tuon, että pitäisi lukea tenttikirjoja, mutta ei vain jaksa! Ja kun minun pitää lukea vasta yläastetasoisiin kokeisiin. On matikkaa ja bilsaa ja ranskaa tulossa, ja jostain pitäisi vain repiä aikaa romaaneillekin. Huoh. Hyvää viikonloppua ja marraskuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain on pakko lukea, niin se ei koskaan maita niin hyvin kuin itse valittu kirja. Yläasteen kokeissa oli mielestäni todella haastavaa se, että kaikki täytyi osata ulkoa! Onneksi korkeakouluissa ei enää tarvitse niin paljon osata ulkoa, mutta sitten vaaditaankin jo ihan toisenlaista osaamista, mikä saa aikaan harmaita hiuksia...

   Toivotaan, että meillä molemmilla vähän helpottaa tenttipaineet ja aikaa romaaneillekin löytyisi! Tsemppiä kokeisiin! Ja kiitos <3

   Poista
 6. Oi että, mikä kirjapino! Minua on varovasti alkanut Murakami kiinnostaa. Norwegian Woodin luin joskus, mutta en niin kovin ihastunut. 1Q84 voisi olla sopiva kokeilun kohde. Ja Munroa tietysti, ah!

  Minunkin pitäisi lukea tenttiin, kun avoimen yliopiston opintoni alkoivat. Ei kiin-nos-ta. Vaikka olen maksanut siitä! No, täytyy yrittää tsempata. Mutta kyllä olisi ihanaa vain upota kirjamessu- ja muiden oman hyllyn aarteiden kimppuun...

  Tsemppiä syksyyn, Katri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämän kirjapinon ääressä taas kelpaa tovi viettää ;) Murakami on minulle sellainen kirjailija, että vaikken olekaan varauksetta kaikkiin lukemiini teoksiin ihastunut, niin silti jokin niissä vetää puoleensa. Kafka rannalla on toistaiseksi suosikkini. Ja Munro - kauhulla odotan sitä päivää, kun olen lukenut kaikki kirjailijan teokset, eikä ole enää mitään odotettavaa...

   Tentit kyllä vievät lukuilon aika tehokkaasti. Vaikka luettavana olisi kiinnostavaakin materiaalia, niin kun sitä lukee tenttiin, niin ei ei ei... Ainoa lohtu on se, että jossain kohtaa ne tentitkin ovat ohi.

   Kiitos samoin <3

   Poista
 7. Voih, pystyn niin samaistumaan lokakuiseen väsymykseesi, omakin syksyinen sairastelu ja väsymys alkaa olla vasta nyt kunnolla voitettu. Mutta ihan hirveästi tsemppiä marraskuuhun, toivottavasti väsymys ja kiire hellittäisivät edes hetkeksi! :-)

  Kirjapinosi on kyllä vaikuttavan kokoinen! Murakameja ja Pientä runotyttöä ainakin suosittelen koko sydämestäni. Woolfin Majakkaa luen puolestaan tällä hetkellä opintoja varten, eikä alku ole ainakaan napannut yhtään. :( Naisen Mrs. Dallowaysta pidin kuitenkin ihan, joten toivottavasti tämäkin alkunihkeys katoaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tässä voiton puolella olla - me molemmat. Marraskuu on varmasti koulupainotteinen, mutta toivon mukaan tilaa muullekin olisi vähän enemmän kuin lokakuussa. Joten kiitos ja tsemppiä sinullekin!

   Murakamia ja Pientä runotyttöä odotankin paljon, ovathan ne keikkuneet lukulistallani ikuisuuden. Samaten kyllä Woolfkin, joten katsotaan miten minun käy Majakan kanssa.

   Poista
 8. Oijoi, pinossasi on kaksi Woolfia, jotka ovat minulta lukematta. Savukeidas tekee upeaa työtä kääntäessään Woolfin vähemmän tunnettuja teoksia, joista suosittelen etenkin hänen viimeistään eli Vuodet.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savukeitaan kirjoja olen monesti katsellut, sillä itsehän en ole lukenut vielä yhtäkään kokonaista Woolfin teosta! Mutta kun kirjoja on aina jonoksi asti, niin vielä ei ole Woolf päässyt lukuvuoroon. Ehkä pian olisi aika!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.