perjantai 28. marraskuuta 2014

Inspiroivia blogeja

 kuppikahvia pienikirjasto
Cappucino soijamaidolla.

Ihana Ellen oli listannut muutama päivä sitten blogini kolmen itseään inspiroivan blogin joukkoon näillä sanoilla:

" Kolmantena La Petite Lectricen Katri. Olen nyt ylistänyt näitten kaikkien blogien ulkoasuja, ja samalla linjalla on pakko jatkaa, sillä Katrin blogi on vain niin KAUNIS! Hänen blogistaan olen saanut monia ihania kirjavinkkejä ja myös hänen blogissaan olevat kuvat ovat aivan mahtavia. Katri kirjoittaa kauniisti ja herkästi ja syvällisesti, mutta silti niin kevyesti. Olet ihana! <3 "

Kiitos Ellen, sinä olet ihana! Ellenin blogi on melko tuore lisäys kirjablogien joukkoon ja vallan mainio sellainen. En tiedä muista, mutta ainakin itse olen kaivannut lisää vähän nuorempien pitämiä kirjablogeja tänne kirjablogikentälle, jossa bloggaajien keski-ikä alkaa olla melkoisen korkea. Itsekin kun on tuota ikää tullut kerrytettyä useampi vuosi tässä kirjablogia pitäessä. Ellenille iso kiitos tuoreista ajatuksista ja uusista tuulista - toivottavasti viihdyt kirjabloggaajana vielä monta vuotta!

Ellen pelasti samaan aikaan päiväni, että asetti minut aika kinkkiseen tilanteeseen. Nyt on nimittäin minun vuoroni mainita kolme minua inspiroivaa blogia. Vain kolme. Toisin sanoen jouduin monen kymmenen suosikkiblogini joukosta valitsemaan kolme helmeä ja väkisinkin jättämään listan ulkopuolelle monta hyvää blogia. Mutta koska tehtävän syvin ydin taitaa kuitenkin olla toisten ilahduttamisessa eikä blogien rankkaamisessa, niin valitsin nyt kolme blogia, joille haluan nyt tätä iloa ja hehkutusta vähän suoda.

Kolme inspiroivaa kirjablogia

Lukuisa
Lauralla on paikkansa näillä listoilla aina, sillä juuri hän ja hänen kirjabloginsa on ollut minulle se, josta olen aikoinani saanut kipinän aloittaa oman kirjablogin pitämisen. Lauran blogi on ulkoasultaan kauniin yksinkertainen omalla jujullaan. Laura lukee ja kirjoittaa monipuolisesti erilaisista kirjoista, mikä on mielestäni blogin rikkaus. Koen, että Lauran kirjamaku on hieman valtavirrasta poikkeava ja sen vuoksi Lauran blogia on virkistävää lukea. Blogista löytää lukulistalleen vähän erilaisia kirjoja!

Annin blogista olen pitänyt aina, ja yksi syy on se, että Annin teksteistä huokuu välittömyys ja rehellisyys. En ole kovin suuri fani, mitä tulee analyyttisiin kirja-arvioihin ja siksi Annin fiilistelevät hehkutukset tai joskus vähemmän kehuvat tekstit ovat mieleeni. Lisäksi Anni kirjoittelee toisinaan postauksia muistakin aiheista kuin lukemistaan kirjoista ja niitä odotan aina innolla! Esimerkiksi kuvat Annin kirjahyllyistä, Severuksesta tai viikonlopun kuulumisten kertominen ovat varsinaisia piristeruiskeita! Annin blogia ehkä kuvaakin parhaiten sanat pirteä ja iloinen. 

Suketuksen blogissa yksi lempparijuttuni on jotain, mitä on vaikea selittää sanoin, nimittäin tunnelma. En tiedä onko se blogin vihertävä sävy, blogin kiehtova ja inspiroiva nimi vai Suketuksen tyyli kirjoittaa - kentie ne kaikki yhdessä! -, mutta hänen blogiaan lukiessa tulee aina rauhoittunut olo. Tätä blogia pysähdyn lukemaan ja makustelemaan. Ihailen Suketuksen ottamia (kirja)kuvia sekä viisaita sanoja, jotka hän tuntuu aina osaavan valita huolella kirjoista kertoessaan. Kirjojen lisäksi Suketus kirjoittelee joskus muistakin kiinnostavista aiheista ja niitä en ohita koskaan lukematta.

Kiitos teille kolmelle mainitsemalleni, että olette ja kiitos kaikille muillekin hienoille kirjablogeille ja bloggaajille, joita en kaikkia tässä voinut mainita, mutta jotka tekevät tästä kirjablogiyhteisöstä hienon, rikkaan ja viihtyisän omilla persoonallisilla tavoillaan. Täällä jokaiselle on paikkansa.

Huh! Ja nyt vieritänkin tämän haasteen näille kolmelle mainitsemalleni hienolle blogille. Laura, Anni ja Suketus - olkaa hyvä, teidän vuoronne.

10 kommenttia:

 1. Kiitos ihanista sanoistasi!! Kun muuten mietin, mitkä blogit tähän haastaisin, juuri nämä sinun listaamasi blogit olivat mielessäni ja olen aivan täysin samaa mieltä kaikista noista asioista heitä koskien. Samalla linjalla mennään taas;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listallani on kyllä kolme erittäin kovaa kirjablogia, että löytyvät varmasti monen muunkin suosikeista :) Se on hassua, miten monista blogeista useilla on samanlainen mielikuva. Mutta sitähän se on, että vanhemmista blogeista alkaa tietyt piirteet nousta vahvemmin esiin ja jäädä mieleen :)

   Poista
 2. Kiitos itsellesi! Nautin aina kun saanlukea kiinnostavia kirja-arvioitasi! Ilon kautta, Elisa

  VastaaPoista
 3. Oooh kiitos! ♥ Kauniista sanoistasi ja omasta ihanasta blogistasi :) Heitit nyt kyllä melkoisen haasteen tänne, saa nähdä mitä keksin!

  Olinkin tämän illan aikana viritellyt päässäni pientä epäkirjaisaa bloggausideaa huomiselle, pitänee viedä se toteutukseen asti ja napata Severus mukaan! (Severus on hyvin ylpeä hänen saamastaan maininnasta blogissasi ♥)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Hih!

   Kolmen blogin valitseminen oli haastavaa, mutta ei kannata ottaa turhia paineita. Hyvää mieltähän tässä kuitenkin jaetaan :)

   Postaukseksi oli mainio ja Severus ihana!

   Poista
 4. Ääk, kiitos kauniista sanoista <3 Pelkäsin hieman, että saan tämän haasteen, koska kaikki lukemani blogit inspiroivat minua jollain tavalla. Ehkä on sitten vain pakko valita randomilla kolme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ne ansainnut :)

   Haastavaa tuo kolmen blogin valitseminen on, sillä itsellänikin on useampi lemppari ja jokaista blogia luen, koska niistä pidän. Mutta kävin kurkkaamassa valintasi ja minusta olivat erittäin hyviä! ;)

   Poista
 5. Katri, olen tosi otettu sanoistasi. Ihanaa, että blogilla on niin mahtavia lukijoita, kuten sinä! Eihän tätä muuten olisi niin mukavaa harrastaakaan. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Sinulla on hieno blogi, jota on ilo lukea. Ja totta, että kyllä tässä puuhassa lukijat tuovat sen suurimman ilon :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.