lauantai 1. marraskuuta 2014

Marraskuun lukuhaaste

marraskuun lukuhaaste pienikirjasto

Päätinpä minäkin lähteä mukaan Karo Hämäläisen ideoimaan lukuhaasteeseen (vaikka ensin pitkään emmin). Haasteen idea on lyhykäisyydessään lukea marraskuussa joka päivä vähintään 30 sivua kaunokirjallisuutta. Lukuhaasteen hashtag somessa on #lukuhaaste ja lukuhaasteella on omat sivut facebookissa.

Ajattelin ensin, etten osallistu tähän, sillä enhän minä ehdi! Sitten mietin, että millaisia päiviä olen itselleni oikein kaavailemassa, jos niistä ei muka löydy sen verran aikaa, että nopeana lukijana en ehtisi lukea 30 sivua päivän aikana. Kyllä nyt vähintään sen verran ylimääräistä aikaa pitää löytyä. Joten mukana ollaan! Ensimmäisen päivän tavoite ylittyikin jo mukavasti aamukahvin parissa - pitäisikö ottaa tavaksi?

Blogini twitteriin yritän muistaessani kirjoitella lukuhaasteen etenemisestä kuukauden aikana. Kuukauden lopussa lupaan kertoa täällä blogissakin, että kuinka kävi. 

Onko teistä joku lähtenyt mukaan haasteeseen? 

14 kommenttia:

 1. Tokihan tässä ollaan mukana, kun joka päivä varmasti muutenkin tulee luettua jotakin sopivat määrät. Haastavaa on tietty pysyä tiukkiksena ja lukea nimenomaan kaunokirjallisuutta eikä jonain päivänä vain faktaa tai sarjakuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luen aika lailla päivittäin, mutta en kaunokirjallisuutta. Haluaisin kyllä, mutta en muka ehdi jne. Nyt katsotaan kuinka käy!

   Poista
 2. Lähdin mukaan! Minä puolestani ajattelin, että luen muutenkin 30 sivua päivässä kaunoa, etten tarvitse mitään lukuhaastetta, mutta klikkasin sittenkin itseni tuonne facebookin sivuille mukaan. Kiva idea ja hauska selailla mitä muut lukevat!

  En tiedä aionko itse sen kummemmin päivittää omaa edistymistäni, mutta ainakin tämän päivän osuus on jo saavutettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Minä en näin kiireisinä aikoina lue kaunokirjallisuutta päivittäin (muuta kylläkin), mutta haluaisin, joten tässähän sitä on hyvä sauma kaivaa päivästä se tovi, että ehtii lukea. Minä kun muuten luen epätasaisesti joskus kirjan päivässä ja joskus pidän viikon tauon. Ei sekään huono ole, mutta nuorenpana luin päivittäin kirjoja ainakin muutaman sivun ja pidin siitä, joten miksen tekisi niin edelleen?

   Minä ajattelin kyllä seurata, tuleeko se 30 sivua päivässä täyteen ja ainakin jonnekin kirjata ylös tuliko vai eikö, niin voi sitten kuun lopussa tehdä vähän yhteenvetoa :)

   Poista
 3. Mukana myös! Vähän tosin epäilyttää, onko joka päivä oikeasti tuohon aikaa, mutta yritys on kyllä hyvä. Ja samoin alku: kiitos flunssan, koko päivä on mennyt sängynpohjalla ja tänään aloittamani Jane Shemiltin jännäri "Daughter" on jo sivulla 49.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin vähän epäilyttää onko aikaa, varsinkin kun elän juuri nyt kivassa tenttisumassa, mutta ehkä täytyy vain yrittää kaivella se aika. Flunssa ei ole kiva - mutta onneksi silloin voi lukea - paranemisia!

   Poista
 4. Toki toki osallistun. Laskeskelin, että tuo määrähän tekee noin 3 romaania kuukaudessa ja yleensä luen enemmän kuin 3 romaania siinä ajassa, niin haastehan menee kuin sivussa. Mutta ihan kiva päästä hyvällä syyllä joka päivä seuraamaan omaa lukutahtiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tulee helposti kuukaudessa yli tuon sivumäärän, mutta päivittäin en välttämättä lue 30 sivua. Minäkin ajattelin tässä samalla seurata omaa lukutahtiani ja merkkailla sivuja vähän ylös :)

   Poista
 5. Mukana tässä. Päivitän blogiini sivumäärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Kiva päästä näkemään, miten paljon muutkin lukevat päivittäin ;)

   Poista
 6. En lähtenyt mukaan, koska tiedän, että jos yritän alkaa lukea tiettyä sivumäärää päivän aikana, lukemisesta tulee minulle suoritus. Minulla on sitä paitsi juuri nyt kesken englanninkielinen kirja, eli lukeminen on vähän hitaampaa kuin suomeksi, ja koeisiinkin pitäisi ehtiä lukea. Ei ihan minun haasteeni, mutta tsemppiä teille, jotka mukaan lähditte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin haasteet usein aiheuttavat sen, että tulee luettua suorittaen, mutta toisaalta tämän haasteen tiimoilta on ainakin vielä tuntunut siltä, että nyt "saan" luvan kanssa lukea ainakin sen 30 sivua päivässä :D

   Poista
 7. Mä lähdin mukaan ja en ole ihan varma, et kannattiko. Ajattelin, ettei 30 sivua olisi paljon, koska luen yleensä joka päivä jotakin jonkinverran. Nyt kuitenkin huomaan, etteivät omat ennakkosuunnitelmani tule toteutumaan ilman pientä viilausta ja sellaisiakin päiviä mahtuu mukaan, että 30 sivua tuntuu paljolti. Periksi en kuitenkaan ole antamassa, kyllä tämä tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireisenä päivänä 30 sivua ON paljon, itse sain sen eilen tuta, kun en vain ehtinyt lukea kuin sen 10 sivua. Mutta ehkä tähän voi lähteä sillä ajatuksella, että pyrkii lukemaan sen 30 sivua, mutta eihän se kenenkään maailmaa kaada, jos ei aina ehdikään :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.