maanantai 29. joulukuuta 2014

2014: 10 oman hyllyn odotetuinta - tuliko luettua?

IMG_7211

Muistaako joku teistä tämän postauksen? Joo, en minäkään sitä muistanut. Vajaa vuosi sitten kuitenkin intoilin oman hyllyni lukemattomista kirjoista ja listailin kymmenen himotuinta niistä. Ajattelin, että näin vuoden luettuja koostaessa olisi hauska palata tähän postaukseen ja katsoa, kuinka monta tältä listalta tulikaan luettua. Lukusuunnitelmia kun on hauska tehdä, vaikka eivät ne koskaan kiveen hakattuja olekaan ja usein tuppaavat unohtumaan, ja yhtä hauskaa on katsoa kuinka niiden kanssa on käynyt. Etenkin jos listalta on saanut jotain jopa luetuksi, kuten tällä kertaa kävi.

10 oman hyllyn odotetuinta - mitkä lopulta luin?

Tummennetut olen lukenut.  Luetuksi merkityn kirjan nimi on linkki postaukseen kirjasta.

♥ Susanna Alakoski: Hyvää vangkilaa toivoo Jenna 
Odotin tätä paljon, sillä Sikalat oli aikoinaan niin vahva lukukokemus. En kuitenkaan innostunut tästä erityisemmin raskaan kerronnan vuoksi.

Joyce Carol Oates: Blondi
Luin Oatesilta kesällä Putouksen, mutta Blondi on yhä lukematta. Odotan tätä paljon, mutta sivumäärä on toistaiseksi säikäyttänyt minut muiden kirjojen pariin. Ehkä ensi vuonna?

Cormac McCarthy: Veren ääriin
Jep. Lukematta. Kerran jo yritin tätä ja kirjailijan uusinta suomennettua olen muutaman sivun lukenut, mutta vaiheessa ollaan.
 
♥ Fjodor Dostojevski: Rikos ja rangaistus
" --  aion kirjan lukea, mutta varmasti lykkään kirjan lukemista "parempaan hetkeen" jonkin aikaa, ennen kuin oikeasti sen luen." Parempaa hetkeä ei ole vielä näkynyt...

Tove Jansson: Nukkekaappi
Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär 
Tovea olen lukenut ja paljon. Mutta onnekseni jotain on vielä lukemattakin - ihan omassa hyllyssäni.

Anni Blomqvist: Myrskyluoto
Kyllä, 1-5 osat tuli kaikki luettua kesän aikana. Tunnelmainen kirjasarja.

♥ Kjell Westö: Leijat Helsingin yllä
Westöä on pitänyt lukea lisää pitkään, ja itse asiassa Leijat Helsingin yllä sujahti matkalaukkuuni kun lomalukemisia pakkailin mukaani. Kirja on vielä lukematta, mutta tuskin ja toivon mukaan ei enää pitkään!

Susan Fletcher: Meriharakat
Olen lukenut kaikki Fletcherin suomennetut teokset. Meriharakat ei noussut lempparikseni, mutta oli kuitenkin hyvä.

♥ John Irving: Oman elämänsä sankari
Uskomatonta kyllä, mutta en lukenut tämän vuoden aikana yhtäkään Irvingiä. Vaikka Irving lukeutuu yhdeksy lempikirjailijakseni, niin vaadin hänen kirjoilleen aivan oikeaa hetkeä ja tästä syystä tartun miehen teoksiin harvoina ja valittuina hetkinä. Tänä vuonna sellaista ei tainnut olla, mutta ehkä ensi vuonna?
 
Viisi kymmenestä luettu, eli ei lainkaan hassumpi saldo kaltaiselleni tuuliviirille, jolla kaikki haasteet ja lukusuunnitelmat kosahtavat yleensä jo ensi metreillä. Vaikka eipä tätä kai lukusuunnitelmaksi edes voi kutsua, kun mokoman olin tyystin unohtanut. Mutta ehkä voisinkin sanoa, että hyvin osasin aavistella ja ennustaa tulevia lukukokemuksiani? Heh.

Tässä tosiaan ensimmäinen katsaukseni menneeseen vuoteen 2014. Aion vielä kasata kokoon jonkun yhteenvedon kaikista vuoden aikana lukemistani kirjoista samaan tapaan kuin aiempinakin vuosina ja tietenkin julistaa vuoden kymmenen parasta kirjaa. Kirja-arvioitakin olen rustaillut, mutta koska minulla ei ole kannettavalla kuvankäsittelyohjelmaa, en ole saanut postauksiin kirjakuvia, joten postausten julkaiseminen saattaa tapahtua vasta kun pääsen kotiin paremman tietokoneen ääreen. Katsellaan.

Ja ps. goodreadsin mukaan hyllyssäni on 103 lukematonta teosta - pitäisköhän valita ensi vuodellekin kymmenen himotuinta niiden joukosta? ;)

20 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Minultakin lukusuunnitelmien noudattaminen sujuu vähän niin ja näin. Minunkin pitäisi varmaan alkaa väsäillä vuoden koontipostausta, vähän hirvittää millainen monsteri siitäkin tulee :D Niin paljon jännää on tapahtunut ja niin paljon hyviä kirjoja on tullut luettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt kun olen lomalla eikä koulukiireet paina, niin tekee mieli kirjoitella vaikka minkälaisia postauksia! Yritän kuitenkin hillitä itseni, etten tukehduta kaikkia blogilistoja loputtomalla postausvirralla :D

   Lukusuunnitelmia on kiva tehdä, mutta noudattaminen on aivan toinen juttu. Ja sama täällä, olen vasta hapuillut koostetta kasaan, ja jännittää, mitä siitä tällä kertaa tulee!

   Poista
 2. Viisi kymmenestähän on tosi hyvä saavutus! :)
  Mulla tahtoo suunnitelmat muuttua niin lennossa, että harva lukuhaastekaan tulee suoritettua. Iijoki-kimppaluvussa pysyin aikataulussa, mutta muuten ei voi kauheasti kehua.

  Älä muuten stressaa niillä noin sadalla oman hyllyn lukemattomalla, mulla se luku on edelleen yli 800 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo, etenkin kun en edes muistanut tällaista listaa tehneeni.... :D

   Jos minulla olisi yli 800 lukematonta, luulen, että asuisin yksin... tai tilavammassa asunnossa ;) No, sinulta ei ainakaan lopu luettava kesken toviin, vaikka kirjakaupat kaatuisivat ja kirjastot sulkisivat ovensa :D

   Poista
 3. Hih, täällä myös yksi tuuliviiri. Mutta täytyy kyllä sanoa, että puolet tuosta listasta on erittäin hyvä saldo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilislukijana on todella vaikea noudattaa lukusuunnitelmia, vaikka ne olisi kuinka hyviä! Ja puolet on hyvä, olen tyytyväinen :)

   Poista
 4. Tuosta Alakoskesta tuli mieleen, että jos et ole lukenut, niin luepa Köyhän lokakuu. Siinä on manifestia ja pamflettia tyylillä, joka ei jätä kylmäksi.

  Niin ja puolet kuitenkin luit eli suoritus hyvä. Minusta noiden itselle asetettujen vaatimusten luominen on usein paljon hauskempaa kuin itse toteuttaminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyän lokakuu on ollut lukulistallani tai on edelleen, mutta tuon pettymyksen jälkeen ei ole tehnyt siihen vielä mieli tarttua. Katsellaan ensi vuonna taas uusin tuorein silmin sitäkin ;)

   Jep, haasteiden suunnittelu on usein kivaa, mutta se toteutus ei niinkään :D Fiiliksen mukaan meneminen on paljon parempi.

   Poista
 5. Hyvinhän tuo lukusuunnitelmasi lopulta meni, vaikka aina sinne hyllyyn tuppaa tulemaan moninkertaisesti lisää täytettä luettujen tilalle :D

  Blondi on kyllä niin hieno kirja, että luethan sen pian! Muistelin sitä tänään oikein lämmöllä luonnostellessani vuoden kirjakoostetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikken tuota suunnitelmaa varsinaisesti muistanutkaan :D Ja juu, hyllyt pursuilevat siihen malliin, että tässä on kaksi vaihtoehtoa. Joko ensi vuonna kierrän kirjakaupat ja kirpparit kaukaa tai ostan uuden kirjahyllyn...

   Blondi on varmasti upea ja odotan sitä paljon. Meinasin ottaa nyt lomalle sen mukaan, mutta viime hetkellä epäröin. Ehkä luen sen jo kevään aikana :)

   Poista
 6. Ai vitsit, tää oliskin hyvä idea. Voisin miettiä myös mitkä kymmenen yrittäisin ensi vuonna lukea...Enpä muuten edes tiedä kuinka monta lukematonta hyllyssäni on! Ja kirja-aleenkin aion vielä suunnata... ;)

  Oatesia nyt ainakin aion lukea. Sisareni, rakkaani ja Kosto:rakkaustarina odottavat hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmien teko on hauskaa puuhaa eikä onneksi sido mihinkään, joten ei kun listaa rustaamaan ;)

   Se voi olla helpotus, että se oman kirjahyllyn lukemattomien määrä on mysteeri. Toisaalta itse olen onnellinen niin kauan, kun kehtaan vielä sanoa sen luvun ääneen... Kirja-alet minä pyrin välttämään kokonaan!

   Sisareni, rakkaani on yksi lempparini ja Kosto:rakkaustarinakin vallan järisyttävä kirja! Ihania lukuhetkiä niiden parissa :)

   Poista
 7. Viisi kautta kymmenestä on mielestäni hatunnoston arvoinen setti jo, mahtavaa! Itse en aio Maijan tavoin edes laskea niitä oman hyllyn lukemattomia. ;)

  Toivottavasti pidät Leijoista, se on minulle yksi viime vuosien parhaista kirjoista. Ja Blondi odottaisi minullakin lukemistaan, paksuus hidastaa, pitäisi tempaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo hyvä saavutus, etenkin kun koko lukusuunnitelma oli vähän unhoksissa... Minä juuri yllä kirjoittelin, että minä taidan pitää tilannetta onnistuneena niin kauan kun kehtaan vielä sanoa lukumäärän ääneen :D

   Leijoja odotan paljon, toivottavasti korkeat odotukset eivät tuota pettymystä. Blondi voisi olla ensi vuoden tavoite!

   Poista
 8. Tove kohdasta tuli mieleen se, että olisi kyllä tosi outoa ja suruisaa huomata lukeneensa kaikki kirjat joltakin lempikirjailijalta. Kun jonkin kirjasarjan ja yhden kirjankin lopettaminen on niin suruisaa, niin ei ole kovin helppoa kun kaikki loppuu. :/

  Sitä pitäisi melkein rakastua uudelleen johonkin outoon ja uuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Eläviltä kirjailijoilta se on vielä siedettävää, koska uutta voi aina vähintään toivoa, jos ei ihan odottaa. Mutta ehkä juuri tuosta syystä säästelen tiedostamattani ja osittain tiedostaen Janssonia, Irvingiä, Munroa... En halua niiden loppuvan koskaan! Vaikka ainahan ne voi lukea uudelleen.

   Toisaalta joskus uudet rakkaudet tekevät ihan hyvää.

   Poista
 9. Minä en pystyisi suunnitelmia toteuttamaan tuonkaan vertaa, kun heti jos minulla on suunnitelma lukemiselle, siitä tulee tavoitteellista "pakkopullaa" ja ei onnistu:D Viisi kymmenestä on puolet, eli mahtava saavutus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minussa on kyllä vähän samaa "vikaa", että suunnitelma oikeastaan säikäyttää minut tekemään ihan muuta :D Mutta ehkä tämä onnistui siksi niin hyvin, että unohdin mokoman ja vähän kuin vahingossa luin näitä ;)

   Poista
 10. Puolet tavoitteesta on hieno suoritus :) Mä tein monta vuotta sitten tbr100-listan joka oli tarkoitus kahdessa vuodessa lukea, mutta en ole vielä edes puolivälissä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se! Mutta onpa vaan helpompaa lukea kymmenestä puolet kuin sadasta :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.