sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Loma, lomalukemiset ja hiljaiseloa

lomaaaa.pienikirjasto

Loma on vihdoin täällä. Ja voi kyllä sitä on odotettukin! Viime viikot ovat olleen niin kiireisiä ja intensiivisiä, mitä kouluun tulee, että olen jopa nähnyt unta luetteloimisesta. Seuraavat kolme viikkoa tulevat todellakin tarpeeseen, ja ehkä opin jälleen puhumaan muustakin kuin luetteloimisesta tai johtamisen strategioista, noin nyt niinkun esimerkiksi. 

Loma alkoi itseasiassa jo keskiviikkona, mutta joulukiireiden vuoksi en ole vielä varsinaisesti ehtinyt lomailla. Asia muuttuu tänään, sillä matkalaukku odottelee jo eteisessä ja pian olisi tarkoitus suunnata aivan muihin maisemiin lomaa viettämään. Takaisin tulen kun siltä tuntuu, tai no, viimeistään kun koulu alkaa. Mutta siihen on useampi viikko!

Matkalaukkuun olen lomalukemiseksi varannut muun muassa J.K. Rowlingia, Kjell Westöä, Anne Swärdiä, Juha Itkosta, Jane Austenia ja yhden englanninkielisen elämänkerran. Jos pukki on kuullut toiveeni, saattaa kirjapinoni vielä kirjalla tai parilla kasvaa. Silti pelkään, että lukeminen loppuu kesken...
 
Minulla on hirveästi postausideoita, joita olen ajatellut lomallani kirjoitella. Muutama roikkuu puolivalmiina luonnoksissakin jo. Perinteiset vuoden parhaat kirjat ovat tietenkin tulossa, mutta olisi tarkoitus kirjoitella vähän muistakin jutuista. Toivottavasti saan luettuakin sen verran, että saisi pari arvostelua aikaiseksi. 

Siltä varalta kuitenkin, että olen koko loman poissa kotikoneen ääreltä ja lomapaikassani ei toimi nettiyhteydet (ei olisi ensimmäinen kerta), tulinkin nyt huikkaamaan, että elossa ollaan, mutta blogin hiljaiselo saattanee jatkua vielä tovin. Tekstejä aion kirjoitella lomani aikana, mutta jos nettiyhteys ei toimi, julkaiseminen saattaa venähtää. Mutta katsotaan! En heitä vielä kirvestä kaivoon, vaan toivon parasta.

Ihanaa, toivon mukaan talvista, ja kirjaisaa joulua kaikille!  
Palaillaan enemmin tai myöhemmin.

26 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa ja joulua, Katri!♥ Hyvältä kuulostaa lomalukemisesi, etenkin Westö ja Austen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Toivottavasti ovat myös yhtä hyviä, kuin mitä odotan. Tosin Austenin olen lukenut ennenkin, mutta siitä on jo niin monta vuotta, että ajattelin palata siihen uudelleen, jos vain riittää aika :)

   Poista
 2. Kirjaisaa lomaa, rentoa oleskelua ja Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulu ja loma ovat olleet mainiot, ja lomakin jatkuu vielä.
   Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

   Poista
 3. Hyvää joulua jos palailet maisemiin vasta joulun jälkeen! Rentouttavaa lomaa myös, lukupinosi kuulostaa mainiolta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loma on ollut tähän asti enemmän kuin olen osannut toivoa. Lukupino odottelee vielä osaksi lukijaansa, sillä olen lukenut enemmän joulupaketeista paljastuneita kirjoja ;)

   Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

   Poista
 4. Kirjojen pakkaaminen lomailua varten on kyllä aina yhtä tuskaa. Onneksi en itse viivy reissussa kuin muutamia päiviä, joten kirjoja ei tarvitse pakata montaa mukaan ja pääsen pian takaisin oman kirjahyllyni ääreen. Minullakin lähtee muuten yksi Rowling mukaan, muista kirjoista en ole vielä aivan varma!

  Oikein rentouttavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en halua lukulaitetta, mutta joskus pakatessa myönnän, että se voisi olla harvinaisen rationaalinen kapistus... Siinä olisi samassa tilassa monta kirjaa, eikä matkalaukusta veisi aina isointa tilaa kirjat ;)

   Loma on ollut upea! Ja onneksi jatkuu vielä. Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle Laura!

   Poista
 5. Mulla alkoi loma tänään ja ihanaa on! Hyvää joulua, Katri!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen! Lomaa ei kyllä voita tässä kohtaa mikään. Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

   Poista
 6. Hyvää, rentouttavaa, kirjaisaa ja ihanaa joulua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Toivottavasti teilläkin on ollut hyvä joulu - vaikka luinkin kädestäsi, voi harmi! - ja mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinne! Ja pikaista paranemista!

   Poista
 7. Hyvää joulua! ♥ Nauti ja rentoudu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nautittu on ja rentoiltukin, ja onneksi loma jatkuu vielä. Toivottavasti sinullakin on ollut mainio joulu ja ihania vuoden viimeisiä päiviä!

   Poista
 8. Rentouttavaa joulua ja joululomaa! Mekin suunnataan maalle tiistaiaamuna ja laukkuun on pakattu Kjell Westöä, Jeannette Wintersonia, Kristina Olssonia sekä Elina Karjalaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulu ja loma ovat olleet mainioita, ja minähän lomailen edelleen. Toivottavasti teillä on ollut mainio joulu maalla. Ja hyvältä vaikuttavat sinunkin lukusuunnitelmasi ;)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos samoin Anni! Toivottavasti joulusi on ollut ihana!

   Poista
 10. Oih, Westöä lomalukemisena! Ihanaa. Minulla alkaa nimittäin olla Westö-vaje :-D Alkaa olla sellainen fiilis, että tekisi mieli lukea jokin lempikirjailijani teos. Kunhan näitä muita teoksia saan luetuksi, on ehdottomasti viimeistään tammikuussa Westön aika.

  Rauhoittavaa ja ennen kaikkea kirjaisaa joulua sinulle Katri! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minä en ole vielä päässyt Westön kimppuun, kun paketeista paljastui Tovemaisia lahjoja ja olen viettänyt aikaani niiden parissa. Mutta katsotaan mihin kirjaan tartun, jahka kesken olevan saan päätökseen... Ehkä minäkin viimeistään tammikuussa Westöä, katsotaan ;)

   Kiitos! Toivottavasti sinullakin on ollut mainio joulu :)

   Poista
 11. Rentoa lomailua! Kyllä me jaksamme odottaa...

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos! Joulu oli mainio ja lomakin on ollut, ja onneksi jatkuu yhä. Toivottavasti sinullakin on ollut mainio joulu ja loma!

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos! Loma on ollut parempi kuin odotin ja myös joulu. Toivottavasti sinulla on hyvä joulu takana ja ihanat vuoden viimeiset päivät.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.