lauantai 31. tammikuuta 2015

Joulukuun ja tammikuun kirjat

 vasaramaenkirjasto pienikirjasto
Kuva otettu Vasaramäen omatoimikirjastosta.

Yksi kuukausi on jälleen kerran sujahtanut ohitse niin nopeasti, että tuntuu jo ihan huvittavalta toistaa samaa mantraa kuukaudesta toiseen. Tammikuusta vahvimpana mieleeni on jäänyt alati muuttunut, outo ja yleensä kurja sää, sekä hyvin vaivalloinen lomalta arkeen paluu, johon yritän vielä näin kolmen viikonkin jälkeen totutella. En voi sanoa tammikuun olleen kiireinen, sillä tuntuu, etten koulussa käymisen lisäksi muuta tehnytkään kuin yrittänyt pitää lomamoodia yllä lukemalla kirjoja ja katsomalla Downton Abbeyta. Eli kun minusta ei helmikuussa kuulu pihaustakaan, niin tiedätte, että tammikuun löysäily on kostautunut tehtävien kasautumisella ja järjettömällä kiireellä...

Viime vuoden lopussa en tehnyt lainkaan kuukausikoostetta joulukuusta, koska rehellisesti sanoen unohdin sen ensin kokonaan, ja heti tammikuun alussa en viitsinyt siihen palata, koska en ollut blogannut vielä monestakaan joulukuun kirjasta. Joten tällä kertaa listaan viime vuoden viimeiset ja tämän vuoden ensimmäiset luetut kirjat. 

Joulukuussa luin: 

1. Arja Juntunen & Jarmo Saarti: Kirjaston johtaminen: käytönnön opas laadukkaadeen kirjastonhoitoon (koulukirja, ei arviota)
2. Michael Cunningham: Lumikuningatar
3. Edgar H. Schein: Organisaatiokulttuuri ja johtaminen (koulukirja, ei arviota)
4. Felicia "Snoop" Pearson: Grace After Midnight
5. Petter Karlsson: Muumimaailma ja todellisuus, Tove Janssonin elämä kuvina
6. Boel Westin & Helen Svensson (toim.): Kirjeitä Tove Janssonilta 

Sivuja yhteensä: 1523

Joulukuun kirjoista itselleni tärkeimmäksi nousi viimeiseksi luettu Kirjeitä Tove Janssonilta, joka herätti myös ristiriitaisia tunteita. Joulukuun pettymys oli Cunninghamin Lumikuningatar. Ja kuten voi huomata, koulussa keskityin pitkälti kirjastojen johtamiseen.

Tammikuussa luin:

1. Juha Itkonen: Myöhempien aikojen pyhiä, 295 s.
2. Anne Swärd: Viimeiseen hengenvetoon, 320 s. 
3. J.K. Rowling: Paikka vapaana, 543 s.
4. Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus, 328 s.
5. Taiye Selasi: Ghana Ikuisesti, 393 s.
6. Robert Galbraith: Käen kutsu, 463 s. (Arvio tulossa.)

Sivuja yhteensä: 2342

Tammikuussa luin viisi kirjaa kokonaan ja Itkosen kirjan loppuun. Kirjoista viisi oli oman hyllyn lukemattomia ja yksi kirjastosta. Kuukauden kirjoista Myöhempien aikojen pyhiä ei tehnyt kovinkaan suurta vaikutusta, Ghana ikuisesti oli hyvä, mutta jäi etäiseksi ja Käen kutsusta pidin enemmän kuin odotin, mutta siitä huolimatta se ei ollut omintani. Sen sijaan Viimeiseen hengenvetoon, Paikka vapaana ja Purppuranpunainen hibiskus nousivat todella hyviksi teoksiksi. Kokonaisuutena tammikuu oli hyvien kirjojen kuukausi.

Kuukauden parhaan tittelin saa kuitenkin Viimeiseen hengenvetoon, jonka tunnelma ja väkevyys tuntuvat jääneen leijumaan päälleni.

Tammikuussa ostin yhden kirjan, jonka kuukauden aikana luinkin, eli Robert Galbraith: Käen kutsu, 4.95 e.

Helmikuusta en tiedä vielä mitään, mutta blogillani on alkukuusta kemut, mokoma täyttää jo neljä vuotta! Tuntuu se aika hassulta, että vaikka omassa elämässä on tapahtunut aika hurjiakin juttuja viimeisen neljän vuoden aikana, niin silti kirjat ja blogi ovat pysyneet rinnalla koko ajan. Huh, mutta ehkä näistä jutuista lisää sitten ensi kuussa varsinaisena synttäripäivänä.

Nyt toivottelen vain mukavaa viikonloppua ja kivaa huomenna alkavaa helmikuuta!

6 kommenttia:

 1. Downton Abbey on ihana sarja! Missä tuotantokaudessa menet? :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan hyvä sarja, vaikka lämpesinkin sille vasta muutaman jakson jälkeen ja välillä tuntuu, että joitakin samoja juttuja pyöritellään turhankin pitkään. Olen nyt kolmannen tuotantokauden lopussa, vielä pari jaksoa jäljellä.

   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Ihanaa helmikuuta Katri! Kirjaston johtaminen olisi aivan ihanaa♥ Ennen sitä mun pitää kyllä kerätä ikävuosia vähän, mutta huhtikuun tettiä kirjastossa odotellessa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Ellen! ♥

   En tiedä olisiko kirjaston johtaminen ihanaa, mutta ainakin varmasti vaativaa ja kiinnostavaa! Mutta toivotaan, että ehkä jonain päivänä olet sillä paikalla ;) Kivaa, että olet menossa tettiin kirjastoon! Minullakin on nyt keväällä edessäni työharjoittelu kirjastossa, jota odotan paljon. Olin jo viime vuonna muutaman kuukauden kirjastossa töissä, ja nautin siitä kyllä todella paljon.

   Poista
 3. Ah, ihana kuulla että olet tykännyt tosta Rowlingin kirjasta! Mulla on ollu menossa projekti, että luen omasta hyllystä kaikki lukemattomat ennen kuin palaan taas kirjastoon ja se on jäänyt ihan jumiin kun jäljellä on enää kirjat, joita kohtaan mulla on jotenkin huonot ennakko-odotukset.. Mutta ehkä tossa Paikka vapaana -kirjassa ois kuitenkin ainesta, ehkä siirryn seuraavaks sen pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis kyllä tykkäsin siitä paljon. Se oli yllättävän kiinnostava ja koukuttava, ja sivumäärästä huolimatta sen lukikin tosi nopeasti. Mutta olen kyllä kuullut myös toisenlaisia mielipiteitä. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin kokeilla!

   Minullakin on menossa projekti yrittää lukea oman hyllyn kirjoja. Hyvin se on sujunut, mutta minunkin hyllystäni löytyy niitä, joita jotenkin välttelee ja sitten tulee miettineeksi, että miksi koskaan ostikaan ne... no mutta tsemppiä oman hyllyn kirjojen kanssa, ehkä sieltä löytyy vielä uusia kivoja helmiä!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.