sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Helmikuun kirjat ja blogisynttärit!

helmikuunkirjatjakissat
Kissa ja tällä hetkellä kesken oleva kirja.

Helmikuun voisi tiivistää sanaan väsymys sekä listaan tv-sarjoista, joiden seuraamiseen vähäiset energiani ja rajallisen kapasiteettini viime kuussa käytin. Kevätväsymys - se pirulainen tuntuu iskevän vuosi vuodelta aikaisemmin ja aina vain lamaannuttavammin. Helmikuussa sairastelin myös pitkän kaavan mukaan kevätflunssan, joten sekin oli omiaan viemään energiaa ja varmistamaan, ettei sängyn pohjalta tai tv-sarjojen ääreltä ollut juurikaan asiaa poistua. Niin, mitä nyt pakolliset opiskelukuviot ja työt piti hoitaa, mutta noin muuten lähinnä seurasin elämää Downton Abbeyssa, katselin Lookingin poikia ja päätin vihdoin tutustua Gilmoren tyttöihin...

Luin vähän, vain kolme kirjaa:

1. Alice Munro: Kallis elämä
2. Johanna Holmström: Itämaa
3. Philippe Claudel: Varjojen raportti (arvio tulossa)

Yhteensä 930 sivua, joka on minulle vähän. Tosin määrä olisi saattanut jäädä vielä vähäisemmäksi, ellei minun olisi pitänyt lukea Itämaata koulutehtävää varten ja Varjojen raporttia lukupiiriin. Kaikki lukemani kirjat olivat kovin erilaisia, mutta kaikki ihan hyviä. Tosin sanomattakin varmaan selvää, että parhaan kirjan tittelin harteilleen saa ihanan Alice Munro upea Kallis elämä. Kirjoista yksi oli oman hyllyn lukematon ja kaksi kirjastolainoja.

Helmikuu oli omalla kohdallani hivenen nuiva, mutta blogini kannalta helmikuu on aina vallan merkittävä kuukausi, sillä helmikuun 7. päivänä blogini viettää synttäreitään. Tänä vuonna mittariin tuli jo neljä vuotta!

Blogisynttärit jäivät tänä vuonna välistä syystä, jonka mainitsinkin jo ylempänä. Tarkoitukseni oli kyllä julkaista luonnoksista postaus, jossa pohdin blogiani ja sen kehityskaarta, mutta no - se roikkuu edelleen puolivalmiina luonnoksissa. Joka tapauksessa yksi postauksen ydinajatus oli se, että nyt kun blogin alkuaikojen kuohunnat ja kriisit alkavat olla ohi ja meno on alkanut tasaantua, tuntuu siltä, että enää ei tarvitse ja pidä ihan niin paljon kuin joskus ennen. Nykyään osaa jo antaa olla ja tehdä enemmän omalla tyylillään. Tehdä kuten haluaa silloin kun haluaa. Ja ehkä tähän ajatukseen ja teemaan sopii nyt oikein hyvin se, että tänä vuonna blogisynttärit mainitaan vain kuukausikoosteessa. Aina on syytä juhlaan, mutta aina niihin ei tarvitse osallistua. Ja ehkä ensi vuoden 5-vuotis bailuissa juhlitaan sitten tämänkin vuoden edestä.

Mutta nyt on aika suunnata maaliskuun puuhien pariin. Lukusuunnitelmia tälle kuukaudelle ei ole, mutta toivottavasti ehdin lukea edes jotain ja mielellään jotain hyvää.


Valoisaa ja kirjaisaa maaliskuuta kaikille!

44 kommenttia:

 1. Onnittelut blogisynttäreistä :)

  VastaaPoista
 2. Oma helmikuu meni pitkälti artikkelien parissa, vaikka taisinkin Pushkinin runoteoksen lukea, että sentäs jotain. Mutta onnittelut blogisynttäreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, aina ei ehdi tai jaksa lukea, ja se on ihan okei! Kiitos!

   Poista
 3. Onnea nelivuotiaalle! Tuo kevätmasennus on kyllä kavala ja samaa podetaan täälläkin joka vuosi. Itsellä samaan sekoittuu aina myös alakulo siitä, että jälleen kerran pätkätyö päättyy suvivirteen ja seuraavaa työtä ei ole näkyvissä. Hoh-hoijaa, on tämä elo taas tätä! Pitäisiköhän itsekin tarttua muuten taas ihanan piristäviin Gilmoren tyttöihin ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kevätväsymys tai -masennus on kyllä inhottavaa. Ja tietenkin kun siihen liittyy vielä tuollaista, on se varmasti entistä raskaampaa. Vaikka eipä se ole helppoa yrittää puurtaa koulujuttuja ja vielä samaan syssyyn miettiä kesätöitä, kun oikeasti energia ei meinaa riittää edes sängystä ylös nousemiseen... no vaikka tämä on joka vuotista, niin onneksi se yleensä myös helpottaa, kun päästään vähän pidemmälle keväässä :)

   Mutta tsemppiä sinullekin siis! Ja Gilmoren tytöt ovat kyllä vallan piristävää katsottavaa, kun oma elämä tuntuu kaaokselta.

   Poista
 4. Onnea neljästä vuodesta - ja tasaantumisesta! :) "Kuten haluaa silloin kun haluaa" on ihan oikea tapa blogata. Jos välillä tulee vaikka muutaman viikon taukoja niin siinähän tulee (ainakin näin kun bloggaa ihan vaan omissa oloissaan eikä esim. jonkin lehden sivuilla). Oman blogini 6-vuotissynttärit ovat ensi kuussa ja silloin on kyllä tiedossa arvontaa, muttei siksi että "pitää" vaan siksi että keksin mielestäni kivaa arvottavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen aina yrittänyt noudattaa tuota, että bloggaisi kuten haluaa silloin kun haluaa, mutta eipä se niin helppoa vain ole kun yhtäkkiä päälle puskee arvostelukappaleita ja bloggaritapaamisia ja lukijamäärä kasvaa ja sitten pohtii, että miten tätä juttua halusikaan tehdä. No mutta, nyt tuntuu ihan hyvältä eikä sellaista "pitäis blogata" -tunneta enää useinkaan ole :)

   Oi, täytyykin muistaa tulla onnittelemaan ja vilkaisemaan arvontaa. Minusta arvonnat ovat kivoja ja jos olisi ollut enemmän aikaa ja energiaa, olisin varmaan itsekin moisen järkännyt. Nooo, ehkä sitten ensi vuonna ;)

   Poista
 5. Onnittelut hienosta blogitaipaleesta. Oma tyyli onkin paras tyyli - joten bloggausintoa myös tuleville vuosille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta, että oma tyyli on paras ja kirjablogeissa ihanaa onkin se, kun voi lukea erilaisia ja persoonallisia blogeja :)

   Poista
 6. Onnittelut neljävuotiaalle blogillesi<3 Minäkin jätin helmikuun 14. päivän kuusivuotissynttärit väliin, mutta vuodethan eivät ole siskoja keskenään.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onnea sinun kuusivuotiaallesi, se on kiva kuusivuotias se! Ja eivät ole vuodet onneksi samanlaisia keskenään, katsotaan siis ensi vuonna, mitä keksitään ;)

   <3

   Poista
 7. Onnittelut nelivuotiaalle bloggarille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No bloggari on vähän vanhempi kuin 4 vuotta, mutta kiitos ;)

   Poista
 8. Onnea neljävuotiaalle!

  Minulla on vähän sellainen tilanne, että vaikka nyt olisi opinnoilta aikaa vaikka mihin, en kuitenkaan saa mitään aikaiseksi ja väsyttää vain! Ehkä se on tosiaan kevätväsymystä, jota en muista aiemmin poteneeni. Olen enemmän kaamosmasennukseen taipuva ja enenevä päivänvalo ja aurinko ovat aiemmin vain piristäneet minua. Tosin eipä tuota aurinkoa ole nyt näkynyt viikkoon tai kahteen...

  Jaksamisia maaliskuulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Sehän kevätväsymyksessä on ärsyttävintä, että vaikka periaatteessa olisi aikaakin tehdä jotain, niin ei vaan jaksa! Ja vaikka ei periaatteessa olisi syytä kärsiä väsymyksestä, silti väsyttää!

   Minä en muista nuorena tunnistaneeni itsessäni kevätväsymyksen merkkejä, mutta nyt muutamana viime vuonna kyllä. Vastavuoroiseksi koen aina syksyisin olevani täynnä tarmoa ja usein jouluun asti jaksaa ihan hyvin, sitten sen jälkeen alkaa usein energiat hiipua. D-vitamiinia pitäisi ehkä syödä entistä enemmän. Ja joo, valo lisääntyy, mutta aurinkoa ei tosiaan näy. Tänään se taisi vilahtaa puolen minuutin ajan täällä... :/

   Kiitos samoin! Eiköhän se tästä taas, kun se aurinko oikeasti alkaa näyttäytyä :)

   Poista
 9. Onnea nelivuotiaalle! <3 Olet katsonut hyviä sarjoja: kuten aiemmin kirjoittelimme, Downton Abbey on minunkin lempisarjani. Gilmoren tytöt taas on yksi suosikeistani vuosien takaa. Saa nähdä, onko aika purrut siihen. Kerro joskus, mitä pidät.

  Toivottavasti muuten tykkäät Pitkän päivän illasta.

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minä olen joskus nuorena katsonut silloin tällöin Gilmoreja sen verran, ettei sarja ollut ihan täysin tuntematon, mutta suurinta osaa jaksoista en ole nähnyt, joten ihan hauska nyt katsoa. Ainakin tähän asti se on ollut ihan viihdyttävää, vaikka välillä ehkä hieman yliampuvaa ;) Kerron mitä pidin, kun pääsen vähän pidemmälle sarjassa.

   Tähän asti Pitkän päivän ilta on ollut tosi hyvä, vielä puolet jäljellä :)

   Poista
 10. Onnea nelivuotisesta taipaleesta <3

  Välillä on onneksi ihan ok vain olla ja keräillä voimia, mutta toivottavasti tämä kuu sujuu sinulla vähän paremmin kuin väsymyksen ja sairastelun merkeissä! :) Itse olen kerrankin huomannut, että energiatasoni on vain noussut mitä lähemmäksi kevättä mennään. Täytyykin nauttia tästä olotilasta niin kauan kuin sitä kestää. :D

  Noita muita katsomiasi sarjoja en ole itse seurannut, mutta Downton Abbeyhin olen myös koukussa! Kuinka ihania ja valloittavia hahmoja se sarja onkaan pullollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Joskus hitaat kuukaudet ovat ihan tarpeen, mutta toki hieman raskaita, kun ei oikein tahtoisi aina elämä taipua näihin kevätväsymyksiin. Koulutöitä ja töitä täytyisi silti jaksaa tehdä. No, ehkä maaliskuu on energisempi! Ja voi nauti tuosta, jos kevät saa pirteämmäksi! Se on ihan mahtavaa :)

   Downton Abbey on kyllä hyvä. Vähän pelkään, että latistuuko sarja kun se alkaa olla jo aika pitkällä, mutta katsotaan :)

   Poista
 11. Onnea neljävuotiaalle blogille! :)

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea synttäreiden johdosta! :) Downton Abbey on minunkin lempisarjani, kuudetta kautta odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! DA taitaa olla aika monen lemppari ja hahaa, minulla onnekkaalla on vielä 5. kausi katsomatta ;)

   Poista
 13. Iloiset onnittelut nelivuotiaalle! <3

  Minulla tv-sarjojen suhteen on menossa iki-ihanat Frendit. Tosin nyt lomaviikkona olen ollut niitä ilman ja keskittynyt kaikkeen muuhuun. Loma tulikin tarpeeseen, sillä tammi- ja helmikuu ovat tuntuneet pitkiltä. Otinkin ilomielin maaliskuun vastaan, sillä se on minulle kevätkuukausi. Pimeys on voitettu ja valon määrä kasvaa, linnut sirkuttavat ja lumi sulaa kohisten (en suostu ajattelemaan takatalven mahdollisuutta). 8)

  Pst, luet muuten ihastuttavaa kirjaa tällä hetkellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minä en ole oikein koskaan innostunut Frendeistä, vaikka täytyy tunnustaa. etten ole kyllä sitä koskaan muutamaa jaksoa enempää edes katsonut! Ihanaa, jos sait nautittua lomastasi. Minun lomani meni koulutöiden parissa, sillä sairastelun vuoksi ne kasaantuivat tietenkin juuri lomaviikolle. Sellaista sattuu. Ja joo, maaliskuusta minäkin pidän helmikuuta enemmän. Ja täällä Turussa lumi on kyllä jo melkein kokonaan sulanut. Katujakin putsattu hiekasta :)

   Joo, niin luen!

   Poista
 14. Helmikuu hävisi jonnekin, en edes tiedä minne. Huh. Kiireitä riittää. Ja väsymystä. Toisaalta onneksi viikot kuluvat sukkelasti, niin nollaushetki eli viikonloppu tulee aina yhtä yllättäen. ;)

  Onnea neljän vuoden blogitaipaleesta! Ja lukuiloa kevääseen. Vaikka sitten niukemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu on kyllä hassun lyhyen tuntuinen kuukausi, vaikka siitä puuttuukin vain pari päivää. Mutta kiireessä ja väsymyksessä aika tietenkin lentää vielä nopeammin. Ja voi, odotan jo meidän työharjoittelua jo ihan siksi, että sitten on jälleen työ ja vapaa-aika erikseen. Näin opiskellessa kaikki on yhtä ja samaa.

   Kiitos! Hirveä into olisi lukea, mutta nyt täytyy vielä tovi jaksaa paneutua koulujuttuihin (ja niihin tv-sarjoihin, kröhöm).

   Poista
 15. Onnea blogisynttäreiden johdosta. :)

  Heheh, minä jo meinasin tehdä postauksen; Helmikuun katsotut. Tarvoin alkukuun Udolphon parissa ja jätin sen kesken. Loppukuun pakersin tähän päivään asti Liseyn tarinaa. Mutta helmikuussa katsoin kyllä yhden kauden Sydänmailla, 4 kautta True Bloodia ja 2. kautta Game of Thronesia. :DDDDDD Lisäksi aikaa veroitti työharjoittelu ja oppari (seliseli ku HBO. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja eihän se olisi lainkaan huono listata kuukauden katsotuimpia, etenkin jos niiden joukossa on jotain sellaista, jota voisi oikeasti suositella muillekin :) Minä katselen normaalisti aika vähän tv-sarjoja, koska tykkään lukea niin paljon, mutta tässä keväthorroksessa ei vaan tahdo aivot taittua yhtään lukemiseen, sen sijaan telkkarin töllötys onnistuu. Ja joo, tuntuu kyllä (täälläkin) siltä, että helmikuussa aikaa vei tv-sarjat ennemmin kuin oma elämä :D

   Poista
 16. Onnea synttäreiden johdosta :)
  Minullakin on takana harvinaisen vähälukuinen helmikuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   No, aina ei jaksa/ehdi/pysty lukemaan yhtä paljon. Minulla keväät ovat usein vähän nuivempia sen suhteen. Tai no, en ole tätä mitenkään tilastoinut, mutta sellainen olo on.

   Poista
 17. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta!! :)

  VastaaPoista
 18. Onnittelut!
  Downton Abbey on kiinnostava sarja. Nyt olen tykästynyt TV1:llä klo 17.10 iltaisin menevään Doc Martiniin. Se on niitä lempeitä, sympaattsiia brittisarjoja, joissa hymyillään ihmisten omituisuuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Downton Abbey on ihan hyvä, vaikka hitusen petyinkin nyt viidenteen kauteen. Doc Martinista en ole kuullutkaan, mutta pitää ehkä vilkaista!

   Poista
 19. Onnittelut ihastuttavalle blogillesi! :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.