tiistai 31. maaliskuuta 2015

Keltaisten kirjojen maaliskuu

keltaisten kirjojen maaliskuu

Maaliskuussa luin

♥ 5 kirjaa
♥ 4 Tammen Keltaiseen kirjastoon kuluuvaa teosta
♥ 3 Nobel palkitun kirjailijan teosta
♥ 2 kirjaa, joiden nimessä mainittiin "päivä"
♥ 1 dekkarin

Toisin sanoen

Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta
Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä
José Saramago: Oikukas kuolema
  Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
♥ Alice Munro: Nuoruudenystävä (arvio tulossa)

Maaliskuussa ostin
 
♥ Alice Munro: Nuoruudenystävä
Alice Munro: Sanansaattaja
 Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea
 John Green: The Fault In Our Stars
 John Green: Looking for Alaska
 
 (Puhinaa kirjojen hinnoista täällä!)


Olipa hassua kirjoja listatessa huomata, miten maaliskuun luetut kirjat ovat tässä kuussa painottuneet keltaiseen ja Nobeliin. Se ei ole ollut tarkoitus tai suunniteltua, mutta toisaalta eipä haittaa, sillä kirjat ovat olleet mainiota. Olen tykännyt jokaisesta kirjasta, enemmän tai vähemmän, mutta tykännyt kuitenkin.
 
Ostosaldo paisui lopulta kolmesta kirjasta viiteen. Tähän on kuitenkin hyvä syy - kuten kirjojen ostoon yleensäkin on... - sillä pikkusiskoni halusi ostaa tarjouksessa parillakympillä olleen John Greenin kirjapaketin, mutta hänellä oli paketin kirjoista jo kaksi, joten tarjouduin ostamaan kirjat hänen kanssaan puoliksi. Kolme kirjaa hänelle ja kaksi minulle. Tähtiin kirjoitetun virheen olen lukenut, mutta aion treenata englanniksi lukemista, joten se voisi olla oikeastaan oiva lämmittelykirja tuttuutensa vuoksi. Siihen perään sitten vain minulle entuudestaan vieras Looking for Alaska, niin ehkä jossain vaiheessa uskallan siirtyä nuortenkirjoista aikuisten romaaneihinkin. Katsotaan!

Muuten maaliskuu on ollut kiireinen, kevätväsymyksen riivaama ja onneksi myös vähän laiskanpulskea, kun viime viikon sain pääasiassa lomailla (ja katsoa Gilmoren tyttöjä!). Eilen alkoi työharjoittelu kirjastolla, joka on ihan huippua, mutta pää tietenkin ihan pyörällä kaikesta uudesta. Samaan aikaan väsyttää, tämän tekstinkin kirjoittaminen tuntuu suurelta ponnistukselta, ja käy ihan ylikierroksilla. No, onneksi tämä yleensä helpottaa ensimmäisten päivien jälkeen. Pahimmalta alkushokilta on onneksi vältytty, kun on jo vähän pohjaa kirjastojuttuihin, niin ei ole ihan täysin kuutamolla (mutta ihan tarpeeksi kyllä!). Innolla odotan tulevia työharjoittelupäiviä ja varmasti siitä mainitsen tulevaisuudessakin jotain.

Keväistä huhtikuuta kaikille!

18 kommenttia:

 1. Hih, hauskat yhteensattumat on hauskoja. (Olisi tehnyt mieli tulla diskundeeraamaan kirjojen hinnoista, mutta tietokirjojen suhteen tilanne on hiukan eri, vaikka voi luoja jotain 200 sivun kirjoja 50 euron hintaan, tsissus.)

  Ja vieläpä voisi sydämettää ja luvuttaa kirjat sukupuolenkin mukaan... ja sen jälkeen vaikka vielä iän ja maanosan.. haha hah hah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietokirjat ovatkin jo ihan oma juttunsa. Tuolla toisen postauksen kommenteissa mainitsin, että en itse kovin herkästi maksaisi 30 euroa romaanista, mutta esimerkiksi elämäkerrasta olen sen verran maksanut. Ja se on hassua, miten odottaisi pienten ja ohuiden kirjojen olevan halvempia kuin paksujen :D

   Ehkä ensi kerralla ;)

   Poista
 2. Hauskaa työharjoittelua! :) Ihahan näköisiä nuo keltaisen kirjaston kirjat yhdessä rivissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja heh, ovathan ne aika kivat noin vierekkäin. Pitäisi ehkä siirtää loputkin keltaiset jatkoksi, kun osa on muissa hyllyissä :)

   Poista
 3. Ihanan selkeä tämä sinun koosteesi! Itse kun yritän tällä hetkellä juuri saada omaa kolmen kuukauden koostetta jotenkin inhimilliseen, luettavaan muotoon... Saas nähdä mikä sekasoppa sieltä tulee ulos. Lukemistasi olen lukenut vain tuon Pitkän päivän illan, vaan muutkin kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyennyt tämän haastavampaan tekeleeseen tällä kertaa :D
   Muistan kun itse kirjoittelin kolmen kuukauden välein koosteita, se oli aikamoista. Näin kuukauden välin sopii nykyään paremmin minulle.

   Muutkin kannattaa listalta lukea, ovat hyviä!

   Poista
 4. Oi miten kiinnostava kirjavalikoima. Iloa työharjoitteluun ja hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 5. Piiitkästä aikaa mun kuukauden kirjaostossaldoni on NOLLA! :D Vanhoja ostoksia onneksi riittää luettavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuhuu! Minulla oli viime kuukausi nolla, niin nyt otin selkeästi sen takaisin ;) Ja juu, kyllä täälläkin olisi ihan tarpeeksi jo hyllyn täytettä, mutta ja no.

   Poista
 6. Onpas sinulla ollut hyvä kirjakuukausi! Minäkin olen juuri katsellut miten paljon hyviä keltaisen kirjaston kirjoja sitä itsellä on hyllyssä, mutta vielä lukematta. Pitää laittaa työn alle!

  Voih, sinulla ja siskollasi oli hyvä idea ostaa tuo John Green-boksi yhdessä! Minäkin olisin nimittäin halunnut sen, mutta minulla oli siitä juuri nuo sinun hankkimasi The fault in our stars and Looking for Alaska (suomeksi tosin)... No kyllähän ne puuttuvat kolme saa hankittua kaupoista, sitten myöhemminkin kun on "tarvetta" ja rahaa.

  Iloista työharjoittelua ja jaksamista!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo juu hyvä! Ja sama, eli hyllystä löytyy kyllä lisää lukemattomia keltaisia. Itseasiassa Ishiguron ja Hemingwayn kirjat tulikin luettua vähän siksi, että halusin lukea jotain sellaista, jota on "pitänyt" jo pitkään lukea. Täytyy varmaan lopettaa jossittelu ja alkaa lukea! :)

   Joo, en minä tuota boksia yksin olisi ostanut. Mutta olihan 20 euroa viidestä kirjasta tosi hyvin, kun pikkusiskoni juuri sanoi, että oli ostanut nuo kaksi muuta kirjaa melkein 20 euron kappalehintaan... Mutta kyllähän ne myöhemminkin voi hankkia tai lukea vaikka kirjastosta :)

   Kiitos ja samoin!

   Poista
 7. Ai sinullakin Gilmore Girls -putki menossa! Minä olen kaudessa 4... (jotenkinhan sitä täytyy rentoutua jos kirjat ei maistu?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juu. Minä katson itseasiassa ensimmäistä ketaa Gilmoreja näin, en ole aiemmin nähnyt kuin jakson sieltä ja täältä. Ja minullakin 4 menossa, itseasiassa - kröhöm - taitaisi olla neljännen viimeinen jakso tänään vuorossa ;)

   Poista
 8. Hyvää työharjoittelua!

  Ehkä olet tiedostamattomasti tankannut keltaista. Kyllä sitä vaan keväisin tarvitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ehkä olenkin. Tosin selittävä tekijänä on se, että olen jo tovin yrittänyt lukea niitä kirjoja, jotka ovat roikkuneet lukulistallani pitkään ja joista aina sanon, että "pitäisi lukea". Esimerkiksi Ishiguron ja Hemingwayn kirjat ovat tällaisia.

   Poista
 9. Katri, tulin katsomaan, mikä sinua kiinnostaa: Alice Munro! Olen yrittänyt häntä, mutta kun en ole vieläkään syttynyt, vaikka niin haluaisin...

  Paljon Keltaista kirjastoa...Minulla sitä hyllykaupalla. Nyt on intohimoksi suorastaan tullut Otavan Sininen.

  Kaunista huhtikuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä olet Munrolta yrittänyt? Munro ei voi olla kaikkien kirjailija, mikä on hassua, kun joskus tuntuu, että juuri hän sitä voisi ollakin jos joku... vaan näin ne kirjamaut menevät ristiin.

   Keltainen kirjasto on usein hyvä, Sinisestäkin pidän, mutta Sinisen seassa ehkä osunut useampi huti kuin Keltaisesta. No mutta, jokaiselle lukijalle jotain löytyy varmasti.

   Kiitos samoin!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.