torstai 23. huhtikuuta 2015

Kirjan ja ruusun päivän ostoksia

kirjanjaruusunpäivä

Jo oli aikakin! Nimittäin ensimmäistä kertaa minäkin päätin lähteä kirjaostoksille Kirjan ja ruusun päivänä. Houkuttimena toimi Kari Hotakaisen Kantaja, jonka sai kaupan päälle, kun osti 15 eurolla kirjoja. Aiempien vuosien kirjailijat eivät ole saaneet minua liikkeelle, mutta Hotakaisen kirjan halusin ehdottomasti. Ja koska kirjan saadakseen piti ostaa kirjoja, niin nappasin kirjakaupan löytöhyllystä Ali Smithin Oli kerran kello nolla sekä Jeffrey Eugenidesin Naimapuuhia, joille tuli hintaa yhteensä noin 17 euroa. Olen katsellut kirjoja jo aiemminkin löytöhyllystä, mutta vasta nyt ostin.

Aiempin vuosien Kirjan ja ruusun päivän teoksista minulla on Tuomas Kyrön Miniä, jonka voitin aikoinani arvonnasta ja Anna-Leena Härkösen Takana puhumisen taito, jonka ostin eurolla kirpparilta. Nämä aiempien vuosien kirjat eivät ole tehneet kovin suurta vaikutusta, mutta toivotaan, että Hotakainen on poikkeus tähän sääntöön. Usko ainakin on kova.

Huomasin muuten tänään näin Kirjan ja ruusun päivänä, miten syvälle kirjamaailmaan sitä onkaan uponnut ja miten välillä unohtaa, että kaikki eivät ole. Nimittäin koin kirjakaupan jonossa järkytyksen, kun edellä oleva asiakas ei ollut moisesta päivästä kuullutkaan, eikä hän tahtonut ymmärtää, että hänen on mahdollisuus saada ostamansa kirjan lisäksi vielä yksi kirja lisää. Teki mieli ihan huudahtaa ääneen, että eivätkö kaikki muka ole rynninyt tänne Hotakaisen kirjan perässä. Mutta ilmeisesti eivät olleet. (Lisäksi odotin jotain Hullujen päivien vilinän tapaista ja järkytyin, kun kaupassa ei tarvinnutkaan kyynärpäätaktiikalla raivata tietään haluamiensa kirjojen luo ja riidellä viimeisestä jäljelle jääneestä Hotakaisen kirjasta. Minä kun olin siihen ihan valmistautunut.)

Mutta hei, jos oma Hotakainen jäi tänään hakematta, niin vielä huomenna ja lauantaina ehtii käydä kirjaostoksilla ja saada Hotakaisen kirjan omakseen, mikäli kirjoja on jäljellä. *

Ihanaa ja kirjaisaa huomenna alkavaa viikonloppua!


* Huom. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan omasta ilostani vinkkaan.

10 kommenttia:

 1. Yllättävän hiljaista oli tänään Oulun Suomalaisessakin, kun sinne menin työpäivän päätteeksi. Ei tarvinnut tapella Hotakaisesta. Mutta toivottavasti ihmiset nyt hoksaavat mennä kirjaostoksille. Naimapuuhat löytyvät omastakin hyllystäni, mutten ole vielä niihin syventynyt.... no tästä kirjasta sitä saa aina mukahauskat kommentit kirjoiteltua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä Turussa. Melko hiljaista oli, vaikka ehkä nyt vähän normaalia enemmän asiakkaita. Toivottavasti huomaavat mennä. Minua ihan harmitti, kun poikaystävä oli eilen käynyt ostamassa kirjan, olisi säästänyt tähän päivään... ;)

   Naimapuuhat puhututtavat ja kun tarpeeksi monta kertaa kirjoittaa tänne tuon kirjan nimen, niin voi sitten taas hetken ihmetellä korkeaksi pongahtavaa kävijämäärää ;)

   Poista
 2. Vähän minäkin muuten ihmettelin tuota hiljaisuutta, kun kävin Akateemisessa pyörimässä päivällä! Ensin meinasin, että minulta jää tällä kertaa Hotakaiset ja muut hankkimatta, mutta nyt olen tullut vähän toisiin aatoksiin... Kuulostaa nimittäin ihan houkuttelevalta tuo Kantaja. :) Noista kahdesta muusta ostoksestasi Naimapuuhat odottelee täälläkin hyllyssä lukijaansa, vielä ei vain ole saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ihmiset ovat jakautuneet sitten useampaan päivään nyt kun tuota Hotakaisen kirjaa saa kolmena päivänä. Tosin en tosiaan ole aiemmin käynyt Kirjan ja ruusun päivänä kirjaostoksilla, niin en tiedä kuinka vilkasta normaalisti on, mutta odotukseni eivät ainakaan täyttyneet :D

   Kantaja vaikutti ihan hyvältä, ja toivotaan, että onkin, tai taitaa jatkossakin jäädä nämä kirjat hankkimatta... Ehkä kesällä voisi olla Naimapuuhien aika!

   Poista
 3. Itse ajattelin huomenna työpäivän jälkeen aloittaa viikonlopun kirjaostoksilla ja katsoa josko jotain löytyisi. ;-) Tuota Härkösen omaa en ole itse lukenut, Miniän aikoinaan ostin, sellainen ok välipalakirja. Mukavia ostoksia olet tehnyt! Itse en ole noista kumpaakaan lukenut. Naimapuuhia oli kyllä kerran jo lainassa, mutten ehtinyt sitä lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät jotain kivaa! Vaikka no, se tuskin on ongelma kirjakaupassa ;)

   Saas nähdä millaiset Naimapuuhat kyseessä, kun ehtii kirjan lukea.

   Poista
 4. Hyvät ostokset ja onpa ihanan väriset nuo selkämykset ♥

  Minä jätän tällä kertää tämän ruusukirjan hankkimisen väliin. Rahaa ei ole, kirjoja ei nyt enempää tarvitsisi, eikä tämän Kantajankaan takakansi oikein iske. Ja kirsikkana kakun päällä luin hiljattain vuoden 2013 ruusukirjan eli Tervon Jarrusukan ja mikä pettymys! Sen sijaan Härkösestä ja Kyröstä nautin kovasti, mutta koska Hotakainen ei kuitenkaan ole mikään ehdoton lempparini niin voin hyvin elää ilman Kantajaa.

  Hassua silti, että kirjakaupassa oli hiljaista. Luulisi tämän olevan jo olleen näiden muutaman vuoden aikana sen verran esillä. Jopa mun äiti (joka ei ikinä lue mitään paitsi mielensäpahoittajia) kyseli maaliskuussa, kuka mahtaa olla tämän vuoden ruusukirjailija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika herkut värit kirjoissa! :)

   Ymmärrän kyllä tuon, enkä itsekään ole aiempien vuosien kirjoja siksi käynyt hakemassa. Tervon Jarrusukkaa en ole lukenut, eikä varsinaisesti ole aikomuksenakaa, ei vaan houkuttele.

   Tuossa vähän ylempänä juuri kirjoittelin, että olisivatkohan ihmiset jakautuneet sitten enemmän useampaan päivään? Nyt kun tuota kirjaa saa kolmena päivänä, niin ei välttämättä ole yhden päivän ryntäystä. Ja ilmeisesti päivä ei kuitenkaan ole kaikille tuttu, kuten kirjakaupassa sain huomata ;) (JA itse petyin sen verran Härkösen kirjaan, että vähän epäilen voiko Hotakaisenkaan kirja olla hyvä, eli jos jollain samoja kokemuksia, niin saattaa jättää kirjan välistä...)

   Poista
 5. Täälläkin Naimapuuhia odottelee hyllyssä vuoroaan, Oli kerran kello nollaa olen taas myöskin useaan otteeseen katsellut kaupassa.

  En ole aiempina vuosina ostanut Kirjan ja ruusun päivän kirjaa, enkä oikeastaan ajatellut tänäkään vuonna käydä sitä hakemassa. Säästökausi meneillään kirjaostosten kanssa, eikä Hotakaisen kirja ihan niin paljon kiinnosta että sen välttämättä itselleni haluaisin. Miniän lainasin viimeksi kirjastosta, ja vähän sen tapaista ajattelin tämänkin kanssa, jos sen haluaa kuitenkin lukea (ja jos se hankitaan kirjastoon).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naimapuuhat voisivat olla vaikka kesän juttu, jos ei nyt ehdi enää keväällä lukea.

   Minulle tämä oli ensimmäinen Kirjan ja ruusun päivän kirja, jonka ihan oikeasti hain kirjakaupasta. Kirjasto ei käsittääkseni voi hankkia kirjaa kuten muita kirjoja, mutta kirjoja on kuitenkin melko hyvin kirjastoissa, kun kirjastolaiset itse käy kirjaostoksilla kirjan saadakdeen/lahjoitusten kautta. (Tai näin minulle kerrottiin, kun asiasta eilen kyselin.) Mutta eiköhän sen sieltäkin lainaan pian saa :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.