torstai 25. kesäkuuta 2015

Blogistanian lukumaraton V

IMG_8081

Niin mikä maraton? Kurkkaa täältä!

Blogistanian viides, minun kolmas, lukumaraton starttaa osaltani jo tänään kello 12.00. Maratoonailen täällä maaseudun rauhassa ja maratonkirjakseni mukaan valitsin Haruki Murakamin 1Q84. Ensimmäistä kertaa mukana tiiliskivellä, hurjan jännittävää! Muuten olen valmistautunut maratoniin lähinnä hankkimalla naposteltavaa ja eilisen illan olin lukematta. Pieniä, mutta tärkeitä yksityiskohtia.

Maratonin etenemistä päivitän sopivin väliajoin tähän samaan postaukseen sekä blogin twitteriin. Muistakaa, että mukaan ehtii vielä ja hurjasti tsemppiä kaikille muille tänään tai huomenna aloittaville maratoonareille!

Klo 12.00 - 14.00, tähän mennessä luettuja sivuja 107

Pari tuntia ja 107 sivua takana. Alku on ollut sujuva ja Murakamin 1Q84 on tempaissut mukaansa. Kirjavalinta tuntuu ainakin vielä hyvältä. Pieniä häiriötekijöitä on, mutta esimerkiksi seuraa kaipaileva koira on rauhoittunut, kun olen heitellyt toisella kädellä palloa samalla kun lueskelen. Nyt jatkamaan.

Klo 14.00 - 18.00, tähän mennessä luettuja sivuja 240

Kuusi tuntia takana ja 240 sivua luettuna. Iski ihan hillitön iltapäiväväsymys kolmen jälkeen ja hereillä pysyäkseni olen lukemisen ohessa puuhastellut kaikenlaista. Ulkoileminen selvästi piristi ja viimeisen reilun tunnin sainkin luettua tehokkaasti. Nyt pidän pienen tauon ja teen jotain syötävää, sitten jatketaan iltaa edelleen Murakamin parissa. 

Klo 18.00 - 22.00, tähän mennessä luettuja sivuja 352

Verkkainen, mutta melko tasainen lukutahti ollut näin iltasella. Nyt olen pitänyt taukoa iltalenkin merkeissä ja taukoilen vielä sen verran, että kipaisen saunaan vähän lämmittämään näitä maratonin jäykistämiä lihaksia. Jaksaa sitten käännellä sivuja vielä myöhään yöhön. Kirja hämmentää friikeillä käänteillään, mutta on hyvä edelleen! 

Klo 22.00 - 00.00, tähän mennessä luettuja sivuja 400

Maratonin puolivälissä ollaan! 12 tuntia ja 400 sivua takana. Maratoni saman paksun kirjan parissa on ollut pääasiassa positiivinen kokemus, mutta huomaan olevani sen kanssa hitaampi kuin aiemmilla maratoneilla ja kirjassa pieni toisto häiritsee, kun sitä lukee näin intensiivisesti. Seuraavista 12 tunnista menee varmasti hyvä siivu nukkumiseen, mutta tovin aion vielä sinnitellä hereillä ja lukea. 

Klo 00.00 - 12.00, yhteensä luettuja sivuja 520

Ohi on. Luettuja sivuja kertyi 520, joka on ihan hyvä, joskaan ei kovin kummoinen luku. Aiemmilla lukumaratoneilla olen lukenut enemmän. Lukumaraton tyssäsi 1,5 tuntia ennen aikojaan muiden menojen vuoksi, enkä näin ehtinyt enää käyttää viimeisiä, yleensä intensiivisimpiä tunteja hyväkseni. Tiiliskivimaraton oli minulle uusi, ihan hauska kokemus eikä Murakamin 1Q84 ollut hassumpi kirjavalinta, mutta paremminkin olisin voinut valita. Kirjan lukeminen vaati melko paljon keskittymistä, minkä vuoksi joku kevyempi ja helpompi olisi soveltunut paremmin. Lisäksi nyt kun en lukenut useaa kirjaa, niin en missään vaiheessa saanut mitään päätökseen tai uutta potkua lukemiseen, mikä näkyi välillä motivaatiossa. Herkästi ajauduin puuhastelemaan jotain muuta lukemisen sijaan.

Vähän naurattaa analysoida tätä lukurupeamaa, varsinkin kun viime yönä silmät ristissä lukiessani ajattelin, että kaikkeen sitä ihminen ryhtyykin... No harrastuksensa kullakin!

Mutta nyt on aika jatkaa perjantaihulinoiden parissa ja toivotan tsemppiä kaikille muille lukumaratoonareille, jotka vielä jatkavat tai ovat vasta aloittelemassa omaa urakkaansa.

24 kommenttia:

 1. 1Q84 on varmasti toimiva maratonpaksukainen! Minut se imaisi maailmoihinsa jo normaalilla lukutahdilla, joten jään kiinnostuksella seuraamaan miten moisessa intensiiviluvussa käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin alku on tempaissut mukaansa ja kirjaa lukee sujuvasti. Ihan hyvältä valinnalta tuntuu vielä!

   Poista
 2. Minulla on edelleen tämä maratoonaaminen kokematta, ehkä vielä joskus tulee se hetki että voin osallistua :)
  Tsemppiä kovasti urakkaan, mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi IQ84:stä, viime vuoden lemppareitani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistu ihmeessä joskus, jos siltä tuntuu ja aika on sopiva!

   Kiitos. Ainakin alku vaikuttaa hyvältä!

   Poista
 3. Hyvissä ajoin aloitat, onnea Murakamin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, huomenna on sen verran ohjelmaa, että täytyi jo tänään aloittaa. Huomenna voin sitten rauhassa seurailla muiden lukemisia :) Kiitos!

   Poista
 4. Jee tsemppiä maratoniin! :) Minäkin olisin voinut oikeastaan tänään jo aloittaa oman urakkani, mutta taidan kuitenkin mennä suunnitelmani mukaan ja aloittaa vasta huomenna. Aikaa kun on niin päivällä ei ole niin väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun oli ajoitettava jo ajoissa, kun huomenna on sen verran tekemistä, että lukuaikaa olisi ollu niin paljon vähemmän. Mutta huomenna sitten seuraan muita :)

   Poista
 5. Tsemppä matkaan! Itse aloittelen varmaan myöhään illalla tai viimeistään keskiyöllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä sinullekin. Yö onkin usein parasta lukuaikaa ;)

   Poista
 6. Hauskaa maratonia! Minäkin aion jossain vaiheessa tuon Murakamin trilogian lukea. Nyt en kyllä osallistu maratoniin, mutta tsemppaan teitä muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alun perusteella uskallan sanoa, että trilogia on lukemisen arvoinen. :)

   Poista
 7. Hyvä alku maratonille! Tuo Murakamin trilogia on vähän kiinnostanut, mutta en ole vieläkään päässyt yli Suuresta lammasseikkailusta ja siitä tuntemuksesta, että Murakami vaikuttaa vähän Paulo Coelholta :D

  Täytyypä jatkaa huomenna maratonien seurailua. Olen viimeistä päivää töissä enkä kyllä illallakaan enää jaksa mitään maratoneja aloitella, joten olen suosiolla katsomon puolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän verkkainen tahti, mutta ihan kiva, ettei tule mikään hirveä sivuähky. En ole lukenut Suurta lammasseikkailua, joten en tiedä yhtään onko se samanlainen kuin nämä muut. Tosin itse tykkään Murakamista, Coelhoa inhoan :D

   Heinäkuussa sitten mukaan ;)

   Poista
 8. Oi sinä onnellinen, maraton Murakamin parissa olisi juuri sitä, mitä kaipaisin nyt kaiken työhässäkän ja kiireen keskelle! Meidän koira häiritsee usein lukemista ja tuo toisella kädellä leikkiminen on hyvin tuttua minullekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maraton Murakamin kanssa on jännä, mutta kiva kokemus. Varsinkin kun tuo kirja käy hetki hetkeltä friikimmäksi :D

   Onneksi koirat tyytyvät vähään...

   Poista
 9. Hyvin on sujunut, tsemppiä! Pitäisi itsekin kokeilla vielä joskus tiiliskivellä maratoonaamista, kun vain löytyisi joku varmasti hyvä kirja jota sitten myös jaksaisi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirjan täytyy kyllä olla hyvä, että jaksaa samaa paksukaista lukea monta tuntia putkeen. Murakami oli ok, mutta ei kuitenkaan hitautensa vuoksi ihan parhaimmasta päästä.

   Poista
 10. Ihan hauska idea lukea tiiliskivi maratonin aikana. Monilla kun on hyvin lyhyitä kirjoja. Minulla on monta paksuhkoa kirjaa, mutta en oletakaan saavani kuin korkeintaan yhden kirjan tänään luetua loppuun. Tavoitteena on kirjoissa eteneminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliskivi on ihan kiva, mutta myös raskas valinta :D Tarvitsee osata valita tosi hyvä kirja, että onnistuu - tai sitten on harvinaisen sitkeä sissi lukemisen suhteen ;)

   Poista
 11. Hyvin Katri vedit! Mun maratonini on kestänyt nyt hieman yli 3 tuntia ja niistä jo yksi tunti kului nukkumiseen :D Nooh, jatketaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok, vaikka paremminkin olisi voinut mennä ;) Hehe, onneksi ei ole tämän vakavammasta maratonista kyse. Maratonin aikana lepääminen on ehdottoman tärkää!

   Poista
 12. Minäkin luin tätä samaa kirjaa 1½ vuotta sitten pitämässäni lukumaratonissa, mikä oli vähän huono valinta. Kuten itsekin mainitset, niin tiiliskivien lukemisessa ei saa oikein mitään päätökseen yms, ja sitä ainakin itse maratoneilla tarvitsen. Maratonin aikana en myöskään päässyt tarinaan kunnolla kiinni, vaan se tuntui liian hitaalta, ja vasta koitoksen jälkeen kirjaa rauhassa lukiessani pystyin ymmärtämään sen hienouden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina olikin hieman liian hidas maratoniin ja tosiaan pelkkien sivunumeroiden kyttäily ei vienyt eteenpäin. Ensi kerralla sitten jotain muuta!

   Kirjassa minua on toistaiseksi häirinnyt vähän toisto sekä pitkäksi venytetyt kohtaukset. Katsotaan mitä mieltä olen, kun saan kirjan kokonaan luettua.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.