torstai 4. kesäkuuta 2015

Kirjastosta kirjoja kesään

KIRJOJA KESÄÄN

Kesä! Kesäloma! Huomenna! Vihdoinkin aikaa nukkua ja tietenkin lukea niin paljon kuin sielu sietää. Ja se kuulkaa sietää aika paljon. Huomenna alkavaan kesälomaan olenkin varustautunut raahaamalla kirjastosta kassillisen kirjoja. Eipä tarvitse ihan ensimmäisinä lomapäivinä palata kirjastoon asiakkaan ominaisuudessa ja toisaalta ajattelen myös, ettei ikävä pääse heti iskemään, kun pala kirjastoa löytyy kotoa.

Lainailin laidasta laitaan teoksia, pitkälti muiden suositusten perusteella (niitä kuulkaa riittää, kun kirjastoväen kanssa kohtaa!) ja sitten muutaman muuten vaan kiinnostavan  kun satuin hyllystä pongaamaan. Koska oma hylly pursuilee myös luettavaa, yritin pysyä maltillisena. Ehkä kaikkia näistä en ehdi lukea, mutta tarkoitus kuitenkin olisi.

Koska kuvasta ei ehkä pysty jokaista kirjaa tunnistamaan, niin seuraavat lainailin:

♥ Lauri & Jaakko Ahonen: Pikku närhi (sarjakuva)
♥ Yong-Deuk Kwon: Yölinja (sarjakuva)
♥ Reetta Niemensivu: Aavepianisti ja muita kertomuksia (sarjakuva)

♥ Leif Färding: Kasvojesi valossa, valitut runot 1971-1984 (runoteos)
♥ Leif Färding: Ihan kuin ihminen kuuntelisi (runoteos)

♥ Lena Andersson: Vailla henkilökohtaista vastuuta (tällä hetkellä kesken)
♥ H. E. Bates: Oi ihana toukokuu (lukupiiriin)

♥ Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa
♥ Kate Morton: Hylätty puutarha
 

♥ Merete Mazzarella: Sielun pimeä puoli
♥ Merete Mazzarella: Elämä sanoiksi
♥ Jenny Nordberg: Kabulin tyttöjen salaisuus
♥ Jeannette Walls: LasilinnaSanoisin, että hyvältä näyttää! Kertokaa toki, jos joukossa on teidän omia lemppareita tai inhokkeja. Ja hei, mitä te aiotte lukea kesällä? 

Huomenna sitten viimeinen päivä kirjastolla. Saa nähdä kasvaako pino vielä vai meneekö huominen pelkässä tunnemylläkässä haahuillen.

30 kommenttia:

 1. Ihanalta vaikuttavaa kesäluettavaa! Nuo sarjakuvat kiinnostavat erityisesti, koska sarjisten osalta on tosi kiva saada vinkkejä, kun niitä tulee luettua niin vähän.

  Lainoistasi olen lukenut vain Kate Mortonin Hylätyn puutarhan ja voi ei, en tykännyt siitä ollenkaan. Kesäkirjaksi se kyllä sopii. Toivottavasti tykkäät enemmän!

  Ja se on kyllä haikeaa lähteä jostain kivasta työpaikasta, vaikka lomailukin olisi vaihteeksi kivaa. Minäkin olisin mielelläni koko kesän tämän hetkisessä kesätyöpaikassa, mutta ehkä on fiksuinta kuitenkin jäädä lomalle, vaikka jatkoa tarjottaisiinkin. Kevät on ollut sen verran hektinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvia tulee nykyään luettua ihan liian vähän, enkä ymmärrä miksi. Jospa näiden myötä jälleen kunnostautuisi. Toivottavasti nämä sarjikset ovat hyviä, niin voin sitten suositella niitä eteenpäin ;)

   Muistankin, että Mortonin kirja on jakanut mielipiteet. Ajattelin kokeilla ja katsoa, kuinka käy. Jos ei tykkää, aina voi jättää kesken. (Joo, minä kun olenkin siinä niin hyvä....)

   Haikeaa on, varsinkin kun tietää tekevänsä juuri sitä, mistä tykkää ja kun välillä työpäivät eivät tunnu työpäiviltä lainkaan, koska saa puuhailla juttuja, jotka ovat niin kivoja. Mutta loman tarpeessa alan olla. Tänään tulin kotiin, enkä muistanut edes ovikoodia, siinä kohtaa totesin, että onneksi se alkaa huomenna! :D

   Poista
 2. Pikku Närhi on niin ihana, pitäisi ostaa itselle hyllyyn ja lahjaksi varastoon odottamaan.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen suunnitellut lukevani Lukijan aamujunassa ja Mazzarellan Sielun pimeän puolen. En ehkä kesällä, mutta jossakin vaiheessa.

  Kirjastötyössä on se vaara, että lainaamisen kanssa on vaikea säilyttää malttia ;) lukuvinkkejä tulvii, eikä houkuttelevia kirjoja vaan voi olla lainaamatta.

  Kesälomasuunnitelmasi kuulostavat tutuilta: unta ja kirjoja, mikä yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että nämä kaksi ovat hyviä kirjoja. Ainakin Lukijaa aamujunassa on kehuttu ja Mazzarellahan on arvostettu kirjailija muuten.

   Kirjastotyössä on kyllä tämä oma "varjopuolensa". Toisaalta yllättävän vähän olen lainannut siitä huolimatta. Vaikka kun olin aiemmin kirjastolla töissä, niin silloinkin lainaluvut olivat maltilliset. Kirjoja kyllä varasin normaalia enemmän :)

   Mitäpä sitä muuta lomalta voisi toivoa. Ainakaan näin alkuun. Tarvitsee ensin levätä, että jaksaa sitten oikeasti lomalla tehdäkin jotain :D

   Poista
 4. Olen lukenut (ja katsellut) Pikku närhen ja Aavepianistin. Hyviä albumeja, ja varsinkin närhi-kirjassa on upea kuvitus. Hyvää lukukesää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku närhi on upea ja sitä suositteltiinkin kirjastolta, joten uskon sen olevan hyvä. Kiitos samoin!

   Poista
 5. Paljon hauskuutta viimeiseen harjoittelupäiviin ja ihanaa kesälomaa! ♥

  Minäkin olen nyt lomaviikolla viihtynyt kirjastossa useampana päivänä, ja aikamoiset pinot on tänne kotiin löytänyt! Kesällä ehtii hyvin töidenkin jälkeen lueskella, kun ei tarvitse uhrata ajatustakaan koulutehtäville :)) Vaikka kesätöissä on aina se sääli, ettei yölukemista voi oikein harrastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni!

   Miksi minä en ole nähnyt sinua kirjastolla? Et selkeästikään hengannut oikealla osastolla ;) heh, ei vaan, kirjasto on mahtava paikka, olipa sitä missä hyvänsä. No vaikka öisin ei voisi lukea, niin onneksi koulutyöt eivät ole viemässä lukuaikaa :)

   Poista
 6. Pidän Niemensivun tyylistä, ja myös Hylätty puutarha miellytti. Muutenkin valikoimasi sisältää kiinnostavia kirjoja, mielenkiinnolla jään postauksiasi odottelemaan.

  VastaaPoista
 7. Rentouttavaa ja kirjojen täyteistä kesälomaa, Katri! :-) Itsekin olen nyt ahminut kirjoja. Toivottavasti säät vielä paranenisivat, että tällainen vilukissa kuin minä tarkenisi lukea myös ulkosalla.

  Hitsi, olet lainannut vaikka mitä minulle tuntematonta. Pelkät nimet jo houkuttelevat.. Kiitos siis vinkeistä, laitankin muistiin muutamia. Odotan kiinnostuksella arviotasi Anderssonin uusimmasta. Itse kun vielä epäröin, tartunko jatko-osaan vai riittikö ensimmäinen, vaikka se äärimmäisen iso positiivinen ylläri minulle olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta, lämpimiä säitä kaivataan (vaikka täällä on tänään ollut tosi lämmin, hetken pärjäsi t-paidassakin).

   Toinen osa on tähän asti vaikuttanut hyvältä, mutta katsotaan mitä mieltä olen, kun saan kirjan luettua.

   Poista
 8. Ootko kirjoittanut sun opiskelusta/työstä ikinä mitään postausta? Mua kiinnostaisi kovasti kirjastoala, joten kuulisin enemmän kuin mielelläni kokemuksia opiskelusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kirjoittanut mitään varsinaista postausta, mutta aina siellä täällä jossain saattanut mainita ohimennen. Voisin kyllä kirjoitella oman postauksen sekä opiskelusta, että kirjastossa töissä olemisesta :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 9. Onpas hylly saanut mielenkiintoista täytettä ja sitä on riittänyt vielä katollekin! Jonotan tällä hetkellä tuota Lukijaa aamujunassa kaupunginkirjaston virtuaalijonossa, toivottavasti se vain tulisi mahdollisimman pian...

  Kwonin Yölinja on Didierlaurentin teoksen lisäksi ainoa kirja, joka on noista minulle tuttu; luin sen joskus pari vuotta sitten ja se oli lyhyydestään huolimatta mieleenpainuva lukuelämys. Huuda Huuda on pieni mutta pippurinen sarjakuvakustantamo, jonka valikoimista nostaisin tässä esille esimerkiksi Chester Brownin En koskaan pitänyt sinusta -sarjiksen, joka on myös aika koskettavaa ja suositeltavaa lukemista, jos nuoruudenkuvaukset kiinnostavat. Mutta mielenkiintoista kesää sinulle noidenkin kirjojen parissa, siinä on varmasti mielenkiintoinen kirjakimara kahlattavaksi! -Petter

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitää valmistautua järein asein lomaan, ettei aika vain käy pitkäksi ;)

   Yölinjan luin eilen ja pidin siitä. Vahva tunnelma ja upea sävy. Huuda huuda vaikuttaa mielenkiintoiselta uudelta tuttavuudelta, pitää ehkä tarkastaa tajontaa enemmänkin.

   Kiitos! Ja niin varmasti on!

   Poista
 10. Minä olen noista lukenut vain Lasilinnan, jota suosittelen varauksetta. En yleensä lue, tai ainakaan erityisemmin välitä kasvukertomuksista, mutta tämä kyseinen oli erinomaisesti kirjoitettu ja nousi yhdeksi viime vuoden lukemisteni kohokohdaksi. Luulen myös, että kirja sopii monenlaisen lukijan makuun.
  Muut pinosi erityisen kiinnostavat ovat sarjakuvat (sydämessäni erityinen paikka sarjakuville aina ja ikuisesti...), sekä Lena Anderssonin kirja. Tosin ennen Vailla henkilökohtaista vastuuta haluan lukea Omavaltaista menettelyä, jota sitäkään en vielä ole lukenut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasilinnaa on kehuttu ja vaikuttaa hyvältä. Ehdin siitä muutaman sivun lukeakin jo, mutta en vielä varsinaisesti aloittanut kuitenkaan. Ehkä pian!

   Omavaltaista menettelyä on hyvä, se kannattaa lukea. Vailla henkilökohtaista vastuuta on sille jatkoa, vaikka itsenäinen osa onkin. Suosittelen!

   Ja sarjiksia pitäisi lukea ehdottomasti enemmän!

   Poista
 11. Sullakin on ihan kiitettävä kasa luettavaa! Itselläni on tarkoitus tehdä vielä tällä viikolla postaus omista kesälukusuunnitelmistani. Mulle on iskenyt pieni kirja-ahneus, ja melkein vähän ahdistaa, kun katson sitä pinoa, jonka olen ajatellut kesällä ahtaa aivoihini. Kabulin tyttöjen salaisuus kuuluu muuten myös munkin lukulistalle. Toivottavasti tosiaan nyt ehdin lukea sen, sillä se oli jo aiemmin keväällä varauksen kautta lainattuna, mutta se piti palauttaa, ennen kuin ehdin lukea. Varasin sen uudestaan ja nyt se on jo toistamiseen lainassa.

  Ihania kesäisiä lukuhetkiä, Katri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä näillä tovin pärjää! Omassa hyllyssänihän on edelleen se reilu 100 kirjaa lukematta, mutta ne nyt ehtii koska vaan..........

   Kabulin tyttöjen salaisuus vaikuttaa hyvältä. Pitääkin ottaa se pian lukuun.

   Kiitos samoin!

   Poista
  2. Mukavan näköinen hylly odottamassa. Minulla ei ole lomaa, mutta kyllä töiden jälkeen ehtii viimeistään ennen nukahtamista. Omassa hyllyssä odottaa Hylätty puutarha. Muuten noista kiinnostaa Lasilinna, Kabulin tyttöjen salaisuudet ja Lukija aamujunassa. Anderssonia en ole kokeillut ainakaan vielä.

   Lukurikasta lomaa, jään innolla odottamaan postauksiasi! :)

   Poista
  3. Töidenkin jälkeen ehtii mainiosti lukea ja ainakin minusta tuntuu, että kesäisin on sen verran pirteämpi, että töidenkin jälkeenkin on usein energiaa :)

   Kiitos!

   Poista
 12. Kivan näköinen pino :) Noista olen lukenut vain Pikku närhen, mutta se olikin todella hyvä! Kuvitus on upea ja tarina myös. Tuo Aavepianisti näyttää kivalle (koska kannessa kissa), samoin Yölinja. Voisinkin katsella jos ne löytyisi omasta kirjastosta. Näistä Lukija aamujunassa ja Hylätty puutarha kiinnostavat eniten ja ovatkin lukulistallani. Toivottavasti on antoisia lukuhetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ehdin lukea jo Yölinjan, josta pidin ja Aavepianistin, joka välillä osui ja upposi ja välillä ei yhtään. Mutta ehdottomasti tutustumisen arvoisia! Pikku närhi pääsee lukuun pian :)

   Kiitos, toivottavasti sinullakin hyviä kirjoja tulossa.

   Poista
 13. Listasi kirjoista olen lukenut ainoastaan Oi ihana toukokuun, joka on ihana <3 Täydellinen kesäkirja!

  Omiin kesälukusuunnitelmiini kuuluu todennäköisesti Kalle Päätaloa, Enid Blytonia, Stephen Kingiä, Anu Kaajaa, Susan Fletcheriä ja James Francoa, ainakin jos kirjastolainoihini ja ennakkosuunnitelmiini on luottaminen. Todennäköisesti suunnitelmat ehtivät muuttua moneen kertaan, mutta se ei haittaa.

  Ihanaa ja kirjaisaa kesää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla Oi ihana toukokuu jäi kesken, mikä on harvinaista kun kyseessä lukupiirikirja. Ei jotenkin napannut, vaikka olikin mukavan kepeää luettavaa.

   Susan Fletcher on oma suosikkini, oh! Toivottavasti ehdit lukea häneltä jotain :)

   Kiitos samoin!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.