keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Toukokuussa luettuja

toukokuu pienkirjasto


Kesäkuun ensimmäinen viikko on jo puolessa, mikä tarkoittaa, että käsillä ovat myös viimeiset päiväni kirjastolla, jossa olen huhtikuun tavoin viettänyt suuren osan ajastani työharjoittelussa. Olen viihtynyt paremmin kuin hyvin (ja pohdin juuri, että huomaisikohan kukaan jos vaan jäisin sinne?) ja toukokuussa on jo onneksi riittänyt energiaa muuhunkin kuin vain kaiken uuden opettelusta toipumiseen. Olen ihastellut raikkaan vihreää luontoa, harmitellut hallitusta ja lukenut kirjoja. Viime kuukausiin verrattuna paljon kirjoja ja vieläpä hyviä kirjoja.

Toukokuussa luin

  Fredrik Backman: Mies joka rakasti järjestystä, 383 s.
Elina Hirvonen: Kun aika loppuu, 251 s.
Kari Hotakainen: Kantaja, 140 s. (arvio tulossa) 
Ali Smith: Oli kerran kello nolla, 277 s. 
John Williams: Stoner, 306 s.
Aki Ollikainen: Musta satu, 155 s.

Sivuja yhteensä: 1512
Oman hyllyn kirjoja: 2
Kirjastosta: 4 
 


Kuukauden kaksi parasta kirjaa olivat ehdottomasti Smithin Oli kerran kello nolla sekä Williamsin Stoner. Hirvosen Kun aika loppuu oli myös erityisesti mieleeni. Sen sijaan Backamin sekä Hotakaisen kirjat olivat mukava lukea, mutta eivät nousseet suosikeiksini ja Ollikaisen kirja oli valitettavasti pettymys. Sen sijaan suurin pettymys oli Alan Bradleyn Piiraan maku makea, joka jäi lopulta kesken. Reilut 200 sivua jaksoin lukea, kunnes vähäinen intoni lopahti lopullisesti.

Kirjastossa työskentely näkyy muuten luetuissa kirjoissakin, sillä hieman normaalista poiketen mukana on useampi kirjastolaina sekä uutuuksia, joita luen keskimäärin melko vähän. Vaan yritä vastustaa kiusausta, kun vietät päivästä melkein 8 tuntia kirjastossa kaikkien houkuttelevien kirjojen keskellä. Se on sula mahdottomuus ja ainoa ratkaisu on tietenkin kantaa päivittäin joku kiva kirja kotiin. Kuinkas muutenkaan.

Mutta tosiaan, vielä kaksi päivää kirjastolla. Olo on haikea, sillä kun tekee päivittäin juuri sitä, mitä haluaakin, niin tuntuu harvinaisen tylsältä lähteä ja sanoa heipat kivalle työlle ja huipuille työkavereille. Mutta odotan myös lomaa, etenkin tällä hetkellä, kun on 10. työpäiväni putkeen (ja tänään kirjastolla olemisen lisäksi olen lähdössä illaksi töihin) ja kyllä vaan alkaa siltä tuntuakin. Siitä huolimatta aion nauttia viimeisistä päivistäni, viikonloppuna juhlia ja ensi viikolla levätä samalla kun aherran viimeiset koulujutut kasaan.

Mutta hei, kivaa kesäkuuka ja ihanaa lomaa kaikille, joilla sellainen on! Minulla on luonnoksista tulossa pari juttua toivon mukaan pian ilmoille. Vähän kirjastoista, kirjastolaista ja sitten kevyt välipalapostaus. Siihen asti heippa!

6 kommenttia:

 1. Hitto, huomasin kyllä, että olit lukenut Oli kerran kello nollan, mutta jäi sitten kommentoimatta. Se on vaan niin mahtava kirja, ettei mitään rajaa! Onneksi löysin sen omaankin hyllyyn, otan sen ilman muuta vielä uusintalukuunkin. Satunnainen olisi myös kirpparilöytönä odottamassa vuoroaan. Ehkäpä jo nyt kesällä.

  Kiva kuulla, että työharjoittelu on ollut mieluisa. Ihanaa, kun ihmiset löytävät oman alansa ja nauttivat työstään. Iloa ja valoa alkukesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kerran kello nolla ON mahtava kirja. Itse löysin oman kappaleeni kirjakaupan löytöhyllystä alennuksella, kyllä kannatti ostaa. Satunnainen pitäisi myös lukea, mutta ehkä vähän myöhemmin.

   Oman alan löytäminen on mahtavaa ja tuo elämään mielekkyyttä myös. Kunpa tulevaisuudessa vain riittäisi töitä (ja kirjastoja...). Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Onpa harmi, ettet tykännyt Bradleysta! Minä olen pitänyt hänen kirjoistaan kovasti, mutta niin ne kirjamaut menevät ristiin. :) Sinulta taisin saada vinkin tuohon Oli kerran kello nollaan, se löytyy hyllystäni ja sen aion kyllä lukea.

  Omia suosikkejani luetuissasi ovat Kantaja ja Stoner, jotka ovat molemmat omalla tavallaan todella hyviä. Ihania, aurinkoisia päiviä, ja lukufiiliksiä toivoo lukutoukka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole oikein koskaan päässyt dekkareihin sisään ja jostain syystä tuo Bradley ei sitten jaksanut kantaa tuon pidemmälle. No, onneksi jokaiselle lukijalle löytyy yleensä kirjansa ja olen vastapainoksi lukenut monta hyvää. Kuten Oli kerran kello nolla, joka ehdottomasti kannattaa lukea.

   Stoner oli huippu ja Kantajakin ihan hyvä. Kiitos samoin! <3

   Poista
 3. Olet kirjoitellut arvioita viime aikoina monesta sellaisesta kirjasta, jotka ovat itsellä piakkoin aikeissa lukea, joten en ole uskaltanut arvioitasi vielä lukea. ;-) Ollikaisen uusin jännittää, koska siitä on nyt mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Hirvosen uusimman luen heti, kunhan tällä hetkellä kesken olevat saan luetuksi. Siltä kirjalta odotan paljon! Smithin kirjasta olen kiinnostunut positiivisen arviosi myötä ja eiköhän tuo Stonerkin pidä lukuun jossain vaiheessa ottaa. Suomalaisen lahjakortti kun edelleen odottelee käyttöä.. Nam. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinulla on sitten monta hyvää kirjaa vielä edessä. Tässähän voisi olla melkein kade! Hauska kuulla, mitä mieltä olet ollut kirjoista, jahka ehdit ne lukea. Ja toivottavasti löydät jonkun helmen lahjakortilla ;)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.