keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta


 
Turun kaupungin pääkirjaston vanha puoli  12.7.


Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Tämän postauksen lopussa on linkkilista osallistujien blogeihin.

Kirjastot ovat tärkeitä monesta syystä, mutta etenkin lukutaidon, sivistyksen ja tasa-arvon kannalta. Kirjastot ovat paikkoja, joissa kuka tahansa voi etsiä tietoa ja pyytää apua tiedonhakuun. Vapaa pääsy tiedon pariin on avain sivistyneeseen yhteiskuntaan.

Kirjaston tehtävä on innostaa ihmisiä lukemaan ja kehittämään lukutaitoaan sekä tarjota mahdollisuus näihin. Lukutaito ja sivistys kulkevat käsi kädessä. Lukutaito ja sivistys lisäävät tasa-arvoa ja mahdollisuutta olla osana yhteiskuntaa. Lukutaito on välttämätön arjessa selviytymiseen, mutta hyvällä lukutaidolla nähdään yhteys myös parempaan elämänlaatuun. Lukutaidottomuus vuorostaan voi olla yhtenä tekijänä syrjäytymisessä.

Kirjasto on maksuton matalan kynnyksen palvelu, joka tarjoaa helpon väylän tiedon lisäksi kulttuurin pariin. Kulttuuri ja kulttuuriperintö ovat iso osa yhteiskuntaa. Niiden ymmärtäminen lisää yhteiskunnan sekä maailman ymmärtämistä ja näin yhteiskunnassa mukana pysymistä. Lisäksi kulttuuri rikastuttaa ja tukee luovaa ajattelua. Tietenkin kulttuuri tarjoaa myös viihdettä sekä viihtymistä!

Olen kirjoittanut aiemminkin kirjastoista ja kirjastolaista. Olen yrittänyt tuoda esiin oman ajatukseni siitä, miksi kirjastot ovat tärkeitä, mikä on kirjastolaki ja miksi se tulee säilyttää jatkossakin.
Ytimenä on kirjastojen tasa-arvoistava vaikutus ja sen kaikille tarjoamat mahdollisuudet. Kirjastopalveluihin menee monen kunnan budjetista alle 1 %, mutta kirjaston merkitys on monelle elintärkeä.

Olen aiemmin todennut: "Kirjasto on oikeasti tasa-arvoistava paikka, joka tarjoaa kaikille välineitä ja apua oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja omien tietojan ja taitojen päivittämiseen. Kirjasto on mahdollistaja monelle ja yhteinen yhdistävä paikka kaikille."

Haluan myös muistuttaa, että  toimivaa yhteiskuntaa ei voi rakentaa alas revittyjen peruspalveluiden päälle. Kirjasto on yksi yhteiskunnan peruspalveluista. Sitä ei tule repiä alas, vaan antaa sen tarjota tuki ja pohja yhteiskunnallemme.

Tämä tempaus on kirjabloggaajien tapa ottaa kantaa kirjastojen ja tällä hetkellä etenkin kirjastolain säilyttämisen puolesta. Vastaavan tempauksen on järjestänyt muun muassa kirjastopuolue, joka onkin ollut yksi tämän tempauksen innoittajista.

Tempauksella kirjabloggaajat haluavat osoittaa, että olemme kirjastojen puolella, koska ne ovat meille tärkeitä! 

Toivottavasti tempaus innostaa muitakin jakamaan ajatuksiaan kirjastoista, kertomaan kirjastokokemuksistaan ja ehkä kuvauttamaan itsensä kirjaston edessä. Sekä tietenkin menemään kirjastoon! Tempaus ei vanhene ja lupaan, että ainakin minun blogissani tullaan jatkossakin näkemään kirjastoja.--

Minä halusin kanssani samaan kuvaan kauniin, ihanan ja tärkeän lähikirjastoni, joka on myös Turun pääkirjasto (yllä oleva kuva). Turun pääkirjasto on nähtävyys, sillä sekä sen vanha että uusi puoli ovat jo arkkitehtuurisesti huikeat. Moni turistikin piipahtaa ihastelemaan kirjastoa. Samaan aikaan se on kuitenkin monelle ihanan tuttu ja arkinen paikka, jossa opiskellaan, käytetään tietokoneita, haetaan varauksia, pengotaan kirjahyllyjä ja hengaillaan päivittäin. Erilaisia tapahtumia ja luentoja unohtamatta.

Historiassani on kaksi muutakin tärkeää lähikirjastoa. Ensimmäinen lähikirjastoni ei varsinaisesti ollut lähikirjasto, sillä Honkajoen kirjastoon oli kotoamme reiluhko automatka. Pienen paikkakunnan tylsä tosiasia. Honkajoen kirjastossa kävimme perheeni kanssa lähes viikottain ja vaikka muutin paikkakunnalta pois 10-vuotiaana, muistan edelleen monet kirjastovierailumme. Valitettavasti en päässyt kuvaamaan Honkajoen kirjastoa tätä tempausta varten.


 photo kirjabloggaajat kirjastojen puolesta pienikirjasto2.jpg
Runosmäen kirjaston edessä 13.7. 

Runosmäen kirjasto oli lapsuuteni ja teinivuosieni lähikirjasto sekä pakopaikka. Kouluikäisenä kävin kirjastossa viikottain hakemassa kasan kirjoja luettavakseni. Muistan alkuun kirjastossa henkilökunnan epäilleen, että jaksaako ikäiseni lukea niin monta kirjaa kuin mitä lainasin, mutta ilmeisesti pian totuttiin uuteen, paljon kirjoja lainaavaan pieneen asiakkaaseen, sillä en muista myöhemmin kenenkään kyseenalaistaneen lainapinojani. No, ei ainakaan ääneen.

Lukiolaisena ja etenkin ylioppilaskirjoitusteni aikaan Runosmäen kirjasto oli minulle kuin toinen koti. Kun kotona vilisti monta sisarusta, lukurauhaa oli harvoin. Niinpä opiskelin kirjastossa. Kirjoitusteni aikana istuin kirjastossa melkein aamusta iltaan. Noilta ajoilta muistan henkilökunna ystävällisyyden. He usein varmistivat lukurauhani hätistelemällä äänekkäitä, kirjastoon mekastamaan tulleita pikkupoikia vähän syrjempään tilasta, jossa istuin kirjojeni kanssa. Henkilökunta kirjastossa on vaihtunut, mutta piipahdan siellä silti edelleen silloin tällöin.

Minulle kirjastot ovat mahdollistaneet tärkeän lukuharrastuksen sekä tilan opiskella. Ilman kirjastoja tuskin olisin koskaan lukenut niin paljon kuin nyt olen, tuskin pitäisin kirjablogia ja ilman kirjastoja tuskin opiskelisin tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa. Kiitos kirjastot!

--


Tempauksessa mukana ovat:
 1. Ainakin 52 kirjaa
 2. Ajatuksia kirjamaasta
 3. Bibliofiilin päiväunia
 4. Booking it some more
 5. Dysphoria
 6. Ei vain mustaa valkoisella
 7. Ellei
 8. Eniten minua kiinnostaa tie
 9. Erjan lukupäiväkirja
 10. Hiirenkorvia ja muita merkintöjä
 11. Hyllytontun höpinöitä
 12. Hyönteisdokumentti
 13. Iltatähden syttyessä
 14. Kaikkea kirjasta 
 15. Kannesta kanteen
 16. Kirjahamsterin lukuvinkit 
 17. Kirjakaapin avain
 18. Kirjakirppu
 19. Kirjakko ruispellossa
 20. Kirjallisia
 21. Kirjanurkkaus
 22. Kirjaretket
 23. Kirjasfääri
 24. Kirjasto-jonne 
 25. Kirjojen keskellä
 26. Klassikkojen lumoissa 
 27. Kujerruksia
 28. Kulttuuri kukoistaa
 29. Kuuttaren lukupäiväkirja
 30. Lillin kirjataivas 
 31. Luetaanko tämä?
 32. Lumiomena
 33. La petite lectrice
 34. Leena Lumi
 35. Luettua elämää
 36. Lukutoukan kulttuuriblogi 
 37. Mustikkakummun Anna
 38. Nannan kirjakimara
 39. Nenä kirjassa
 40. Oksan hyllyltä
 41. P.S. Rakastan kirjoja
 42. Pinon päällimmäinen 
 43. Tarukirja
 44. Todella vaiheessa
 45. Tuijata
 46. Tuulevin lukublogi
 47. Yöpöydän kirjat
Mikäli blogisi ei löydy listalta, linkkaathan sen postauksen kommentteihin, jotta voin lisätä sen listalle.


Suuri kiitos kaikille tempauksessa mukana oleville!

54 kommenttia:

 1. "Kirjasto on oikeasti tasa-arvoistava paikka, joka tarjoaa kaikille välineitä ja apua oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja omien tietojan ja taitojen päivittämiseen. Kirjasto on mahdollistaja monelle ja yhteinen yhdistävä paikka kaikille." Tässä se kaiikki kiteytyy. Tämä pitäisi kaivertaa kiveen, jokaisen kirjaston seinään tai vaihtoehtoisesti maalata teksti jonnekin.

  Upea kirjoitus, tärkein haaste, minkä muistan, kiiitos <3 ja mikä kuva sinusta ja syntymäkaupunkini kirjastosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! <3 Ja sinun juttusi oli mahtava ja kuvat kauniita. Kivaa, että olet mukana.

   Poista
 2. Suuri kiitos sinulle tempauksen järjestäjänä! Tämä on niin tärkeä asia, etten toista tiedä, hyvin muotoilit tuon lauseen, jonka Leena nosti - siinä se! Upea kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos, että olet mukana. Näitä postauksia on ollut ilo lukea, ihan huikeita! <3

   Poista
 3. Tähän oli ilo osallistua. Kiitos sinulle ideasta ja organisoinnista. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Mahtavaa, että näin moni innostui mukaan ja vitsit mitä postauksia tästä onkaan syntynyt :)

   Poista
 4. Kiitos, Katri, että järjestit tämän tärkeän tempauksen! Tasa-arvo, sivistys ja lukutaito ovat sellainen kolmikko, joita ei voi erottaa. Kirjastot ovat tämän kolmikon kivijalka ja pienen valtion suuri ihme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että olet mukana! <3 Ja sinäpä sen sanoit - juuri näin.

   Poista
 5. Hieno tempaus. Oman lähi(ö)kirjaston puolesta on joutunut vähän pelkäämään viime aikoina. Vaikka on tuo Porvoon pääkirjastokin melko hieno paikka. Olisi tämä aika kökkö kaupunki ilman sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulla on tavallaan onni, että oma lähikirjastoni on samalla pääkirjasto ja sinnekin kävelymatka. Mutta tylsää, ettei kaikilla näin ole ja että joutuu pelkäämään oman lähikirjaston menettämistä. Muistan vieläkin kun olin alle 10 vuotias, eikä kirjastoon päässyt ilman autokyytiä. Onneksi oli vanhemmat, jotka veivät kirjastoon mahdollisimman usein. Mutta on lapsia, joilla ei ole pääsyä kirjastoon ja se on sääli!

   Poista
 6. Kiitos tämän ideoimisesta, Katri. Upea, tärkeä tempaus. <3

  Turun pääkirjasto on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, että olet mukana. Aakkosesi olivat huiput! <3

   Ja niinhän se on!

   Poista
 7. Tämä on todella tärkeä tempaus. Kirjastolla on ollut todella merkittävä sija siinä, että olen ylipäänsä päässyt kirjojen maailmaan. Ja sitä kautta on auennut niin paljon uusia maailmoja ja mahdollisuuksia. Kirjastot on ehdottomasti säilytettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä. Itsellenikin kirjastot ovat olleet mahdollistajana monessa. Ilman niitä en olisi tässä lukuharrastukseni ja opiskelujeni kanssa.

   Poista
 8. Tulen mielelläni mukaan, mutta käykö ettei kuvassa näy minusta muuta kuin sormet eikä kirjaston nimeä mainita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Ja se käy vallan mainiosti. Kun juttusi on valmis, laitathan linkin, niin voin lisätä sen listaan :)

   Poista
  2. http://iltatahdensyttyessa.blogspot.fi/2015/07/kirjastojen-puolesta.html Tässä :) Ihanaa tällainen tempaus!

   Poista
  3. Linkki lisätty! Kiva, että olet mukana!

   Poista
 9. Kuten jo edellä on todettu, tämä on hyvin tärkeä tempaus. Kiitos Katri organisoinnista! Ja kiitos myös hienosta kirjoituksestasi, jonka ajatukset allekirjoitan täysin. Kirjastot ovat tärkeitä eivätkä mitkään säästöt tai lait saisi tätä meidän upeaa kirjastosysteemiä muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että olet mukana! Olen kanssasi samaa mieltä - säästöt eivät saisi romuttaa kirjastosysteemiä!

   Poista
 10. Vähän asian viereen meni mutta jos haluat linkittää niin: http://hdcanis.blogspot.fi/2015/07/kirjastoista.html :)

  Kiinnostavia juttuja kyllä monella (ja tuo Turun pääkirjastokin näkyy olevan monelle tuttu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin! Sitä paitsi erilaiset kirjastojutut ovat tervetulleita. Minusta on ollut huippua lukea näitä, kun niin monella niin erilainen juttu ja silti samanlainen. Kiva, että sinäkin olet mukana :)

   Poista
 11. Hieno kirjoitus! Voi kun ehtisi kaikki haastetekstit lukea, asia on tärkeä. Hienoa, että tähän tempaukseen ehti niin moni mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin on upeaa, miten moni ehti ja jaksoi lähteä mukaan ja lisäksi millaisia postauksia onkaan syntynyt. Olen yrittänyt lukea jokaisen ja aikaa siihen on kyllä vierähtänyt, mutta niin hienoja kuvia ja tekstejä kaikilla!

   Poista
 12. Hienoa, että annatte näkyvästi tukenne kirjastoille! Itse en vaitettavasti ehdi postauksen muodossa mukaan, mutta jaan postauksesi facebook-sivuillani, että saan oman korteni kannettua kekoon :) Turun pääkirjasto on minunkin lempikirjastoni, ihanaa että se saa nyt julkisuutta blogipostauksessasi :) Sulla on muutenkin tosi kiva blogi, en ollut tutustunut aiemmin. Tulen varmasti toistekin lueskelemaan postauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa, että pienestä ideanpoikasesta sai syntymään näin ison ja näyttävän jutun. Kiitos kuuluu kaikille osallistuneille. Ja kiitos, että jaat postauksen :)

   Niin ja kiitos muutenkin. Sinunkin blogisi on minulle entuudestaan vieras, vaan ei enää ;)

   Poista
 13. Hieno tempaus ja postaus! :) Kiva, että tähän osallistui näin paljon tyyppejä, tekstejä on ollut kiva lueskella illan ratoksi.

  Mutta hah, tulipa juuri himo mennä kirjastoon! Ehkä huomenna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin on, tosi huippuja postauksia syntynyt, niitä on ollut ilo lukea. Lisäksi juttu näyttää levinneen facebookissa, twitterissä ja instagramissakin!

   Sama juttu! Juuri mietin, että pitäisi tehdä pari varausta ;)

   Poista
 14. Tämä oli tosiaankin Katri huikea tempaus, kiitos! <3 En yleensä lähde mukaan haasteisiin yms. mutta nyt oli niin tärkeä juttu että olin valmis omilla kasvoilla esiintymään. Koska kirjastot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, mahtavaa, että olit mukana! Ja mahtavaa, että niin moni ylipäänsä innostui tästä. Ja kirjastot ovat <3

   Poista
 15. Ajatus on kaunis ja asia tärkeä. Hiukan vain mietin, onko kohdeyleisö oikea. Kirjablogeja lukevat lähinnä toiset kirjabloggaajat ja muut kirjanystävät, jotka varmasti kannattavat lähikirjastoja jo valmiiksi. Tarvitseeko kääntyneitä käännyttää? Onko tämä tempaus näkynyt missään muualla kuin blogissa? Ehtisikö vielä laatia lehdistötiedotteen?

  Koska olen poliittinen eläin, tässäkin asiassa korostaisin ennen kaikkea, kuinka tärkeää on äänestää. Suomen politiikassa ei viime vuosina ole tapahtunut suuria yllätyksiä vaan puolueiden ja ehdokkaiden linjaukset ovat olleet jo ennen vaaleja tiedossa, jos on viitsitty lukea vaaliohjelmia. Äänestämisen lisäksi voi lobata päättäjiä ja muutenkin levittää tietoisuutta niiden pariin, jotka eivät ole valmiiksi samaa mieltä. Uskon, että useimmat ihmiset kuitenkin tunnustavat kirjastojen arvon.

  Kirjastokirjoituksia on kuitenkin ollut tosi mukavaa lukea pitkin päivää. Itse en osallistunut, koska en halua alleviivata omaa henkilöllisyyttäni ja asuinpaikkaani, vaikka tutut varmaan tunnistavatkin teksteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tempaus oli kirjabloggareiden juttu, joten toki tästä syystä kenttänä toimivat kirjablogit ja yleisö pitkälti kirjablogejen lukijoita.

   Kuitenkin juttu on levinnyt kiitettävästi ainakin twitterissä, facebookissa ja instagramissa, jossa se varmasti tavoittaa heitäkin, jotka eivät kirjablogeja lue. Ainakin minun blogini kävijämäärä on ollut tänään niin suuri, että joukossa on varmasti muitakin kuin vain toisia kirjabloggareita. Epäilen samoin olevan muillakin. Ja huomasin facebookissa juttua jakaneen myös sellaisten, joilla ei ole ns. kytköksiä kirjablogeihin tai varsinaisesti kirjastoihin.

   Eli näkyvyyttä on varmasti saanut. Epäilen, että kirjastolaki saattaa olla myös osalle kirjastojen käyttäjistä sekä kirjojen ystäville vieras asia, joten koskaan siitä ei ole turhaa nostaa melua eikä kirjastoista ylipäänsä. Olipa yleisö mikä tahansa! :)

   Ennen vaalejakin on ollut kirjastoa koskevia tempauksia. Esimerkiksi kirjastopuolue. Itse olen myös puhunut tästä asiasta kirjablogimaailman ulkopuolella (myös ennen vaaleja). Olen tässä asiassa aktiivinen siis myös kirjablogini ulkopuolella jatkuvasti. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokaisen juttu se ei ole, joten hienoa, että tähänkin kuitenkin lähti näin moni mukaan.

   Loppukaneettina sanottakoon, että itse toivon tämänkin tempauksen vaikuttavan ihmisiin niin, että he innostuisivat tästä, jakaisivat tietoa ja muuta.

   Liikaa näkyvyyttä kirjastot eivät voi saada :)

   Poista
 16. Oi aivan upea tempaus! Kiitos Katri sen järjestämisestä =D Itse huomasin tämän töissä ja laitoimme Kirkkonummen kirjaston Twitter sivullekin jutun postauksestasi. Näin kesällä tuo kirjaston oleellisuus on vain korostunut minulle entisestään nyt kun olen päässyt näkemään sieltä tiskin toiselta puolelta mitä kaikkea kirjastot mahdollistavatkaan! Monia asioita en ollut edes ennen tullut pohtineeksi. Kiitos myös mahtavasta kirjoituksestasi!
  Tein blogiini vielä postauksen myös tämä innoittamana ja jos vain vielä ehdin näin mattimyöhäsenä mukaan niin ottaisin sillä mieluusti osaa tempaukseen =)
  http://kirjahamsterinlukuvinkit.blogspot.fi/2015/07/kirjabloggaajat-kirjastojen-puolesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja mahtavaa, että juttu leviää! Kiva myös, että niin moni on lähtenyt tähän mukaan. Ja mukaan ehtii vielä, kuten totesin, mielestäni tempaus ei vanhene. Toivonkin monen innostuvan jatkamaan juttua vaikka omissa blogeissaan tai jopa blogien ulkopuolella. Laitoin blogisi linkkilistaan!

   Poista
 17. Kiitos Katri tämän tempauksen ideoinnista ja organisoimisesta. On surullinen ja ihan oikeasti myös huolestuttava ajatus, että kirjastopalveluista ollaan valmiita karsimaan niinkin rankalla kädellä, kun nyt jo kaavaillaan. Esimerkiksi tuo kirjasto, jonka edessä kuvaututin itseni, on joutunut taipumaan säästäjen alla, ja on auki aika huonosti. Ja pelkäänpä pahoin, että pienehkönä sivukirjastona se saa koko ajan taistella olemassaolonsa puolesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että olet mukana! Minustakin on surullista, mutta ennen kaikkea huolestuttavaa, että juuri näin tärkeistä palveluista edes viitsitään leikata. Kirjastot ovat käytetyimpiä ja kiitellyimpiä palveluita, joihin menee kunan budjetista usein alle 1 % ja silti siitäkin joku haluaa vielä nipistää... epätasa-arvo kasvaa ja mitä vielä.

   Ahkerasti vain kirjastoja käyttämään ja niiden puolesta puhumaan! :)

   Poista
 18. Hei, sain pukattua bloggauksen vasta nyt ulos! http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2015/07/kirjabloggaaja-kirjastojen-puolesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee! Lisäsin blogisi linkkilistaan. Huippua, kun niin moni on lähtenyt mukaan :)

   Poista
 19. Mahtava idea ja tosi hyvin perusteltu postaus. Toivottavasti tempaus saa ansaitsemansa julkisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin twitterissä ja facebookissa juttu on levinnyt niin, etten ole enää pysynyt edes kärryillä ja kävijämäärät ovat pompanneet kattoon. Uskon ja toivon, että monella muulla on ihan sama juttu! :)

   Poista
 20. Hei, hieno tempaus! Minäkin ehdin tämän päivän puolella vielä mukaan: http://ainakin52kirjaa.blogspot.fi/2015/07/kirjabloggaajat-kirjastojen-puolesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että innostuit mukaan! Lisäsin blogisi linkkilistaan :)

   Poista
 21. Hei! Täällä vielä yksi mattimyöhänen ilmoittautuu mukaan! :) Tässä blogitekstini aiheesta: http://kirjaretket.blogspot.fi/2015/07/kirjabloggaajat-kirjastojen-puolesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että innostuit lähtemään mukaan! Blogisi on nyt linkkilistassa :)

   Poista
 22. Uudehko kirjablogini Ellei:

  http://inkkukoo.blogspot.fi/

  Eilinen viestini ei ilmeisesti tullut perille, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Mukana silti!

  Inkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että lähdit mukaan! Eilinen viestisi ei ole tullut perille, ei edes rokaspostista löytynyt mitään. Blogisi on nyt linkkilistalla :)

   Poista
 23. Päivän myöhässä, mutta tässä on kirjoitukseni. http://klassikkojenlumoissa.blogspot.fi/2015/07/kirjabloggaajat-kirjastojen-puolesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että innostuit lähtemään mukaan! Lisäsin blogisi tuonne linkkilistaan :)

   Poista
 24. Kiitos vielä kerran tämän hienon tempauksen ideoinnista ja organisoimisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi mukana olosta! On ollut huippua, kun niin moni innostui lähtemään mukaan ja postaukset ovat aivan mahtavia. Lisäksi on ollut ilo huomata, että tempaus on saanut näkyvyyttä ympäri somea :)

   Poista
 25. Kiitos kovasti tempauksen järjestämisestä Katri, tässä oli (on) ilo olla mukana! Minä en olekaan Turun pääkirjastolla koskaan käynyt, joten pitänee laittaa se seuraavan kunnollisen Turku-reissun ohjelmistoon ja käydä katsomassa tätä rakennuskaunotarta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että innostuit mukaan! Kuvasi oli hauska! :)

   Turun pääkirjastossa kannattaa käydä. Siellä järjestetään myös erilaisia opastettuja kierroksia, jos kiinnostaa enemmänkin :)

   Poista
 26. Tämä oli upea tempaus, jossa oli alunperin tarkoitus olla minunkin mukana, mutta elämä ja kesäloman kiireet tulivat väliin. Ihania tarinoita ja kuvia löytyy linkkien takaa, kiitos hienosta ideasta ja järjestämisestä :) Joskus vielä minäkin teen postauksen elämäni kirjastoista ja niiden tärkeydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihanan huippuja postauksia on tämän myötä syntynyt, pitkä tovi meni, että sai kaikki luettua :)

   Ja olisi hauska lukea sinunkin elämäsi kirjastoista. Olisikin hauska nähdä tempauksella ikään kuin jatkoa niin, että näitä kirjastopostauksia voisi pomppia sieltä täältä eteen silloin tällöin ;)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.