lauantai 1. elokuuta 2015

Kolmen kirjan haaste


Ihanat Ellen ja Laura haastoivat minut kertomaan mitkä kolme bloggaamaani kirjaa haluaisin lukea uudelleen. Näin neljän ja puolen vuoden aikana hyviä, mahdollisesti uudelleen lukuun pääseviä kirjoja on ehtinyt kertyä melkoinen määrä, joten päätin valita ensimmäisenä mieleeni tulleet kirjat. Nämä kirjat ovat myös ne kolme, jotka usein mainitsen kun päädyn spontaanisti suosittelemaan kirjoja.

Susan Fletcher: Tummanhopeinen meri

Muistan kuinka en malttanut laskea tätä kirjaa käsistäni, vaan luin sitä monta tuntia putkeen istuen sängyssä kaikki paikat puutuneina. Parlan saari oli kuitenkin niin ihana, kesäinen, lempeä, kaihoisa ja lohduttava ettei moinen haitannut. Parlaan on pakko päästä uudelleen!

Muriel Barbery: Siilin eleganssi

Ihastuin Siilin eleganssiin heti ekojen sivujen jälkeen ja puolessa välissä saattoi jo puhua rakkaudesta. Siilin eleganssi on jostain syystä niin minua, että siitä muodostui sielukirjani. En ole uskaltanut palata kirjaan vielä, mutta aion ehdottomasti.  Sillä kuten sanoin jo kirjasta kirjoittaessani: "Olen löytänyt kirjan, jota voisin pitää loppuelämäni tyynyn alla tarttuakseni siihen aina epäuskon hetkillä."

Alice Munro: Liian paljon onnea

Munrosta on lyhyen ajan sisällä tullut elämäni kirjailija. Ihana, ihana nainen. Onnekseni minulla on vielä useampi hänen teoksensa lukematta, mutta siitä huolimatta kutkuttaisi lukea uudelleen jo nyt Liian paljon onnea, joka on toistaiseksi lempparini Munrolta. Kokoelma on huikea.

Haaste on tarkoitus lähettää kolmeen blogiin eteenpäin, joten minä toivon kolmesta kirjasta kertovan Annin, Kirsin ja Lauran ♥ 

Minkä kirjan sinä haluaisit lukea uudelleen?

26 kommenttia:

 1. Kiva, että vastasit haasteeseen!

  Tummanhopeisen meren minäkin voisin lukea uudestaan elämäntilanteen ollessa sille ns. sopiva.

  En muistanutkaan, että Liian paljon onnea on sinun lempparisi Munrolta. Se on minulla juuri lainassa kirjastosta, vähän houkuttaisi jo aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän haasteeseen olikin kiva vastata.

   Tummanhopeinen meri voisi toimia hyvänä lohtukirjana, jos sellaista joskus kaipaa. Toisaalta kirjasta voisi saada enemmän irti, jos malttaisi lukea sen nyt vähän hitaammin. Minä kun ahmin kirjan melkoiseen tahtiin.

   Olen pitänyt kaikista Munroista hurjasti, joten en tiedä olenko koskaan erityisemmin nostanut yhtäkään kokoelmaa ylitse muiden. Mutta Liian paljon onnea on jostain syystä osunut ja uponnut itseeni parhaiten, sen aiheet sopivat makuuni niin hyvin. En malta odottaa, että saan kuulla ajatuksiasi siitä!

   Poista
 2. Voi kun näitä on ollut kiinnostavaa lukea - ihana haaste! Siilin eleganssiin pitäisi perehtyä uudelleen. Muistan, että pidin kirjasta valtavasti, mutta muuten olen unohtanut valitettavan paljon kirjan sisältöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hauska haaste, saa omalle listalleen jälleen monta uutta luettavaa teosta. Siilin eleganssi on huikea, eiköhän kestä toisenkin lukukerran. Ja onnea, jos on unohtanut sisältöä - uskoisin. Itse muistan melkein ulkoa...

   Poista
 3. Oih, ihana Tummanhopeinen meri! Minäkin haluaisin lukea sen uudestaan, se oli tosiaan hurmaava kirja. Siilin eleganssi kuulostaa suosittelujesi ja postauksesi perusteella siltä, että sekin täytyy etsiä kirjastosta piakkoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummanhopeinen meri on huikea. Vitsit kun malttaisi kaikkien lukemattomien seassa välillä tarttua vanhempiin lemppareihinkin. Ja Siilin eleganssia kannattaa ehdottomasti kokeilla.

   Poista
 4. Muutama Fletcher on hyllyssä, kunhan niihin asti pääsisin - odotan kovasti. Munrolta on paljon lukematta, mutta yhden kirjan perusteella arvaan hänet myös omaksi suosikikseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fletcheriä suosittelen ehdottomasti. Hyvä kirjailija, jonka eri kirjat tuntuvat vetoavan vähän erilaisiin lukijoihin, mutta monet niistä tykkäävät lisäkseni. Munro on ihana!

   Poista
 5. Uu kiitokset haasteesta! Vastaan tähän ilomielin :)

  Hih Siilin eleganssi olisi myös omalla listallani, mutta olen lukenut sen ennen blogiaikaa, joten sitä en pääse tällä kertaa hehkuttamaan... Mutta todella ihana kirja, itseasiassa yksi parhaita kirjoja, jotka olen lukupiirin kautta tullut lukeneeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee!

   Ehkä voit lukea Siilin eleganssin uudelleen ja tuoda blogiisi. Se on kyllä huikea teos.

   Poista
 6. Tummanhopeinen meri <3 Mä voisin sanoa, että se on oma sielukirjani.

  VastaaPoista
 7. Siilin eleganssi on kyllä niin ihana, että sen minäkin lukisin mielelläni uudestaan. Tummanhopeinen meri sen sijaan ei ollut ollenkaan minun kirjani. Tuota Munron kokoelmaa en ole lukenut. Arvostan Munroa, joten lukulistalla on - totta kai! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilin eleganssi on ihana kirja. Harva kirja onnistuu tekemään samanlaisen vaikutuksen. Ja Munroa suosittelen, tietenkin!

   Oletko lukentu Fletcheriltä muuta? Jos et, niin kannattaa kuitenkin kokeilla. Mielestäni kirjat ovat keskenään aika erilaisia ja eri lukijat tykästyvät hänen tuotannossaan vähän eri kirjoihin.

   Poista
 8. Hienot valinnat sinulla. Itse vielä pähkäilen tämän haasten kanssa. Otan mukaan, hylkään, otan mukaan. Muistuttaa ihan pakkaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä valitsin ensimmäisen mieleen putkahtaneet, koska muuten soutaisin ja huopaisin itsekin. :) Mutta ymmärrän, ei tällaisia ole helppo valita!

   Poista
 9. Olisikin ollut outoa, jos listallasi ei olisi ollut Munroa. ;-) Olen lukenut häneltä vasta yhden teoksen (Hyvän naisen rakkaus), mutta aloitin juuri pari päivää sitten Kerjäläistytön. Ahmin sitä jo ensimmäisenä iltana paljon. Tummanhopeinen meri on lukulistallani, mutta haluaisin ensin lukea Meriharakat, joka löytyy valmiiksi omasta hyllystä. Viitaten muuten edelliseen postaukseesi, myös minä palautin lukemattomia kirjoja hiljattain kirjastoon, koska oma hylly houkuttaa nyt enemmän. Tosin pari tällä hetkellä lukemisen alla olevaa kirjaa ovat kirjastolainoja, mutta toinen niistä onkin lukupiirikirja. Omassa hyllyssä on nyt niin monia herkkuja, että niillä pärjää kyllä tovin jos toisen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Munrosta on tullut itselleni the kirjailija. Hyvän naisen rakkaus on hyvä, Kerjäläistyttö jätti itselleni vähän toivomisen varaa, mutta ei ollut huono lainkaan. Hauska kuulla ajatuksiasi siitä!

   Meriharakatkin on hyvä, mutta itse tykästyin enemmän Tummanhopeiseen mereen. Kuten yllä olenkin kommentoinut, niin tuntuu, että Fletcherin kirjat jakavat lukijoitaan - erilaiset lukijat löytävät omat lempparinsa.

   Onkohan se joku alkavan syksyn merkki, että yhtäkkiä tekee mieli viedä kirjaston kirjat takaisin ja keskittyä vain oman hyllyn aarteisiin? Ehkä?

   Poista
 10. Siilin eleganssi on lempparikirjojani. Fletcheriltä olen lukenut ainakin yhden kirjan, Munrolta useamman. Hyvät valinnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilin eleganssi tuntuu olevan monen lemppari, enkä ihmettele. <3

   Poista
 11. Kiitos haasteesta, pitääpä rueta heti pähkäilemään :)! Ps. Mulla on muuten juuri nyt kesken tuo "Liian paljon onnea", jota joskus minulle suosittelit, ja apua, että olen tykännyt ihan mielettömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska päästä lukemaan vastaukseksi ja mahtavaa, että tykkäät! <3

   Poista
 12. Kiitos haasteesta :)

  Siilin eleganssi oli kyllä hyvä, sen voisin lukea joskus uudelleen. Sen sijaan Munrolta ja Fletcheriltä en ole vielä lukenut mitään, vaikka kiinnostavilta kyllä vaikuttavat ainakin juuri nämä kirjat. Täytyisi muistaa seuraavalla kirjastokäynnillä ottaa vaikka heti molempia mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!

   Lue ihmeessä Munroa ja Fletcheriä. Kovia kirjailijoita molemmat!

   Poista
 13. Uusi lukija tässä - Hei!

  Luin juuri saman Munron pari kuukautta sitten ja pidin todella paljon. Sain saman haasteen, mutta päätin vastata siihen vasta loppuvuodesta. Tuo Liian paljon onnea saattaa hyvinkin päästä listalle. Ainakin muutama yksittäinen novelli on paluun arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, hauskaa, että olet löytänyt tiesi tänne!

   Ihanaa jos pidit Munrosta. Munro on oma kirjailijasuosikki. Minä haluaisin lukea Liian paljon onnea uudelleen siksi, että vaikka muistan yhä useamman novellin, niin haluaisin tavallaan kurkata, että miksi tämä nyt olikaan niin hyvä. :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.