tiistai 1. syyskuuta 2015

"Hei, mikä on sun lempikirjasi?" - Osa 1.Kirsi, 24 v, kirjabloggaajan sisko


1. Mikä on lempikirjasi ja miksi?

Benjamin Alire Saénz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, 2012

Katrin kysyessä tämän hetkistä lempikirjaani, nousi omasta hyllystä heti Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe. Kyseinen kirja on tämän vuoden aikana lukemistani kirjoista sellainen, joka kosketti ja jonka loputtua pidin kirjaa vain kädessä haikeana miettien. Kirja on sujuva minä-kerronnasta huolimatta ja se vetää mukaansa fiksuilla sekä hauskoilla pohdinnoilla.

Itse pidän ja luen paljon nuortenkirjallisuutta. Valitsemani kirja kuitenkin erottuu edukseen hyvin kauniisti kerrotulla tarinallaan, jota ei ole kuitenkaan liiaksi hiottu. Tarina yhdistää kaksi hyvin erilaisilla taustoilla väritettyä poikaa ja on surullisuudestaan huolimatta hyvin toiveikas teos.

Tässä tätä kirjoittaessani kirjaa selailin ja muistuttelin mieleeni, että miksi niin kovasti tästä taas pidinkään ja tuli heti fiilis että pitäisi se lukea heti nyt uudestaan. Ehkä se palaakin luettavien pinoon kirjahyllystä.

Kirja on omistettu 'To all the boys who've had to learn to play by different rules' ja samalla lauseella haluaisin myös suositella kirjaa. Ei sitä enää osuvammin voi sanoa.

2. Onko sinulla muita suosikkikirjailijoita tai kirjoja?

Suosikkikirjailijoita ovat Augusten Burroughs, Jane Austen, John Green, Cassandra Clare, Ruth Ozeki ja Haruki Murakami näin lonkalta heitettynä. Kirjoja onkin jo sitten vaikeampi luetella, kun niitä olisi niin paljon ja rajaa on vaikeampi vetää. Useimmiten luettuja ovat Harry Potterit, jotka on valehtelematta luettu kymmeneen eri otteeseen. Sitten löytyy paljon yksittäisiä lemppariteoksia kuten esim. Terhi Rannelan Taivaan tuuliin ja Ruth Ozekin A tale for the time being.

3. Kuinka monta kirjaa luet vuodessa?

Lukioaikoina meni helposti 100 kirjaa vuodessa, mutta nykyään luen hyvin vaihtelevasti. Joskus menee parikin kirjaa viikossa ja joskus yksi kirja kolmen kuukauden aikana. Sanoisin että luku vaihtelee 10-50 kirjaa vuodessa.

4. Mitä luet tällä hetkellä?

Muistan joskus nauraneeni ja ihmetelleeni kuinka ihmisillä voi olla enemmän kuin yksi kirja kerrallaan kesken, mutta myös minä olen tullut tällaiseksi. Varsinkin jos jotain kirjaa en meinaa saada millään luetuksi.

Tällä hetkellä onkin useampi kirja kesken, esim. Richard Adamsin Ruohometsän kansaa olen lukenut vuoden alusta alkean, mutta jäädessäni sen kanssa jumiin otin lukemattomien kasasta uuden ja sen jälkeen onkin tullut luettua monta hyvää kirjaa. Tällä hetkellä kesken on yksi lempikirjailijani Cassandra Claren The Infernal Devices -sarjan kolmas ja viimeinen osa Clockwork Princess. Aloitin myös Heidi Liehun filosifisen ja feministisen teoksen Kirsikankukkia.

"Hei, mikä on sun lempikirjasi?" -juttusarjassa pääsevät ääneen kirjabloggaajan ystävät, tuttavat ja muut piinatut kaduntallaajat, jotka kertovat omista lempikirjoistaan ja lukutottumuksistaan.

24 kommenttia:

 1. Hei ihan mahtava juttusarja! Ihana idea, tykkäsin valtavasti! Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe on kyllä ihastuttava kirja, mutta Ruohometsän kansa jäi minulla noin vuosi sitten kesken... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Kiva, että pidät. Tätä on ollut hauska tehdäkin.

   Minulla on molemmat kirjat lukulistalla. Aristotle vaikuttaa kiinnostavalta, etenkin Kirsin suosituksen perusteella, mutta Ruohometsän kansa vähän arveluttaa :D

   Poista
 2. Hauska tämä uusi juttusarja! On aina ilo kurkistaa toisten lukijoiden kirjamieleen.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on aina hauska kuulla ihmisten kirjamieltymyksiä, joten tätä on ollut hauska tehdäkin :) Kiva, jos pidät!

   Poista
 3. Onpas kiva idea tämä juttusarja! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea, Katri, tämä juttusarja! Kivaa päästä tutustumaan ja kurkkimaan toisten lukumaailmaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin on kiva kuulla muiden kirjamieltymyksiä, joten tätä on ollut hauska tehdä. Muutama jatko-osa on jo valmiina, mutta ihan ehdottomasti yritän saada näitä lisää, koska olen niin utelias :D Vapiskaa läheiseni...ja kaikki muutkin.

   Poista
 5. Loistava idea ja kiva aloitus juttusarjalla! Muiden kirjallisia ajatuksia on aina kiva lukea. Olisi muuten myös kiva tietää hieman enemmän haastateltavasta, siis että onko kyseessä vaikka sukulainen, ystävä tms. kuten tuossa juttusarjan esittelyssä mainitsitkin, mutta siis haastateltavakohtaisesti (mitä, onko tuo edes sana!?!).

  Ruohometsän kansa oli minulle yllättävä vaikea kirja. Luen kyllä sujuvasti (ja erittäin mielelläni!) vampyyreistä, ihmissusista ja muista outouksista, mutta puhuvat kanit olivat nyrjäyttää lukumieleni :D Kirja oli kuitenkin lopulta mieleenjäävä ja se herätti ajatuksia, joten tsemppiä Kirsi sen lukemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Pohdin itse pitkään, että mitä haluaisin kertoa haastateltavistani ja mitä he ovat valmiita kertomaan itsestään. Ihan helppuden vuoksi tiedot ovat aika niukat, mutta yritän saada vähän enemmän lihaa luiden ympärille. Kirsi ainakin antoi luvan lisätä tähän meidän sukulaissuhteemme. Katsotaan, saanko luvan muilta ja mitä muita tietoja he ovat valmiita kertomaan. Jotain todella yleisluontoista kuitenkin, koska joukossa saattaa olla heitä, jotka eivät halua kertoa edes nimeään, ikäänsä tai kasvojaan tunnistettaviksi. Se kaikille suotakoon :)

   Ruohometsän kansa taitaa olla kova pala monelle. Jos Kirsi saa tuon joskus tahkottua loppuun, saatan lainata sen häneltä. Ehkä.

   Poista
  2. Ei ollut vaikea arvata sinun ja Kirsin sisaruutta, sen verran paljon teissä on samaa näköä ;) Minusta tuo suhteen kuvaaminen yhdellä sanalla on ihan riittävästi kerrottu :)

   Poista
  3. Heh, niinhän nuo väittävät! Ja me väitämme aina kovasti vastaan. Minulla on useampi sisko ja etenkin me kolme vanhinta ja silmälasipäisintä menemme ihmisillä sekaisin, mikä on tietenkin täysin käsittämätöntä

   Juu, onhan se hauska vähän tietää, että kuka nyt puhuu. Mutta haastateltavien ehdoilla tässä mennään, että enempää en kerro kuin mitä he haluavat kertoa :)

   Poista
 6. Onpa hieno juttusarja! Tätä oli mukava lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kuulla, sillä tätä on ollut hauska tehdäkin. Vaikka no oikeastihan suurimman työn ovat tehneet haastateltavani!

   Poista
 7. Kiva idea juttusarjaksi! Muiden ihmisten lempikirjoista ja lukutottumuksista on aina kiinnostavaa lukea :) Hyvä aloitusosa, ja hauskaa että olen siskosi kanssa sekä samanniminen mutta näemmä myös melkein samanikäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin minustakin. Ja hauska sattuma :D

   Poista
 8. Jeeee! Kannatti odotti jännityksellä :) Aivan ihana idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla ja kiitos!

   Poista
  2. "kannatti odotti"... tykkään niin kovasti imperfektistä :D Mutta ole hyvä!

   Poista
  3. Haahaa, no minä luin tuon ihan sujuvasti, en huomannut lainkaan :D

   Poista
 9. Kiva juttusarja!

  Hei, Ruohometsän kansa on ihan huippuhyvä! Sitä kannattaa ehkä lähteä lukemaan samalla asenteella kuin Eläinten vallankumousta (muistelen, että olet lukenut sen ja pitänytkin siitä), allegoriana, ei lastenkirjana, eli tonkia vähän sen vertauskuvallisuutta. Terveisin Luin juuri hyönteisten kansoittamasta Tainaronista kertovan kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Eläinten vallankumous oli juu hyvä, mutta ainakin itseäni Ruohometsän kansa epäilyttää jo sivumäärän takia. Eläinten vallankumous on kuitenkin tosi lyhyt, vaikka ei tykkäisikään tai ymmärtäisi vertauskuvia. No jaa, aion kokeilla kunhan aika on sopiva. Ja Tainaron kiinnostaisi tottakai!

   Poista
 10. Oli mielenkiintoista lukea tekstisi. Minullakin on nykyään monta kirjaa yhtä aikaa kesken :) Luen sitä kirjaa mikä tuntuu sillä hetkellä sopivalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan ihan hyväkin tapa, että on useampi kirja kesken juuri tuosta syystä, että sitten voi lukea hetkeen sopivaa kirjaa. Itse olen siinä vielä vähän huono, mutta ehkä otan muista mallia ;)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.