sunnuntai 8. marraskuuta 2015

"Hei, mikä on sun lempikirjasi?" - osa 3.

 

Niina, 27 v, kirjabloggaajan serkku

1. Mikä on lempikirjasi ja miksi?

Terry Pratchett: Viikatemies, 1991

Terry Pratchettin Viikatemies on yksi lempikirjoistani. Se on ensimmäinen hänen kirjoistaan, jonka olen lukenut ja joka johdatti minut mustan huumorin ja parodian maailmaan. Luin kirjan teini-ikäisenä ensimmäisen kerran. Se sopii luettavaksi 15-vuotiaille, sekä vanhemmille fantasian ja vähän kieromman huumorin ystäville.

2. Onko sinulla muita suosikkikirjailijoita tai kirjoja?

Muita suosikki kirjailijoita on esimerkiksi Kurt Vonnegut, Neil Gaiman (erityisesti Sandman-sarja) ja Mika Waltari. Lempikirjoja Tolkienin Taru sormusten herrasta, McCarthyn Tie, Adamsin Linnun radan käsikirja liftarille ja Tolstoin Anna Karenina. Tälläiset listaukset ovat vaikeita, sillä joko niihin ei keksi mitään tai ei osaa lopettaa listausta.

3. Kuinka monta kirjaa luet vuodessa?
 
En osaa arvioida ollenkaan, olisikohan 15-30.

4. Mitä luet tällä hetkellä?

Tällä hetkellä luen Sophie Hannah Nimikirjainmurhat, Jukka Laajarinne Muumit ja olemisen arvoitus, sekä Uuno Kailaksen Runoja-kokoelmateosta.

"Hei, mikä on sun lempikirjasi?" -juttusarjassa pääsevät ääneen kirjabloggaajan ystävät, tuttavat ja muut piinatut kaduntallaajat, jotka kertovat omista lempikirjoistaan ja lukutottumuksistaan.

Lue myös:  

4 kommenttia:

 1. Viikatemies jäi aikoinaan kesken. Haluaisin niin tykätä Pratchettistä ja tiedostan tekstin olevan hyvää lukiessani sitä, mutta jotenkin se aina vain jää muun luettavan alle.
  Tämä on muuten kiva juttusarja. Aina hauska lukea muiden lukumieltymyksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät juttusarjasta!

   Minä olen joskus Niinan suosituksesta lukenut tuon Viikatemiehen. Muistan, että se oli ihan hyvä, mutta ei jostain syystä ole kuitenkaan tullut luettua sille jatkoa.

   Poista
 2. Niistä Pratchettin kirjoista jotka olen lukenut, Viikatemies taitaa olla suosikkini. Pitäisikin lukea se joskus uudelleen, kuten myös muutenkin jatkaa Kiekkomaailma-sarjaa.

  VastaaPoista
 3. "Tälläiset listaukset ovat vaikeita, sillä joko niihin ei keksi mitään tai ei osaa lopettaa listausta." Onpa osuvasti sanottu :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.