sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Syyskuun ja lokakuun luetut


Syyskuu ja lokakuu ovat olleet kiireisiä ja siitä syystä syyskuun koostekin tulee näin kuukauden myöhässä. Opiskeleminen ja työt vievät tällä hetkellä paljon aikaa ja energiaa. Sen lisäksi lusikka on monessa muussakin sopassa, sillä en ilmeisesti malta sanoa ei, jos tarjolla on jotain kiinnostavaa. Mutta en valita, sillä saan tällä hetkellä tehdä niin huippukivoja juttuja huippukivojen tyyppien seurassa, että huh! Päivääkään en vaihtaisi, mutta toki mielelläni voisin ottaa pari lisäpäivää viikkoon. Tulisi tarpeeseen.

Blogin kannalta syyskuu ja lokakuu eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta yllättävän vähän blogia on tullut laiminlyötyä. Olen pyrkinyt kirjoittelemaan teoksista edelleenkin mahdollisimman pian lukemisen jälkeen. Se toimii itseasiassa kiireisinä aikoina paremmin kuin luettujen hautominen, sen huomasin. Vaikka - kröhöm - kyllä tuossa olisi taas neljä teosta blogattavaksi. Positiivista tässä on se, että olen ehtinyt lukea. Ainakin jotain.

Blogihistoriani näkökulmasta nyt ollaankin eletty lukurintamalla melko mielenkiintoisia aikoja. En ole ehtinyt lukea niin paljon kuin haluaisin, mutta iltaisin iskevää lukuhimoa olen ruokkinut sarjakuvilla. Ja jälleen kerran muistanut, miten kivaa sarjakuvienkin lukeminen voi olla.

Syyskuussa luin 4 sarjakuvaa ja lokakuussa 7 sarjakuvaa, eli kahden kuukauden aikana olen lukenut yhteensä 11 sarjakuvaa. Ei hullummin. Kaikki sarjakuvat ovat olleet kotimaisten tekijöiden, suurin osa Tiitu Takalon. Mutta olen minä muutakin lukenut.

Syyskuussa luin...

Ulla-Lena Lundberg: Leo, 405 s.
Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa, 114 s.
Eppu Nuotio: Mutta minä rakastan sinua, 283 s. 
John Green: Arvoitus nimeltä Margo,  399 s.
Tiitu Takalo: Tyhmä tyttö, 87 s. (sarjakuva)
Tiitu Takalo, Pauli Kallio: Josefiina leipoo, 29 s. (sarjakuva)
Tiitu Takalo: Tuuli ja Myrsky, 79 s. (sarjakuva)
Tiitu Takalo, Pauli Kallio: Ottopoikia ja työläistyttöjä, 61 s. (sarjakuva)

Sivuja yhteensä: 1457
Kirjastosta: 8
Omasta hyllystä: 0
Kirjaostoksia: 1


Syyskuu oli tasaisen hyvä lukukuukausi, tykkäsin lähes jokaisesta lukemastani. Vain Josefiina leipoo oli pettymys. 

Lokakuussa luin...

James Bowen: Bobin maailma, 263 s.
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki, 334 s.

Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki, 237 s. (sarjakuva)
Pauli Kallio: Noin seitsemän taidetta, 77 s. (sarjakuva)
Reetta Niemensivu: Saniainen kukkii juhannuksena, 95 s. (sarjakuva)
Kati Närhi: Seitsemäs vieras, 149 s. (sarjakuva) (arvio tulossa)
Reetta Niemensivu: Lempi ja rakkaus, 35 s. (sarjakuva) (arvio tulossa)
Henri Gyllander: Unia ja toiveita, 51 s. (sarjakuva) (arvio tulossa)
Hanna Koljonen: Syliinvaellus Intiaan, 70 s. (sarjakuva) (arvio tulossa)

Sivuja yhteensä: 1048
Kirjastosta: 8
Arvostelukappale: 1
Kirjaostoksia: 6


Lokakuu oli syyskuun tapaan hyvä lukukuukausi, vaikka lokakuussa parhaimman titteli on helppo ojentaa Emmi Itärannan loistavalla teokselle ja Takalon upealla Minä, Mikko ja Annikki -sarjakuvalle. Muutkin kuukauden aikana luetut ovat olleet mieleeni, vain Koljosen sarjakuva oli makuuni hieman turhan hihhuli. Siitä lisää varsinaisessa arviossa.

Marraskuu näyttää kalenterissani sen verran hurjalta, että en uskalla toivoa saati luvata mitään. Yritän kirjoittaa roikkuvat arviot valmiiksi, lukea Murakamin uutuuden loppuun sekä julkaista pari osaa juttusarjaani. Ai niin, ja katsoa tietenkin Modern Familyn kuudennen tuotantokauden läpi! Voi vitsit kun tekisikin mieli kirjoitella tänne joku suosituslista tv-sarjoista ja elokuvista. Katsotaan, josko vaikka ennen joulua saisi sellaisenkin ulos.

Miten teidän syksynne? Ja hei, onko joku muu hurahtanut sarjiksiin?

7 kommenttia:

 1. Tekisi mieli hurahtaa! Pitäisi vain ensin tehdä joku täsmällinen sarjislista ennen kirjastoon ryntäämistä, sillä olen monesti uuvahtanut sen sarjakuvapaljouden edessä enkä ole sitten lainannut mitään. Tai sitten pitäisi vain alkaa urheasti käydä läpi hyllyjä.

  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurahda! Takaloa ja Niemensivua suosittelen ainakin. Minä tykkään selailla sarjishyllyjä summa mutikassa, mutta helpottaahan se, jos on lista mukana. Pitäisi itsekin tehdä sellainen siksi, ettei aina unohtaisi mitä lukulistalla jo on...

   Kiitos ja samoin!

   Poista
 2. Postauksesi on hyvä muistutus siitä, että voisin lukea enemmän sarjakuvia. Vuosi - pari sitten luinkin muutaman ja pidin. Kati Närhen uusi olisi kiinnostava, pidin hänen esikoisestaan paljon.

  Olet lukenut paljon muutakin hyvää, Itärannan jne.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäranta oli niin huikea, että ehkä jopa vuoden parhaita...

   Sarjakuvat tuntuvat usein jäävän vähemmälle lukemiselle, vaikka omalla kohdallani en aina ymmärrä miksi. Pidän niiden lukemisesta ja ne ovat usein aika nopealukuisia, eli aikaakin menee vähemmän kuin romaanien kanssa...

   Poista
 3. Syksy on mennyt laihasti lukemisen kannalta, jotenkin jumiudun kirjoihin, jotka eivät kunnolla tempaa mukaansa ja vetkutan niiden kanssa pari viikkoakin. Toivon, että tämä marraskuun lukuhaaste vähän toisi lisäryhtiä lukemiseen!

  Sarjakuvat ovat mulle aika vieras kenttä, lapsena rakastin W.I.T.C.H.iä ja myöhemmin Arina Tanemuran mangoja, mutta varsinaisia "kuvaromaaneja" (graphic novel??) en ole koskaan lukenut. Juuri nyt ei välttämättä ole sarjakuvafiilis, mutta tiedän mistä löytää suosituksia, jos sellainen tulee ;) Kivaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut vähän samaa vikaa. Minä en marraskuun lukuhaasteeseen varmasti ehdi lukea tarpeeksi, mutta voisihan sitä yrittää lukea enemmän itsekin.

   Sarjakuvat eivät voi olla kaikkien juttu, mutta kannattaa kyllä joskus kokeilla, jos yhtään kiinnostaa :)

   Poista
 4. Oi kyllä, olen todella hurahtanut sarjakuviin, kuten ehkä olet jo huomannutkin :D Minulla on ollut jotenkin hidas lukukuukausi nyt takana, ja blogattavien pinokin vaan kasvaa.. Luin kuitenkin ihan hyviä kirjoja, mikä on aina mukavaa. Kunhan vain saisi koosteen tehtyä tässä joku päivä.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.