torstai 31. joulukuuta 2015

Joulukuun kirjat & kiireet

Minä pikkusiskoni kissavauvan kanssa. 
Kuvan on ottanut poikaystäväni.

Vuoden viimeinen päivä. Yleensä tässä vaiheessa on aika koota kuluneen vuoden kirjat yhteen postaukseen ja julistaa vuoden kymmenen parasta. Minulla ei ole ollut vielä aikaa miettiä moisia, joten ne jäävät alkuvuoteen ja nyt kokoan yhteen vain joulukuun kirjat ja kiireet. 

Joulukuussa olin kiireisempi ja väsyneempi kuin ehkä koskaan aiemmin. Koko kuukauden ensimmäinen varsinainen vapaapäiväni oli jouluaatto - ei töitä, ei koulua, ei roikkuvia projekteja tai deadlineja, ei pakollisia asioita hoidettavana - joka oli väsymyksen sumentama, mutta mukava. Neljän päivän pituisen joululomani vietin maalla ja tutustuin yllä olevan kuvan pikkuiseen, jonka touhujen seurailu tuntui kiireisten viikkojen jälkeen harvinaisen rentouttavalta ja terapeuttiselta. Neljän päivän jälkeen palasin päiväksi töihin ja sitten alkoi se mitä olen pitkään odottanut - oikea, useamman päivän loma! Jes!

Joulukuussa kirjasaldo on aika hyvä, sillä sain vihdoin ja viimein kolme jo pitkään kesken ollutta kirjaa luettua loppuun. Koulua varten luin kaksi kirjaa, kiireisinä päivinä rauhoituin sarjakuvan ja runoteoksen äärellä, ja lomalla sain kaksi kirjaa luettua. 

Joulukuun kirjat

Annamari Marttinen: Vapaa, 314 s. (arvio tulossa) (luin koulua varten)
Juha Suoranta: Vastaanottokeskus, 137 s. (koulukirja, ei arviota) 
Viivi Rintanen: Mielisairaalan kesätyttö, 112 s. (sarjakuva) (arvio tulossa)  
Antti Holma: Kauheimmat runot, 192 s.
Eeva-Kaarina Aronen: Edda, 370 s.  
Richard Yates: Revolutionary Road, 403 s. (arvio tulossa)
Sir Arthur Conan Doyle: Neljän merkki, 156 s. (arvio tulossa)
E. Lockhart: We Were Liars, 227 s.
Haruki Murakami: Maailmanloppu ja ihmemaa, 546 s. (arvio tulossa)

Sivuja yhteensä:  2457
Kirjastosta: 6
Omasta hyllystä: 2
Arvostelukappale: 1 

Joulukuun parhaimmat kirjat olivat ehdottomasti: Yatesin Revolutionary Road, jota luin itseasiassa ensimmäisen kerran jo elokuussa laivassa matkalla Tukholmaan, mutta jonka viimeisen sivun käänsin vasta joulukuussa. Siitä huolimatta kirja teki vaikutuksen. Sekä We Were Liars, jota luki mielellään ja joka pääsi yllättämään.

Kuukauden pettymyksistä pitivät huolen Doylen Neljän merkki sekä Murakamin Maailmanloppu ja ihmemaa. Mutta näistä lisää tulevissa arvioissa. 

Joulukuussa ostin itselleni 4 kirjaa, sain lahjaksi 1 kirjan ja ostin itse lahjaksi 1 kirjan.

Tällä hetkellä kesken on Lindstedtin Oneiron, josta olen lukenut reilut 100 sivua ja pitänyt kovasti. En varmaan enää ehdi lukea sitä tänä vuonna loppuun, mutta ehkä tällä viikolla kuitenkin. 

Tammikuun alussa on luvassa perinteinen kirjavuoden yhteen kokoaminen, vuoden parhaiden kirjojen julistus, arviot kirjoista, jotka ovat vielä sitä vailla ja muutama muu jo perinteeksi muodostunut katsaus ja listaus. Lisäksi olen vihdoin ja viimein saanut vähän aikaa ja inspiraatiota suunnitella blogimuutoksia, joten toivottavasti ehdin saada ne toteutukseen heti alkuvuodesta. Katsotaan.

Mutta nyt painun muualle ja toivotan teille kaikille

Ihanaa iltaa ja onnea tulevalle vuodelle!
 

4 kommenttia:

 1. Onneksi sinulla on nyt ollut aikaa lomailla ja hengähtää – ja lukeakin ilmeisesti, oikein hyvä :)

  Jään innolla odottamaan tekstiäsi Revolutionary Roadista, se on hieno!

  Lukuisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kunpa loma vain voisi vielä hetken jatkua... niin ehtisi kirjoittaakin ne rästipostaukset.

   Kiitos!

   Poista
 2. Söpö kuva. Heh. :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.