torstai 3. joulukuuta 2015

Kiireisen marraskuun viimeinen maanantaiKiireinen marraskuu päättyi kiireiseen maanataipäivään, jolloin lähdin töihin aamulla hieman kahdeksan jälkeen ja palasin kotiin illalla puoli yhdeltätoista. Lounaan söin töissä tietokoneen äärellä samalla kun näpyttelin kiireellisiä viestejä, päivällisen, eli suklaisen proteiinipatukan, söin puolihölkätessäni bussipysäkiltä erääseen tilaisuuteen. Tilaisuuden jälkeen kastuin läpimäräksi odottaessani bussia pysäkillä, jolla ei ollut katosta. Bussissa hytisin ja hytisin vielä kiiruhtaessani hakemaan syötävää ennen myöhäisillan rientoja. Lämpenin vasta elokuvateatterissa villakaulaliinan sisässä, kun elokuvan lopputekstit alkoivat pyöriä. Matkijanärhen toinen osa oli onneksi hyvä (jos ei huomioida laimeita suutelukohtauksia).

Marraskuussa kalenterini oli täynnä. Niin täynnä, että täysin tapojeni vastaisesti unohdin yhden tärkeän tapaamisen kokonaan ja jätin menemättä muutamaan, joihin ei ollut aivan välttämätöntä mennä. Koska joskus on pakko myös levätä. 

Yhden viikonlopun pyhitin itselleni ja lähdin maalle. Muutaman asian hoidin puhelimitse, mutta muuten annoin olla. Puhelinkin sai olla äänettömällä pitkät hetket. Sillä aikaa metsästä poimittiin suppilovahveroita ja peruttiin seuraavan päivän sieniretki kun ensilumi satoi. Kaiken hässäkän keskellä se tuntui luksuslomalta, kun sai tuijotella liikkumatonta peltomaisemaa ja illalla kivuta saunaan.

Joulukuu taas... en edes huomannut sen alkavan. Joulukuun ensimmäisenä päivänä vain hetken ihmettelin, kun keittiön seinäkalenterin kuva oli vaihtunut. Ei ollut enää naurava Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä veneessä, nyt vain Jansson ateljeessaan, kyykistyneenä työnsä ääreen. Myöhemmin tajusin, että niin, nyt on joulukuu. Töissä työkaveri antoi hauskan joulukalenterin, mutta ehdin nauraa sille vasta kotona väsyneenä. Se pääsi jääkaapin oveen. Ehkä ehdin nauraa sille vielä uudelleenkin.

Olisipa nyt hauska kertoa, miten kalenteri ammottaa joulukuussa tyhjyttään, mutta täynnä se on. Työt ja kouluprojektit, yhdet pikkujoulut ja muutama muu meno. En tiedä koska ostan joululahjat tai ensi vuoden kalenterin itselleni. Muutama päivä sitten selasin kalenteriani ja tajusin, että sivut loppuvat kesken. Ehkä hyvä niin. En jaksaisi vielä ajatella ensi vuoden menoja. Ehtiihän sitä sitten, kun on ensin selvinnyt tästä kuukaudesta. Paitsi loppuvuoden tärkein kysymys - mistä löytyy tulevan vuoden hienoin seinäkalenteri? Janssonista luopuminen tekee kipeää.

Mutta edelleen täytyy sanoa, että teen tällä hetkellä niin kivoja juttuja, että täysi kalenteri ja krooniseksi muuttunut väsymys eivät vielä paina liikaa. Vielä jaksaa ja haluaa tehdä. Nukun sitten jouluna tai sen jälkeen.

Marraskuun kirjoista ei ole puhuttavaa. Luin yhden kirjan. Se oli Tuula Kallioniemen Pako. Haruki Murakamin Maailmanloppu ja ihmemaa on edelleen kesken, se etenee hitaasti. Niin on kesken kyllä pari muutakin kirjaa. Annamari Marttisen Vapaan luin eilen (siis viime yönä) loppuun - se piti lukea koulun lukupiiriin. Pidin siitä. Niin paljon, että itkin.

Mitä sinulle kuuluu?
 

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella kiireiseltä marraskuulta. Tuollaisia kiireisiä hetkiä osuu kohdalle, ja välillä ne ovat hienoa aikaa, mutta välillä vain toivoisi, että voisi sulkea verhot, kaivautua peiton alle ja unohtaa pariksi päiväksi, että muu maailma jatkaa menoaan. Rauhoittumista.

  Itse odotan Maailmanlopun ja ihmemaan lukemista. Se on meillä tammikuun lukupiirikirjana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että elämä on usein sellaista, että joko kaikki on samassa hetkessä tai sitten on pitkiä hiljaisia hetkiä, kun ei ole oikein mitään. Tosin tämä koulun ja työn yhdistäminen takaa aika hyvin sen, että hiljaisia hetkiä ei liiemmin ole ;)

   Maailmanloppu ja ihmemaa on ollut ihan hyvä. Harmi kun ei ole ollut enempää aikaa lukea sitä.

   Poista
 2. Stressiä pukkaa ja vähän kiirettä pitää täälläkin. Onneksi kohta on joululoma! Ihanaa joulukuuta ja tsemppiä kiireiden keskelle! ♡

  VastaaPoista
 3. Annamari Marttisen Vapaa pitäisikin lukea.. Useampaan kertaan sitä kirjastossa ehtinyt hypistellä.

  Voi miten kiireistä ja stressiä sinulla on ollutkaan! :( Toivottavasti joululoman saat levätä koulusta sekä töistä.

  Minulla on vielä tämä viikonloppu ja ensi viikkoa harjoittelua, sitten yksi päivä koulua ja muutaman viikon odotettu loma alkaa. Joululoma on minulle nyt erityisen tärkeä, kun kesät aina vietän töissä. Stressata kyllä täälläkin osataan, mutta täytyy vaan luottaa, että kyllä ne asiat siitä loksahtelevat paikalleen... Rauhallisempaa joulukuuta sinulle Katri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaa oli nopealukuinen, vaikka ei aiheeltaan ihan kevyimmästä päästä. Suosittelen.

   Eiköhän jouluna ainakin muutaman päivän ehdi levätä. Koulua ei ole ja töitä on vähän. Ihanaa, että sinulla on useampi viikko lomaa! Silloin varmasti helpottaa stressi ja kiire :)

   Hauskaa joulukuuta Anni!

   Poista
 4. Kiire alkoi tuntua täälläkin tässä marras-joulukuun vaihteessa, kun viikon sisään oli kaksi tenttiä ja gradun tutkimussuunnitelman opponointi. Onneksi vika tentti on nyt ohi (vaikkei se kaksisesti mennytkään, mutta eipä mennyt muillakaan, joten toivoa on :D) ja pääsen nauttimaan gradustani ja joululomasta. Tuossa järjestyksessä. Tekemistä siis edelleen on, mutta vähän löysemmin aikatauluin.

  Tsemppiä loppuihin joulukuun juttuihin, onneksi lomalla ehtii taas lukea ja nukkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Miten se onkaan, että tentitkin kasautuvat aina yhteen? Meillä on kaksi "tenttiä" (ryhmätentti ja lukupiiri) vielä ennen joulua, mutta en jaksa niitä liikaa stressata, sillä tiedän tehneeni niiden eteen jo paljon töitä.

   Hauskaa graduilua ja joululomaa! Minullakin on onneksi jouluna muutama päivä vapaata putkeen! :D

   Poista
 5. Voimia!<3 Hyvä, että osaat ottaa aikaa lepäämiseen. Väsymyksen ja kiireen keskellä on mennyt minunkin marraskuuni, enää pari viikkoa töitä ja sitten vähän lomaa! Opinnäytetyön suunnitelmaa pitää tosin lomallakin tehdä, ja voi olla että on muuttokin, mutta ne ovat onneksi kivojakin asioita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on pakko ottaa ja myös priorisoida se lepääminen muun yli.

   Tsemppiä sinunkin kiireisiisi ja muista levätä, vaikka oppari odottaisikin :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.