lauantai 2. tammikuuta 2016

Tervetuloa 2016 ja hyvästi La petite lectrice


Uusi vuosi tuo tullessaan aina jotain uutta, ja tällä kertaa se tarkoittaa blogissani sitä, että on tullut aika hyvästellä La petite lectrice. Vähän vaille viisi vuotta olen tuon nimen alla kirjoitellut. Se on ollut ihan hyvä nimi, se on kaikunut ihastustani ranskankieleen sekä klassikkoon, joka toimi inspiraationa. Ei Pikku Prinssi vaan Pieni lukija. Viisi vuotta sitten olinkin vielä aika pieni lukija, mutta nyt sekin alkaa tuntua jo vähän sopimattomalta. 26 vuotias pieni lukija? Ääh, ei.

Vajaat viisi vuotta olen ollut tyytyväinen. Nimi on ollut kaunis, mieleinen ja myös erottuva. La petite lectrice. Vajaat viisi vuotta olen lausunut blogini nimen aina väärin ja siinä kohtaa kironnut valintaani. Nimen sanomisen sijaan olen neuvonut kirjoittamaan googleen pieni kirjasto, sillä se löytyy. Blogini osoite kun ollut aina eri kuin blogin nimi. Vajaat viisi vuotta sitten en ajatellut asiaa kovin pitkälle.

Olisin halunnut blogilleni ihan uuden nimen. Pyörittelin mielessäni vaikka mitä ja ehdottelin niitä poikaystävälleni, joka sai sanoa tuomionsa. Olivathan ne hyviä nimiä, mutta olihan se totta, mitä poikaystäväni lopulta sanoi: "Pieni kirjasto on kuitenkin jo vakiintunut... sitä paitsi, se on myös kuvaava, sillä mähän asun pienessä kirjastossa."  

Entinen La petite lectrice onkin nyt suomalaisen suuhun paremmin sopiva Pieni kirjasto. Sama kuin blogin osoite. Nimi ei viittaa opiskeluihini eikä töihini, vaan omaan pieneen kotikirjastooni ja tähän blogiin, joka on kuin pieni kirjasto lukuvinkkeineen. Eiköhän tämänkin nimen alla ole hyvä olla. 

Nimen myötä vaihtui ulkoasu, johon olenkin ollut pitkään kyllästynyt. Bannerin saaristomaisemaa jään toki kaipaamaan, mutta nyt halusin jotain ihan uutta ja raikasta. Jotain paremmin blogiini ja niihin kaikkiin sängyllä kuvattuihin kirjoihin sopivaa. Sanoisin, että olen toistaiseksi tyytyväinen.

Ulkoasun hienosäätöä on kuitenkin vielä luvassa. Profiilikuva vaihtuu heti kun ehdin ottaa uuden, sivupalkin remontti on kesken ja sävymaailmaa mietin vielä. Kirjoitan myös uuden infon itsestäni ja päivitän uudet jutut vanhojen vitsien tilalle. 

Uusi nimi, uusi ulkoasu - mitä muutta uutta?

En ole tehnyt enkä tee lupauksia tälle vuodelle. Haasteetkin jätän muille. Kivoja juttuja, mutta eivät sovi tällä hetkellä elämääni lainkaan. Mutta toki ajatuksia ja toiveita minullakin on tälle uudelle vuodelle. Tässä muutama mainitsemisen arvoinen blogini kannalta.

Haluaisin lukea enemmän. En määrällisesti, vaan tasaisemmin. Tuntuu hölmöltä, etten kiireideni keskellä muka ehdi edes vilkaista kirjaa ja sitten vastapainoksi luen vapaapäivinä ja lomalla kirjoja kuin en olisi koskaan ennen kirjaa nähnytkään. Haluan oppia antamaan itselleni enemmän aikaa lukea. Muistaen kuitenkin sen, että kun pitkän päivän jälkeen kaatuu väsyneenä sohvalle television eteen, siihenkin on syynsä. 

Luen tärkeät kirjat heti. En ole aikoihin lukenut lemppareitani kuten John Irvingiä tai niitä tärkeitä klassikoita, koska aika ei muka ole otollinen. Tietyt kirjat vaativat sen tietyn hetken ja sitä olen tässä odotellut - monen kirjan kanssa jo useamman vuoden. Ja mitä pötyä! On totta, että olemassa on niitä otollisia ja parempia hetkiä kirjoille, mutta en voi odotella niitä loppuelämääni. Eiköhän se John Irving ja Alice Munro nyt yhden kiireisen lukijan kestä. Parempi ainakin yrittää, kuin lukea kädenlämpöisiä välipalakirjoja, kun aika ei ollut otollinen sille, mitä oikeasti halusi lukea.

Jätän huonot kirjat kesken. Viime vuonna saldo oli jo kohtuullinen ja sama meno jatkukoon tänä vuonna. Maailma on pullollaan hyvää luettavaa, joten huonoja ei kannata kituuttaa väkisin loppuun. 

Ostan vähemmän kirjoja. Anni kirjoitti tästä osuvasti ja olen niin samoilla linjoilla. Viime vuonna järkeistin jo kirjaostojani, ja tänä vuonna aion pyrkiä vähempään. On hölmöä raahata alemyynneistä ja kirppareilta kotiin ties mitä, jos ei niitä kuitenkaan ehdi heti lukea. Löydöt ja pakko-saada-heti kirjat ovat tietenkin oma lukunsa. Mutta mieluummin vähemmän ja harkiten.

Luen oman hyllyn kirjoja enemmän. Viime vuonna luin huomattavasti enemmän kirjastolainoja kuin oman hyllyn kirjoja. Tarkoitus ei ole vähentää kirjojen lainaamista sinänsä, vaan enemmänkin lukea tasaisemmin sekä oman hyllyn että kirjaston kirjoja. Omassa hyllyssä on kuitenkin monta helmeä odottamassa.

Miltäs vaikuttaa tämä kaikki, uusi nimi ja ulkoasu?

48 kommenttia:

 1. Aiempi oli minusta hyvä, mutta olkoon tämä parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei parempi, niin ainakin yhtä hyvä. Vaatinee totuttelua, mutta tuo kyllä kaipaamaani uudistusta.

   Poista
 2. Otsikosta pelästyin, että blogisi on kokonaan katoamassa, mutta onneksi siitä ei ole kysymys. :) Uusi ulkoasu näyttää raikkaalta ja hyvältä, ja uusi nimi on ihana, vaikkei vanhassakaan mielestäni mitään vikaa ollut.
  Hyvää kirjavuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt sentäs, blogin lopettamista en ole harkinnut, mutta uudistusta kaipasin jo. Ja kiitos. Vanha nimi oli hyvä, mutta niin monta kertaa olen miettinyt vaihtamista, että nyt oli sen aika.

   Kiitos samoin! <3

   Poista
 3. Huh, hetken jo ajattelin, että aiot lopettaa blogin kokonaan. Ja vastahan minä tämän löysin! Onneksi kyse oli vain nimen vaihtamisesta. ;)

  Pieni kirjasto jää suomenkieliselle ihmiselle varmaan paremmin mieleen kuin La petite lectrice, joten se varmasti ihan toimiva muutos. Ulkoasukin näyttää oikein raikkaalta ja selkeältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, onkohan minun otsikkoni sittenkin hieman liian dramaattinen? :D Mutta juu, pelkkä nimi ja ulkoasu vaihtuivat, blogi on ja pysyy.

   Ainakin Pieni kirjasto on edeltäjäänsä helpompi kirjoittaa, heh. Ja sama kuin osoite, mikä tuntuu järkevältä.

   Poista
 4. Vaikuttava ulkoasu, tykkään! :) Täytyy myöntää, että kaikki nämä vuodet luulin la petite lectricen tarkoittavan pientä kirjastoa blogiosoitteesi vuoksi :D

  Mullekin tuli vuodenvaihteessa kuume päivittää blogin ulkoasua, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Äh :D

  Täytyy muuten huomauttaa, että tuo linkki mun (?) profiiliin/blogiin ei taida toimia. Tai voi olla omastakin koneesta kiinni, äsken en päässyt bloggeriin kirjautumaan tai pystynyt lähettämään kenellekään kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja haha voi ei. Jälleen yksi hyvä syy, miksi blogin nimi oli syytäkin päivittää. Tosiaan minun käännöksenäni tuo oli Pieni lukija, vaikka en tiedä onko sellaista ilmaisua ranskankielessä lainkaan. Ehkä, ehkä ei...

   Minä huomasinkin äsken, että blogisi banneri oli vaihtunut. Vaatii kyllä työtä. Itse tehnyt tätä monta tuntia ja edelleen on säädöt vähän kesken.

   Linkitin tuon uudelleen ja nyt se toimii. :)

   Poista
 5. Hiano. Miellyttävä ulkoasu. "Ostan vähemmän kirjoja" on muuten yllättävän hankala päätös toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja niinhän se on. Varsinkin kaltaiselleni kirppareita ja alemyyntejä kiertävälle. Mutta viime vuosi oli jo kohtalaisen hyvä, joten katsotaan :)

   Poista
 6. Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Lukuiloa vuoteen 2016!

  VastaaPoista
 7. Pidin kyllä La petite lectricestäkin mutta Pieni kirjasto kuulostaa myös hyvältä (ja järkeväähän se on että blogin nimi ja osoite ovat samat...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin vanhasta, niinkin paljon, että olen tässä pari vuotta kypsytellyt ajatusta vaihtaa blogin nimi. Ei siis kevyt tai helppo päätös. Totuttelemistahan tämä vaatii, mutta tuntuu kyllä oikealta ja kuten sanoit, järkevältä :)

   Poista
 8. Uusi banneri on aivan ihana! Ja nimestäkin tykkään, vaikka kaikki uusi vaatii aina vähän opettelua; sopii kuitenkin varmasti suomalaiseen suuhun edellistä paremmin ja on helpompi mustaa ja löytää netistä. Kumma tämä uusi vuosi kyllä, sillä itsellekin on tullut kauhea hinku uudistaa ja raikastaa blogia (kun vaan vielä tekninen osaaminen riittäisi...!).

  Myös minun pitäisi muuten opetella jättämään enemmän kirjoja kesken. Edelleen tulee luettua liikaa ihankivoja, tai jopa rehellisesti huonoja, kirjoja, ja suurimman osan noista kirjoista kyllä tunnistaa jo viimeistään ensimmäisen parinkymmenen sivun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, totuttelua vaatii, mutta tuntuu kuitenkin osittain jo omalta, kun otsikko ja sähköposti ovat tuota nimeä kantaneet. Helpompi kirjoittaa, helpompi muistaa :)

   Uusi vuosi on hyvä aika vaihtaa blogin ulkoasua. Muutenkin kaivataan uudistusta ja uusia juttuja. Itselläni on hautunut pitkään nämä muutokset, mutta tuntui hyvältä ajoittaa ne näin. Ja teknisestä osaamisesta en osaa sanoa, mutta itselläni meni monta tuntia blogin parissa eikä vieläkään ole valmis! Että vaatii kyllä aikaa :D

   Se on totta, että huonon kirjan usein tunnistaa jo alkumetreillä.. opetelkaamme siis jättämään ne kesken!

   Poista
 9. Kiva ulkoasu ja nimenvaihdos!

  Tavoitteetkin kuulostavat hyviltä. Huonojen kirjojen kanssa on turha kituuttaa ja täytyy yrittää vielä herkemmin jättää sellaiset kesken. Enemmän lukeminen on kinkkistä sekin, turhan usein havahdun siihen, että olen roikkunut koneella tunnin pari tekemättä yhtään mitään järkevää. Senkin ajan olisi voinut käyttää lukemiseen, sillä se on aina järkevää (ja kivaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pientä hienosäätöä kaipaa vielä, mutta pikku hiljaa valmis tulee.

   Huonot kirjat kyllä on ongelma, jotenkin aina toivoo, että ne kuitenkin lopulta palkitsevat lukijansa. Joskus näin on, aika usein ei... Ja sama juttu, että koneen äärellä istuu välillä pitkänkin ajan tekemättä yhtään mitään, tai sitten se pirun älypuhelin kädessä, kun samaan aikaan voisi lukea tai katsoa edes elokuvan. Lukemisesta yleensä saa irti jotain, tietokoneesta harvemmin. Bloggailut yms. ovat tietenkin asia erikseen :)

   Poista
 10. Tykkään tästä, mutta tykkäsin kovasti vanhastakin nimestä sekä ulkoasusta. :) En osaa jättää kirjoja kesken, vaikka joskus pitäisi. Nyt on sellainen kirja kesken, että odotan sen loppumista, mutta en halua uskoa, että kirja on niin huono. Kyseessä siis Armon yö, mutta kun Linnuntietä oli niin paljon parempi... En tiedä onko syy varsinaisesti kirjassa vai siinä, että minä lukijana en ymmärrä sen hienoutta. Jotain kertoo sekin, että mieluummin nytkin seurailen lemppariblogejani kuin luen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin vanhasta, mutta nyt on aika jo uuden.

   Kirjojen kesken jättäminen on minullekin vaikeaa, mutta olen opetellut sen taidon. Alan Bradleyn Piiraan maku makeaa luin väkisin puoleen ja sitten tajusin, että onko tässä pakko kituuttaa itseään? Ja juu, varmasti on joskus kohdalla kirjoja, jotka ovat hienoja, mutta ne eivät osu itseen. Sitten vaan skippaamaan ;)

   Poista
 11. Täällä näyttää hyvältä! <3
  Uusi bloginimi on hyvä ja ehdottomasti helpompi sanoa ääneen kuin edellinen ;) Tämän uudistuksesi myötä tekee taas mieli ruuvata omaakin blogia vähän erinäköiseksi mutta ei tahdo taidot riittää.

  Hieno aloitus uudelle kirjalliselle vuodelle 2016! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta! Ja oli jo aikakin saada uutta ilmettä blogiin. Onneksi bloggerissa pystyy jotain tekemään, vaikka ei ihan hirveän taidokas näissä jutuissa olisikaan. Vaikka hassua, miten nuoruuden koodailuista on sentäs jotain jäänyt päähäni haha :D Vähän, mutta jotain.

   Ihanaa uutta vuotta sinulle!

   Poista
 12. Hyviä aikomuksia! Minäkin aion jättää tylsät kirjat kesken, huonoja en välttämättä - jos ne herättävät edes jonkinlaisia tunteita! Itse olen myös jo luopunut käytännössä kokonaan kirjojen ostamisesta, tila ja raha eivät vain riitä... Edelleen tulee ostettua pokkareita, jotka laitan sitten kiertoon. Hyvää kirjavuotta 2016! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo on tietenkin asia erikseen, miten määrittelee huonon kirjan. Jos kirja herättää tunteita, olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja, siinä on usein jotain sen verran kiinnostavaa, ettei sitä edes halua jättää kesken. Sen sijaan jos kirja ei kiinnosta ja sivujen käänteleminen on silkkaa pakkoa, niin yritän jättää kirjat kesken.

   Minä taas olen vähentänyt nimenomaan pokkareiden ostoa - heh! Mutta nyt pyrin vähentämään ylipäänsä. Ajattelin tänään tai huomenna käydä kirjahyllyn läpi ja laittaa sieltä muutenkin kirjoja kiertoon.

   Kiitos samoin!

   Poista
 13. Hui, ajattelin, että sinä(kin). Näyttää, että bloggarit tekevät muutoksia vuoden vaihteessa. Hyvä sentään, ettet kokonaan lopeta!

  Molemmat nimet ovat suloisia.

  Kesken jättäminen ja silmäily ovat minusta ihan järkeviä juttuja.
  Itse varaan kirjastosta paljon toisten suosittelemia kirjoja ja uutuudet ajoissa, jolloin saan ne myös ensimmäisenä, mutta enhän minä niitä ehdi lukea. Silmäilen, mikä kannattaisi lukea ja palautan ajan kanssa loput. Joitain ihan uusiakin kirjoja olen saanut pitää puoli vuotta eli meilläpäin on vähän lukevia ihmisiä. Kannattaa tästäkin hyvästä vähän maksaa (1 e/kirja), on saanut valita ja silmäillä.:)

  Hyvää jatkoa uudella nimellä, Katri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaan en ole lopettamassa, eipä ole edes käynyt mielessä. Mutta uusia tuulia kaipasin ja nyt tuntuu ihan hyvältä. Vähän kuin olisi aloittanut koko homman uudelleen ;)

   Silmäilynkin opettelu olisi hyvä. Tai no toki sitä tekee kirjoja valitessaan, mutta joskus alkaa sokkona lukea kirjaa, josta ei pidäkään, kun silmäily olisi varmasti jo kertonut sen... ehkä.

   Onpa teillä hyvä tuuri, jos puoli vuottakin saa pitää. Täällä on pitkät varausjonot, joten usein uutuuksia ei voi pitää kuin kuukauden. Monesti en edes varaa, sillä tiedän jo, etten ehtisi lukea. Tänä keväänä aion varata muutaman! :)

   Kiitos ja ihanaa uutta vuotta sinulle!

   Poista
 14. Onnea uuteen vuoteen ja blogiuudistuksiin! Ulkoasu on kiva ja uusi banneri myös, joskin se edellinen oli minusta aivan täydellisen upea. ;)

  Minäkin haluan lukea juuri niitä omia lemppareita. Yritän raivata niille aikaa uutuuksien sijaan, katsotaan miten onnistuu. Paitsi että Irvingiltähän tulee uusi kirja keväällä, IHANAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja juu, tykkäsin itsekin siitä vanhasta, mutta kaipasin vain uutta. Nyt tuntuu ihan hyvältä. Vähän kuin olisi aloittanut uudelleen.

   Minä ajattelin jättää tänä vuonna uutuudet vähemmälle, mutta saas nähdä, kun sen verran paljon kaikkea hyvää tulossa. Ja Irving, voi apua, se on pakko ostaa omaksi!

   Poista
 15. Virkistävän näköinen uusi ulkoasu! :) Nimikin on helpompi, vaikka vaatii opettelua varmasti kaikilta näin alkuun :D

  Hyviä toiveita uudelle vuodelle, kaikki kohdat sopii minullekin. Haluaisin myös lukea enemmän, miten siihen muka ei koskaan ole aikaa? Tästä lähtien pitää tehdä sitä aikaa. Huonojen kirjojen keskenjättäminen on tietysti aina asia erikseen, mutta sitäkin pitäisi opetella. Oman hyllyn kirjoja on suunnitelmissakin lukea nyt enemmän, ja myöskin ostaa sinne vähemmän kirjoja. Ja sitten tuo tärkeät kirjat ensin. Kyllä! Sitä pitäisi ehdottomasti opetella, ärsyttää jättää ne tuonne hyllyyn pitkiksi ajoiksi lojumaan, ihan vaan koska "aika ei ole sopiva".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totutteluahan uusi nimi ja ulkoasukin vaativat, mutta eiköhän sitä nopeasti totu.

   No niin, meillähän on melkein samanlaiset ajatukset tälle vuodelle. Tietenkään aina ei jaksa lukea, vaikka aikaa olisi. Mutta toisaalta - jos jaksan räpeltää puhelin kädessä tunnin illan aikana, miksen voisi yhtä hyvin lukea kirjaa? Aina se kuitenkin harmittaa, ettei ehdi lukea. Onneksi huonoja kirjoja tulee harvemmin valittua lukuun, mutta jos ja kun tulee, ei niihin kannattaisi liikaa uhrata aikaa, jos ei yhtään nappaa.

   Mietin juuri, että olisi varmaan juuri niiden kiireiden ja väsymysten keskellä varsinaista herkkua, kun valitsisikin luettavakseen jonkun superlempparin, eikä jotain millä ei ole niin suurta väliä ja joka sitten usein jääkin keskinkertaiseksi.

   Poista
 16. Nimen vaihdoin tuntuu luonnolliselta, sillä onhan se ollut blogisi osoite jo pitkään. Nimi ei tunnu vieraalta, vaan tuli heti sellainen olo, että tämähän on jo pitkään ollut blogisi toinen nimi. :)

  Olen samoilla linjoilla lukulupaustesi kanssa. Itsekin haluan lukea parempia kirjoja ja tasaisemmin, ja annan itselleni luvan jättää kirjoja kesken. Vuoden 2015 aikana luin ihan liikaa "välikirjoja", sellaisia ihan ok -kirjoja, jotka ovat lyhyitä ja/tai nopealukuisia, mutta eivät mitenkään kovin kummoisia. Haluan lukea mieleenpainuvia hienoja kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimivalinta tuntuu kyllä hyvältä ja kuten sanoit, onhan se ollut kuin blogini toinen nimi. Nyt se on ainoa.

   Nimenomaan ei enää välipalakirjoja. Tai toki niitä tulee luettua eikä kaikki luettavaksi valittava vaan voi olla niin hienoa ja ihmeellistä, mutta turha nappailla kirjastosta jotain puolikiinnostavaa, kun voisi lukea ihan vaan niitä superkiinnostavia. Se olkoon tavoite!

   Poista
 17. Hyviä tavoitteita! :) Itsekin olen vähentänyt kirjojen ostamista ja varsinkin kirjastossa käymistä, jotta oman hyllyt kirjat tulevat luetuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että edes osa tavoitteista toteutuisi. Kirjojen ostamisen vähentäminen on omalla kohdallani ehkä (?) vielä ihan mahdollista, mutta kirjastossa käyntejä en ajatellut vähentää ja eipä se töidenkään puolesta ihan mahdollista olisi :D

   Poista
 18. Uusi ulkoasu ja nimi näyttävät upeilta! Saaristomaisemaa jään ehkä hieman kaipaamaan, mutta kyllä se siitä.

  Fiksun kuuloisia tavoitteita! Tuo oman kirjahyllyn kirjojen lukeminen on itsellänikin tavoitteena, mutta pitäisi ehkä soveltaa myös tuota tärkeiden kirjojen lukemista nyt eikä ensi viikolla. Liian usein se paljon kehuttu ja monien rakastama teos jää pitkäksi aikaa lukematta ja sen sijaan lukee jotain vähemmän liikuttavaa tai tunteita herättävää. Oivallista kirjavuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja sitä minäkin jään kaipaamaan, mutta ehkä saan palan saaristoa tänne vielä joskus. Nyt on kuitenkin fiilis, että kaipaan muuta.

   Minä aloitin heti vuoden alusta lukemalla tärkeitä kirjoja. Luin Oneironin heti kun sen sain, sitten päätin tarttua Leena Krohnin teokseen, joka on pitänyt lukea ja eilen aloitin Alice Munroa. Jos sama vauhti jatkuu, niin vuoden lopussa on aika monta tärkeää luettu!

   Kiitos samoin sinulle! <3

   Poista
 19. Onneksi jatkat ja yhtä kauniilla nimellä <3! Hyvältä näyttää :)! (Voi minunkin pitäisi tehdä JOTAIN blogini ulkoasulle...huoh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja täällä pysytään, tietenkin. Ehkä nyt vähän uudella innolla vaiN!

   Minusta blogin ulkoasua on kiva välillä uusia, kun se tuo heti raikkaan tunnun ja jotenkin yhtäkkiä taas viihtyy sen blogin parissa paremmin :)

   Poista
 20. Uusi nimi on minusta tosi hyvä. Kiteyttävä ja selkeä. :) Tykkään myös ulkoasun keveydestä, rauhallisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän molemmista, vaikka vaativatkin totuttelua. Tuntuu hyvältä! :)

   Poista
 21. Pieni kirjasto kuulostaa ja näyttää hyvältä! Samoin kirjalliset lupauksesi, sopisivat minullekin. Hyvää ja kirjaisaa alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
 22. Uusi nimi, bannerikuva ja keveys miellyttävät! Nappivalinta, sillä juuri tällaista rauhaa, selkeyttä ja harmoniaa on huokunut jo pitkään ihanista kirjakuvistasi. :-)

  Hyvät lupaukset! Itse osaan jättää kirjoja kesken, mutta sen sijaan hairahdun aina lainaamaan isot kasat kirjoja kirjastosta, vaikka omassa hyllyssäkin riittäisi lukemattomia. Nyt aion lainata kirjastosta lähinnä vain runoja ja nuortenkirjallisuutta, koska niitä minulla ei ole juurikaan omassa hyllyssä. Viime vuonna aloin myös karsia oman hyllyn kirjoja: kirjaston annetaan-hyllyyn vain kaikki ne, joita ei koe enää tarvitsevansa tai joita ei aio sittenkään lukea. Samaa aion jatkaa tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Ihanaa jos pidät! <3

   Minäkin olen tässä alkuvuodesta karsinut ja jatkan samalla linjalla. Toki tarkoitus on ensisijaisesti lukea kaikki, mutta muutaman taidan laittaa lukemattomana pois. Ei kiinnosta enää yhtään.

   Poista
 23. Upea tämä ulkoasu! Ja hienoja mietintöjä. Minullakin on joitakin kirjoja joita muka kovasti "säästelen" otollisempaan aikaan. Milloin tuollainenkin aika sitten tulee, kysyn vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja niinpä. Tokihan joskus aika oikeasti on väärä. Olen joutunut jättämään aloittamani kirjan odottamaan parempaa aikaa, kun kiireessä ei ole pystynyt tms. Mutta toisaalta, jos lykkää kaikkia hyviä kirjoja siksi, etteivät ne muka sovi tiettyyn hetkeen, koska ne sitten lukee?

   Poista
 24. Hyvää uutta vuotta! Minäkin olen samoilla linjoilla eli ne kirjat jotka kiinnostaa, niin niitä ei pitäisi piilotella hyllyssä sopivaa hetkeä odottaen vaan hetimiten niihin tarttuen. Tässä on vielä minullakin opeteltavaa:) Ja juurikin Irving on sellainen kirjailija, jolta on vielä ihan liikaa kirjoja lukematta tämän ihme himmailun takia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle!

   Irvingin kirjat ovat joskus aika vaativia, eli sinänsä se ehkä käy järkeen, ettei niihin niin herkästi tartu ainakaan pahimman kiireen keskellä. Toisaalta en ole yli vuoteen ehkä jopa kahteen lukenut mitään Irvingiltä, joten kröhöm, olisi ehkä jo aika. Ja monen muun kirjailijan kanssa on ihan sama juttu!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.