perjantai 26. helmikuuta 2016

5 kirjan haaste & arvonnan voittajat


Bookishteaparty -blogista kaimani haastoi minut jo hyvä tovi sitten mukaan viiden kirjan haasteeseen. En ole aiemmin ehtinyt vastata, joten vastaan nyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Postauksen lopusta löytyy myös synttäriarvonnan voittajat. Pahoittelut viivästyneestä arvonnasta, mutta parempi myöhään kuin...

1. Kirja, jota luen parhaillaan

Tommi Kinnusen Lopottia on vielä noin sata sivua jäljellä. Olen pitänyt kirjasta hurjasti ja jos tänään ei olisi ollut työaamu, olisin varmaan lukenut sen jo viime yönä loppuun. Mutta no, jäi jotain hyvää tällekin illalle! Kesken on myös Saana Saarisen ja Kati Tiirikaisen Rakastan kirjastoa: tarinoita lukijoilta ja Kate Atkinsonin Hävityksen jumala. En ole aivan varma, luenko kumpaakaan loppuun. Atkinson oli palautettava kirjastoon tänään, kun laina-aika loppui ja teoksesta oli varauksia. Ei sytyttänyt niin, että olisin kuukaudessa ehtinyt kirjan lukea. Tein siihen kuitenkin uuden varauksen, joten katsotaan. Saaarisen ja Tiirikaisen kirja taas kiinnosti alkuun, mutta nyt se on ollut jo viikkoja koskemattomana. Kyllästyin kirjan toistoon.

2. Kirja, josta pidin lapsena

Luin lapsena aivan tuhottomasti. Kävin viikottain kirjastossa lainaamassa ison kirjapinon. Parhaimmillaan luin kirjan tai kaksi päivässä. Tykkäsin paljon kirjasarjoista, sillä ne eivät loppuneet heti kesken ja oli hauska lukea tuttujen lempihahmojen seikkailuista. Lukemistani kirjoista mieleeni ovat jääneet muun muassa Angela Sommer-Bodenburgin Pikku vampyyri -sarja, Bertin päiväkirjat, Marilyn Kayen Replica-sarja ja The Baby-sitters Club. Sen lisäksi luin tosi nuorena useamman kerran Kira Poutasen Ihana meri ja Laura Honkasalon Siskoni, enkelinluinen tyttö.

3. Kirja, joka jäi kesken

Viimeisin kesken jäänyt on yllä mainittu Kate Atkinson Hävityksen jumala. Kirja ei oikein tahtonut upota ja tänään tosiaan jouduin kirjan palauttamaan kirjastoon. Vaikka tein uuden varauksen kirjaan, voi olla, että teos jää lopulta kesken. Se on hyvä, mutta ei ehkä kuitenkaan tarpeeksi hyvä. Sitä ennen muistan jättäneeni kesken muun muassa Alan Bradleyn Piiraan maku makea sekä Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme. Niin ja Cormac McCarthyn Kaikki kauniit hevoset jäi myös kesken.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Viimeisimmistä mainittakoon Laura Lindstedtin Oneiron, John Williamsin Stoner sekä Sadie Jonesin Kotiinpaluu. Tähän listaan voisi melkein lisätä jo tuon Lopotinkin...

5. Kirja, johon palaan uudelleen

Tähän ei voi vastata muuta kuin: Harry Potter. Aina ja ikuisesti.


Haaste on tainnut kiertää jo monet blogit, joten en haasta erityisesti ketään, vaan haastan kaikki ne, jotka eivät ole tätä vielä saaneet ja haluavat tämän mukaansa napata.

  ---

Synttäriarvonnan voittajat

Arvontaan osallistui yhteensä 37 henkilöä. Arvonta suoritettiin perinteisellä nimi paperilappuun, laput sekaisin ja poikaystävä nostaa sokkona kaksi lappua epävirallisen valvojan (kissan...) nukkuessa kainalossa.

Ja näin ollet voittajat ovat Pihi nainen ja Vintagentti. Onnea voittajille! Otan voittajiin yhteyden viikonlopun aikana.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Jee!! Arpajaisvoittaja kiittää myös uneliasta virallista valvojaa.:)

  VastaaPoista
 2. Lopottia on varmasti luettu viime aikoina monessa osoitteessa, ja itsekin olisin voinut hotkaista sen hetkessä. Viime aikoina on tullut luettua sen verran paljon ihankivoja kirjoja, joten oli myös aika virkistävää saada käteensä kirja, joka olisi ollut pakko saada lukea saman tien. Mutta apua, miten saatoin unohtaakaan Pikku vampyyrit omalta listaltani!? Ne oli - ja ovat edelleenkin - niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopottia on tosiaan paljon luettu, mutta onhan sitä jo odotettukin... minulla on vielä siivu jäljellä kirjasta. En haluaisi lukea sitä loppuun.

   Pikku vampyyrit olivat kyllä lumoavia. <3

   Poista
 3. Voi juku Bertin päiväkirjat. Olin jo ihan unohtanut ne, mutta niitä tuli antaumuksella. Samoin tuota Replica -sarjaa. :) Ja Harry Potterit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bertin päiväkirjat kyllä upposivat siinä tietyssä iässä aikas hyvin. Osan luin montakin kertaa :D

   Minä en listannut Pottereita, kun luin ne sitten jo vähän vanhempana. Yritin tähän muistella ne, jotka luin ala-asteikäisenä :)

   Poista
 4. Minullakin jäi Pelon Jokapäiväinen elämämme kesken, ja vähän mietityttää että luovutinko liian helpolla ja pitäisikö antaa toinen mahdollisuus...
  Toinenkin arpajaisvoittaja kiittää, mahtavaa!

  VastaaPoista
 5. Voi Bertin päiväkirjat, ne oli niin hyviä, aikoinaan! : D minua odottaisi tuo Kotiinpaluu kirjastossa noutoa, sulta sen taisin bongata joten se on lukuvuorossa siis aivan pian :>

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.