sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Blogisynttärit!


Blogini täyttää tänään viisi vuotta. Se on iso ikä blogille ja myös melkoinen siivu elettyä elämää. Olin blogia perustaessani 21 vuotias, mikä näin viisi vuotta myöhemmin tuntuu tietenkin hirmuisen nuorelta. Paljon on tapahtunut, on kasvettu ja muututtu, haparoiden etsitty ja sitten löydetty. Tuntuu kuin ei olisi enää edes se sama ihminen, vaikka tietenkin on, paljon vaan on muuttunut. Ja hyvä niin. Joskus tosin nolottaa lukea blogin ensimmäisiä tekstejä ja ajatuksia, mutta täytyy olla armollinen nuoremmalle itselleen. Nyt tekisin monta asiaa toisin ja ehkä hyvä niin, ainakin johonkin suuntaan on kehitytty!

Viidessä vuodessa on ehtinyt lukea paljon. Nopeasti laskettuna olen lukenut 350 teosta, joihin lukeutuu romaaneja, sarjakuvia, pari runoteosta, tietokirjoja ja koulukirjojakin. Koulukirjoja laskematta olen kirjoittanut kaikista lukemistani teoksista, eli melkoinen kattaus kirja-arvioita löytyy täältä. Huh!


Blogissa on tällä hetkellä julkaistuja postauksia 567, mutta olen julkaissut oikeasti enemmän. Arkistoja on vain tullut hieman putsailtua vuosien varrella. Kirjapostauksia en poista koskaan, mutta parin ensimmäisen vuoden kuulumispostauksia on päätynyt roskikseen. Olen yrittänyt keventää arkistojen selailua ja lisäksi poistanut postauksia, joiden kirjoittaminen muutamalle kymmenelle lukijalle tuntui ihan hyvältä, mutta joita en kirjoittaisi enää niille muutamalle sadalle, jotka blogissani nykyään vierailevat lähes päivittäin. 

Blogista on tullut niin iso osa elämääni, etten tiedä osaisinko olla ilman. Joskus tekisi mieli kokeilla, mutten taida raaskia, sillä sen verran siistiä puuhaa tämä on! Viiden vuoden aikana olen tavannut ja tutustunut ihan huippuihin kirjaihmisiin, niin verkossa kuin kasvotustenkin. Nykyään minulla on monta tuttua, joiden kanssa intoilla kirjallisuudesta ja vaihtaa kirjavinkkejä - siitä en tahdo luopua.

Blogin ansiosta olen oppinut hahmottamaan kirjamakuni selkeämmin sekä kokeilemaan koko ajan jotain uutta. Olen oppinut muodostamaan lukemistani teoksista ajatuksia ja mielipiteitä - vaikka se onkin joskus todella vaikeaa - sekä muiden bloggausten ansiosta tarkastelemaan teoksia useasta eri näkökulmasta.  

Bloggaus on aihe, josta voisin kirjoitella pitkään. Mutta näin synttärikekkereiden hengessä yritän pitää puheeni lyhyenä ja päästää vieraat kakun kimppuun. Paitsi ettei minulla ole kakkua tarjota, vaan synttäriarvonta!

Arvottavana on pienet paketit kahdelle arvontaan osallistuvalle. Paketit sisältävät 10 euron lahjakortin kirjakauppaan (kirjakaupan saa valita, kunhan pystyn välimatkoista huolimatta hankkimaan sinne lahjakortin) sekä minun valitsemani herkut Vegekaupan valikoimasta. Arvonnan kustannan itse.

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta viimeistään 21.2.2016. Mainitse kommentissa, jos et halua osallistua arvontaan. Nimettömänä ei voi osallistua, vaan vähintään nimimerkki ja sähköpostiosoite täytyy olla, jotta saan voittajiin yhteyden. Kirjautuneet kommentoijat voivat jättää sähköpostin, jos sitä ei profiilin kautta löydy. Ilmoitan voittajat blogissani helmikuun viikolla 8 ja mikäli en saa voittajia kiinni 28.2.2016 mennessä, niin arvon uudet voittajat.


Onnea arvontaan ja hauskaa sunnuntaita kaikille!

87 kommenttia:

 1. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Mainio blogi, joka on yksi lempparini niin sisällöltään kuin ulkoasultaan. Mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea Katri ja 5-vuotias Pieni kirjasto, joka ei enää olekaan ihan niin pieni! Sun blogi on yksi suosikeistani, luet kiinnostavia kirjoja ja kirjoitat niistä mukavan rennosti. Täällä on joka kerta ilo vierailla! Toivon blogillesi lukuisia vuosia lisää :)

  VastaaPoista
 3. Onnea tosi paljon! Jotenkin ajattelin että sinun blogisi olisi paljon vanhempi kuin minun, mutta eihän näemmä eroa ole kuin reilu vuosi. Tosin omani alkaa pikkuhiljaa hiipua sinne ei päivittyviin-blogeihin... Joo voisin osallistua arvontaan, Vege-herkut kuulostavat hyviltä! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olenkin ihmetellyt, missä postauksesi luuraavat... ;)

   Poista
 4. Viittä vuotta kelpaakin jo juhlia! Olen aina pitänyt blogistasi, mutta ymmärrän että sinun eläessä elämääsi on tapahtunut sellaisia muutoksia ajatuksissasi, etteivät kaikki vanhat postaukset tunnu enää niin mieluisilta. Olen miettinyt samaa oman blogini kohdalla, mutta pitänyt toistaiseksi kaiken suht koskemattomana. Tosi kiva lukea, että kaikki kirja-arviot saavat kuitenkin jäädä, minusta on nimittäin välillä tosi kiva lueskella blogien vanhempia kirja-arvioita ja löytää ns. unohdettuja blogihittejä, joita en ole itse vielä lukenut.

  Olen tosi iloinen, että ollaan tutustuttu blogiemme kautta :) Toivottavasti nähdään taas pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi vuotta on sen verran pitkä aika, että väkisinkin vanhoissa postauksissa on sellaisia, että nyt en niitä enää kirjottaisi. Kirja-arviot saavat (siitäkin huolimatta) jäädä, mutta turhempia kuulumis-postauksia olen kyllä surutta poistanut. Tuskin niitä kukaan kaipaa, en minä ainakaan. Ja totta tuo, että muiden vanhoista arvioista voisi pongailla vanhoja blogihittejä!

   Ja on ollut ihan parasta tutustua blogien kautta! Ehdottomasti nähdään <3

   Poista
 5. Onnea onnea! :) Blogisi on kyllä ehdottomasti yksi lemppareistani, inspiroiva kaikin tavoin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla Tiina! Sinullakin on huikean hyvä blogi :)

   Poista
 6. Lämpimät onnittelut! Ja hieno kirjoitus bloggauksen merkityksestä. Kuulosti niin tutulta, paitsi että itsellä tämä riittämättömyys kurkkii koko ajan olan yli... Haluaisin keskittyä enemmän lukemiseen, miettiä tarkemmin lukemaani, olla parempi ja napakampi sanoissani. Arjessa lukemiselle jää kuitenkin ne työltä, kokkaamiselta, siivoamiselta, kuntosalilta ja ties miltä napatut väliajat. Jos ei mitään voi tai halua jättää pois, niin mun paketti nyt vaan on tällainen sitten.

  Mukana arvonnassa!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen ottanut aika rennon linjauksen blogini suhteen. Luen mitä luen kun luen ja bloggaan niistä fiiliksen mukaan. Toki aina olisi kiva lukea enemmän ja osata aina pukea ajatukset sanoiksi, mutta toisaalta rennolla otteella bloggaus pysyy hauskana, eikä tuota liikaa paineita. Tsemppiä sinne, joskus sitä lukuaikaa on vaan pakko varastaa jostain...

   Poista
 7. Onnea viisivuotiaalle! Niin se aika vain menee eteenpäin. Hassua muistella niitä reilun viiden vuoden takaisia aikoja, kun itsekin perustin blogini. Tuntuu, että siitä olisi samalla kamalan kauan ja kamalan vähän aikaa!

  En osallistu arvontaan, mutta vielä kerran onnea ja pitkää ikää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin totta, samaan aikaan tuntuu että juurihan sen blogin aloitti ja edelleen ikään kuin kokeilee tätä juttua ja silti tuntuu kuin olisi blogannut aina!

   Poista
 8. Onnea 5-vuotiaalle! Tää on hyvä blogi! Mukana arvonnassa. laurakatarooma@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea terhakkaalle viisivuotiaalle! Täällä on aina ilo vierailla ja on ollut mukavaa tutustua sinuun ja kirjamakuusi kuluneiden vuosien aikana. Paljon kirja- ja blogi-iloa myös tuleviin vuosiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin on ollut kiva tutustua ja huomata, miten samanlainen kirjamaku meillä onkaan. Kiitos ja samoin blogivuosia sinulle <3

   Poista
 10. Hyvää blogisyntymäpäivää! Tulkoon niitä monta lisää. (jättäydyn pois arvonnasta)

  VastaaPoista
 11. Onnea viisivuotiaalle. Hyvä blogi ja hyviä juttuja, niitä lisää. Minusta sinulla on (kirja)bloggaukset olleet aina hyviä, eli ei kannata olla liian kriittinen menneeseen :)
  En osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, ja tottahan se, ettei liian kriittinen kannattaisi olla. Parempi ottaa opikseen ja tehdä paremmin jatkossa ;)

   Poista
 12. Lämpimät onnittelut viisivuotiaalle! Tänne on aina ilo tulla: pohdiskelevat kirja-arviosi ja blogisi hieno visuaalinen ilme ilahduttavat.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katja! Ihana kuulla, koska minusta sinun blogisi visuaalinen ilme on niin ihana <3

   Poista
 13. Onnea pienelle, viehättävälle kirjastolle, jota ihastelin jo kolme vuotta sitten, kun itse löysin Blogistanian. Täällä on aina ilo vierailla, sillä tunnelma on innostunut! Toivotankin yhä lisää blogivuosia ja samanlaista intoa jatkossakin.

  VastaaPoista
 14. Hyvää syntymäpäivää pienelle kirjastolle. 5 vuotta on pitkä matka, Onnea siitä :)

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea ihanalle blogillesi! Itse en ole vielä karsinut vanhoja bloggauksia, mutten kyllä niitä uskalla lukeakaan... :D Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja heh, tiedän tunteen... vaikka kuten Jokke yllä sanoi, liian kriittinen ei kannata olla. Menneisyydestä voi aina oppia uutta ;)

   Poista
 16. Huh, 5 vuotta on aikamoinen saavutus alati muuttuvassa blogimaailmassa. Onnea, ja vähintään toinen samanmoinen vuosia lisää!
  Mukana arvonnassa, ehdottomasti!
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se 5 vuotta pitkä aika, jo sitäkin ajatellen, että into yhä säilyy! Ja kiitos! <3

   Poista
 17. Paljon onnea kouluikää kurkottavalle blogillesi! Mukana arvonnassa :3

  VastaaPoista
 18. Isot onnittelut ihanalle ja inspiroivalle blogillesi! Aina ihana lukea postauksiasi täällä! Ja arvonnassa ollaan mukana! :)

  sannilippo@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Onnittelut blogivuosista. :) Ja intoa blogikirjoitteluun myös jatkossa. Sinulla on mukavan persoonallinen blogi, täällä on aina ilo vierailla.

  Itse en ole oikein uskaltanut kurkkia alkuaikojen juttuja... ties mitä siellä on. Levätköön rauhassa arkistojen kätköissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla! Ehkä minunkin olisi pitänyt antaa niiden levätä rauhassa, mutta toisaalta mieli kevyempi kun vähän tietää, mitä kaikkea tuonne on vuosien varrella kertynyt ja mitä se nuorempi minä onkaan kirjoitellut :D

   Poista
 20. Viisi vuotta on upea saavutus. Onneksi olkoon! Osallistun kivaan arvontaan.

  VastaaPoista
 21. Rutkasti onnea viisivuotiaalle! Se on kyllä hienon pitkä aika, ja hieno määrä myös postauksia ja kirja-arvioita! Ihanaa laskiaissunnuntaita myös sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllähän sitä viidessä vuodessa ehtii jo kertyä melkoinen määrä kirjoja ja postauksia :)

   Kiitos samoin kivaa sunnuntai-iltaa sinulle :)

   Poista
 22. Paljon onnea viisivuotiaalle, aivan ihanalle blogille!<3
  Mukana arvonnassa, ellu.kevin@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Huikea määrä bloggausvuosia! :) Onnea viisivuotiaalle blogille!
  Olen myös mukana arvonnassa, s-posti: katja.hav@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Paljon onnea ja tulevia vuosia viisivuotiaalle! Täällä on aina mukava käydä vierailemassa, lukemassa ja kommentoimassa. Monia lukuvinkkejäkin olen napannut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ihana kuulla! Lukuvinkit ovatkin yksi blogistanian paras anti <3

   Poista
 25. Oikein paljon onnea viisivuotiaalle! Sinulla on paljon hyviä ajatuksia. Osallistun arvontaan: katharinettk[at]gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja hyvistä ajatuksista en tiedä, mutta hauska silti kuulla :D

   Poista
 26. Paljon onnea viisivuotiaalle! Itse olen löytänyt kirjablogit oikeasti vasta vähän aikaa sitten! Voi apua kuinka hyviä vinkkejä olenkaan blogistasi saanut, menee varmasti koko vuosi niitä kirjastosta etsiessä. :) Mukana myös arvonnassa.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hauska kuulla, että vinkkejä on löytynyt! Sehän on kirjablogien riemu ja riesa, että lukuvinkkejä löytyy niin tiuhaan, ettei niitä kaikkia voi koskaan ehtiä lukea! :D

   Poista
 27. Paljon onnea blogivuosista! jonkin verran olet minua vanhempi, blogivuosissa siis. :) Pienessä kirjastossa on aina mukava vierailla: täällä on omaäänisiä kirjajuttuja ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 28. Hurjasti onnea blogille ja sen kirjoittajalle! ♡ Täältä löytyy aina mielenkiintoisesti kirjoitettuja juttuja sellaisistakin teoksista, joista en ole kuullut aiemmin ja jotka päätyvät joskus vinkkiesi ansioista omallekin lukulistalle.

  Mukana arvonnassa!

  Meidän blogit on muuten melkein samanikäiset. Yöpöydän kirjojen 5v synttärit ovat toukokuussa. Ymmärrän siis monet ajatuksesi mm. blogin pitämisen alkuajoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja onpa kiva kuulla, että olet löytänyt täältä kirjavinkkejä! :)

   Muistelinkin, ettei meidän blogeilla ole paljon ikäeroa. Ja voi tuska noita alkupään postauksia vaan niinhän se on, että menneisyyteen mahtuu kaikenlaista... :D

   Poista
 29. Paljon onnea Katri kivan blogisi vuosipäivän johdosta!
  En osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
 30. Paljon onnea viisivuotiaalle! Oikeastaan sinun blogisi kautta löysin muutkin kirjablogit ja kiinnostuin kirjablogeista! Joten suuri kiitos siitä! :D
  Itse olen 3kk sitten perustanut blogini ja tekisi jo nyt mieli poistaa suurin osa bloggauksistani, varsinkin ne ensimmäiset. Tai en enää uskalla mennä lukemaan niitä. :D Mukana arvonnassa!

  lodda.autio@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja vitsit miten mahtavaa! Ihanaa, että olet löytänyt kirjablogit ja perustanut omasikin <3

   Ja oman kokemukseni myötä uskallan sanoa, että se ottaa aikansa, että löytää sen oman tyylinsä blogata. Siksi nuo alkupään kokeilut ja yritykset naurattavat kun ne eivät ole vielä löytäneet uomiaan. Vaan onneksi nyt tuntuu jo omalta ja varmemmalta :)

   Poista
 31. Paljon onnea blogille :) Täällä sekä sielu että silmät lepäävät :)

  VastaaPoista
 32. Onnea hienolle blogille ja toivottavasti on vielä monta hyvää blogivuotta edessäpäin! :)
  (en osallistu arvontaan)

  VastaaPoista
 33. Paljon onnea viidestä vuodesta! Se on hieno saavutus tässä digimaailmassa. Arkistoja kannattaa vaalia lämmöllä, ihana että on säilynyt muistoja matkan varrelta. :)

  Jättäydyn pois arvonnasta, mutta onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja ehkäpä niitä kannattaa vaalia, mutta kyllä roska on roska ja sietää joutua poistetuksi arkistojen kätköistä ;)

   Poista
 34. Onnea viisivuotiaalle ja arvonnassa mukana! (Ja täällä sama: vanhoja kuulumispostauksia neljän vuoden takaa on ollut "ihan pakko" hieman sensuroida...!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, ihan kaikkea ei enää voi pitää julkisena :D

   Poista
 35. Paljon onnea 5-vuotiaalle! Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Onnittelut! =) Tämä on harrastus, joka vie mukanaan.

  VastaaPoista
 37. Paljon onnea! Blogiasi on aina ilo lukea :)

  VastaaPoista
 38. Sähköposti unohtui, joten: moonma(at)luukku.com

  VastaaPoista
 39. Onnea! Pieni kirjasto kuuluu ehdottomasti kirjablogisuosikkeihini. :) Löysin kirjablogit vasta pari vuotta sitten, ja siitä asti olen tätäkin seurannut. Toivottavasti blogivuosia tulee rutkasti lisää!

  kaksikauneinta@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Viisinkertainen hurraa-huuto sinulle & ihanalle blogillesi ja paljon onnea, tulkoon vuosia paljon lisää!

  VastaaPoista
 41. Onnea 5-vuotiaalle, toki osallistun arvontaan. :)

  VastaaPoista
 42. Onnea ihanalle blogille. Tyylisi kirjoittaa kirjoista osuu ja uppoaa vuodesta toiseen:)

  VastaaPoista
 43. Paljon onnea kivalle blogillesi! Arvonnassa mukana! :) Sähköpostiosoitteeni on lumikukka333 (at) gmail.com.

  VastaaPoista
 44. 5 vuotta on jo pitkä aika blogille, onnea siis roppakaupalla ja edelleen inspistä bloggailuun :)
  Mukaan kivaan arvontaan.
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.