keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kirjaostolakon repsahdukset

 
Vuoden alussa päätin olla tämän vuoden kirjaostolakossa. Syynä oli, ja on, hyllyni lukemattomien kirjojen määrä, joka on jo pari vuotta pysytellyt sitkeästi sadan kirjan tuntumassa. Uusia kirjoja tulee hyllyyn enemmän kuin mitä ehdin lukea. 

Kirjaostolakon tarkoitus ei ole, nimestään huolimatta, olla ostamatta yhtään kirjaa, vaan ostaa kirjoja vähemmän ja harkitummin. Toki ideana on pitää ostettujen teosten määrä mahdollisimman pienenä vaan ei nollana - onhan tänä vuonna tulossa, ja jo tullut, muutama teos, jotka haluan omakseni tuoreeltaan.

Nyt vuotta on kulunut reilut neljä kuukautta, ja ajattelin esitellä teille kirjaostolakkoni "repsahdukset". Oikeastaan kovin suurista repsahduksista ei ole kyse, sillä varsinaisia heräteostoksia listalta ei löydy (tähän noin tuhat huutomerkkiä). Tyynesti olen kiertänyt kirja-aleja mitään ostamatta (joskus tosin tajunnut kiertää ne kirja-alet kaukaa) ja kirppareille en ole viitsinyt edes mennä, koska lopputuloksen kyllä arvaisi. 

Mitä sitten on tullut ostettua?

Tämän vuoden kirjaostokset

Tommi Kinnunen: Lopotti 

Kinnusen uutuus on yksi niitä kirjoja, jotka tiesin ostavani ilmestymispäivänä. Teos olikin vuoteni ensimmäinen kirjaostos. Luin kirjan heti sen ostettuani, joten kirja ei jäänyt turhaan hyllyyn pölyttymään lukemattomana. Kirjan hinta oli noin 23 euroa, joka ei tuntunut pahalta, kun oli alkuvuoden pihtaillut kirjaostosten suhteen.

Katja Kokko: Aidosti kaunis x 2

Lainasin Kokon kirjan kirjastosta, mutta blogatessani mainitsin, että aion ostaa kirjan omakseni. Niin tein ja samalla ostin kirjasta kappaleen myös luonnonkosmetiikasta kiinnostuneelle pikkusiskolleni lahjaksi. Tämän pariin voi palata useamman kerran vielä useiden vuosien ajan. Tämä on todellakin harkittu ostos, sillä ostin kirjan vasta luettuani sen. Yhden kirjan hinta oli netistä tilattuna noin 22 euroa. Lahjakirjojen suhteen en tietenkään ole kirjaostolakossa.

Karl Ove Knausgård: Taisteluni 5 & 6

Minulla on ollut hyllyssäni pitkään Knausgårdin kirjasarjan neljä ensimmäistä osaa, mutta en antanut itselleni lupaa ostaa viidettä osaa ennen kuin olisin saanut sarjan toisen osan luettua. Sopivasti luin toisen osan viime kuussa, jolloin ilmestyi myös sarjan viimeinen eli kuudes osa. Näin päätin ostaa kaksi viimeistä osaa, mutta onneksi maltoin pienen hetken odottaa, sillä viime kuun lopussa pongasin osat hyvässä tarjouksessa. Viides osa maksoi alle 10 euroa ja uutuukainen alle 25 euroa.


Näiden lisäksi olen ostanut pikkusiskolleni lahjaksi Rainbow Rowellin juuri suomennetun Eleanor & Park, josta itse pidin viime kesänä kovasti. Olen myös saanut yhden arvostelukappaleen. Tällä hetkellä ostostlistalta löytyy John Irvingin uutuus, mutta toivon selviäväni sen voimin ainakin kesäkuun loppuun, jolloin aion tehdä puolivuotiskatsauksen tästä samasta aiheesta.

Mitä kirjoja te olette viime aikoina hankkineet?

25 kommenttia:

 1. Lopotti pitää varmaan itsekkin jossain vaiheessa ostaa. Tällä hetkellä on yksi kirja, jonka aion ostaa heti sen ilmestyttyä eli särkynyt meri-trilogian toinen osa. Minullahan tämä kirja shoppailu on viime kuukausina lähtenyt ihan käsistä, mutta toisaalta kirjahyllyni on vielä niin pieni, ettei se kauheasti haittaa. Ensimmäisenä ostetuista nousee mieleen Stephen Kingin Se. Tuon ostaminen täysihintaisena ei haitannut, koska kirjan parissa tulee varmasti vietettyä monia hetkiä. Alku on ainakin ollut mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopotti on kyllä todella hyvä, että jos et ole vielä lukenut, niin suosittelen! :)

   Minusta on tosi kiva, että omassa hyllyssä on lukemattomanakin reilusti kirjoja. Lisäksi monet olen ostanut alennushinnoin tai kirpparilta. Mutta noin sata lukematonta on kirjahyllyjeni rajallisuuden huomioiden aika naurettava määrä! :D

   Poista
 2. Mäkin oon onnistunut olemaan hillitty ja harkitsevainen jo pidemmän aikaa! :D Viisi kirjaa olen tainnut ostaa tänä vuonna ja joku päivä juuri ajattelinkin että voisin ne esitellä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, siistiä! Olisi kyllä hauska kurkata, mitä sinä olet ostanut ;)

   Poista
 3. Haha apua, minä olen ollut kovin kiltisti kirjauutuuksien kanssa koko alkuvuoden, olen tainnut ostaa Lopotin sekä Suomalaisen alesta Pelon Jokapäiväisen elämämme, mutta sitten pyörin viime viikolla kirppareilla ja kierrätyskeskuksilla, ja niinpä yhteensä viikon sisään tuli ostettua 17 kirjaa. A P U A. :D No, ne maksoi alle kahden uutuusromaanin verran yhteensä ja ne oli kaikki jo ennestään lukulistalla, mutta silti. Nyt aionkin kiltisti pitää hieman kirjastotaukoa, ja kahlata noita oman hyllyn kirjoja läpi, muutamia useamman vuoden vanhoja tapauksia multakin tuolta löytyy, jotka oli pakko ostaa, muttei ole sitten koskaan lukuvuoroon päässeet. Ehkä vielä tänä vuonna nekin sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin lukeneeni, että olit ostanut hurjan määrän kirjoja! Mutta no, voin tunnustaa, että olen minäkin ostanut USEAMMAN KERRAN useaa kymmentä kirjaa kuukaudessa. Yleensä juuri aleista ja kirppareilta. Harvoin ostan uutuuksia ja mietin juuri, että ostinko koko viime vuonna edes yhtä monta uutuutta kuin mitä nyt olen jo ostanut!

   Kirpparilöydöt ovat toki omiakin lemppareitani, mutta nuo hyllyn sata lukematonta ovat vähän sitä mieltä jo, että ne kirpparit voisi hetkeksi jättää rauhaan :D

   Vaadin kirjaostosten esittelyä blogiisi!!!

   Poista
 4. Huh, hurja määrä lukemattomia! :) Oma saldoni on noin parikymmentä. Tosi vähän ostan kirjoja; kun on töissä kirjastossa niin uutuudet saa varattua hyvssä ajoin ja paljon tekee löytöjä sekä bestseller- että uutuushyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös! Minä olen ostellut suurimman osan kirppareilta ja aleista, eli siksi niitä on kertynyt, mutta onhan tuo määrä kreisi! :D

   Omatkin kirjaostokset on ollut helppo pitää kurissa kun on ollut kirjastossa töissä nyt melkein koko lukuvuoden ja uutuudet on tosiaan saanut varattua ja pikalainoina saanut helposti napattua ;) saas nähdä kuinka sitten kesällä käy :D

   Poista
 5. Juuri ajattelin alkaa naputtelemaan postausta valmiiksi viime aikojen ostoksista :D En ole tammikuun koosteen jälkeen muistanut kirjata ostoksia ylös, ja niitä on muutama ehtinyt sillä välillä kertyä... Muun muassa juuri eilen kotiutin kolme uutta kirjaa! Täytyy yrittää itsekin hillitä vähän, hyllyssä kun ei ole yhdellekään enää tilaa. Taidan muuten ottaa sut kohta kiinni noissa oman hyllyn lukemattomissakin, nyt niitä taitaa olla jo n. 90, apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äkkiä postausta tekemään, minä ainakin haluan tietää mitä olet hankkinut! ;)

   Täälläkin alkaa tila loppua, etenkin jos lukumäärä kasvaa. Ja haha, onneksi en ole ainoa kirjahamsteri, vaan täältä löytyy aina vertaistukea :D

   Poista
 6. Hih, hauska sattuma, että minäkin olen tullut ostaneeksi tänä vuonna vain neljä kirjaa :) (Lopotti, uusin Shafak ja kaksi pokkaria hulluilta päiviltä)
  Minusta on ollut yllättävän helppoa jättää kirjat ostamatta. Kirjastoon olen toki tehnyt aika paljon varauksia :) Minunkin tekisi mieli ostaa Irving omaksi, mutta voi olla että siihen liikenee rahaa vasta kesällä, kun saan ensimmäisen palkkani. No sitä kannattaakin odottaa, eikö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, neljä kirja aja vieläpä yksi sama! Olin itse tänä vuonna aika pettynyt Hullujen päivien kirjatarjouksiin. Pokkaripöydässä oli jotain, mutten halunnut romuttaa kirjaostolakkoa pokkareilla, niin en ostanut.

   Se uusin Irving vaikutti todella erikoiselta, mutta varmasti odotuksen arvoiselta ;)

   Poista
 7. Minunkin piti vähentää kirjojen ostelua tänä vuonna, mutta peli taitaa olla jo menetetty :D Pitäisikin väsäillä postaus alkuvuoden luetuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, sellaista sattuu! Väsää ihmeessä, on hauska nähdä mitä muut ovat ostaneet ;)

   Poista
 8. Kivan kokonen toi Knausgårdin Taisteluni osa 6. :D

  Juha Hurmeen Hullu on viimeisin ostokseni. Luin sen ilmestyttyään, ja ajattelin nyt ihan omakseni ostaa, kun pidin siitä niin paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEP. Se on melkoinen järkäle!

   Juha Hurmetta en ole itse lukenut lainkaan. Ehkä pitäisi? Kirja on kyllä hyvä, jos lukemisen jälkeen on fiilis, että haluaa sen vielä omakseenkin :)

   Poista
 9. Minun pitäisi varmaan ryhtyä kirjastolakkoon, kunnes olen lukenut edes kirjahyllyn kirjat. Kamala lukujumi ja lainaan ja palauttelen kirjoja ilman lukemista, vaikka minullakin löytyy omasta kirjahyllystä lukemattomia kirjoja vaikka kuinka paljon. Ja varmaan vielä enemmän kirjoja, jotka olen lukenut jotain viisi vuotta sitten... :D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi varmaan taas keskittyä vähän enemmän oman hyllyn kirjoihin, mutta ja kun. Onneksi kirjastosta lainaaminen ei mitään maksa, niin ei ole niin iso harmi, jos kirja jää lukematta. Saahan sen aina uudelleen lainaan ;)

   Poista
  2. Mulla on ihan sama tilanne kuin sulla, Elina Johanna! :/

   Poista
 10. Omat kirjarepsahdukset ovat menneet poikaystävän lahjonnan kautta, ja tässä lähiaikoina hyllyyn on tullut Markus Zusakin The Book Thief, Lewis Carrollin Alice's adventures in Wonderland, J.R.R. Tolkienin The Hobbit ja Takashi Hiraiden Kissavieras. Vielä en ole yhtään niistä lukenut (tosin kolme ensimmäistä olen kyllä lukenut jo aiemmin suomeksi), mutta nyt kesken olevani kirjan jälkeen tartun niihin kyllä. Pientä lakkoa tai hillitsemistä pitäisi itsekin tehdä, kun loppuvuodesta on tulossa kaksi reissua joihin pitäisi säästää, mutta juuri kuulin että Muriel Barberylta on tullut uusi kirja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, ovela tapa hankkia kirjoja ;)

   Kissavieras on ihana ja melko nopeasti kyllä luettu. Enkä tiennytkään, että Barberylta on tullut uusi kirja! Toisaalta, vaikka Siilin eleganssi on yksi lempikirjojani, niin Kulinaristin kuolema ei ollut enää yhtä hyvä. En tiedä yltääkö mikään enää Siilin tasolle.

   Poista
 11. Knausgårdin saaga on poltellut taas kevään korvalla, kun tuo kutonen on ollut esillä milloin missäkin - aikoinaan sarja jäi omalla kohdallani kesken pahasti tökkineeseen kolmososaan, mutta ainakin kaksi ekaa teosta olivat todella hyviä ja väkeviä. Tekisi mieli aloittaa taas alusta, koska Taisteluni on ongelmistaan huolimatta ihan ainutlaatuinen tapaus, joka pitäisi kokea alusta loppuun! -Petter

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdesta ensimmäisestä osasta minäkin pidän kovasti, mutta jännään kolmosta, sillä olen kuullut, ettei se ehkä olisi ihan samaa tasoa. Jää nähtäväksi, sillä ainakin itse nimenomaan haluan lukea koko sarjan ja aionkin sen tehdä! :)

   Poista
 12. Mä luen niin paljon sanoja väärin, etten kestä... Luin, että kirjastolakko ja jossain vaiheessa postausta aloin vähän ihmetellä. Luulin siis aluksi, että tänä vuonna luet vain hyllyssäsi jo olevia kirjoja, et lainaa kirjastosta kirjoja.
  Ei se ihan niin tainnut mennä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, no näitähän sattuu! Kirjastolakossa en tosiaan ole ollut, mutta kirjaostolakossa. Ei tosin olisi pahitteeksi yrittää jälleen kerran lukea enemmän oman hyllyn kirjoja.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.