perjantai 3. kesäkuuta 2016

Toukokuusta ja vähän kesäkuustakin


Palautin juuri kevään viimeisen raportin! Ensi tiistaina on vielä päivän verran koulujuttuja, mutta sitten alkaa kuulkaas pitkä ja toivon mukaan lämmin loma. Lasken jo minuutteja!

Toukokuussa oli opiskelujen suhteen melkoinen loppurutistus. Alkukuu meni viittä tenttikirjaa lukiessa, ja kun tentti oli viimein selätetty, alkoi armoton 15 sivun jättiraportin rustaus. Näiden ohessa olin toukokuussa yhtenä ohjaajana digitarinatyöpajoissa neljänä päivänä ja viisi päivää olin töissä. Aina välillä ei ole tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, epätoivo on kolkutellut ovella ja motivaatiota ei ole näkynyt aikoihin. Vaikka tykkään opiskella, tehdä töitä ja toukokuussakin rikastuin monella hyvällä kokemuksella ja hauskaakin oli, niin ei sitä voi kieltää, etteikö tuo ensi viikolla alkava loma tuntuisi juuri nyt hippasen hauskemmalta. 

Mutta olen minä toukokuussa tehnyt ja lukenut muutakin kuin niitä tenttikirjoja. Lämpimistä päivistä ja valoisista illoista innostuneena olen suhaillut pyörällä pitkin kaupunkia, lähtenyt useammin ulos kuin jäänyt kotiin ja uskaltautunut muutamia kertoja jopa hölkkälenkille. Puistossakin on jo kerran istuttu kirjaa lukemassa! 

Niin, toukokuussa luin tosiaan paljon, mutta pääasiassa tenttikirjoja. Romaaneja luin kolme.


Toukokuun luetut

Anja Snellman: Antautuminen, 325 s. Wsoy 2015.
Elena Ferrante: Loistava ystäväni, 362 s. Wsoy 2016.
Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa, 334 s. Teos 2016.

Sivuja yhteensä: 1021

Kirjastosta lainattuja: 2
Omasta hyllystä:
0

Arvostelukappale: 1
Ostettujen kirjojen määrä: 1

Toukokuun kirjoista kaikki olivat hyviä, mutta Leena Parkkisen Säädyllinen ainesosa oli ehdottomasti paras. Aivan huikea teos! Ferranten Loistava ystäväni oli hyvä, mutta jäi hieman laimeaksi kaiken hypetyksen jälkeen ja Snellmanin Antautuminen oli kiinnostava, mutta muuten vahvan keskitason teos.

Toukokuussa ostin yhden kirjan (ostolakosta huolimatta), sillä löysin Hermann Hessen Gertruden 50 sentillä kirpparilta. Ja tunnustan, että kesäkuun puolellakin on pari kirjaa tullut kirpparilta hankittua. 

Meinasin jo kirjoittaa, että toukokuussa muut kulttuurijutut jäivät kiireiden jalkoihin, vaan eihän se pitäisi paikkaansa! Toukokuussa en ehkä ennättänyt teatteriin, mutta sen sijaan kävin jopa kahdesti kuuntelemassa livemusiikkia. Eräänä iltana lähdettiin spontaanisti Ruger Hauerin keikalle, siitäkin huolimatta, että keikka alkoi vasta puolenyön jälkeen eli siihen aikaan, kun normaalisti vetelen jo hirsiä. En ole hirveän paljon bändiä aiemmin kuunnellut, mutta sen verran, että oli kiinnostavaa nähdä livenäkin. Siitäkin huolimatta, että loppua kohden silmät saattoivat lurpsua kiinni. Yhtenä torstai-iltana kävin kuuntelemassa Ohikulkijoita ja Musta valoa, joka on yksi lempibändini. Se oli hyvä ilta se!

Sellainen toukokuu täällä! Nyt yritän toipua viime päivien raporttipöhinästäni, ravistella stressin yltäni ja alkaa suunnata ajatuksia kohti lomaa. Lomasuunnitelmani liittyvät tällä hetkellä vahvasti nukkumiseen, yleiseen rentoiluun ja lukemiseen, mutta aion matkustaa myös maalle ja pari vähän isompaakin reissua on jo varattu. Jee!

Millainen toukokuu teillä oli ja ehdittekö te kesällä lomailla?

8 kommenttia:

 1. Toukokuu on ollut ihana, sain aika monta kirjaa luettua opintojutuista huolimatta. Kiva, että sullekin sattui hyviä kirjoja, jopa yksi loistavakin, kohdalle! Nyt saat onneksi vain rentoutua koko kesän, huippua.

  Mä oon töissä koko kesän, mutta kun ei oikein muutakaan tekemistä ole, niin eipä tuo haittaa. Tulee ainakin rahaa (ja vaikuttaa se työkin jo parin ekan päivän perusteella kivalta ja kiinnostavalta)!

  Rentoa kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäloman jälkeen toiseksi parhain juttu onkin kesätyöt, joten hyvin taitavat olla asiat sinullakin - varsinkin jos työ on kivaa! Mutta koko vuoden opiskelleena ja töitä siinä ohessa tehneenä (parhaassa tapauksessahan mulla oli kaksi työpaikkaa samaan aikaan, se oli jo aika rankkaa) niin lomailen ihan mielelläni kesän :D

   Kiitos ja samoin, toivottavasti ehdit töiden lomassa vähän kuitenkin ottaa rennosti!

   Poista
 2. Aloitin jo lomailun, sillä suvun juhlakausi alkoi jo 28.5 ja jatkuu nyt 4.6. joten jäin tänne pohjoiseen ja teen sitten töitä jahka niitä on kesällä. Säiden puolesta on ollut aivan mahtavaa, sillä Inarissakin oli yli 20 astetta ja aurinko helli.
  Yhden kerran kävin täällä oulussa uudessa kirjakaupassa Valkeassa, mutta se oli niin uusi, että ei ollut edes löytökirjahyllyä. Uutuuskirjoista kirjaan kiinnostavat nimet ylös ja varaan kirjastosta.
  Inhoan viiden kirjan tenttejä, yök. Suunnittelijalla ei ole juuri mielikuvitusta tai pedagogista näkemystä, jos vetää tuollaisia tenttejä.
  Noista kirjoista on lukematta vain Parkkisen kirja, ehkä se pomppaa jostakin jokerihyllystä eteeni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet jo saanut aloittaa loman ja säätkin ovat suosineet. Mikäs sen parempaa! Minua ihan vähän harmittaa, että täällä on ollut parhaimmat säät juuri niillä viikoilla, kun on ollut kaikista kovin kiire lukea tenttiin tai kirjoittaa raporttia... niin tyypillistä! Onneksi olen ehtinyt kaikesta huolimatta ulkoilla :)

   Minäkin kyllä yleensä kierrän kirjakaupoissa löytöhyllyt, uutuuksia ostan harvakseltaan, yleensä vain ihan ne pakko-saada-kirjat, muutenhan niitä tosiaan saa krijastosta. Juuri tänään hain yhden varaukseni ;)

   Meillä on tässä keväällä ollut kaksikin näin isoa tenttiä, toiseen piti lukea 7 kirjaa ja toiseen 5. Ovathan ne aika rankkoja, mutta onneksi niitä vasten on saanut ihan hyvät opintopistemäärät, joten siinä ne ovat menneet.

   Suosittelen Parkkisen kirjaa, se on kyllä tosi hyvä!

   Poista
 3. Toukokuussa oli aika vähän koulua, mutta paljon epävarmuutta ja kiirettä opparin kanssa. Onneksi meidän uusi suunnitelma meni läpi ja siitä ei tarvitse enää murehtia :)

  Ihanaa, että pääset lomailemaan! Mulla ei valitettavasti ole lomaa, tosin tää eka työviikko alkoi vähän kehnosti, kun oon ollut kipeänä ja vain yhtenä päivänä töissä. Onneksi on valoisaa ja kiva työpaikka, niin se helpottaa :) Ja ajattelin helpottaa tätä myös sillä, että jatkan englanninkielisten Pottereiden lukemista, koska mistä muusta tulisi parempi mieli kuin auringonvalosta ja Tylypahkasta? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että suunnitelma meni läpi ja voit ottaa rennommin sen suhteen. Ihan kauhulla odotan ensi vuotta ja omaa opparistressiäni. Vaan pyh, moista en aio nyt miettiä, nyt mietin ihan vaan lomaa :D

   Tuossa Lauralle juuri mainitsin, että kesäloman jälkeen toisiksi parhain asia onkin kesätyöt, joten ei huonosti taida olla asiat sinullakaan. Toivottavasti kuitenkin ehdit vähän rentoutua kesällä ja nauttia lämpimistä päivistä terveenäkin. Ja voi Potterit... jos en olisi vähän aika sitten lukenut niitä uudelleen, niin tekisi mieli itsekin lukea ;) Elokuvat voisinkin katsoa kesällä!

   Poista
 4. Huh, kuulostaapa aika rankalle tuo viime kuu sinulla! Siispä toivotankin ihanaa, rentouttavaa ja varmasti ansaittua lomaa :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.