torstai 7. heinäkuuta 2016

Kesäkuun (ja heinäkuun) uudet tuulet


Huh hei, elossa ollaan, vaikka blogi onkin saanut uinua ylhäisessä yksinäisyydessään päiviä - tarkoitan viikkoja. Vaikka tämän postauksen yhteydessä mainitsinkin kesäisestä blogihiljaisuudesta, ei tarkoitukseni suinkaan ollut, että olisin hiljaa näin pitkään. Vaan elämä yllättää ja heittää joskus eteen viikkoja, joiden aikana ei ehdi istahtaa alas bloggaamaan, eikä edes lukemaan.

Ne viikot ovat nimittäin menneet muuttaessa! Vaikka olemme etsineet uutta asuntoa puoliaktiivisesti jo pitkään, tuli muutto silti yllätyksenä. Ensin oli asuntonäyttö, sitten yön yli odotus jännityksen vallassa, sitten iloiseksi tekevä sähköposti ja seuraavaksi huomasinkin pakkaavani kirjoja Ikean kasseihin (ne pienet ovat aivan loistavat kirjojen muuttamiseen, kuten myös ruokakaupoissa myytävät kestokassit), peseväni uuden asunnon ikkunoita (vain vaivaiset viisi päivää) ja kantavani tavaroita ylös aivan uudessa rappukäytävässä.

Sitten olikin jo ensimmäinen yö uudessa makuuhuoneessa. Loputtomasti siivottavaa, muuttokuorman purkua, pöydänjalkojen ostamista ja yritys pitää viherkasvit elossa automatkalla, jonka aikana tuntui kuin istuisi liikkuvassa viidakossa. Asuinkumppanin kahvi- ja kasviharrastus näkyi muutossa yhtä vahvana kuin erään bloggaajan kirjaharrastus. Mutta lähes kaikki saatiin ehjänä perille. Yksi taulu mureni sirpaleiksi ja toinen Peikonlehti - kyllä, meillä on niitä kaksi - näyttää saaneen osumaa, mutta toistaiseksi suuremmilta vahingoilta ollaan vältytty. Tosin pesukone ja peili odottavat vielä siirtoa...

Mielessä on tällä hetkellä oikestaan vain muuttoasioita, ja niin on ollut jo juhannuksesta asti, itseasiassa jo vähän pidempäänkin. Uutta kotia tekee mieli laittaa koko ajan, etsiä tavaroille paikkoja, suunnitella huonekaluhankintoja sekä pohtia verhoja, sillä edellisen asunnon verhot ovat auttamatta liian lyhyet täällä, jossa huonekorkeutta on aika paljon enemmän. Kattovalaisimien asennusta odotetaan jännityksellä. Vaikka kaikki uusi tahtoo viedä huomion, pitäisi samaan aikaan siivota vanhaa asuntoa, jota tulee uudet ihmiset katsomaan jo ihan pian.

Niin. Edellinen asunto oli ensimmäinen yhteinen kotimme viiden vuoden ajan. On haikeaa vaihtaa niin moneen kertaan kuljetut tutut kadut uusiin, paljon vilkkaampiin ja hyvästellä kiven heiton päässä olevat puistot ja lenkkipolut. Nyt kiven heiton päässä on rautateitä ja puutaloalueita. Tuntuu hassulta, etten tule enää kulkemaan päivittäin jokirannassa ja joen yli kuten ennen, sillä nyt asun toisella puolella jokea, sillä puolella, jolla on kaikki se, jonka vuoksi joen ylitin. Lähikaupat vaihtuvat uusiin ja välillä tuntuu, kuin koko kaupunki olisi vaihtunut uuteen. Elämän painopiste on siirtynyt niin, että kaikki näyttää uudelta. Mutta vaikka tässä haikailen, niin vanhaa kotia en ole ikävöinyt. Tämä uusi on niin kiva, että kun astuin tänne ensimmäisen kerran, tuntui siltä, kuin olisi tullut kotiin. 

Ja ehkä totun ja ihastun tähänkin puoleen kaupunkia, vaikka täältä puuttuvat puistot (tässä kyllä vähän huijaan, koska itseasiassa meidän ikkunoista näkyy nytkin puisto, mutta se on aivan erilainen puisto kuin ne valtavat ja puiden täyttämät, joiden kupeessa aiemmin asuimme), lenkkipolut ja iltaisin hiljaisiksi vaikenevat kadut. Eikä se haittaa, että matka jokirannassa sijaitsevaan lempikahvilaani kasvoi, sillä toinen lempikahvilani sijaitsee niin naurettavan lähellä uutta kotia, etten tiedä viitsinkö enää koskaan keittää itse kahvia. Haha!

Postauksen kuva on uudesta kodista. Facebookissa ja Instagramissa on voinut jo nähdä saman kuvan, mutta ihan vielä asunto ei ole siinä kunnossa, että täältä saisi hyviä kuvia. Lupaan niitä heti, kun esimerkiksi maustepurkit ja tietokonet sijaitsevat jossain muualla kuin lattialla. Ja siitä tulikin mieleeni, että joudun hetken elämään ilman pöytäkonetta, jolla olen tottunut tekemään töitä, joten saa nähdä miten saan blogia päivitettyä pelkän kannettavan avulla. Katsotaan! Tässä on nyt niin paljon muutakin, että blogi saa puolestani jatkaa vielä tovin uinailua.

Mitä teille kuuluu?

14 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Muutto on stressaavaa (itse olen päättänyt, että kun joskus seuraavan kerran muutamme, sen tekee joku muu rahaa vastaan), mutta toisaalta uuden kodin tuntua ei oikein voita mikään... Muuttaessa ymmärtää myös, miksi kirjamäärän olisi syytä pysyä kohtuullisena.

  Mukavia kesähetkiä uudelle puolelle jokea ja sen uusiin maisemiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos! <3

   Muutto on aina stressaava, siitä ei kyllä mihinkään pääse. Olen itse ollut koko muuton ajan niin kiitollinen siitä, että satuttiin keväällä karsimaan meidän tavaroista - myös kirjoista! - suuret määrät pois, sillä muutettavaa tavaraa oli oikeasti aika vähän. Silti sitä oli liikaa, haha! Ja juu, vaikka kirjojan on kohtuudella ja onnekkaana en tainnut itse kantaa yhtäkään kirjakassia, niin eipä tee heti mieli lähteä kirjaostoksille...

   Kiitos vielä ja kivaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Oi onnittelut muutosta! Aina kun joku vain mainitseekin muuton, minulle tulee kauhea muuttokuume. Se on niin mukavaa! Vaikkei tämänhetkisessä asunnossa mitään vikaa olekaan :D Stressaahan se, mutta kaikki se järjestely on niin kivaa. Saa miettiä mihin mikäkin kävisi ym, oi että. Näyttää kuvan perusteella aika ihanalta asunnolta, nuo ikkuna ja ikkunalauta on ainakin ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muuttamisessa on hyvät puolensa, mutta myös oma stressinsä :D Tosin nyt on kiva, kun saatiin näin kiva asunto. Alkoi nimittäin olla vaarana, että joudutaan muuttamaan putkiremppaa karkuun johonkin rupuiseen kämppään... :D

   Asunto on ihana! Täällä on jokaisessa huoneessa korkeat ikkunat ja isot ikkunalaudat. Harmi kun vielä ei oikein saanut otettua kuvia muista huoneista, mutta varmasti jaan niitä enemmän kun tämä alkaa olla kunnossa! :)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin ❤ Ihanat ikkunasyvennykset! Niihin on varmasti joku(nen) kirja odottamassa laskemistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihanat nuo ovat, ja eiköhän ne kirjakuvissa tule vilkkumaan ;)

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! <3 Ja tervetuloa "tois pual jokke" :) Innolla odotan kuvia uudesta kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja hei, mehän asutaan nyt linnuntietä pitkin aika lähellä toisiamme! :D Kuvia tulee, jahka koti alkaa olla kuvauskelpoinen :)

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin. Minä olisin halunnut puutaloon asumaan, kun muutin Turkuun, mutta onneksi löytyi sopiva yhteinen rivitalokoti puutarhamaisesta lähiöstä. Koiralle sopivampi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä Turussa kelpaa asua vaikka missä, on tämä sen verran kiva kaupunki <3

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin. Muuttaminen on ihana ja kamalaa. Henkisesti iso juttu, kun tulee uusi ympäristö ja sitten taas hirveän kiinnostava se prosessi, miten siitä uudesta tekee omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nimenomaan, muuttaminen on toki ihanaa, etenkin jos uusi koti on näin kiva, mutta on se aina raskastakin. Kaikki uusi myös väsyttää hetken ajan tosi paljon.

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiin. Kohta toivottavasti saat taas kirjan käteen:)

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen kotiin! Muuttoaika on kyllä ihanaa, mekin muutettiin puoli vuotta sitten ja se kodin laittamisvaihe on vaan niin kiva. Tänne kuuluu lähinnä töitä, väsymystä ja Gilmoren tyttöjä, ja kasvava stressi siitä että opinäytetyötä pitäisi aloittaa tekemään pian. Mutta on onneksi kivojakin juttuja, pikkusiskon tuleva vierailu ja liput Olavi Uusivirran keikalle sekä kaikki ne uudet kirjat, kun on ensimmäistä kertaa koko kesän töissä ja on oikeasti rahaa. Seuraavaksi pitääkin ostaa uusi kirjahylly, että ne ostokset mahtuvat muuallekin kuin pinoihin ympäri asuntoa...

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.