torstai 1. syyskuuta 2016

Kesäkuukausien luetut

Pöydällä synttärilahjaksi saamani kirjan. Ikuinen fani.

Syyskuun ensimmäinen päivä ja olen jo ehtinyt napata syksyn ensimmäisen taudin. Miten tyypillistä. Jos jotain iloa tästä yrittää repiä, niin olenpahan ehtinyt tänään ainakin nukkua ja jopa vähän lukea. Ne kun eivät ole olleet viime aikoina aivan itsestäänselviä asioita - ja lieneekö juuri se syy, että sairastun yhden syksyn kiireisimmän viikon aikana. 

Toisaalta kiirettä on riittänyt jo pidempään, kuten olen aiemminkin kirjoitellut. Kesä meni hujauksessa muuton ja reissujen merkeissä, ja vaikka kivoista jutuista onkin kyse, niin pitkään on ollut tunne, etteivät vuorokauden tunnit riitä mihinkään. Erityisen tylsää on, kun huomaa viikko toisensa jälkeen laiminlyövänsä itselleen tärkeitä asioita. En ole ehtinyt lukea, vaikka olisin halunnut ja vaikka pidin blogilomaa, ei tarkoitus ollut jättää blogia näin vähälle huomiolle. En vain ole ehtinyt kunnolla blogin pariin ja sitten kun olisin ehtinyt, niin olen ollut aivan liian väsynyt.

Mutta tarkoitukseni ei suinkaan ollut valittaa (kovin paljon), vaan koota yhteen kesäkuukausien luetut. Tapahtumarikkaan kesän vuoksi lukusaldo on laiha ja voitteko uskoa, että luin elokuussa vain yhden kirjan! Itse en tahtonut uskoa, vaan tarkistin kaikki kirjalistat, kirjapinot ja kuvat, ennen kuin uskoin ettei kirjanpidossani ole virhettä, vaan oikeasti elokuu meni yhden kirjan parissa. Huh!


Kesäkuu

Evie Wyld: Kaikki laulavat linnut
Katri Lipson: Detroit
Arnaldur Indriðason: Talvikaupunki
Arnaldur
Indriðason: Hyytävä kylmyys

Arnaldur
Indriðason: Sameissa vesissä

 Sivuja yhteensä:  1 506 

Kesäkuussa luin kaksi tämän vuoden uutuutta sekä islantilaisen Arnaldurin dekkareita jopa kolme. Kuten blogiani pidempään seuranneet tietävät, luen hyvin harvoin dekkareita, mutta Arnalduriin ihastuin keväällä. Dekkarit sopivatkin loistavasti luettavaksi kesäkuussa, kun muuttojutut olivat mielessä eikä keskittymiskyky oikein riittänyt mihinkään. Kesäkuun kirjoista yksikään ei noussut ylitse muiden, mutta Wyldin kirjan tunnelma lumosi ja Detroitin luki nopeasti. Talvikaupunki oli Arnaldurin dekkareista lemppari.

Heinäkuu

 Arnaldur Indriðason: Jyrkänteen reunalla
Minna Rytisalo: Lempi
Chris Cleave: Sodassa ja rakkaudessa
Timo Parvela &  Bjørn Sortland: Kepler62 - Kirja kolme: Matka (Arvio tulossa)

 Sivuja yhteensä:  1081


Heinäkuu jatkui muuttopuuhilla ja dekkareilla, kunnes tuli Lempi. Lempi on huikea kirja, ehdottomasti heinäkuun paras, yksi parhaita lukemiani kotimaisia enkä pidä lainkaan mahdottomana, että kirja yltäisi vuoden top kymppiin. Myös Kepler62 -sarjan kolmas osa oli hyvä. Sen sijaan Cleaven kirja ei ollut makuuni.
 

Elokuu
 
Leena Lifländer: Kolme syytä elää
 
Sivuja yhteensä: 342

Ja sitten tuli elokuu, yhden kirjan elokuu. Vaan minkäs teet, kun elokuun ensimmäinen viikko Köpiksessä, sen jälkeinen viikko hujahti muissa merkeissä ja sitten alkoi arki. Arki ja täyteen ahdetut viikonloput ovat vieneet mehut. Mutta Kolme syytä elää oli niin hyvä, että vaikka määrällisesti jäätiin heikoille, niin laadullisesti noustiin korkealle. Hyvä niin!

Kesän aikana luin yhteensä 10 kirjaa ja 2929 sivua. Ostin itselleni 4 kirjaa, sain lahjaksi yhden kirjan ja ostin lahjaksi yhden kirjan. 

Mutta nyt on syyskuu, oikeasti syksy. Vaikka rakastan kesää, on syksy silti aina ollut eniten oma juttuni. Syksy on kaikista tunnelmallisin ja voi vitsit miten fiilistelen syksyn tuoksuja, puista tippuneita lehtiä, päivien vaihtuvia värejä, pimeneviä ja viileneviä iltoja. Ainoa asia, jota syksyssä en fiilistele, ovat nämä syksyyn tiukasti kuuluvat taudit ja flunssat. Mutta toivottavasti parin päivän lepo tekee ihmeitä ja pian voin palata tuonne syksyn tuuliin. Ja poimimaan puolukoita, tietenkin!

Ihanaa syyskuuta ja syksyä kaikille!

9 kommenttia:

 1. Mukavaa, että huomasit, että määrää tärkeämpää on laatu :) Ihanaa lukusyksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, aina olen pitänyt laatua tärkeämpänä, mutta kun on tottunut lukemaan kuukausittain paljon, niin tuntuuhan se, että kokonainen kuukausi vierähtää lukematta! Haluan lukea paljon ja luen paljon, mutta ei minulla ole tavoitetta lukea mitään tiettyä määrää :)

   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Oh sinäkin olet Siltsu-fani? Täällä toinen ikuinen fani, hep! :D

  Minullakin kesä on mennyt hiljaisemmissa merkeissä, eikä tuo oma elokuun saldoni kovin paljoa suurempi olekaan. Mutta niin, laatu on tärkeämpää :)

  Ja kyllä, syksy on vaan ihaninta aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kai sinäkin aiot lukea tuon elämäkerran? Minä luen heti kun saan suurimman osan kirjastolainoista pois pinosta.

   Aina ei ehdi lukea, mutta joskus se harmittaa aika paljon. Kun kyse ei ole siitä, ettei haluaisi, mutta kun ei vain ehdi tai jaksa :/

   Syksy on <3

   Poista
 3. Ymmärrän kyllä, kun harmittaa ettei ehdi lukea niin paljon kuin haluaisi ehtiä tai jaksaa. Mutta onneksi kiireiden jälkeen lukeminen maistuu taas erityisen makealta!

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että sitten kun aikaa taas on, tuntuu se lukeminen melkein juhlalta. Mutta onhan se harmi, että itselle niin tärkeä harrastus ei mahdu aikatauluun, sillä samalla se tarkoittaa sitä, että myös kaikki vähemmän tärkeät jutut jäävät tekemättä. No, kun arki tasaantuu, niin eiköhän lukemisellekin ole ihan eri tavalla tilaa. Ja sitten vain täytyy napsaista aikaa lukemiselle väkisin, jos ei sitä muuten tahdo löytyä :D

   Kiitos ja ihanaa syksyä sinullekin <3

   Poista
 4. Mitä pidit tuosta Lipsonin Detroisita? :)
  Itsellä on kirja nyt n. puolivälissä menossa, mutta ei ole kyllä vielä juurikaan sytyttänyt.

  Tommi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei siitä oma lemppari tullut ja se oli omaan makuuni ehkä turhan nuortenkirjamainen sekä jotenkin yliampuva, mutta luin sen kyllä ihan mielelläni.

   Poista
  2. Katri, minä sytyin siitä! Ehkä johtuu vähän myös siitä, että nainen voi lähteä Porista ja jääkiekosta, mutta Pori ja jääkiekko eivät lähde naisesta. Detroit sai minut muutenkin kiinnostumaan Lipsonista!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.