torstai 29. syyskuuta 2016

Lukupiirissä Miika Nousiaisen Juurihoito ja muita tärppejä kirjamessuille!

Turun kirjamessut vuonna 2014

Huomenna ne alkavat, nimittäin Turun kirjamessut

Viime vuonna tein messuille vain parin tunnin pikavisiitin, mutta tänä viikonloppuna olen menossa messuille ensimmäistä kertaa sekä blogihommien että töiden puitteissa. Melko erilainen ja jännittävä viikonloppu tulossa! Sen vuoksi ajattelin jakaa omia kirjamessuvinkkejäni ensimmäistä kertaa täällä blogissa jo ennen messuja. Heh, näistä lienee vähän enemmän iloa näin kuin jälkikäteen muisteltuna.

Perjantai

Huomenna perjantaina olen bloggaajana mukana Otavan järjestämässä lukupiirissä, jossa Miika Nousiainen keskustelee Lue lounaaksi! -lukupiirin kanssa uusimmasta teoksestaan JuurihoitoLukupiiri järjestetään klo 16.30-18.00 Einossa. Tilaisuus on avoin ja yleisö saa osallistua keskusteluun, joten tervetuloa mukaan! 

Sen lisäksi muista aikatauluistani ja ehtimisestäni riippuen haluaisin nähdä perjantaina seuraavat:

Henri Pulkkinen (Paperi T): Post Alfa  
klo 12.45-13.05 Agrigola

Paperi T:een eli Henri Pulkkisen runokokoelma ei ole lukulistani kärjessä, mutta koska Pulkkinen on muusikkona tuttu ja mielenkiintoisen oloinen persoona, olisi hauska kuitenkin päästä kuulemaan mitä hänellä on kerrottavana runokokoelmastaan, joka kritisoi alfamiehiä.

Miika Nousiainen: Juurihoito 
klo 13.50-14.10 Agrigola

Hyvää pohjustusta lukupiiriä varten! Voi olla, että jää kuitenkin kirjastojuttujen vuoksi välistä.


Kirjasto on kunnan sydän -paneelikeskustelu
klo 14.00-15.45 Jukola

Kirjastoseuran järjestämä paneelikeskustelu, jossa aiheita ovat kirjastojen merkitys kunnan asukkaille, kirjastojen rahoitus ja asema uudessa tulevaisuuden sivistyskunnassa. Oman alan jutut kiinnostavat tietenkin!

Ja klo 16.30 alkaen on Nousiaisen lukupiiri!

Lauantai

Jos perjantaina en hyydy kokonaan, niin ajattelin käydä messuilla lauantainakin. Olisikohan muuten ensimmäinen kerta, kun jaksaisin messuille kahtena päivänä? No, katsotaan kuinka käy. Jos hyvin käy, niin lauantaina ohjelmassa olisi seuraavaa.

Esikoiskirjailijat Minna Rytisalo: Lempi ja Inkeri Markkula: Kaksi ihmistä minuutissa
klo 13.40-14.10 Jukola

Rytisalon Lempi ihastutti ja Markkulan kirjakin oli mieleeni, joten olisi tosi hauska päästä näkemään ja kuulemaan itse kirjailijoitakin.

Juha Itkonen: Palatkaa perhoset
15.00-15.20 Agrigola

Itkosen uutuus ei ole herättänyt omaa kiinnostustani, vaikka muuten kirjailijan teoksista pidän. En ole aiemmin ollut kirjailijaa kuuntelemassa, joten ehkä nyt olisi aika? Ja ehkä kirjailija saisi minut innostumaan uutuudestaankin!

Esikoiskirjailijat Soili Pohjalainen: Käyttövehkeitä ja Tiina Lifländer: Kolme syytä elää
klo 15.40-16.10 Jukola

Pohjalainen on itselleni vieras, mutta Lifländerin kirjasta pidin ja olisi kiinnostavaa nähdä ja kuulla kirjailijaa.

Vähemmän lihaa, enemmän hyvinvointia!
klo 16.30-17.10 Tieto

Into Kustannuksen ja Animalian järjestämä tilaisuus, jossa keskustelemassa Hanna Mattila: Vähemmän lihaa. Kohti kestävää ruokakulttuuria, Risto Isomäki: Meat, milk and climate, Taru Anttonen ja Jukka Vornanen: Lihansyöjien maa ja Mai Kivelä. Aihe, joka kiinnostaa aina. Pari vuotta sitten olin kuuntelemassa messuilla muun muassa Elina Lappalaista, joten itselleni tuttu messuteema.

Kissa lemmikkinä ennen ja nyt
klo 17.10-17.50 Tieto

Petri Pietiläinen: Kissojen maailmanhistoria ja Elina Värynen: Suuri kissatemppukirja: opeta kissallesi hyödyllisiä taitoja, temppuja ja tapoja. Jos tällä kissaihmisellä riittää virta näin pitkälle lauantaihin, niin ehdottomasti kiinnostaa. 


Huh, kyllä tässä riittää yhdelle viikonlopulle hommaa, sillä ohjelmien välissä olisi tarkoitus ehtiä kiertää muutenkin messuilla, ehkä katsella myynnissä olevia kirjoja (mitään ei tietenkään osteta) ja eikä seuralaisten toiveitakaan varmaan voi täysin tyrmätä, heh.

Mitä teidän messuohjelma näyttää (tai näytti)?

Nähdään viikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.