maanantai 12. syyskuuta 2016

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Kepler62 - Kirja kolme: MatkaTimo Parvela &  Bjørn Sortland: Kepler62 - Kirja kolme: Matka
Kuvitus ja graafinen suunnittelu: Pasi Pitkänen
Sivut: 155
Wsoy 2016
Kirjastosta

Suureen suosioon tässäkin lapsettomassa taloudessa noussut kuusi osainen Kepler62 -kirjasarja on edennyt jo kolmanteen osaan. Jes! Ja joo, olen itsekin hieman hämmentynyt miten innoissani olen tästä lastenkirjasarjasta, mutta ehdottomasti kyseessä on positiivinen yllättäjä. Tämän kolmannen osan luin jo heinäkuussa yhdeltä istumalta, tietenkin, ja varauksessa on neljäs osa. En malta odottaa!

Sanonkin heti: jos sinä nuorempi lukija, tai nuoren lukijan vanhempi, huoltaja, täti, setä, lastenhoitaja, opettaja tai muuten lasten kanssa tekemisissä oleva et ole vielä aloittanut tätä sarjaa tai passittanut tuntemiasi lapsia tämän pariin, niin tee se nyt! Pienimmille lukijoille kirja ei sovi, mutta on napakymppi kouluikäiselle ja ehkä vähän nuoremmallekin vaikka yhdessä luettuna. Kirjasarja on jännittävä, mutta ei mielestäni pelottava.

Pasi Pitkäsen kuvitus on niin loistavaa, että näitä lukiessa ei voi kuin harmitella, ettei aikuisten kirjoja kuviteta samaan tapaan. Kysymys kuuluukin: miksi ei?

Jos et ole lukenut vielä kirjasarjaa, mutta aiot lukea, niin suosittelen jättämään postauksen lukemisen tähän. Alla oleva teksti spoilaa lievästi aiempia osia.

Kirjasarja sijoittuu kuviteltuun tulevaisuuteen, jossa elämä maapallolla alkaa tulla tiensä päähän. Niinpä elinkelpoista seutua täytyä lähteä etsimään avaruudesta ja kuka tehtävään sopisikaan paremmin kuin tulevaisuuden aikuiset, eli lapset?

Kolmas osa kertoo nimensä mukaisesti matkasta kohti avaruudessa odottavaa päämäärää. Matka ei tietenkään suju aivan odotusten mukaisesti, mutta sehän on toki koko jutun juju - miksipä siitä matkasta muuten kannattaisikaan kertoa? Tämä osa sisältää siis jännitystä samaan tapaan kuin aiemmatkin osat.

Olen lukenut tästä osasta hieman nuivempia arvioita, sillä moni pitää kolmatta osaa lähinnä täyteosana. No, kun puhutaan kuuden kirjan kirjasarjasta, kaikki osat eivät ehkä ihan täyteen vetoon yllä, mutta minä pidin tästä kuitenkin. Vaikka osassa oli lievää "tyhjäkäyntiä" ja jotain hieman turhaakin, niin osa oli silti kiinnostava ja tärkeä osa kokonaisuutta ajatellen. En usko, että kirjan varsinainen kohdeyleisö kokee tämän kanssa minkäänlaista ontumista. Tosin, olisi hauska kuulla jonkun itseäni reilusti - kröhöm 20 vuotta - nuoremman arvio tästä!

Kepler62 on mielestäni osoitus, että lastenkirjojakin tehdään yhä taidolla ja tyylillä. Hieno kirjasarja!

Aiemmista osista olen kirjoittanut täällä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.