keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Marraskuun kirjat ja kipuilutChigozie Obioma: Kalamiehet
Soili Pohjalainen: Käyttövehkeitä
Paperi T: post-alfa
Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet
Bjørn Sortland & Timo Parvela: Kepler62 - Kirja neljä: Pioneerit
Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista
Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi 

 Sivuja yhteensä: 1 796

 
Voihan marraskuu

Marraskuussa on opiskeltu, oltu töissä ja sairastettu 10 päivää, siis 1/3 kuusta. Eikä kyseessä ollut mikään pikkuflunssa vaan sängyn pohjalle kaatava tauti kirjavan oirelistan kera. Korkeasta kuumeesta täydelliseen ruokahaluttomuuteen ja kovasta kurkkukivusta täydelliseen puhekyvyttömyyteen käytiin kaikki läpi. En ole koskaan aiemmin menettänyt kokonaan ääntäni, joten pari päivää olivat aika vaikeita, etenkin kun täytyi käydä labrassa. Ei auttanut kuin kirjoittaa asiansa paperille. No mutta, kokemus sekin, jos näin positiivisesti yrittää asiaa lähestyä.

Kipeänä ollessa lukeminen jäi vähälle, sen sijaan keräsin makuuhaavoja Downton Abbeyn (uusintakierros menossa) ja Gilmoren tyttöjen uusien jaksojen parissa. Mutta kyllä marraskuuhun kirjojakin mahtui. Ja hyviä kirjoja, sillä yksikään ei osoittautunut pettymykseksi. Kaikista pidin enemmän tai vähemmän. 

 

Kuukauden parasta ei kuitenkaan tarvitse arpoa, sillä Emma Puikkosen Eurooppalaiset unet on yksinkertaisesti mieletön teos. Heti toisena Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsi, joka lukeutuu kevyesti yhdeksi vuoden parhaista. Lukekaa ne.

Kuukauden ihanin kirja oli Yoko Ogawan Professori ja taloudenhoitaja, tärkeää vertaistukea tarjosi Soili Pohjalaisen Käyttövehkeitä ja Chigozie Obioman Kalamiehet oli raikas afrikkalainen uutuus, jota pystyi kevyesti vertaamaan Adichieen. Sen sijaan Finlandia-palkinnon voittanut Akvarelleja Engelin kaupungista ei noussut omaksi suosikikseni ja kirjoittelinkin ajatuksiani Finlandia-palkinnosta.

Koska marraskuussa sairaus söi kymmenen päivää, tarkoittaa se, että tekemättömiä koulujuttuja on kasautunut melkoiseksi pinoksi ja deadlinet lähestyvät uhkaavasti, joten tällä hetkellä töitä riittää ja tulevat viikot ennen joulua ovat varmasti kiireisiä. Vaikka niinhän nuo viikot aina ennen joulua tuppaavat olemaan. Toivottavasti kuitenkin ehdin levätä ja lukeakin jotain tulevan kuukauden aikana. 

Miten te olette selvinneet marraskuusta?

8 kommenttia:

 1. Marraskuu sujui yllättävän hyvin siihen nähden että oli marraskuu :D Väsytti ja väsyttää edelleen ihan pirusti, mutta jospa tähän pimeyteen alkaisi jo vähitellen tottua. Pari deadlinea jäi saavuttamatta, mutta jospa saisin ne hoidettua joulukuun alussa ja voisin sitten pitää vaikka pari lomapäivää. Ei oo paljoa tullut akkuja ladattua moneen viikkoon.

  Täytyy kyllä laittaa tuo Eurooppalaiset unet lukulistan jatkoksi, sen verran olet sitä kehunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mutta hyvä, että marraskuu ei ollut niin paha kuin se marraskuuna voisi olla. Väsymys kyllä ärsyttää. Itse vetelen d-vitamiineja ja yritän syödä kaikkea terveellistä, mutta kyllä se pimeys tuntuu. Minulle se pimeys tietyllä tavalla sopii - keväisin valon lisääntyessä olen täysin pois pelistä - mutta väsyttää silti.

   Toivottavasti ehdit lomailla ja vähän rentoutua. Minusta tuntuu, että sairastuin, koska en muuten tajunnut pysähtyä. Sitten oli pakko.

   Ja voi, lue ihmeessä Eurooppalaiset unet. Se on sellainen, josta uskoisin sinun pitävän.

   Poista
 2. Marraskuu tuntuu olevan vähän kaikkien inhokkikuukausi, ja onhan se kurjaa kun on koko ajan pimeää. Itse olen siitä aina pikkuisen tykännyt, ehkä siksi, että olen syntynyt marraskuussa. :D Paljon sait luettua kipeydestä huolimatta! :) Täälläkin gilmoret verottivat lukuaikaa (harmi, ettei jaksoja ollut enempää). Ja tulipa taas mieleen, että voisi kanssa aloittaa Downtonit alusta, tai katsoa vaikka jonkun joulujakson.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuu ja marraskuu tuntuvat olevan monien inhojjeka. Minun ei, sillä minusta jouluun asti on siedettävää, mutta sen jälkeen saataisiin puolestani hypätä suoraan kesään - kevät vie multa mehut aivan täysin joka vuosi. Pimeys toki väsyttää, mutta onneksi siitä voi nauttiakin. Ainakin kotona kynttilöiden ja muiden tunnelmavalojen kanssa :D

   Minä en ihan täysillä innostunut Gilmoren uusista jaksoista, mutta kyllä ne kiva oli katsoa. Downton tuntuu antavan enemmän nyt kun katsoo sitä toisen kerran.

   Poista
 3. Hurjan hienoja kirjoja olet kyllä lukenut! monien lukuvuoroa odotan minäkin, saa nähdä josko löytyisi vaikka yhteisiä lemppareitakin! mutta pidettiinhän molemmat Kalamiehistä ainakin! toivottavasti sun tän flunssakauden kipuilut olisi kerralla kipuiltu, toivotaan parempia vointeja ja yhtä hyviä kirjoja loppuvuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuussa kohdalle osui kyllä helmiä, varsinkin kun kohdalle taisi osua kaksi vuoden parasta. Puikkonen ja Hakkrainen veivät jalat alta. Toivottavasti sinäkin pidät niistä! Kalamiehet oli yllättäjä! <3

   Toivon, että tämä sairastelu olisi tässä ja nämä viimeisetkin nuhailun rippeet pian ohitse. Melko karuja sairauskertomuksia tässä viime aikoina kuullut... ei kiitos jälkitaudeille! Tai uusille taudeille.

   Katsotaan miten paljon ehdin koulujuttujen lomassa lukea. Toivottavasti edes jotain :)

   Poista
 4. Kirjoittelin itsekin eilen marraskuusta, jota en hirveästi jää kaipaamaan... Ei toki koko kuukausi huono ollut koska lumi (♥), mutta kun se suli pois, iski marraskuu päin näköä ihan liian pahasti. Nyt on ihanaa että joulukuu.

  Tosi paljon olet ehtinyt lukemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin postaukseksi... toivottavasti joulukuu on armollisempi!

   Ja kyllähän sitä näköjään vaan ehtii, kun lukemisen korkealle priorisoi. Tässä kuussa tuskin silti yhtä paljon...

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.