sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Luinko 10 oman hyllyn himotuinta vuonna 2016?


Blogiperinteistäni kiinni pitäen on aika paljastaa kuinka kävi viime vuoden 10 oman hyllyn himotuimman kanssa. Mikäli jollekin tämä perinne on vieras, niin lyhyesti: Joka vuosi, yleensä alkuvuodesta, listaan 10 kirjaa, jotka sillä hetkellä haluaisin lukea omasta hyllystäni kaikista eniten. Perinteeseen kuuluu unohtaa koko lista hyvin pian sen tekemisen jälkeen, ja noin vuoden päästä, kun muistan, palaan listaan paljasten, mitä luin (tai yleensä, mitä en lukenut) ja teen uudelle vuodelle uuden listan sen hetkisten fiilisten mukaan.

Kyseessä ei ole lukusuunnitelma, kyseessä ei ole minkäänlainen tavoite. Koko jutun pointti on lähinnä suunnata katse oman hyllyn satoihin lukemattomiin (kyllä, jälleen 100 kirjan raja on paukuteltu puhki, vaikka kuinka olen yrittänyt olla tiukkana!) ja ehkä listalla alitajuisesti yrittää vaikuttaa siihen, että nappaisin luettavani useammin sieltä omasta hyllystäni kuin kirjaston. Tähän mennessä listan vaikutus on todettu häviävän pieneksi. Mutta hauskaa tätä on tehdä, joten - mitä luin tai en lukenut viime vuoden listalta?

10 oman hyllyn himotuinta 2016

Tummenetut olen lukenut, tummentamattomia luonnollisesti en.

Chad Harbach: Pelin henki

Jeffrey Eugenides: Naimapuuhia

Rainbow Rowell: Fangirl - luen parhaillaan, ja olen loppusuoralla, joten lasken luetuksi!

Joel Haahtela: Katoamispiste, Naiset katsovat vastavaloon, Traumbach, Tule risteykseen seitsemältä

Nathan Filer: The Shock of the Fall

Jennifer Egan: Sydäntorni

Tuula-Liina Varis: Kaksi kesää, kaksi kirjaa

Tove Jansson: Kevyt kantamus

Monica Ali: Brick Lane

Karl Ove Knausgård: Taisteluni 2
 
 
3/10 ei ole huono, mutta ei myöskään huippulukemiani, sillä vuonna 2014 luin listalta jopa puolet. Tällä kertaa en ole kuitenkaan lainkaan harmissani, että niin moni teos tältä listalta on yhä lukematta. Ensiksikin, viime vuosi oli niin hyvä kirjavuosi, että sen jälkeen ei ole syytä harmitella mistään ja toisekseen, koska niin moni teso jäi lukematta, tarkoittaa se vain sitä, että nämä herkut odottavat hyllyssäni edelleen! Listasta huomaa, että olen ollut sitä tehdessäni innostunut Haahtelasta (olen edelleen!) ja selkeästi halunnut lukea vähän paksumpia lukuromaaneja. Tällä hetkellä lista näyttää kuitenkin todella vieraalta ja jopa hassulta, sillä juuri nyt himotuksen kohteena ovat aivan eri kirjat...

10 oman hyllyn himotuinta vuonna 2017 tulossa pian!


2016: 10 oman hyllyn himotuinta (2016)
2015: 10 oman hyllyn himotuinta
2014: 10 oman hyllyn odotetuinta10 oman hyllyn odotetuinta - tuliko luettua?

14 kommenttia:

 1. Tein samanlaisen listan viime vuoden alussa ja luin 6/10 ja ajattelin lukea ne neljä, ennen kuin teen uuden listan. Kun olen tällainen mielialalukija, niin muut kirjahyllyn kirjat ovat hyppineet listan yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 6/10 on hyvä luku! Ja minä olen myös tuuliviiri lukemisten suhteen, joten kovin kauaa yksikään lista ei mulla päde... mutta ei se silti listailua estä! ;)

   Poista
 2. No mutta, eihän tuo ole huono ollenkaan! Itselläni kun tuntuu jäävän aina nolliin :D Oma listaukseni tuli ilmoille muistaakseni vasta keväällä, joten odottelen vasta sinne että katselen miten tuli luettua :D Ehkä tästä voisi itsekin tehdä tavan, tuo listaus kun on aina hauskaa. Enkä kyllä malta odottaa mitä sinun uusi listasi pitää sisällään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ihmettelen, ettei oma listaukseni jäänyt nolliin... näin jälkikäteen en kyllä tajua, mitä olen tuota listaa tehdessäni ajatellut :D Ei tunnu yhtään omalta nyt.

   Jännä nähdä, mitä sinä olet lukenut listaltasi!

   Minusta tämä on hauska tapa! Ja sellainen juuri sopivan rento ;)

   Poista
 3. Tämä sun tapa on hauska. Just tuo, että valitse ja sitten unohdat koko jutun ja vuoden päästä totuus sitten valkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha nimenomaan hauska, ei niinkään toimiva. Joskus mietin, että listaisi 12 kirjaa, joka kuukaudelle yhden, jonka ainakin lukisin, mutta nääh, tämä on paljon enemmän juttuni :)

   Poista
 4. Kolme on paljon enemmän kuin ei yhtään 😀. Luin Naimapuuhat viime kesänä ja oma mielipiteeni on, ettet paljoakaan menettänyt kun jätit lukematta. Mutta totta kai kannattaa itse kokeilla. Pelin henki pääsi juuri minun hyllynlämmittäjä-listalleni. Saas nähdä, onko luettuna ensi vuoden tammikuussa... Minullakin on pari Haahtelaa hyllyssä, mutta ne eivät vielä ole kivunneet millekään listoille. Kova kohtalo sekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme on enemmän kuin ei yhtään, totta! Naimapuuhat aion lukea, mutta katsotaan koska........

   Pelin henki vaikuttaa hyvältä, mutta jokin siinä hankaa vastaan.

   Haahtela on hyvä, mutta vaatii oman hetkensä.

   Poista
 5. Jään odottelemaan 2017 vuoden listaasi. Hauska tapa toteuttaa, mukavan rento :D Tuo 3/10 on hyvä suoritus! Ja se on kiva, että tämä on koko vuodelle, sillä tällaista voisin kokeilla itsekin. Teen välillä listoja ja unohdan ne sitten heti. Eli jos sen tällä tavalla ikuistaisi niin sitten voisi vuoden päästä katsoa tuliko luettua yhtäkään :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lista tulee pian! Ja joo, joskus mietin, että ottaisin jonkun tavoitteen, että kerran kuussa luen yhden oman hyllyn kirjan, muttaaaah ei se kaltaiselleni tuuliviirille ole lainkaan sopivaa. Mutta tätä suosittelen, on rentoa ja hauskaa ;)

   Poista
 6. Hahah, mä tein sun inspiroimana tän kans viime keväänä, kurkkasin että 2/10 luettu :D Yhden sentään nostin vielä tän vuoden viiden lukutavoitteen joukkoon, mutta kai sille on joku syynsä, miksi nuo samat tuolla aina killuu vuoroaan odottamassa. (Tai lähinnä se syy on oma ennakkoluuloisuus, eihän sitä lukematta tiedä mitä aarteita tuolla hautoo.)

  Odotan innolla jo tän vuoden listaustasi, tää on tosiaan sopivan rento tapa miettiä mitähän sieltä omasta hyllystä luetuksi saisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kaksikin on enemmän kuin nolla! Ja mä olen vähän sitä mieltä, että kun ne kirjat on jo hyllyssä ja ne voi lukea koska vain, niin niihin tarttuminen on paljon vaikeampaa, kuin vaikka jonkun kirjaston varauksesta tulleen uutuuden!

   Jep, ainakaan toistaiseksi en tämän vakavammin jaksa näitä oman hyllyn lukemattomia miettiä. ;)

   Poista
 7. Toistelen nyt edellisiä kommentteja, mutta siis tosi kiva idea! Tein joskus Top Ten Tuesday -postauksen yhteydessä vähän samankaltaisen ja heikosti kävi sille listalle... Listojen teko on jo itsessään niin hauskaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs se! Listojen tekeminen on hauskaa, mutta niiden noudattaminen kovin usein ei... Mutta tämän kanssa voi ottaa just niin rennosti kuin haluaa, eli minun tapauksessani vain puhtaasti unohtaa koko listan :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.