tiistai 28. helmikuuta 2017

Helmikuu, kokopäivätöitä ja kesken olevia kirjoja


Tammikuun koosteen lopussa kirjoitin näin: "Just nyt tuntuu siltä, että seison jonkin uuden edessä. Toivon totisesti, että se jokin uusi on hyvä juttu. Tai ainakin vähän parempi."  

Sitten tuli helmikuu ja yllätti, iski käsiin sellaista uutta, jota en olisi osannut edes ajatella. Nimittäin koulun oheen kokopäivätöitä kirjastosta seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Jep. Olo on samaan aikaan kuin lottovoittajalla, että hukkuvan laivan kapteenilla haha. Kalenteri on väännetty mutkalle, kun elämä on tarvinnut aikatauluttaa uusiksi, menoja siirrellä ja järjestellä, tai no, lähinnä yrittää saada kaikki mahtumaan samaan kalenteriin. Priorisointi on avain onneen - tai selviytymiseen - tässäkin tapauksessa. Vaikka lukemisesta en luopuisi edes henkeni uhalla (tai no, tätä tarvitsee ehkä vielä miettiä), niin sen faktan edessä ollaan, että aikaa lukemiselle ja blogille on vähemmän. Sen kanssa eletään nyt.

Toisaalta olen sen verran tapalukija, että en osaa edes olla, ellen aina jotain päivän aikana lue. Juuri nyt olen melkoisessa kesken olevien kirjojen kierteessä, sillä kun päivät viettää kirjastolla, niin harvoin sieltä tyhjin käsin kotiin tarvitsee lähteä ja kiinnostavia teoksia tekee mieli lukea tietenkin heti. Myös jo niiden lukuvuorossa olevien kustannuksella. Eli luen mitä milloinkin, vähän kaikkea, mutta vain hajanaisesti sieltä täältä. Tällä hetkellä kirjoja on kesken vaatimattomasti kuusi kappaletta. Palaan blogin pariin jahka saan edes yhden luettua loppuun asti. 

Mutta ehdin helmikuussa muutaman kirjan lukea loppuunkin asti. Ihme ja kumma kyllä.

Helmikuun luetut kirjat

Marisha Rasi-Koskinen: Eksymisen ja unohtamisen kirja. Wsoy 2016. 
Arnaldur Indriðason: Reykjavikin yöt. Blue Moon 2014.
Arnaldur Indriðason: Varjojen kujat. Blue Moon 2015.
Juan Tomás Ávila Laurel: Yössä vuori roihuaa. Fabriikki Kustannus 2016.

Luin kaksi islantilaista dekkaria. Parhaillani luen kirjailijan uusinta suomennosta ja sitten onkin kaikki suomennetut Arnaldurit ainakin toistaiseksi luettu. Viimein aika varata matka Islantiin? Ja kuinkahan monta kertaa voin vielä kysyä tämän saman kysymyksen varaamatta sitä matkaa? Hmm. Dekkareiden lisäksi luin huikean Rasi-Koskisen teoksen, joka oli ehdottomasti kuukauden helmi. Vaan yhtä lailla ihastutti Yössä vuori roihuaa, joka sai suorastaan palavasti odottamaan seuraavaa Fabriikki Kustannuksen teosta. Haaveilen myös hankkivani kaikki Fabriikin aiemmin julkaisemat, vielä hyllystä puuttuvat, teokset omakseni. Eli palkan tuhlaamisen suhteen tuskin tulee ongelmia.

Ja myönnettäköön nyt, että juuri hetki sitten näpyttelin erään kirjatilauksen menemään. Eli samaan aikaan kun pidän osaltani huolen kirjastojen lainatilastoista, niin kannan korteni kekoon tai pikemminkin hiluni kirjakauppohin myös kirjojan myyntilukuja ajatellen. No, voisi kai sitä rahansa huonomminkin sijoittaa.


Mutta niin, helmikuu. Helmikuu oli parempi, ja se uusi juttu, jonka edessä tammikuussa vasta aavistelin seisovani, oli ehdottomasti hyvä juttu. On kuukausia, kun elämä ei todellakaan hymyile ja on kuukausia, kun se elämä on aika jees. Tammikuu kuului ehdottomasti ensimmäiseen sarjaan, mutta onneksi helmikuu ei. Nyt pidetään peukkuja maaliskuun suhteen!

Hurjan ihanaa maaliskuuta ja kuluvaa viikkoa kaikille!

15 kommenttia:

 1. Onnea työpaikasta! Olet hyvällä alalla. ♥

  Ja hauskaa myös, että pidät sekä huolen kirjastotilastoista että teet hankintoja kirjakaupastakin. Kirja-alalle hyväksi molemmat tavat. Yritän aina pontevasti samaa. :)

  T. Lumiomenan Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja niin olen!

   Haha pitäähän sitä tukea asioita, joihin uskoo tai pikemminkin asioihin, joista elää... monellakin tavalla tällä hetkellä ;)

   Poista
 2. Hei, onnea kokopäivätöistä! Kirjastossa on kivaa :) Ja kyllä sille lukemisellekin aikaa aina löytyy, pienen hetken voi varastaa vaikka työmatkalla tai lounastunnilla. Ihanaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja niin on. Se on totta, että lukemiselle löytyy lähes aina ainakin vähän aikaa. Sitä kun voi tehdä pienen hetken silloin tällöin.

   Kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 3. Ja mä muistaakseni kommentoin tammikuun postaukseesi että ei jää koko kuukautta ikävä kun oli aika tahmeaa menoa, nyt joutuu sanomaan helmikuusta samaa: ei jää ikävä :D Josko tästä maaliskuusta tulisi nyt seesteisempi setti.

  Ja onnea uusista työkuvioista! <3 Aivan mahtavaa, itsekin kokisin olevani lottovoittaja samassa tilanteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tosi harmi, että sinulla tahmeiden kuukausien putki jatkui. Ehkä se nyt katkeaa? Toivotaan parasta! :)

   Kiitos!

   Poista
 4. Onnittelut työpaikan johdosta. :) Kirjatilaus piristää kivasti arkea, ja nettikauppojen alet ovat olleet minullekin jälleen kerran ylivoimainen houkutus... mutta joo, kirja-alaahan siinä tuetaan, kun niitä kirjoja ostetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vaan on ihana joskus voida oikein rempseästi ostaa muutaman kirjan, siitä huolimatta, että ne kirjastostakin voisi lainata. Kirja-alan tukemista parhaimmillaan :D

   Poista
 5. Lompakon paksuuntuminen, edes väliaikainen sellainen, johtaa kieltämättä aina tiedät-kyllä-mihin :D Onnittelut työpaikasta, mahtavaa, että opiskeluaikoina saa jo tehdä sellaisia töitä mitä opiskeleekin!

  Kivaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no niinpä! Ja kiitos, kyllä oman alan töiden tekeminen myös tuo motivaatiota opiskeluun, mikäli siis motivaatio on vähän hukassa...

   Kiitos ja kivaa maaliskuuta sinullekin!

   Poista
 6. Onnittelut työpaikasta!

  Olen mielenkiinnolla seurannut Islanti-dekkaripostauksiasi, koska itseänikin kiinnostaisi lukea islantilaista kirjallisuutta, mutta en oikein osaa päättää, mistä aloittaisi. Matkakohteenakin maa kiinnostaa, mutta jostain syystä en ole tehnyt asialle mitään näiden vuosien aikana, vaan aina on tullut valittua jokin muu kohde.

  Reykjavikissa on muuten useampikin pyörävuokraamo, jos kiinnostaa saaren tutkiskelu omassa tahdissa (yksi iso tie käsittääkseni kiertää koko saren, eli eksyminen on varmaan vaikeaa). Tosin mielettömän kovat tuulet kannattaa ottaa huomioon, ettei aja vahingossa mereen tai jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olethan lukenut jo Rämön kirjan Islantilainen voittaa aina? Jos et, siitä on hyvä aloittaa. Arnaldurin kirjat ovat myös ihan ok tapa saada kosketus maahan. Lisää islantilaisia kirjoja on kyllä tulossani blogiin toivottavasti jo lähiviikkoina!

   Pyöräily maassa ehdottomasti kiinnostaisi, vaan liekö suuri vaara, että sitä sitten samalla reissulla ajaisi suoraan jorpakkoon? HMM.

   Poista
 7. Hurjasti onnea uuteen pestiin:) Kuulostaa kaikin puolin kivalta! Kirjastoon minunkin piti aikoinaan päätyä, mutta sitten tulikin kirjakauppahommat ja sillä tiellä ollaan.

  Islantilainen jännityskirjallisuus on minullakin mielessä, Rämön kirja Islannista vaikuttaa vieläkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kirjakauppahommat eivät nekään kuulosta pahalta.

   Arnaldur on ihan ok tällä saralla! Muukin islantilainen kirjallisuus kiinnostaisi ja nyt uutuuksien joukossa onkin ainakin yksi uusi tuttavuus, josta kirjoittelen myöhemmin blogiin.

   Poista
 8. Paljon onnea työpaikasta ja tsemppiä työn ja opiskelujen lomassa luovimiseen! :) Itsekin joskus muinoin pääsin opintojen loppuvaiheessa osa-aikatöihin (kolme päivää viikossa) kirjastoon, toimin kerhonohjaajana, tein viimeisiä kursseja kouluun ja kirjoitin oppariani valmiiksi. Se oli toisaalta hyvin inspiroivaa, joskin kovin kiireistä aikaa. :) Lukemaan en ehtinyt läheskään niin paljon kuin halusin, ja tuolloin vietinkin blogini hiljaisinta aikaa. Sinulla varmasti piisaa vielä enemmän aikatauluttamista, kun on oikein kokopäivätyö! Toivottavasti ehdit nauttia myös hyvistä tarinoista. :-)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.