maanantai 5. kesäkuuta 2017

Toukokuusta ja kesäkuustakinToukokuu oli "suurten uutisten kuukausi" sisareni sanoin, ja onhan tässä ollut päällä kaikenlaista, mutta oikestaan toukokuu jatkoi samaa linjaa alkuvuoden kanssa. Jo ajat sitten pyörimään pärähtäneet rattaat vain kiihdyttivät vähän vauhtiaan, saapuivat sinne, minne olivatkin matkalla. Asiat tulivat päätökseen, alkoi uusia juttuja, ja noin tsiljoona asiaa oli, ja on, edelleen kesken.

Inhoan tällaisia muka-mysteereitä, kun kertoo eikä kuitenkaan, mutta ihan vielä aika ja energia eivät riitä kaiken järjestämiseen lauseiksi, vaikka mistään suuresta salaisuudesta ei todellakaan ole kyse. Eikä varsinaisesti mistään ikävästä tai odottamattomastakaan, kaikki on ihan hyvin. Pää on vain vähän hyrrä ja keskittymiskyky hutera. Lukeminen onkin vaihtunut lähinnä ulkona olemiseen ja liikkumiseen, mikä on tosin hyvin tervetullutta. Vaan tällä menossa lukuharrastus saa hetken olla rauhassa ja blogi vedellä kesänokosia.

No mutta, siirrytäänpäs tuosta pintapuolisesta puuron hämmentämisestä niihin muutamaan kirjaan, jotka toukokuussa ehdin lukea.

Kuukausi alkoi Alice Munron uusimmalla suomennoksella Jupiterin kuut, joka oli, no, Munroa. Jos joutuisin valitsemaan vain yhden kirjailijan, jonka tuotantoa saisin loppuelämäni lukea, olisi Munro kärkipäässä. Onneksi tällaista valintaa ei tarvitse toivon mukaan tehdä, mutta kertonee jotain kirjailijan asemasta elämässäni. Hassuinta on, etten edes tiedä mikä Munrossa ihan tarkalleen syvälle sisimpääni osuu, mutta jokin taika se on. Munroa lukiessa olo on kuin olisi saapunut kotiin.

Munron jälkeen luin kolme nuortenkirjaa. Nicola Yoonin suomennetun Kaikki kaikessa, joka oli nopeasti luettu, mutta ei oikein kolahdellut. Kirja ei tuntunut uskottavalta ja sairauden romantisointi ärsytti. Ehkä luin kirjan väärään hetkeen, ehkä olen mieleltäni "liian vanha" kirjalle, tai onpa syy mikä tahansa, kirja ei kovin suuria suosituksia minulta saa.

Loppukuun vietin lukien englanniksi nuortenkirjoja. Becky Albertallin kehuttu Simon vs. the Homo Sapiens Agenda oli hauska ja Nina LaCourin ja David Levithanin yhdessä kirjoittama You Know Me Well kepeä ja koskettava, kevyt kirja, joka ei kaihda rankkojakaan aiheita. 

Toukokuusa olin mukana Ylen ja kirjabloggareiden 101 kirjaa -projektissa ja kirjoitin Anja Kaurasen vaikuttavasta esikoisromaanista Sonja O. kävi täällä.

Nyt kesken on noin tuha kirjaa, joista varmaan suurin osa kesken jääkin. Kuten sanoin - keskittymiskyky on lähinnä pyöreä nolla, olo kuin levottomalla vieterillä. Kesäkin vaikuttaa takaraivossa, herättää aamuisin liian aikaisin, eikä tahdo antaa nukahtaa iltaisin. Mutta en valita, joskus elämä on tätä.

Ihanaa kesää!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja muutakin, mitä tarvitsetkaan elämän pyörteisiin. Minullakin on levoton ja väsynyt olo: kouluvuosi on saatu päätökseen ja työpaikka, jossa olin kolme vuotta, on hyvästelty, eikä tulevasta ole tietoa. Juuri nyt tosin tuntuu, ettei voi muuta kuin hengittää syvään ja rauhoittua vaikka väkisin.

  Lukemisen ainakin saan toivottavasti taas rullaamaan, nyt on kesken esimerkiksi Tuulen viemää, joka vetää aika mukavasti mutta on niin hemmetin paksu (900 sivua!). Munron uusin on ollut hankittuna jo huhtikuusta, mutta ei, en ole ehtinyt sen kanssa vielä mihinkään. Mutta ehkä nyt kesällä ehtii, monenlaista. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3
   Tuollaisessa pyörityksessä saattaa olla parasta jos vain pysähtyy hengittelemään ja rauhoittumaan. Pitäisi kokeilla itse samaa, vaan levottomana se on vaikeaa.

   Minäkin odottelen parempi lukuhetkiä, kyllä niitä vielä tulee. Pakkohan se on! 900 sivuinen kirja on aina ihan omaa lukunsa... joten lukuiloa!

   Poista
 2. Pitäisikin lukea tuo Jupiterin kuut!

  Voimia kaikkeen mielessäsi olevaan. Joskus on sellaisia aikoja, jolloin on paljon pohdittavaa, muutoksia ja kaikkea. Sitten taas tulee tasaisempaa, toivon.

  ♥ alkanutta kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa, hyvää Munroa se on.

   Kiitos. Ja niinhän se on, elämä on vuoristorataa. Vaan niinhän sen kuuluu välillä ollakin!

   Ihanaa kesää sinullekin!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.