torstai 24. elokuuta 2017

Turku Pride 2017 & lukuvinkit

IMG_3652

Turku Pride järjestetään 21.8. - 27.8.2017.

Turun Pride-viikko on täällä ja viikon teemaa myötäillen ajattelin jakaa muutaman lukuvinkin samaan tyyliin kuin Helsinki Priden aikana tein. Tämän postauksen piti tulla ulos aiemmin viikolla, jo maanantaina, mutta koska elelen edelleen ilman verkkoyhteyttä kotona (voi kyllä), niin pääsin blogin pariin vasta nyt. Ajatuksia on myös sotkenut Turun tapahtumat, joista varmasti kaikki ovat kuulleet, lukeneet elleivät jopa kokeneet. Mutta en halua kirjoittaa siitä tänään, josko koskaan, vaan nyt haluan hetkeksi keskittyä hyvään, ymmärrykseen, rakkauteen ja hyviin teoksiin.

Olisin halunnut koota laajemman vinkkilistan jakaakseni sen täällä, mutta yllä mainituista syistä se jäi. Tässä kuitenkin muutama tärppi omista suosikeistani ja viimeisimmistä löydöistä, joista en ole edes kirjoitellut blogiin vielä. Sopivat luettavaksi vaikka Pride-viikolla tai koska tahansa.

Lukuvinkkejä Pride-viikolle

 Alison Bechdel: Hautuukoti, Like 2009

Tämä on ehkä paras koskaan lukemani sarjakuva. Käsittelee homoseksuaalisuutta kahdessa sukupolvessa, ja sitä kuinka eri tavalla on täytynyt elää kun homoseksuaalisuus on ollut vielä rikos ja kun se ei enää ole. Keskiössä upea kuvaus isän ja tyttären välisestä suhteesta, ja koko perheen suhdekiemuroista. Omaelämäkerrallinen, koskettava ja yksinkertaisesti loistava sarjakuva. Kirjalliset viittaukset kuin kultaa jokaiselle kirjallisuuden ystävälle.

 Alison Bechdel: Lepakkoelämää, Like 2000

Hauska sarjakuva-albumi lesboystävyksistä 90-luvulla. Sarjakuvat sekä naurattavat, ottavat kantaa ja jakavat realistista ajankuvaa 90-luvusta ja vähemmistöjen elämästä tuolloin. Samojen kansien välissä on viihde ja tärkeitä juttuja. Huikea!

 Garth Greenwell: Kaikki mikä sinulle kuuluu, Nemo 2017

Raadollinen, mutta ei liian rankka kuvaus maahanmuuttajan elämästä ja homoseksuaalisuudesta erilaisissa ympäristöissä ja yhteyksissä. Kauniisti kirjoitettu kirja, joka herättelee lukijaa ja ravistelee stereotypioita.

 Terhi Rannela: Kerttu & Mira -trilogia, Otava 2008-2010

Nuorille suunnattu, mutta myös vanhemmalle lukijalle sopiva kirjasarja, joka käsittelee kahden teinitytön välistä parisuhdetta, erilaisia tapoja suhtautua homoseksuaalisuuteen sekä monia muita tärkeitä aiheita, kuten eriarvoisuutta, köyhyyttä, sairauksia ja huumeita. Painavista aiheista huolimatta mukava ja kevyt lukea.

Lisää vinkkejä voit kurkata täältä. 


Parempaa, turvallisempaa ja rakkauden täyteistä Pride-viikkoa ja elokuun loppua!

2 kommenttia:

 1. Itse olen pelännyt jo pitkään liikkua Turun kaduilla ja torilla iltaisin, nyt kartan toria jo päivälläkin. Kävin laskemassa kukan torille, mutta alkaa itkettää kun pitäisi mennä torille. Kaverilta kuulin, että kaupoissa on vähemmän väkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan ymmärrettävää, että pelkää. Minä en ole pelännyt, enkä oikein jaksa pelätä vieläkään. Yöllä en mielelläni yksin kävele.

   Ehkä ihmiset välttelevät enemmän keskustaa. Minusta siellä tuntuu liikkuvan aika normaalisti porukka, mutta tiedä häntä.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.