sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Luinko 10 oman hyllyn himotuinta vuonna 2017?

10 oman hyllyn himotuinta 2017 pienikirjasto

Ah, miten ihana päästä jälleen tämän suuren suosikkini ja ja samalla ehkä eniten häpeää tuottavan perinteisen postauksen pariin. Blogiani pidempään seuranneet varmaan tietävät mistä on kyse, mutta mahdollisille uusille lukijoille kerrataanpa jutun juju. 

Se menee näin: Hyllyssäni on aivan liian monta lukematonta kirjaa, jotka kyllä haluaisin lukea, mutta jotka jostain syystä jäävät silti lukematta. Jo vuodesta 2014 olen vuoden alussa listannut hyllystäni kymmenen kirjaa, jotka juuri sillä hetkellä haluaisin lukea kaikista eniten. Tarkoitus ei suinkaan ole, että välttämättä juuri nämä kirjat lukisin, vaan käytännössä lista unohdetaan saman tien (onnistuu muuten loistavasti) ja vuoden päästä kurkataan, että kuinka monta listalta on luettu.

Kyseessä ei ole Sivumennen lanseeraama oivallinen hyllynlämmittäjät-haaste, jossa tavoite on yrittää lukea omasta hyllystä 12 kirjaa vuoden aikana. Oman listani taustalla on ajatuksena kurkata omaan hyllyyn sillä mielellä, että mitkä kirjat sieltä kiinnostavat juuri nyt eniten ja päätyykö niitä sitten seuraavan vuoden aikana lukemaan. Puhdasta hetkistä hupia, joka yleensä tuottaa kuitenkin vuoden päästä lievää morkkista haha.

Ja nyt on tosiaan sen lievän morkkiksen aika, sillä aion paljastaa kuinka monta oman hyllyn himotuinta luin vuonna 2017. Tulos on surullisen surkea. Tummennetut olen lukenut, loput ovat edelleen lukematta.

1 0  O M A N  H Y L L Y N  H I M O T U I N T A  V U O N N A  2 0 1 7

♥ Becky Albertalli: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Nathan Filer: The Shock of the Fall
♥ Karl Ove Knausgård: Taisteluni 3 
♥ Otto Lehtinen: Wurlitzer 
Alice Munro: Karkulainen (tai mikä tahansa muu oman hyllyn lukematon) Jupiterin kuut
♥ Peter Sandström: Laudatur  
George Saunders: Joulukuun kymmenes 
Hannele Mikaela Taivassalo: In transit     
♥ Maria Turtschaninoff: Maresi - Punaisen luostarin kronikoita 
♥ Meik Wiking: The Little Book of Hygge - Danish Secrets to Happy Living 

Kolme kymmenestä ei ole aivan se mitä ajattelin, mutta toki parempi kuin nolla. Listan kirjoista The Shock of the Fallia olen yrittänyt lukea kahdesti, mutta molemmilla kerroilla jäänyt kesken. Knausgårdin kirjaa luin myös, mutta totesin, että vielä ei ole sen aika. 

Olen pitänyt tästä leikkimielisestä listauksestani sen takia, että on hauska nähdä kuinka monta luen listalta sattumalta (koska en vilkuile listaa sen tekemisen jälkeen, enkä todellakaan muista näitä) ja nähdä myös miten paljon vuodessa ehtii kiinnostus muuttua oman hyllyn kirjojen suhteen.

Toisaalta tässä joka vuosi nousee hikikarpalot otsalle, kun näitä listoja katsoo. Alkaa miettiä, että vieläkö sitä viitsii esitellä listoja, joilta ei varsinaisesti ole lukenut kirjoja. Mutta onhan tästä tullut niin hölmö perinne, että tämän vuoden himotuimmatkin on jo katsottu valmiiksi. Voisihan sitä vaikka ottaa tavoitteeksi lukeakin ne kaikki kymmenen. Tai edes puolet. Listan julkaisen täällä hieman myöhemmin!

Listaatteko te oman hyllyn himotuimpia tai otatteko osaa hyllynlämmittäjät-haasteeseen?

14 kommenttia:

 1. Onpa oikeastaan aika hauska listaus. Minulle kävisi takuulla ihan samoin tai ehkä vielä huonommin :D Otan tänä vuonna osaa hyllynlämmittäjiin, saa nähdä kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tästä riittää välillä hupia, välillä lievää tuskaa. Etenkin kun tajuaa, että samat kirjat ovat hyllyssä vuodesta toiseen lukemattomina hehes.

   Tsemppiä haasteen kanssa!

   Poista
 2. Mä oon niin tän sun listaamistavan fani, ja aion sen tehdä taas kun toukokuussa näemmä tuo edellinen lista "täyttää vuoden"! Selailin sitä tosin eilen ohimennen kun linkkasin tämänpäiväiseen postaukseeni, ja harvinaisen vähän edes kiinnostaa lukea tällä hetkellä yhtäkään kirjaa kyseiseltä listalta :D:D Mutta mistäs sitä tietää mikä keväällä taas kiinnostaa, pitää ehdottomasti katsoa montako sain luettua ja tehdä uusi lista myös!

  Ja onhan kolme luettuna jo lähes kolmasosa, ei siis lainkaan huonommin! Saunders noista lukematta sinulta jääneistä on ehdottomasti sellainen, jota edelleen suosittelen, mutta jospa sillekin joskus aika tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana, ja kiva, että oot innostunut. Se on kyllä hassua katsoa välillä, että mikä vuosi sitten on kiinnostanut ja nyt ei ehkä kiinnosta oikein lainkaan... toisaalta ehkä sellaisia kirjoja voisi harkita laittavansa kiertoon? Hmm.

   Kolme on parempi kuin ei yhtään. Ja Saundersin aion lukea, se kiinnostaa oikeasti kyllä edelleen.

   Poista
 3. Ihan hauska tää siun hyllyn himotuimmat -listaus, vaikka lista unohtuiskin sit loppuvuodeksi. Itellä on sen verran vähän(?) kirjoja, ettei tulis pitkiä listoja. Mutta toisaalta. Ne joita en oo lukenu, ni voi olla, että niiden aika on vaan menny ohi (ei tosin aina!).
  Hyllynlämmittäjähaasteesta kuulin tällä viikolla ekan kerran! Onko sitä ollu aiempina vuosina? Viimeisin lukemani kirja oli kerrankin omasta hyllystä: iki-ihana eleanor & park!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva, jos tykkäät! Mulla on lukemattomana paljon esim. klassikoita, jotka haluan kyllä lukea, mutta joihin tarttuminen on vaikeaa. Lisäksi on kirpparilöytöjä ja edullisena ostettuja teoksia, jotka kiinnostavat kyllä, mutta on ostettu enemmän hinta kuin teos edellä. Tästä syystä olen vähentänyt kirjojen ostamista, ettei näitä kertyisi liiaksi tuonne...

   Hyllynlämmittäjä-haaste lanseerattiin muistini mukaan viime vuoden alussa.

   Eleanor & Park ON ihana!

   Poista
 4. Ainakin noiden listojen tekemisen voisi kuvitella auttavan hahmottamaan, mitä kaikkea hyllyisyä löytyy. Mutta kyllä itseänikin joskus poskia kuumottaa jos löytää jonkun vanhan tbr-listan eikö ole lukenut niistä juuri mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se saa suuntaamaan katseen omaan hyllyyn. Nytkin käytin tämän vuoden vielä julkaisemattoman listan tekemiseen aikaa ja pohdin teoksia pitkään. Ja kas, yhtä listan teoksista luenkin parhaillaan! Mutta usein lista unohtuu sen verran nopeasti, ettei sen vaikutukset ole kauas kantoisia... Mutta just se, että hitsit miten noloa joskus katsoa, ettei ole lukenut oikeastaan yhtäkään listalta.... :D

   Poista
 5. Hei kolmehan on jo ihan hyvin, melkein kolmasosa! :D Itse taas oon vähän liian suorittaja nähtävästi tällekin listalle, nimittäin oma samainen lista pyörii aina silloin tällöin päässä, en vaan voi unohtaa niitä samalla lailla hah! Oma vuosipäivä taitaa olla Lauran kanssa samoihin aikoihin, tai ehkä huhtikuussa, joten vielä on hyvin aikaa lukea ne loputkin sieltä! En tiedä vielä teenkö uutta listaa, sen verran vähän on tullut osteltua kirjoja, ja ne jotka nyt houkuttaa (eli kaikki uudet) niin luultavasti ehdin lukea ne ennen uuden listan tekoa. Ja eihän nuo vuosia hyllyä lämmittäneet kirjat nyt houkuttele samalla lailla kun uudet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme on parempi kuin nolla! Ja oikeasti joo, luku voisi olla surkeampi. Onneksi ei ole.

   Mun taitolajihan on unohtaa kaikenlaiset listat ja haasteet, mutta ymmärrän, että jos on se suorittajan vaihde päällä, niin se voi olla vaikeaa.

   Ja tottahan se, ettei ne vanhat aina oikein houkuttele. Mutta se on ymmärrettävää. Ja siis upeaa, jos sulla on uusia kirjoja, jotka myös mitä luultavimmin luet pian! Mulla on uusia kirjoja, joista varmaan luen jotain ehkä joskus pian.

   Poista
 6. Me yhdistettiin itse asiassa molemmat tyylit eli periaatteessa osallistuttiin hyllynlämmittäjä-haasteeseen ja julkaistiin kuvat molempien himotuimmista kirjoista, mutta meidän lähtökohta on suhtautua listoihin rempseän letkeästi:)

  VastaaPoista
 7. Sentään kolme! :D Hauska nähdä sitten uusi himotuimpien listasi, onkohan siinä yhtään samaa kuin tällä viime vuoden listalla?

  Osallistun tänä vuonna Hyllynlämmittäjään, saa nähdä, kuinka käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme on enemmän kuin ei yhtään, eli juu, onhan sekin jo jotain! Hahaa, en vielä paljasta onko samoja ;)

   Tsemppiä sen kanssa. Ehkä minäkin joskus otan tavoitteeksi vielä lukea nuo oman hyllyn listatut...

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.