keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Tammikuusta, mutta enimmäkseen ihan kaikesta muusta

IMG_E1198

Hyvää ystävänpäivää! Ja hyvää syntymäpäivää seitsemän (7!) vuotta täyttävälle blogilleni näin seitsemän päivää myöhässä!

Blogini on ollut pari viikkoa hiljaa, sillä olen miettinyt kuinka kirjoittaa asioista, joista ei oikeastaan haluaisi kirjoittaa. Ah kuulostaapa dramaattiselta, mutta ei sitä ole (paitsi ihan vähän, ainakin omassa mielessäni). Kirjoitan sen siis vain näin: blogini jää hetkeksi tauolle. 

Taidan olla ainoa, jonka sydän jätti lyönnin välistä tuon lauseen kohdalla.


Blogitauko ei ole ollut harkinnassa tai suunnitteilla. En ole lopettanut lukemista, en ole kyllästynyt bloggaamiseen ja ideoita blogin suhteen riittää aina vain (tai no...). Mutta tällä hetkellä en meinaa ehtiä blogin pariin, enkä myöskään jaksa. Muutamia postauksia olen kirjoitellut hieman puoliväkisin iltaisin väsyneenä ja todennut, että parempi olisi, jos en. Samalla takaraivossa takoo ajatus siitä, että täällä se blogi sitten yhtäkkiä hiljakseen mädäntyy vailla selityksiä. Että pakko kirjoittaa nyt edes jotain. Edes itseäni varten.

Bloggaaminen vie paljon aikaa, ja sitä aikaa on tällä hetkellä liian vähän. Liian vähän kaikkeen siihen mitä pitäisi tehdä, puhumattakaan kaikesta siitä mitä haluaisin tehdä. Jotain on hetkeksi siirrettävä syrjään, että aikaa on edes tärkeimmille. 

Lisäksi oli harvinaisen lannistavaa törmätä tammikuussa blogini teknisiin ongelmiin. Olen puolisen vuotta päivitellyt blogiani kehnohkon läppärini turvin. Blogini toimii tällä ihan kohtuullisesti, ja näyttääkin siedettävältä. Vaan kun sitten avasin blogini toisella koneella, niin, no. Yksi suurimpia järkytyksiä oli blogini kuvat, joista oli muokkaukset hävinneet ja laatu ihan eri kuin tällä läppärillä säheltäessä. Kyllä kyrsi, ja kyrsii. Ei tee mieli paljon tällä päivitellä, kun en tiedä miltä se sitten näyttää muiden koneilla.

Vaikka kyseessä ei ole sen vakavavampi juttu kuin blogi, niin mielessäni olen paisutellut tätä aika paljon. Suurin syy on se, että jo seitsemän vuoden ajan olen tallettanut tänne lähes jokaikisen lukemani kirjan! Tämä on lukupäiväkirja, joka toimii luonnollisena jatkumona lukemiselle. On vaikea päästää edes hetkeksi irti, antaa olla, vaikka tietää, että juuri sitä nyt kaipaa. Mutta kun entä ne kaikki kirjat! Entä tämä pyhä, koskematon ja systemaattisesti päivitetty varasto kaikille suurille ajatuksilleni niistä kirjoista! Miten. Voin. Edes. Ajatella. Että. En. Kirjoita. Tänne.

Huoh.

Blogitauko on siis ennen kaikkea lupa itselleni lukea ilman, että siitä on välttämätöntä kirjoittaa. Blogitauko on lupa itselleni antaa tämän nyt olla hetken hiljaa, että voin keskittyä opinnäytetyöhöni. Niin ikävältä kuin tuon viimeisen virkkeen kirjoittaminen tuntuukaan! Ihan fyysistä kipua on havaittavissa. Enkä edes vitsaile.

Mutta en lopeta bloggaamista. En lähde iäksi tai edes varmaan kovin pitkäksi aikaa. Mutta en lupaa palatakaan ihan heti. Lukemiani kirjoja listaan tänne ja Helmet-lukuhaasteeseen. Goodreadsista löytyy myös lukemani kirjat.

Haluaisin kirjoittaa nyt tammikuun luetuista kirjoista, aivan todella hyvistä kirjalöydöistäni, ja kaikesta mitä olen tehnyt: Helsinki, keikat, Koko Hubaran vierailu kirjastossa ja niin edelleen. Mutta nyt annan olla. Annan olla, ja olen iloinen siitä, että kun joku seuraavan kerran eksyy blogiini, ei täällä näy ikuisuus sitten julkaistu kirjapostaus, vaan selitys sille, miksi aika on täällä hetkeksi pysähtynyt.

Kirjoitin tämän teille, mutta ennen kaikkea itselleni.

Lempeää helmikuuta ja kevättä!

31 kommenttia:

 1. Seitsenvuotisonnittelut,ja suuret bänditkin ovat välillä keikkatauolla. Teet sitten Comebackin, ja kesäkiertueen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! Ja ehkä voisikin sitten heti alkaa suunnitella paluuta ja kiertuetta hehes ;)

   Poista
 2. Tsemppiä arkeen, oppariin ja rennompaan lukemiseen, se tekee ehdottomasti hyvää. <3 Ehkä se into kirjoitella kirjoistakin löytyy kun sitä ei tarvitse koko ajan ajatella, pitää asiana, jota pitäisi tehdä. Ennemmin tai myöhemmin, ja löytyy jos on löytyäkseen! Ja kyl se löytyy, odottelen täällä kyllä hyvin uskollisesti sinua takaisin. :-D

  Ihanaa kevättä, ja hyviä kirjoja sinne taka-alalle. :-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi miten kiva kommentti! Kiitos! <3

   Into ei sinänsä ole kadonnut, mutta kun aikaa on vähän ja sitten väsyneenä väkertää niin, no, ei se ihan kivaakaan enää ole. Mutta palataan kun on taas palikat paremmin kasassa.

   Ihanaa kevättä!

   Poista
 3. Lempeää kevättä sinulle ja hyviä oivalluksia opinnäytetyön parissa! Ymmärrän tuskasi! Ja toivon samalla, että palaat rakkaan harrastuksesi pariin jollain keveämmällä tavalla nyt (esim. kirjojen listaus - kyllä sä muistat ainakin tärkeimmät tunnetilat, vaikka ajatukset jäävät nyt kirjaamatta). Lukeminen on ihanaa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on ihanaa ja bloggauskin! Nyt ei vain kaikelle ole aikaa ja tilaa. Ehkä taas pian!

   Ihanaa kevättä!

   Poista
 4. Varmasti hyvä ratkaisu- puoliväkisin kirjoittaminen vie bloggaamisesta nopeasti ilon. Minäkin kirjoitin ennen kaikista lukemistani kirjoista, ja oli yllättävän vaikeaa luopua siitä, kun aika ja jaksaminen eivät riittäneet. Mutta loppujen lopuksi bloggaamiseen löytyi sitten uusi ilo, kun antoi itselleen luvan kirjoittaa vapaammin ja ilman liikoja sääntöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja pakkohan se on hyväksyä, että aina ei vain aika ja rahkeet riitä ihan kaikkeen. Onneksi into on säilynyt, eli halua lopetella ei suinkaan ole. Ihanaa, että sinäkin olet löytänyt iloa bloggaamiseen!

   Poista
 5. Jotenkin haikeaa, että sinäkin jäät tauolle, olen tykännyt lukea sun juttuja. Niin moni on lopettanut tai jättäytynyt blogitauolle viime aikoina. Toivottavasti vielä koittaa se hetki, että sinulla on aikaa ja energiaa blogille. Tsemppiä lopputyön tekemiseen! Ja hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt. Ihana kommentti, kiitos!

   Ikävän moni on kyllä lopettanut, tai jäänyt tauolle. Toisaalta ehkä se tosiaan kertoo myös siitä, että niin monella on vuosien blogitaival takana. Vaikka puuhasta tykkää(n)kin, niin kyllähän se myös verottaa.

   Mutta kiitos, kiitos ja ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista
 6. Ensin onnittelut 7-vuotiaalle blogillesi :)
  Sitten samalla saakin toivotella rauhaisaa blogitaukoa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä blogista ja onnea vuosipäivästä! Löysin tänne vasta jokin aika sitten, mutta vaikutti sen verran kiinnostavalta, että piti jäädä seuraamaan, ja onneksi täällä riitti paljon mielenkiintoista luettavaa vanhemmistakin postauksista.

  Jos siltä tuntuu, niin tauko tekee varmasti hyvää, mutta mukava kuulla myös, ettet ole kokonaan lopettamassa hommaa. Tsemppiä opinnäytetyön parissa ja lukuiloa ihan vain lukemisen ilosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Uskon tauon tekevän hyvää, ja sen jälkeen voi sitten palata taas uudella energialla.

   Ihanaa kevättä ja lukuiloa sinullekin!

   Poista
 8. Voimia arkeen, pieni blogitauko tekee joskus hyvää - ja on jotenkin mukavampi ajatuskin kuin blogin lopettaminen. Kyllä blogi ja me lukijat täällä jaksamme odottaa. ♥

  Onnea vielä seitsemästä blogivuodesta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon, että tauolle on paikkansa nyt. Lopettaa en ole ajatellut. Uudella puhdilla sitten vain jatkamaan myöhemmin!

   Kiitos ja kiitos ja ihanaa kevättä! <3

   Poista
 9. Onnea 7-vuotiaalle blogillesi. Se on jo tosi pitkä aika, joten ei ole ihme, jos bloggaamisesta haluaa pitää taukoa, puhumattakaan jos elämässä on jotakin tärkeää ja pakollista meneillään, kuten esim opinnäytetyö. Pidä ihan rauhassa taukoa, kyllä me täällä pysytään. Ihanaa helmikuun ja talven jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja kiitos ihanasta kommentistasi!

   Hyvää kevättä - vai pitäisikö sanoa kevään odotusta sinullekin!

   Poista
 10. Muiden tavoin onnittelen pitkästä blogitaipaleesta ja toivottelen tsemppiä muihin haasteisiin! <3 Toivottavasti pääset palaamaan taas pian bloggaamisen pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan koska pääsen tekemään suuren ja näyttävän paluun :D

   Poista
 11. Onnea 7-vuotiaalle blogillesi♥ Minulla tuli eilen täyteen 9 vuotta ja myönnän suoraan, että ilmassa on bloggaamisväsymsytä. Lukemiseen ei minusta voi väsyä, mutta kun aina pitää sitten kirjoittaa siitä. Nyt on jo tuo sana 'pitää'...Nyt yritän ralaksoitua lukemalla paria vanhaa dekkaria omasta kirjastosta ilman bloggaamisen painolastia. Katsotaam auttaako.

  Ehkä blogia ei kannata koskaan lopettaa kokonaan, vaan sen voi jättää kuin kellumaan. Lopulliset jäähyväiset ovat liian rankat.

  Mukavaa kevättalvela sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! 9 vuotta on paljon, joten ymmärrän, jos väsymys iski. Ei se homma enää ihan samaa ole näin monen vuoden jälkeen, vaikka kivaa onkin! Suosittelen lämmöllä omaa, blogitonta aikaa. Se tekee varmasti hyvää - itse kullekin.

   Osaisikohan sitä edes lopettaa tätä, kun on kerran aloittanut?

   Kiitos samoin sinulle! <3

   Poista
 12. Onko blogisi jo 7-vuotias?! Huh, niin se aika rientää. Onnea blogillesi ja sen emännälle! :-) <3

  Luin tekstisi nyökytellen. Olen itsekin jo jonkin aikaa potenut blogiväsymystä, ja miettinyt, mitä teen. Nyt, kun kuljen pitkää työmatkaa, ei vapaa-aikaa jää niin paljon, että aikaa jäisi liikunnan ja ihan perusarjen pyörittämisen lisäksi vielä bloggaamiseen. Sitten taas ei oikein ole houkuttanut viikonloppuisin viettää aikaa nenä kiinni läppärissä. Toisaalta sitten taas tuntuu, että blogi itsessään tuntuu jämähtäneeltä ja kaipaisi uusia suuntia. Olen nyt tehnyt samoin kuin Leena Lumi: lueskellut ilman blogipainetta. Jos on tuntunut, ettei jaksa/ehdi/huvita kirjoittaa, olen nyt onnistunut olemaan itselleni armollinen enkä ole ajatellut mitään kirjoittamiseen liittyvää. Kirjan kansikuvat olen saattanut ottaa, mutta sielläpä odottavat, jos iskee halu kirjoittaa jotain. :-D

  Ihanaa kevään jatkoa ja mahtavia lukuhetkiä! <3

  VastaaPoista
 13. Onnea seitsemänvuotiaalle! Se on oikeasti jo pitkä aika näin lyhytjänteisessä nettimaailmassa, että voi olla jo pieni ihme jos ei missään vaiheessa ole pitänyt taukoa tai väsyttänyt tai jotain. Minulla oli myös gradun kaikkein intensiivisimmässä vaiheessa pieni etääntyminen blogista yksinkertaisesti siksi, ettei vain ollut aikaa, ei edes oikein lukea, ja halusi keskittää lähes kaiken huomionsa gradun kirjoittamiseen ja viimeistelyyn. Ja se kannatti, näkyi lopputuloksessa.

  Tsemppiä siis opparin parissa ahertamiseen, muista myös levätä! Nähdään taas taukosi jälkeen, olipa se sitten viikon tai parin kuukauden mittainen :)

  VastaaPoista
 14. Onnea seitsemänvuotiaalle! Toivottavasti tauko tekee hyvää. Tsemppiä ja valoa kevääseen <3

  VastaaPoista
 15. Hurjan paljon onnea 7-vuotiaalle, ihanalle blogillesi, ja hurjan paljon tsemppiä ja jaksamista blogitauon ajalle! <3 Joskus täytyy pitää taukoa jostain, jotta jaksaa tehdä jotain muuta. Se on itselläkin koulun ohella välillä hieman vaikeaa tasapainotella näiden välillä, ja pieniä taukoja tulee aina sinne tänne. Mutta ne ei haittaa, ja kyllä me täällä ollaan kun tulet takaisin, milloin se sitten onkaan! :)

  Ihanaa kevään odotusta! <3

  VastaaPoista
 16. Onnea blogisynttäreistä! Olen varmaan kertonutkin joskus, että sinun blogisi inspiroi mua ja Elinaa aikoinaan aloittamaan Kirjakaapin avaimen pitämisen. :) Taukoile rauhassa, kyllä me lukijat jaksamme odottaa. :)

  VastaaPoista
 17. Onnea seitsemänvuotiaalle!<3 Todella tärkeää, että pystyt antamaan itsellesi luvan taukoon ja siihen, että voi lukea ilman kirjoittamista. Se ainakin helpotti omaa bloggaamista tosi paljon, päässä kiristää jo muista vaatimuksista ihan tarpeeksi. Tsemppiä opparirupeamaan ja kevääseen, oot ihana <3 (sun instagram storiesit on muuten mun lemppareita, niin hulvattomia.)

  VastaaPoista
 18. Minkälaista kirjastoalalla opiskeleminen on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kiinnostunut alasta, niin oikein kivaa ja monipuolista. Omalla kohdallani opiskeluun on liittynyt paljon erilaisia projekteja ja paljon käytännön työtä. Vähemmän kirjoista pänttäämistä ja tenttejä, mutta toki niitäkin. Suosittelen kyllä, jos ala kiinnostaa.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.