perjantai 27. huhtikuuta 2018

Syksyn 2018 kirjat

Täällä taas, pitkästä aikaa. Syy paluuseen ei ole ihan niin ylevä, kuin toivoisi. En siis ole kirjoittanut opinnäytetyötäni valmiiksi ja olisi siksi valmis palaamaan tänne, vaan...

Olen onnistunut nappaamaan jonkin elämän pituisen (eli kestänyt reilun viikon) kevätflunssan! Argh.  Ärsyttää, turhauttaa ja kyllästyttää. Kävin jo kerran kääntymässä töissä vain todetakseni, että kipeitä ollaan ja kas, työpäivän pituinen ponnistus tarkoitti reipasta harppausta taaksepäin tässä tervehtymisprojektissani. Olen peruuttanut viikonlopun kaikki kekkerit, keikat ja menot. Jatketaan elämää sängystä käsin.

Pitkään sairastaessa vaan väistämättä tulee eteen se hetki, kun on tehnyt aivan kaiken mitä siinä hetkessä voi tehdä neljän seinän sisällä. Tai ainakin se hetki, kun kyllästyy katsomaan random tubettajien kaksi vuotta vanhoja videoita kannettava vatsallaan. Silloin täytyy kaivella aivoistaan joku vähemmän turruttava tekeminen. Tässä tapauksessa se tarkoitti syksyn 2018 kirjakatalogeja ja kirjalistojen laatimista tänne blogiin. Kiitos ideasta (ja varausteni määrän triplaantumisesta) ystävälleni - tiedät kuka olet!

K I R J A S Y K S Y   2 0 1 8


Syksyn kirjoissa on muutamia, jotka aion lukea heti niiden ilmestyttyä. Muutamia, jotka aion ostaa tuoreelta omakseni. Varauksia näpyttelin enimmäkseen lastenkirjoista. Tässä pintaraapaisu kaikista kiinnostavista teoksista, joita katalogeista löytyi.

O M A K S I ?


Kazuo Ishiguro: Surullinen pianisti (Tammi)
Tommi Kinnunen: Pintti (Wsoy)
Haruki Murakami: Komtuurin surma (Tammi)
Minna Rytisalo: Rouva C. (Gummerus)

Kinnunen! Rytisalo! Ishiguro! Murakami! Mieletön kattaus loistavia ja kiinnostavia kirjailijoita. Kinnunen on ollut lempikirjailijani Neljäntienristeyksestä lähtien. Lopotin ostinkin sitten heti ilmestymispäivänä, Pintin kanssa aion jatkaa perinnettä. Ishiguro ja Rytisalokin saattavat päätyä varausten näpyttelyn sijaan ostoslistalleni. Murakamiin minulla on ehkä maailman ristiriitaisin suhde, mutta tunnollisesti olen hänen teoksiaan lukenut ja ostanut omaksi, joten jatkan varmaan samalla linjalla. Eipä tarvitse sitten harmitella, että kokoelmasta puuttuu joku...

K I I N N O S T A A ! ! !

solomon

Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin (Otava) 
Petri Leppänen & Lari Salomaa: Kahvivallankumous (Like)
Heidi Lindén & työryhmä: #Metoo-vallankumous - Miten hiljaisuus rikottiin (Like) 
Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (Gummerus)
River Solomon: Menneisyyden kaiku (Like)
Katja Tikka, Elina Maaniitty & Iisa Aaltonen: Punaisten lyhtyjen Helsinki - prostituutio pääkaupungin historiassa (Minerva)
Jelena Tšižova: Naisten aika (Into)
Elina Tuomi: Itsenäisiä naisia (S&S)

Sekalainen kattaus syksyn kiinnostavia kirjoja. Osan pongasin katalogeja selatessa, mutta osa oli jo lukulistallani luettuani tulevista teoksista aiemmin muulta. Tietopainotteista ja feminististä menoa edelleen, voisi ainakin näin äkkiseltään tiivistettynä sanoa.

L A S T E N -  &  N U O R T E N K I R J A T

sankaritarinoita-tytoille-kansi-1

Taru Anttonen & Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) (Into)
Karin Erlandsson: Linnunkesyttäjä (S&S)
Elena Favilli & Francesca Cavallo: Iltasatuja kapinallisille tytöille 2 (S&S)
Vuokko Hurme: Kaipaus (S&S)
Juha-Pekka Koskinen: Matilda pelastaa maailman (Karisto)
Jennifer Mathieu: Näpit irti! (Otava)
Timo Parvela: Kepler62 : uusi maailma : kaksi heimoa (Wsoy)
Ida Salminen & Riikka Salminen: Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa (S&S)
Camilla & Viveca Sten: Sumussa (Synkät vedet 2) (Otava)
Martin Widmark: Ruusun salaisuus (Tammi)

Tunnustan, että aika vahvasti nosti ammatillinen minä päätään kirjakatalogeja selatessa, ja taisin syynätä lastenkirjat kaikista tarkimmin läpi. Ja siis huh! Syksyllä on luvassa aivan mielettömän kiinnostavia lastenkirjoja! Odotan todella paljon Erlandssonin kirjaa, sillä Helmenkalastaja oli aivan ihana. Hurmeen Kaipaus on varmasti huikea jatko-osa Kiepaukselle. Lisäksi Synkät vedet saa jatkoa ja lisää Kepleriä tulossa! Puhumattakaan kaikista ihanien tyttöjen ja naisten tarinoista, joita syksyllä saa lukea. Silti yllättäen ehkä eniten odottamani teos juuri nyt on Widmarkin Ruusun salaisuus, joka yhdistelee romaania ja sarjakuvaa. En malta odottaa!

Huom. Muutama kirja julkaistaan jo kesällä.

Mitkä syksyn uutuudet teitä kiinnostaa eniten? Puuttuuko omalta listaltani joku ehdoton hitti?

14 kommenttia:

 1. Onhan tuossa melkoinen kattaus. Kinnunen nyt ainakin ehdottomasti on lukulistalla. Rouva C:n aihe taas kiinnostaa aivan valtavasti. Mahtavaa kirjasyksyä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä, ja aina käy niin, että matkan varrella lista vain kasvaa, kun alkaa lukea arvioita muistakin kirjoista... mutta ihanaa, että tulee uusia kiinnostavia kirjoja!

   Poista
 2. "Kinnunen! Rytisalo! Ishiguro! Murakami!" - ihan samanlaiset fiilikset minulla eli nuo neljä nyt ainakin kiinnostavat varmasti. Muutakin mielenkiintoista bongasin listaltasi ja lisään omalle tbr-listalleni (vaikka keväänkin uutuuksia on vielä vino pino lukematta!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo neljä ovat kyllä ne suurimmat hitit ainakin näin ennakkolta. Kiva, jos löytyi kiinnostavia omallekin listallesi! Ja juu, eipä täälläkään kevään uutuuksia ole hirveästi luettu, mutta aina kiva intoilla :D

   Poista
 3. Kiitos näistä kirjavinkeistä. Itse en ole luetteloita edes selannut, mutta tässä tuli jo esille Kinnunen, Rytisalo ja Murakami. Taitaa tulla hyvä kirjasyksy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, jos tästä löytyi vinkkejä. Kinnusta ja Rytisaloa odotan kyllä jo ihan hurjasti. Uskon myös hyvään kirjasyksyyn!

   Poista
 4. Pintti ja Rytisalo ovat ostoslistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, eli samoja löytyy! Ihanaa, että meillä julkaistaan näin hyvää kotimaista kirjallisuutta.

   Poista
 5. Odottelen vielä muutamien kustantamojen katalogeja, joten en ole vielä käynyt syksyn uutuuksia kunnolla läpi, mutta onhan tässä useita samoja, jotka kiinnostavat: esimerkiksi Ishiguron, Kinnusen ja Rytisalon uutuudet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin Kinnunen ja Rytisalo ovat mulla ihan listan kärkipäässä, että vaikka muuta en ehtisi lukemaan, niin ne luen.

   Mun täytyy tunnustaa, että nyt jo selasin osan katalogeista hieman ylimalkaisesti, kun lista paisui niin valtavasti. Enkä ihan jokaista viitsinyt laittaa tähänkään. Ja lista varmasti kasvaa tässä vielä ajan mittaan... :D

   Poista
 6. Tommi Kinnunen ehdottomasti! Mäkin ostin Lopotin aikoinaan heti ilmestymispäivän ja voi olla, että tämän uutuuden kanssa käy samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesss! Minulle on parin kirjan jälkeen tullut sellainen luotto Kinnuseen, että eiköhän Pintinkin uskalla ostaa heti!

   Poista
 7. Rytisalo! Sankaritarinoita tytöille! Kepler62: uusi maailma! Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa! :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.