lauantai 19. tammikuuta 2019

10 oman hyllyn himotuinta 2018: kuinka monta luin?


IMG_7270
Kuvan kirja ei liity tapaukseen.

Suunnilleen vuosi sitten listasin 10 oman hyllyn himotuinta teosta. Eli 10 kirjaa, jotka juuri sillä hetkellä haluaisin lukea omasta hyllystäni kaikista eniten. Tämä ei ole hyllynlämmittäjä-haaste, sillä tässä ei suinkaan ole tarkoitus lukea näitä kymmentä kirjaa, ehei, tarkoitus on tiirailla omaa hyllyä, leikitellä ajatuksella, että jos nyt voisi tällä istumalla lukea 10 kirjaa omasta hyllystään, mitkä ne olisivat ja listata ne sitten tänne blogiin. Sen jälkeen listan annetaan olla. Itse en listaa muista enää parin viikon jälkeen, enkä siihen palaa, ennen kuin on kulunut noin vuosi listan tekemisestä. Sitten katsotaan tuliko listalta luettua jotain. 

Olen tehnyt tällaisen listan ensimmäisen kerran vuonna 2014. Siitä asti olen pitänyt tästä hieman hupsusta, melko tarkoituksettomasta, mutta niin hauskasta perinteestäni kiinni.

Nyt kurkistetaan miten kävi viime vuonna listattujen teosten kanssa. Sen verran voin paljastaa, että luin viime vuonna omasta hyllystäni yhteensä vain neljä teosta, joten turha unelmoida, että tämä olisi se ensimmäinen vuosi, kun listalta olisi luettu kaikki. Jos haluat lukea perustelut sille, miksi juuri nämä kirjat pääsivät listalle vuosi sitten, niin perustelut löytyvät täältä.

1 0   O M A N   H Y L L Y N   H I M O T U I N T A   2 0 1 8

Tummennetut luettu.

Jan Forsström: Eurooppalaisia rakastajia
Leena Krohn: Hotel Sapiens 
Astrid Lindgren: Riitta-Maija keventää sydäntään
Alice Munro: Karkulainen, Sanansaattaja tai Valkoinen tunkio
J.R.R. Tolkien: Hobitti
John Williams: Augustus
Sinikka Vuola: Replika

Hanya Yanagihara: Pieni elämä
Alejandro Zambra: Kotiinpaluun tapoja

 

2/10 luettu. Ei tällä lukemalla varsinaisesti juhlita, mutta olen iloinen, että luin juuri nämä. Pieni elämä oli paras viime vuonna lukemani kirja. Ehdin jo uumoilla, että Hobitista tulee yksi niitä kirjoja, jotka ovat ikuisesti hyllyssäni lukematta, vaan eipäs tullutkaan. Kirja oli parempi, kuin odotin.

Tänä vuonna olen ajatellut panostaa oman hyllyni kirjoihin ja nyt tammikuussa olenkin lukenut omasta hyllystäni jo 2,5 kirjaa. Tänä vuonna aion ehdottomasti lukea listalta ainakin Lindgrenin kirjan, sekä Munroa. Toivottavasti muutkin kirjat. Tämän vuoden 10 himotuimman lista tulee hieman myöhemmin.

Aiemmat postaukset: 

2018: 10 oman hyllyn himotuinta (2018)
2017: 10 oman hyllyn himotuinta (2017) & Luinko 10 oman hyllyn himotuinta vuonna 2017?
2016: 10 oman hyllyn himotuinta (2016) & Luinko 10 oman hyllyn himotuinta vuonna 2016? 

2015: 10 oman hyllyn himotuinta
2014: 10 oman hyllyn odotetuinta10 oman hyllyn odotetuinta - tuliko luettua?

6 kommenttia:

 1. Pieni elämä onkin noista kyllä ihan ehdoton helmi, ihana että sen luit! Williamsin Augustus on myös tosin hurjan hieno, samoin Zambran Kotiinpaluun tapoja. Mutta ehkä niillekin vielä oma aikansa löytyy.

  Itsehän olen yleensä tehnyt tämän haasteen vasta toukokuussa, mutta viimevuotisia kirjoja on tullut luettua niin hyvään tahtiin, että ehkä aikaistan sitä tälle vuodelle. Kun vaan vielä keksisi, mitä sieltä omasta hyllystä eniten himoitseekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni elämä on! Augustuksen aion lukea, siis piti aloittaa se jo, mutta sitten tuli joku muu kirja. Odotan sitä siis kovasti.

   Hah, sama, en yhtään tiedä, mitkä olisi nyt ne top 10. Mutta kyllä sen listan vielä teen!

   Poista
 2. Hyviä lukuelämyksiä sinulla on tiedossa, vaikkakaan en ole kovin montaa noista hyllykirjoistasi lukenut. Williamsin Augustus oli mieluista luettavaa.

  VastaaPoista
 3. Tää sun perinne on aivan ihana. Mä edelleen mietin Pientä elämää, mutta pelkään että se on mulle liian rankka. Mitä mä teen??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tätä on kyllä hauska tehdä!

   Pieni elämä on tosi rankka. En tiedä onko liian rankka sulle, mutta ainakin itse koin sen tosi rankkana, ja yleensä en hätkähdä vähästä. Toisaalta se on silti lukemisen arvoinen.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.