Minä & blogi


Kuka?

Katri, 25 vuotta, Turku.

Olen harrastelijapohjainen kirjabloggaaja, jonka suurin intohimo on hyvät tarinat. Lukenut ja kirjoittanut olen niin kauan kuin olen osannut, se on ainoa osaamani tapa elää, olla ja hahmottaa maailmaa. Väittäisin eläneeni jo monta elämää, vaikka tuskin vielä edes omaani. Hyvien tarinoiden ja kirjojen lisäksi rakastan kissoja, kirpputoreja ja hyvää kahvia mantelimaidolla. 

Mitä?

Kirjablogi, jonka ydin on jakaa ajatuksia lukemistani kirjoista. Joskus jotain muutakin.

Blogini olen perustanut voidakseni jakaa rakkaan harrastukseni kirjallisuuden parissa. Pääasiassa kirjoitan ajatuksiani ja mietteitäni lukemistani kirjoista, mutta väliin mahtuu myös muuta. Toisinaan saatan esitellä kirjaostoksiani tai vaikka kirjahyllyni. 

Inhoan liikaa kertovia takakansitekstejä tai spoilaavia arvioita kirjoista, joten vältän näitä itse. Pyrin kirjoittamaan kirjoista pilaamatta kenenkään lukukokemusta paljastamalla liikaa. Blogistani ei siis löydä tarkkaa kuvausta yhdenkään kirjan juonesta tai henkilöhahmoista. Lähinnä tunnelmia ja ajatuksia, joita kirja on herättänyt minussa. Mikäli tekstini sisältää juonipaljastuksen, mainitsen sen aina selkeästi ennen paljastusta.

Kirjamakuni on monipuolinen. Luen niin vanhoja klassikoita kuin uusimpia esikoisteoksia ja kaikkea siltä väliltä. Luen laidasta laitaan, mikä milloinkin sattuu eniten kiinnostamaan. Pääasiassa kaunokirjallisuutta.

Lukemani kirjat olen joko ostanut kirjakaupoista tai kipputoreilta, saanut lahjaksi, lainannut kirjastosta tai tuttaviltani. Harvakseltaan luen arvostelukappaleita. Jokaisen arvion lopussa on tunnisteet, joissa on mainittu mistä kirja on peräisin. (Tästä lisää alempana.)

Blogi on harrastukseni, ei työni. En hyödy blogistani taloudellisesti. En myöskään ole koskaan opiskellut kirjallisuutta. Kirjablogia pidän omasta tahdostani, eikä siihen vaikuta ulkopuoliset tahot.

Miksi?

Koska kirjabloggaaminen on kivaa! Lisäksi on ihana voida jakaa harrastuksensa ja keskustella kirjoista. Blogatessa yhdistyy rakkauteni lukemiseen, kirjoittamiseen ja kuvaamiseen sekä mikä tärkeintä - keskusteluun kirjallisuudesta.

Miten?

Rakkaudella rehellisesti ja suorasanaisesti. Häpeilemättömästi hehkutan hyvää kirjaa, vähemmän hyvien kohdalla en kaunistele. Surkeimmat kirjat jätän kesken. Pyrin pitämään persoonallisen otteen, eli pääpaino on omissa ajatuksissani ja tunteissani. Mahdollisuuksien mukaan kirjoitan mahdollisimman pian kirjan lukemisen jälkeen, jolloin kirjan jättämät fiilikset ja tunteet vielä kytevät...

Kirjojen pisteytyksestä ja sydämistä

Omaksi ja muiden iloksi pisteytän lukemani kirjat antamalla niille pisteitä eli sydämiä yhdestä viiteen (+ puolikkaat pisteet). 

♥ Yhden sydämen saa sillä periaatteella, että olen lukenut kirjan alusta loppuun. Kirja on kuitenkin huono, enkä suosittele sitä muille.

♥ Kaksi sydäntä tarkoittaa, että kirja ei ole tehnyt suurta vaikutusta, mutta jotain hyvää siinä on kuitenkin ollut. 

♥ Kolme sydäntä tarkoittaa melko hyvää, joskin hieman keskinkertaista kirjaa. Kirjaa jonka lukee mielellään kerran, mutta tuskin toista kertaa.

♥ Neljä sydäntä saanut on hyvä/todella hyvä kirja, mutta jokin jää uupumaan täydellisyydestä. 

♥ Viiden sydämen kirja on tietenkin jollain tavalla täydellinen. 

Pohdin pisteytyksen kirja kerrallaan. En juurikaan vertaile kirjoja keskenään ja siksi kahden hyvin erilaisen kirjan pisteet voivat olla samat. Pisteet heijastelevat tuntemuksiani kirjasta, ja saattavat joskus jopa hieman horjua puoleen ja toiseen. Pisteet eivät ole viimeinen totuus, mutta antavat osviittaa mielipiteestäni kirjasta. Pisteet ovat lisä arvioon.

Blogini oikeasta sivupalkista voi katsoa kirjoja pisteiden eli syänten mukaan.

Tunnisteet

Jokaisen postauksen lopusta löytyy tunnisteet. Tunnisteisiin merkitsen kirjailijan nimen, kirjalle annetut pisteet sekä mistä kirja on peräisin. Muiden kuin kirja-arvioiden tunnisteet eivät ole kovin loppuun mietittyjä, mutta pyrin mm. ostospostaukiin merkitsemään "ostokset" - tunnisteen.

Tunnisteita ovat muun muassa: kirjastosta, arvostelukappale, omasta hyllystä, siskon hyllystä, ystävän hyllystä (ja mahdollisesti joskus joku muu). Siskon tai ystävän hyllystä tarkoittaa lainaamiani kirjoja, jotka palautan lukemisen jälkeen. Omasta hyllystä tarkoittaa kaikkia itse ostamiani kirjoja tai muilta (lahjaksi) saatuja. Arvostelukappaleita en laske oman hyllyn kirjoiksi, vaikka muutama omaan hyllyyn jääkin.

Lue lisää?

Minut löytää myös goodreadsista, facebookista ja twitteristä.

Yhteyttä minuun voi ottaa joko kommentin muodossa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pienikirjasto AT hotmail.com.

Lukuiloa, niin kirjojen kuin blogienkin parissa! Kysymyksiä ja toiveita saa aina esittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössäni roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.