MINÄ & BLOGI

M I N Ä

Katri, 28 vuotta, Turku.

Olen lukenut niin kauan kuin olen osannut ja kirjamakuni on aina ollut laaja. Olen lähtökohtaisesti vähän kaikesta kiinnostunut ja se näkyy siinä, että luen kaikenlaista ja välillä yllätän itsenikin tarttumalla teoksiin, joita en välttämättä vielä hetki sitten olisi uskonut lukevani. Toisaalta vuosien aikana on löytynyt myös ne lähes aina uppoavat lempparit ja ne, joista en ole oppinut pitämään toistuvista yrityksistäni huolimatta. 
Pidän paljon elämäkerroista, ja olen lukenut lähes kaiken mitä Tove Janssonista olen käsiini saanut. Tove Jansson ja Alice Munro ovat lempikirjailijoideni kärjessä. Kaunokirjallisuudessa pidän vahvoista elämäntarinoista, elämänmakuisuudesta ja yllätyksellisyydestä. Tarina ja tunnelma ovat kieltä tärkeämpiä, mutta arvostan silti kaunista ja hyvää kieltä. Lempikirjani ovat koskettaneet jotain sisimmässäni.  Pidän feministisistä teoksista, olivatpa ne sitten tietokirjallisuutta, romaaneja tai sarjakuvia. Luen myös paljon teoksia, jotka käsittelevät sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Lempikirjasarjani on yhä vain Harry Potter.

Yrityksistäni huolimatta dekkarit eivät tahdo muutamia poikkeuksia laskematta toimia kohdallani. Arvaan loppuratkaisun usein hyvin varhaisessa vaiheessa, enkä ylläty vaan tylsistyn. Pidän enemmän realistisista tarinoista kuin genrekirjallisuuden alle uppoavista, mutta en halua rajata mitään genreä pois, kun valitsen luettavaa. Luen vuodessa yhden tai kaksi runoteosta. 

Kirjallisuuden lisäksi olen kiinnostunut, no, vähän kaikesta. Pidän luonnosta, etenkin kesäisin ja syksyisin. Kesäisin rakastan seikkailla meren rannoilla, syksyisin marjastan ja sienestän. Rakastan kotikaupunkiani Turkua ja vietän paljon aikaa vain kulkemalla kaupunkia ristiin rastiin, piipahtaen lempikahviloissani tai etsien uusia hiekkapolkuja. Pidän kahvista, kissoista ja kirpputoreista. Katson Netflixiä kuten kaikki muutkin. 

Tällä hetkellä olen töissä kirjastossa.


B LO G I

Perustin blogini vuonna 2011. Olin törmännyt vähän ennen ensimmäistä kertaa kirjablogeihin ja tajunnut, että kirjoistakin voisi blogata! Ennen blogin perustamista olin kirjoittanut arvioita lukemistani kirjoista goodreadsiin, nettipäiväkirjaani sekä paperiseen kirjapäiväkirjaani. Innostus kirjablogin perustamiseen tuli siitä, että kirjoista kirjoittaminen oli itselleni tapa ja toisaalta en tuntunut löytävän blogikentältä mieleistäni blogia - piti siis perustaa se itse.

Blogi on toiminut itselläni lukupäiväkirjana, eli olen kirjoittanut lähtökohtaisesti jokaisesta lukemastani kirjasta. (Opinnäytetyötä kirjoittaessani olen pitänyt bloggaamisesta pidemmän tauon.) Olen itse valinnut kirjat, jotka luen ja mitä niistä kirjoitan. Suurin osa lukemistani kirjoista on lainattu kirjastosta, osa ostettu itse ja muutamia saatu arvostelukappaleena. Lähtökohtaisesti luen pyytämäni arvostelukappaleet, pyytämättä lähetetyistä ne, jotka kiinnostavat. Blogi on harrastukseni, eikä kukaan muu vaikuta siihen, mitä luen tai millaista sisältöä blogiini tuon. 

Kirjoista kirjoittamisessa itselleni tärkeintä ja antoisinta on lukukokemuksen herättämien tunteiden ja ajatusten puinti, ei niinkään teoksen sisällön, tarinan tai juonen analysointi. Pidän siitä, kun ehdin kirjoittaa heti kirjan lukemisen jälkeen ajatukseni ylös, sillä näin tuntuu, että teksti kytee ja sauhuaa. Saan vangittua kirjan herättämän tunteen sanoiksi.

Kirjoitan sen, mitä oikeasti ajattelen kirjoitushetkellä. Joskus mielipide kirjasta tai jostain asiasta muuttuu, mutta palaan siihen, jos se tuntuu tarpeelliselta. En enää varauksetta suosittelisi viisi vuotta sitten hehkuttamiani kirjoja, koska aika muokkaa lukukokemuksia, mutta kirjoitushetkellä olen ajatellut juuri niin. 

Kirjoitan harvoin huonoista kirjoista, sillä kaikkien kirjavuosieni jälkeen olen oppinut melko hyvin valitsemaan luettavaksi kirjoja, joista pidän ja karsimaan ne, jotka selailun perusteella eivät vakuuta. Sysihuonot kirjat jätän kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.